University of Nicosia

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλώς ήρθατε στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό πανεπιστήμιο, καθοδηγείται από διαρκή σύνθημα του, "Αριστεία στην Εκπαίδευση".

Βρίσκεται στο νησί της Κύπρος, στην Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι προσηλωμένη στην καθολική πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρέχοντας μια ίσων ευκαιριών, ανοικτό εκπαιδευτικό σύστημα που εκτείνεται εκπαιδευτική τα όρια του στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Για το σκοπό αυτό, το Πανεπιστήμιο προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά προγράμματα πρόσωπο με πρόσωπο και εξ αποστάσεως μάθηση στο Bachelor, Master και Διδακτορικό επίπεδο? φιλοξενεί πάνω από 7.500 φοιτητές από όλο τον κόσμο. State-of-the-art εγκαταστάσεις και πρωτοποριακή πλατφόρμα e-learning μας που παρέχει πρόσβαση σε εκτενή on-line πόρους μάθησης, συμβάλει στην προώθηση ενός πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης που προωθεί τη συνεργασία, τη φιλία και την κατανόηση.

Όντας ένα επιχειρηματικό ψηφιακό πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμαστε σε αυτές, και να διαμορφώσει τις ανάγκες του, την κοινωνία της γνώσης στην οποία ζούμε. Και οι δύο βασικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες μας (παράδοση της μάθησης) και τις λειτουργίες διοικητικής υποστήριξης μας απασχολούν προηγμένη τεχνολογία πληροφόρησης και επικοινωνίας? μπορούμε έτσι να παρέχει ένα πλήρως ψηφιακό εκπαιδευτικό περιβάλλον που προάγει τη διδασκαλία και τη μάθηση της καινοτομίας, εμπνευσμένο από την τεχνολογία και οδηγείται από παιδαγωγική. Διδασκαλία και μάθηση είναι, ως εκ τούτου, το επίκεντρο της δουλειάς μας, και οι μαθητές μας είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας. Σύμφωνα με αυτό, θα διευκολύνει τη μάθηση περιβάλλον μαθητοκεντρική που προωθεί ενεργά αυτο-μάθηση και προσδίδει δεξιοτήτων δια βίου μάθησης και ικανότητες στους μαθητές μας.

υψηλής ποιότητας μας και την δυναμική διεθνή διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό φέρνει καινοτόμες γνώσεις στην τάξη, που προέρχεται από σημαντικές ευρωπαϊκές και τοπικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, καθώς και μέσω εκτεταμένων συνεργασιών με τοπικούς και διεθνείς βιομηχανίες. Το σύστημα κατάταξης των πανεπιστημίων U-Mulitrank θέσεις μας ψηλά στα συμπλέγματα της διδασκαλίας / μάθησης? Διεθνοποίηση; και εμπλοκή με την κοινωνία.

ισχυρή μας δέσμευση για την υλοποίηση του «τριγώνου της γνώσης» με την ενεργό συμμετοχή του Πανεπιστημίου μας με ερευνητικά κέντρα, βιομηχανία και την κοινωνία, εξασφαλίζει ότι όλα τα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και να ενισχυθεί σε στενή συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας και των σχετικών επαγγελματικών ενώσεων. Αυτό οδηγεί σε προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της βιομηχανίας και είναι πιστοποιημένα από όλους τους σχετικούς επαγγελματικούς φορείς. στατιστικές τους αποφοίτους μας είναι ενδεικτικά του υψηλού απασχολησιμότητα των αποφοίτων μας, τόσο σε Κύπρος όσο και στο εξωτερικό.

Σας προσφέρουμε ένα ακαδημαϊκά τόνωση περιβάλλον, και είμαστε σίγουροι ότι οι μελέτες σας μαζί μας θα συνεδριάσει την πνευματική απορίες σας, να εμπνεύσει τις φιλοδοξίες σας, και θετικά διαμορφώσουν τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι τη φοιτητική σου ζωή στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, στην Κύπρος, θα είναι μια εμπειρία φορά-in-a-ζωής.

Ανυπομονώ να σας καλωσορίσουμε στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Καθηγητής Φίλιππος Pouyioutas BSc, MSc, PhD, εναρμονισμένες Πρύτανης

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Ψηφιακή Πρωτοβουλία νομίσματος

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας γίνεται η πρώτη αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο στον κόσμο να δέχεται πληρωμές Bitcoin, εγκαινιάζει ένα Μεταπτυχιακό στην Ψηφιακή νομίσματος και προτείνει την έναρξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την ανάπτυξη Κύπρος σε ένα κομβικό σημείο για Bitcoin εμπορία, επεξεργασία και τον τραπεζικό τομέα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το μεγαλύτερο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρος και ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια αγγλικής γλώσσας στην περιοχή της Μεσογείου, είναι ο πρώτος διαπιστευμένος πανεπιστήμιο στον κόσμο για να δεχτεί Bitcoin για την πληρωμή των διδάκτρων και άλλων τελών.

Επιπλέον, Unic ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 το πρώτο πρόγραμμα MSc in Digital νομίσματος σε ηλεκτρονική μορφή που απευθύνεται σε μαθητές σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας διαδρομή σπάζοντας, Unic προτείνει στην Κύπρος κυβέρνηση και τους ενδιαφερόμενους φορείς που η Κύπρος ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου για την ανάπτυξη Κύπρος σε ένα κομβικό σημείο για Bitcoin εμπορία, επεξεργασία και τον τραπεζικό τομέα.

Όραση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας φιλοδοξεί να είναι μια κορυφαία συμβολή στην αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Αποστολή

Για να βοηθήσει τους φοιτητές να εκπαιδεύονται τα άτομα, να επιτύχουν ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους στόχους και να αναλαμβάνουν υπεύθυνους ρόλους σ 'ένα μεταβαλλόμενο κόσμο της ευρωπαϊκής συνεργασίας και η παγκόσμια αλληλεξάρτηση? να προωθήσει την έρευνα και την παραγωγή της γνώσης? να είναι για την εξυπηρέτηση της κοινωνίας μέσω της διάδοσης και εφαρμογής των γνώσεων, καθώς και μέσω καινοτόμων εταιρικών σχέσεων με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών ιδρύματα.

Δήλωση Αξίες

Για να ενθαρρύνει, στο πλαίσιο της πανεπιστημιακής κοινότητας, οι τιμές της προσωπικής και ακαδημαϊκή ακεραιότητα? η ελευθερία να αμφισβητούν και να επιδιώξουν τη γνώση? του σεβασμού των νόμων της Δημοκρατίας της Κύπρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πανεπιστήμιο? δημοκρατική διακυβέρνηση και τη διαχείριση του ιδρύματος? σεβασμού των προσώπων? επαγγελματισμό και επιμέλεια? δεοντολογική συμπεριφορά? αστική ευθύνη? πολυ-πολιτισμική συνείδηση? ανοχή? βιωσιμότητα των πόρων? επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας? εξατομικευμένη προσοχή και την εστίαση των σπουδαστών.

Γενικά Στόχοι

Η προαγωγή της επιστήμης, της γνώσης, της μάθησης και της παιδείας, μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας? Η καλλιέργεια, η μετάδοση, η εφαρμογή και η διεπιστημονική ανταλλαγή των γνώσεων και η παροχή υψηλής ποιότητας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εκπαίδευσης που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, καθώς και άλλα προγράμματα σπουδών, τα οποία είναι ένα διεθνές πρότυπο.

Το Πανεπιστήμιο δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην παροχή στους φοιτητές με ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, όπως: (α) να γίνει εκπαιδευτούν τα άτομα και να αναπτύξουν δεξιότητες κριτικής και επικοινωνιακές ικανότητες, που επιτυγχάνεται με φιλελεύθερες τέχνες και γενικά μαθήματα. Απόδειξη γι 'αυτό είναι η δουλειά τους, ενώ στο Πανεπιστήμιο, συμπεριλαμβανομένων κριτικά δοκίμια, εργασίες, ατομικές και ομαδικές εργασίες, παρουσιάσεις πρακτική άσκηση, εκπαιδευτικές εκδρομές κλπ? καθώς και οι διάφορες διακρίσεις / βραβεία, τα βραβεία κέρδισαν οι σπουδαστές μας μέσω της συμμετοχής τους σε πολυάριθμα συνέδρια, δραστηριότητες της κοινότητας, και ούτω καθεξής? και (β) να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το επάγγελμά τους, ενστάλαξε μέσα από εξειδικευμένα μαθήματα τα οποία τα σχετικά επαγγέλματα απαιτούν πριν απόφοιτοι μπορούν να εξασκηθούν. Αποδεικτικά στοιχεία αυτής που επιτυγχάνεται είναι η έγκριση των προγραμμάτων μας από διάφορους επαγγελματικούς φορείς, όπως το Νομικό Συμβούλιο της Κύπρος στο Νόμο, το Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής, ΕΤΕΚ στην Αρχιτεκτονική, Επιστήμη και Τεχνολογία των Υπολογιστών και του ACCA και του ICAEW στη Λογιστική (μέσω της μέγιστης εξαιρέσεις επιτρέπονται). Με αυτά τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πτυχιούχοι να μπορούν να επιτύχουν τόσο σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έμφαση στην έρευνα

Μια άλλη σημαντική προτεραιότητα είναι η έρευνα και η παραγωγή γνώσης, ιδίως σε ένα εφαρμοσμένο τρόπο και προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Συνειδητοποιώντας ότι δεν διαθέτει τα μέσα για να είναι ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο έρευνα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δίνει έμφαση στην παραγωγή γνώσης, η οποία εστιάζεται κυρίως στην Κύπρος και στην ευρύτερη περιοχή και είναι πιο εφαρμόζεται στη φύση.

Συμβολή στην Κοινωνία

Η τρίτη προτεραιότητα είναι η υπηρεσία στην κοινωνία και καινοτόμες εταιρικές σχέσεις με τα άλλα θεσμικά όργανα. Αυτό φαίνεται από τις αναρίθμητες ακαδημαϊκές και δημόσιες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, όπως του Πολίτη Ελεύθερου Πανεπιστημίου, διεθνή συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις για τροφίμους και την δημόσια παρουσία της σχολής μας στα μέσα ενημέρωσης για τις τρέχουσες υποθέσεις.

Κάνοντας Κύπρος Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσπαθεί να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο με το εθνικό στόχου να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό και διεθνές κέντρο εκπαίδευσης? για παράδειγμα συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αγίου Γεωργίου του Λονδίνου, που στρατολογεί κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει κάποια ευρωπαϊκή αλλά δεν διεθνών φοιτητών: κριτήρια μεγάλη φήμη και υψηλή είσοδο αυτού του θεσμικού οργάνου για τους νεοεισερχόμενους του έχει ήδη προσελκύσει τους καλύτερους μαθητές της ποιότητας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ισραήλ και άλλες χώρες για πρώτη φορά.

ιστορία

Το Πανεπιστήμιο της ρίζες της Λευκωσίας χρονολογούνται από το 1980 και είναι θεσμικό όργανο του προκατόχου, Intercollege.

Ξεκινώντας από το μικρό, στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρος, Intercollege αρχικά προετοιμάσει τους μαθητές για να περάσει με επιτυχία τις εξωτερικές εξετάσεις των επαγγελματικών φορέων της εκπαίδευσης, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε να προσφέρει τα δικά του προγράμματα σπουδών. Σε ένα θέμα σε λίγα χρόνια, το κολέγιο είχε επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητές της, προσθέτοντας δύο πανεπιστημιουπόλεις στις άλλες δύο μεγάλες πόλεις, εξελίσσεται σε «μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστους κολέγιο στην Κύπρος" (σύμφωνα με τις επανειλημμένες έρευνες κοινής γνώμης από ανεξάρτητες εταιρείες ερευνών).

Πανεπιστήμιο Κατάσταση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναδύθηκε το 2007, μετά από τις αλλαγές στη σχετική νομοθεσία και τοπικό μια συνολική διαδικασία διαπίστευσης. Μέσα από τέσσερα σχολεία της, το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο (Bachelor, Master και PhD). Intercollege παραμένει ένας συνεργάτης ίδρυμα, συμπληρώνοντας τις προσφορές μελέτη του Πανεπιστημίου, μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής και μικρότερης διάρκειας, και μέσα από μια ποικιλία κοινών προγραμμάτων σε συνεργασία με πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το κορυφαίο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρος

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος πανεπιστήμιο στην Κύπρος? το αποτέλεσμα των στερεών και συστηματική δουλειά από όλους, διοίκηση, καθηγητές και το προσωπικό, καθώς και τη συνολική συνεισφορά του ιδρύματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όχι μόνο στην Κύπρος, αλλά και στην περιφέρεια. Είναι το αποκορύφωμα μιας συνεχιζόμενης ταξίδι, που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, και έχει καθιερώσει το Πανεπιστήμιο ως ο κορυφαίος πάροχος τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Κύπρος - σύμφωνα με τη διαρκή σύνθημα του θεσμού: "Αριστεία στην Εκπαίδευση".

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά

Όψη Μεταπτυχιακό Τεχνών (MA) » Όψη Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc) » Δείτε μεταπτυχιακά προγράμματα »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

Master in Education Sciences - Arts in Education

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Επιστήμες Αγωγής: Τέχνες και Εκπαίδευση (MEd, 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα) Level of Qualification: 2ος κύκλος (Πτυχίο Μάστερ) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και μερική φοίτηση Minimum Credits: 30 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: 7.1 Σκοπός Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός. 7.2 Στόχοι 1. Να προετοιμάζει στελέχη του εκπαιδευτικού συστήματος με βαθύτερη γνώση στις Τέχνες και στη διδακτική τους. 2. Να παρακολουθούν την πορεία της σύγχρονης έρευνας στον τομέα της διδακτικής των Τεχνών και να εξοικειωθούν με τα απαραίτητα ερευνητικά και μεθοδολογικά εργαλεία. 3. Να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, μεθόδους και προσεγγίσεις που θα τους βοηθήσουν να καινοτομήσουν στον τομέα των Τεχνών και της διδακτικής τους. 4. Να αποκτήσουν δεξιότητες για τη διαχείριση πρακτικών θεμάτων που άπτονται της διδακτικής των Τεχνών. 5. Να επιλέγουν και να παράγουν διδακτικό υλικό βασισμένο στις τρέχουσες τάσεις διδακτικής της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών. Career Prospects: Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές: 9.1 Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής). 9.2 Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 9.3 Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου. [-]

Master in Education Sciences - Educational Leadership and Administration

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

EDUC-510B Εκπαιδευτική Έρευνα: Αρχές και Μέθοδοι Ποιοτικής και Ποσοτικής Έρευνας 3 9 3 [+]

Academic Path: Section: A - Έρευνα και Αξιολόγηση Min. Credits: 6 Max. Credits: 6 Min. ECTS Credits: 18 Max. ECTS Credits: 18 Course Id Title Credits Credits ECTS Teaching Hours EDUC-510B Εκπαιδευτική Έρευνα: Αρχές και Μέθοδοι Ποιοτικής και Ποσοτικής Έρευνας 3 9 3 EDUC-511B Αρχές και Μέθοδοι Ποιοτικής Έρευνας 3 9 3 EDUC-512B Ποσοτική Έρευνα και Εκπαιδευτική Στατιστική 3 9 3 EDUC-610A Μέτρηση και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση 3 9 3 EDUC-611 Προκεχωρημένες Μέθοδοι Ποιοτικής Έρευνας 3 9 3 EDUC-612A Προκεχωρημένες Μορφές Στατιστικής Ανάλυσης 3 9 3 Section: B - Θεωρητικές Βάσεις της Εκπαίδευσης Min. Credits: 3 Max. Credits: 3 Min. ECTS Credits: 9 Max. ECTS Credits: 9 Course Id Title Credits Credits ECTS Teaching Hours EDUC-500 Φιλοσοφικές Διαστάσεις στην Εκπαίδευση 3 9 3 EDUC-501A Ψυχολογικές Διαστάσεις στην Εκπαίδευση 3 9 3 EDUC-502A Κοινωνιολογικές Διαστάσεις στην Εκπαίδευση 3 9 3 EDUC-503 Εκπαιδευτικά Κινήματα και Νεωτερισμοί 3 9 3 EDUC-504 Συγκριτική Παιδαγωγική 3 9 3 EDUC-505 Θεωρία και Πρακτική της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης 3 9 3 EDUC-601 Μάθηση και Νόηση 3 9 3 Section: C - Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση Min. Credits: 9 Max. Credits: 9 Min. ECTS Credits: 27 Max. ECTS Credits: 27 Notes: Το μάθημα EDUC-570 είναι προαπαιτούμενο για όλα τα μαθήματα. Course Id Title Credits Credits ECTS Teaching Hours EDUC-570 Έννοιες, Αρχές και Μοντέλα Εκπαιδευτικής Διοίκησης 3 9 3 EDUC-571 Οργάνωση και Διοίκηση Σχολείου 3 9 3 EDUC-572 Παρατήρηση και Αξιολόγηση της Διδασκαλίας 3 9 3 Section: D - Μαθήματα Περιορισμένης Επιλογής - Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση Min. Credits: 3 Max. Credits: 9 Min. ECTS Credits: 9 Max. ECTS Credits: 27 Notes: Σχήμα Α: 3 μαθήματα (9 CR/27 ECTS) ή Σχήμα Β: 1 μάθημα (3 CR/9 ECTS) και EDUC-699 Διατριβή Μάστερ (6 CR/18 ECTS) Το EDUC-697 και το EDUC-699 εκπονούνται στο πεδίο της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Διοίκησης. Course Id Title Credits Credits ECTS Teaching Hours EDUC-553A Εκπαιδευτική Διοίκηση και Τεχνολογία 3 9 3 EDUC-568 Μοντέλα Εκπαιδευτικής Αποτελεσματικότητας 3 9 3 EDUC-573 Αποτελεσματικότητα και Βελτίωση Σχολείου 3 9 3 EDUC-574 Εισαγωγή Καινοτομιών στην Εκπαίδευση 3 9 3 EDUC-575 Αρχές και Μοντέλα Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Προσωπικού 3 9 3 EDUC-576A Αυτοαξιολόγηση Σχολείου 3 9 3 EDUC-577 Προγραμματισμός και Λήψη Αποφάσεων στην Εκπαίδευση 3 9 3 EDUC-578A Πολιτική, Δημοκρατία και Εκπαιδευτική Ηγεσία 3 9 3 EDUC-579 Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Ηγεσία 3 9 3 EDUC-671 Εκπαιδευτική Πολιτική 3 9 3 EDUC-697 Εξατομικευμένη Μελέτη 3 9 3 Section: E - Σεμινάρια Min. Credits: 3 Max. Credits: 3 Min. ECTS Credits: 9 Max. ECTS Credits: 9 Course Id Title Credits Credits ECTS Teaching Hours EDUC-591 Σεμινάριο Ι: Θεματικά Πεδία Κατεύθυνσης 1 3 1 EDUC-592 Σεμινάριο ΙΙ: Οργάνωση και Ανάλυση Ποιοτικών Δεδομένων 1 3 1 EDUC-593 Σεμινάριο ΙΙΙ: Οργάνωση και Ανάλυση Ποσοτικών Δεδομένων 1 3 1 Section: F - Μεταπτυχιακή Εργασία Min. Credits: 6 Max. Credits: 6 Min. ECTS Credits: 18 Max. ECTS Credits: 18 Notes: EDUC-699 Διατριβή Μάστερ είναι υποχρεωτική για το Σχήμα Β και εκπονείται στο πεδίο της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας και Διοίκησης. Course Id Title Credits Credits ECTS Teaching Hours EDUC-699 Μεταπτυχιακή Εργασία 6 18 0 [-]

Master in Education Sciences - Educational Technology

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Επιστήμες Αγωγής: Εκπαιδευτική Τεχνολογία (MEd, 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα) Level of Qualification: 2ος κύκλος (Πτυχίο Μάστερ) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και μερική φοίτηση Minimum Credits: 30 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: 7.1 Σκοπός Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός. 7.2 Στόχοι 1. Να προετοιμάσει εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν σύγχρονες προσεγγίσεις σχεδιασμού της διδασκαλίας με αξιοποίηση της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. 2. Να εφαρμόζουν στην πράξη τα αποτελέσματα ερευνών και καινοτομιών που σχετίζονται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στο πρόγραμμα της διδασκαλίας. 3. Να προάγουν ή/και να εντοπίζουν διδακτικά μέσα για το σχεδιασμό της διδασκαλίας και να ενημερώνουν σχετικά άλλους εκπαιδευτικούς. 4. Να παρακολουθούν τα αποτελέσματα ερευνών και τις τάσεις στην εκπαιδευτική τεχνολογία. 5. Να αναλαμβάνουν οι ίδιοι έρευνα-δράση και να επικοινωνούν τα αποτελέσματα των ερευνητικών προσπαθειών τους στην εκπαιδευτική κοινότητα. 6. Να ενεργούν ως φορείς αλλαγής στο επαγγελματικό τους περιβάλλον. Career Prospects: Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές: 9.1 Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής). 9.2 Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 9.3 Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου. [-]

Master in Education Sciences - Music Education

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Επιστήμες Αγωγής: Μουσική Παιδαγωγική (MEd, 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα) Level of Qualification: 2ος κύκλος (Πτυχίο Μάστερ) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και μερική φοίτηση Minimum Credits: 30 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: 7.1 Σκοπός Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός. 7.2 Στόχοι 1. Να προετοιμάζει στελέχη του εκπαιδευτικού συστήματος με βαθύτερη γνώση στη Μουσική Παιδαγωγική και στη Μουσική και τη διδακτική της. 2. Να αναλύουν τις φιλοσοφικές, κοινωνιολογικές και ψυχολογικές διαστάσεις της εκπαίδευσης και να κατανοούν τη σημασία τους για την αποτελεσματική διδασκαλία και μάθηση στη Μουσική. 3. Να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις, μεθόδους και προσεγγίσεις που θα τους βοηθήσουν να καινοτομήσουν στον τομέα της Μουσικής και της διδακτικής τους. 4. Να αποκτήσουν δεξιότητες για τη διαχείριση πρακτικών θεμάτων που άπτονται της διδακτικής της Μουσικής και να σχεδιάζουν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για αποτελεσματικότερη λύση προβλημάτων σε διάφορα συγκείμενα. 5. Να επιλέγουν και να παράγουν διδακτικό υλικό βασισμένο στις τρέχουσες τάσεις διδακτικής της Μουσική, ενισχύοντας και αναπτύσσοντας τη μουσική δημιουργικότητα των μαθητών. 6. Να παρακολουθούν την πορεία της σύγχρονης έρευνας στον τομέα της διδακτικής της Μουσικής και να εξοικειωθούν με τα απαραίτητα ερευνητικά και μεθοδολογικά εργαλεία. Career Prospects: Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές: 9.1 Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής). 9.2 Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 9.3 Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου. [-]

Master in Education Sciences - Special Education

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Επιστήμες Αγωγής: Ειδική Εκπαίδευση (MEd, 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα) Level of Qualification: 2ος κύκλος (Πτυχίο Μάστερ) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και μερική φοίτηση Minimum Credits: 30 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: 7.1 Σκοπός Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός. 7.2 Στόχοι 1. Να καταστούν πλέον ενήμεροι και ευαισθητοποιημένοι σε θεμελιώδεις έννοιες, αρχές και μοντέλα της Ειδικής Εκπαίδευσης αλλά και (μέλλοντες) ενεργητικοί εκπαιδευτικοί σε θέματα διδακτικής πράξης στο χώρο αυτό. 2. Να εμβαθύνουν στο περιεχόμενο και τη λογική των σύγχρονων τάσεων, θεωριών και έρευνας που αφορούν στην Ειδική Εκπαίδευση. 3. Να ενημερωθούν με πληρότητα για το εύρος και το περιεχόμενο των μορφών ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του παιδιού που συνιστούν το γνωστικό αντικείμενο της Ειδικής Εκπαίδευσης καθώς και για τον διεπιστημονικό της χαρακτήρα στο πλαίσιο διάγνωσης, ερμηνείας και αντιμετώπισής τους στο σύγχρονο σχολείο. 4. Να κατανοήσουν τη φιλοσοφία, την αναγκαιότητα και τις στρατηγικές εφαρμογής της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στο συνηθισμένο σχολείο και να αναλύουν τις πιθανές δυσκολίες υλοποίησή της με τα σημερινά δεδομένα. 5. Να αποκτήσουν το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο και τις αναγκαίες δεξιότητες για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ερευνών σε μικροκλίμακα στο χώρο της Ειδικής Εκπαίδευσης. 6. Να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με μια σειρά ψυχοτεχνικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται κυρίως από την πολυθεματική ομάδα κάθε επαρχίας για τον εντοπισμό παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα καταβολής συλλογικής προσπάθειας εκ μέρους των ειδικών επιστημόνων προς την κατεύθυνση αυτή. 7. Να λειτουργήσουν στο σύγχρονο σχολείο ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί αναφοράς στη σχολική μονάδα που θα υπηρετούν αναλαμβάνοντας ενεργητικό ρόλο στη διδακτική πράξη αλλά και ρόλο συμβούλου-καθοδηγητή συναδέλφων τους στην προσπάθεια επίλυσης παρόμοιων προβλημάτων που (θα) αντιμετωπίζουν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην καθημερινή σχολική κουλτούρα. Career Prospects: Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές: 9.1 Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής). 9.2 Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 9.3 Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου. [-]

Master in Education Sciences - Teaching of Language and Literature

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Επιστήμες Αγωγής: Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας (MEd, 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα) Level of Qualification: 2ος κύκλος (Πτυχίο Μάστερ) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και μερική φοίτηση Minimum Credits: 30 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: 7.1 Σκοπός Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός. 7.2 Στόχοι Να εξοικειωθούν με τα απαραίτητα ερευνητικά και μεθοδολογικά εργαλεία, έτσι ώστε να οδηγηθούν στην αυτόνομη επιστημονική έρευνα μέσω της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και της απόκτησης δεξιοτήτων για τη διαχείριση επιστημονικών θεμάτων που άπτονται της γλώσσας και της λογοτεχνίας. Να αποκτήσουν όλες εκείνες τις εξειδικευμένες γνώσεις και μεθόδους που θα τους είναι απαραίτητες για ποικίλες καινοτόμες εφαρμογές, γλωσσολογικές, διδακτικές-μεθοδολογικές και παιδαγωγικές, με έμφαση στα διαδραστικά περιβάλλοντα και τις διαθεματικές έννοιες. Να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον τους για τη γλωσσική ποικιλία, τον πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο, να αναπτύξουν δεξιότητες που θα λειτουργήσουν σταδιακά ως συνισταμένη ανάπτυξης πρακτικών διαπολιτισμικής επικοινωνίας. Να εμβαθύνουν στη μεθοδολογία, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, ξεκινώντας από αμιγώς θεωρητικές εμβαθύνσεις και φτάνοντας ως τις επιτόπιες έρευνες και τις μελέτες περίπτωσης. Career Prospects: Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές: 9.1 Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής). 9.2 Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 9.3 Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου. [-]

Master in Education Sciences - Teaching of Mathematics and Physical Sciences

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Επιστήμες Αγωγής: Διδακτική των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών (MEd, 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα) Level of Qualification: 2ος κύκλος (Πτυχίο Μάστερ) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και μερική φοίτηση Minimum Credits: 30 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: 7.1 Σκοπός Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός. 7.2 Στόχοι 1. Να παρακολουθούν την πορεία της σύγχρονης έρευνας στην περιοχή τους και να συνεργάζονται με συναδέλφους τους για τη διερεύνηση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. 2. Να εντοπίζουν ή/και παράγουν και δοκιμάζουν σχετικό διδακτικό υλικό και να το διαχέουν στους εκπαιδευτικούς της ειδικότητάς τους. 3. Να αναλαμβάνουν έρευνες δράσης και να κοινοποιούν τα πορίσματά τους στο σχολικό χώρο αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα, π.χ. με σεμινάρια διαλέξεις ή άλλως πως. 4. Να λειτουργούν ως άτομα αναφοράς, ως προς τα συγκεκριμένα αντικείμενα, για συναδέλφους τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού συστήματος. Career Prospects: Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές: 9.1 Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής). 9.2 Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 9.3 Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου. [-]

Master in Education Sciences - Theory, Practice and Evaluation of Teaching

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Επιστήμες Αγωγής: Θεωρία, Πρακτική και Αξιολόγηση Διδασκαλίας (MEd, 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα) Level of Qualification: 2ος κύκλος (Πτυχίο Μάστερ) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και μερική φοίτηση Minimum Credits: 30 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: 7.1 Σκοπός Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός. Από τη μια, να βοηθήσει το φοιτητή να αποκτήσει βαθιά γνώση στον τομέα της εξειδίκευσής του μέσα από (α) την παρακολούθηση παιδαγωγικών μαθημάτων σε προκεχωρημένο επίπεδο, (β) τη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και (γ) την αλληλεπίδραση με τα Μέλη ΔΕΠ και τους υπόλοιπους φοιτητές. Από την άλλη, το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια ερευνητικών δεξιοτήτων μέσα από (α) την παρακολούθηση ειδικών μαθημάτων ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας, (β) την ανάληψη ερευνών μικρής κλίμακας στο πλαίσιο των διαφόρων μαθημάτων ή/και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, και (γ) τη συμμετοχή σε σεμινάρια/συνέδρια ερευνητικού περιεχομένου. Γενικά, ο συνολικός σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει το φοιτητή να γίνει σκεπτόμενο άτομο και επιστήμων παιδαγωγός. 7.2 Στόχοι 1. Να προωθούν και να στηρίζουν την ποιοτική διδασκαλία μέσα από την ανάλυση κοινωνιολογικών, φιλοσοφικών και ψυχολογικών παραδοχών αναφορικά με την οργάνωση, διεξαγωγή και αξιολόγηση της διδασκαλίας. 2. Να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας, ασκώντας καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο τόσο ως προς την ανάπτυξη προγραμμάτων σε επίπεδο σχολικής μονάδας όσο και ως προς την οργάνωση, διεξαγωγή και αξιολόγηση της διδασκαλίας. 3. Να εμβαθύνουν στα πορίσματα ερευνών καθώς και σε μεθοδολογικά ζητήματα αναφορικά με την οργάνωση και διεξαγωγή της διδασκαλίας. 4. Να αξιοποιούν τη νεότερη τεχνολογία για σκοπούς διδασκαλίας και μάθησης. 5. Να εμβαθύνουν σε θέματα τεχνογνωσίας, κατασκευής δοκιμίων επιτευγμάτων, ανάλυσης και τεκμηρίωσης των μαθησιακών αποτελεσμάτων και παρακολούθησης της ακαδημαϊκής προόδου των μαθητών. 6. Να εφαρμόζουν ποικιλία τεχνικών για συστηματική παρατήρηση και αξιολόγηση της διδασκαλίας. 7. Να εμβαθύνουν σε θέματα τεχνογνωσίας, τα οποία σχετίζονται με την παιδαγωγική καθοδήγηση και την ανάπτυξη προσωπικού. 8. Να ασκούν ρόλο «καταλύτη» σε θέματα ποιοτικής διδασκαλίας, σχολικής κουλτούρας και σχολικού οράματος, καθώς και ανάπτυξης της σχολικής μονάδας, ως συνόλου. 9. Να εξετάζουν κριτικά τα αποτελέσματα εκπαιδευτικών ερευνών και τις προεκτάσεις τους στην καθημερινή εργασία της σχολικής μονάδας και να οργανώνουν τη δική τους ερευνητική προσπάθεια. Career Prospects: Οι πτυχιούχοι του προγράμματος έχουν τις παρακάτω επιλογές: 9.1 Να επιδιώξουν διοικητική θέση σε επίπεδο σχολείου (π.χ. Διευθυντής, Βοηθός Διευθυντής) ή/και Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (π.χ. Επιθεωρητής). 9.2 Να εργαστούν ως επιμορφωτές στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 9.3 Να καταλάβουν ακαδημαϊκή θέση σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου. [-]

Master in Public Administration (MPA)

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, παρέχεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε λειτουργούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε άτομα που σκοπεύουν να απασχοληθούν στον τομέα αυτό (Δημόσια Υπηρεσία, Ημικρατικοί Οργανισμοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Κοινότητες), Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς). [+]

Duration (years): 1.5 έτη Qualification Awarded: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση Level of Qualification: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (2ος Τίτλος Σπουδών) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης/ μερική φοίτηση Minimum Credits: 27 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα για εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, παρέχεται μεταπτυχιακή εκπαίδευση σε λειτουργούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και σε άτομα που σκοπεύουν να απασχοληθούν στον τομέα αυτό (Δημόσια Υπηρεσία, Ημικρατικοί Οργανισμοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Κοινότητες), Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς). Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη μίας οριζόντιας κουλτούρας μάθησης σε θέματα δημόσιας διοίκησης στην Κύπρο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατανόηση θεωρητικών υποδειγμάτων Δημόσιας Διοίκησης και την συστηματική εξέταση τους με τα μοντέλα και τις πρακτικές της Δημόσιας Διοίκησης στην Κύπρο. Υπό το πρίσμα αυτό, αναδεικνύεται η φύση και η λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο οι τομείς και οι υπηρεσίες συσχετίζονται και αλληλοεπηρεάζονται, ενώ εντοπίζονται ζητήματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής με στόχο να παραχθεί πρακτική και εφαρμοζόμενη γνώση στην αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων και προκλήσεων. Ειδικοί Στόχοι: Ο πρώτος ειδικός στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο δεύτερος ειδικός στόχος είναι η κατανόηση των προκλήσεων που δημιουργεί η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και η διάρθρωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης για τη Δημόσια Διοίκηση. Οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενδιατρίψουν στην έρευνα και την εφαρμογή μοντέλων και πρακτικών Δημόσιας Διοίκησης τόσο σε γενικό όσο και σε ειδικό επίπεδο. Το Πρόγραμμα είναι διαρθρωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξειδικεύουν σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, έχοντας ως υπόβαθρο τη γνώση και την εμπειρία τους στη Δημόσια Διοίκηση. Career Prospects: Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενους λειτουργούς της Δημόσιας Διοίκησης και σε άτομα που επιδιώκουν να εργαστούν σε αυτήν. Η ανάγκη για διεύρυνση της γνώσης και των ικανοτήτων των ατόμων αυτών είναι δεδομένη και η ζήτηση για μια τέτοια δυνατότητα είναι εμφανής. Από την άλλη, η προσφορά και οι επιλογές των ενδιαφερομένων είναι πολύ περιορισμένες. Τα άτομα που επιδιώκουν εξειδίκευση σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση είναι κυρίως άτομα με πλήρη απασχόληση, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο εξωτερικό κυρίως λόγω αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Στην Κύπρο υπάρχει περιορισμένη προσφορά σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Δημόσια Διοίκηση. Η εισαγωγή του Προγράμματος θα εξασφαλίσει, επομένως, άμεσα την κάλυψη του σχετικού κενού. Παράλληλα, το Πρόγραμμα απευθύνεται και σε Ελλαδίτες φοιτητές, οι οποίοι επιδιώκουν μεταπτυχιακή μόρφωση και κατάρτιση στο πεδίο της Δημόσιας Διοίκησης. Η ανάπτυξη του γνωστικού πεδίου της Δημόσιας Διοίκησης σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών και σε επίπεδο πανεπιστημιακής έρευνας θα προσδώσει νέες δυνατότητες σε άτομα που υπηρετούν τον τομέα αυτό και θα βελτιώσει το επίπεδο γνώσης και διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται του τομέα αυτού. Τα αποτελέσματα θα είναι επωφελή για ολόκληρη την κοινωνία. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος αυτού θα είναι σε θέση να επιδιώξουν περαιτέρω σπουδές στο γνωστικό πεδίο της Δημόσιας Διοίκησης ή γενικότερα στο γνωστικό πεδίο της διοίκησης σε διδακτορικό επίπεδο. [-]

πλοίαρχος στη μουσική

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία +3 περισσότερα

Το πρόγραμμα MMus έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τους μαθητές; υπάρχοντα προσόντα και την ικανότητά τους να υπερέχουν σε σημερινό επαγγελματικό περιβάλλον, όπου οι μουσικοί πρέπει να κατέχουν ειδική εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και τους ερμηνευτές. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: Μουσική (MMus, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά / Ελληνικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης και μερική απασχόληση είναι τόσο δυνατή. Ελάχιστη Συντελεστές: 30 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Ο Πρόγραμμα MMus έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τους μαθητές; υπάρχοντα προσόντα και την ικανότητά τους να υπερέχουν σε σημερινό επαγγελματικό περιβάλλον, όπου οι μουσικοί πρέπει να κατέχουν ειδική εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και τους ερμηνευτές. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα MMus παρέχει την ίδια έμφαση με τους φοιτητές; καλλιτεχνική και παιδαγωγική κατάρτιση στο συγκεκριμένο τομέα απόδοσή τους, μαζί με την παρακολούθηση μαθημάτων που θα ενισχύσουν την ικανότητά τους να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα και να ακολουθήσουν μια καριέρα που χαρακτηρίζεται από αυτενέργεια δια βίου μάθηση στον τομέα τους. Προοπτικές καριέρας: Εκτέλεση Μουσικοί, Καθηγητές Μουσικής, Τεχνών Επαγγελματίες (διαχείριση, θεμέλια, κλπ), Μουσική Υποτρόφων Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι από αυτό το βαθμό θα είναι επιλέξιμα για να συνεχίσουν για πρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδών σε κάθε τομέα της μουσικής, καθώς και μουσική που σχετίζονται με τη μελέτη της εκπαίδευσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εργασίες για το πτυχίο ενός επιπλέον μάστερ ή διδακτορικού διπλώματος ή ΝΠΣ. Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Έτσι, αν και ένα «D-» είναι ένας βαθμός PASS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα CPA από 2,0 κατά μέσο όρο βαθμό του «C» είναι απαραίτητη Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1. Επίδειξη υψηλής τεχνικής των δεξιοτήτων της καλλιτεχνικής έκφρασης. 2. Express γνώση μιας ευρείας ποικιλίας των μουσικών ρεπερτορίου. 3. Εκτελέστε σε μια ποικιλία καταστάσεων σύνολο και ατομικές καταστάσεις. 4. Πρακτική και πρόβες αποτελεσματικά, μόνο και με τις ομάδες. 5. Επιδεικνύουν ένα υψηλό επίπεδο της μουσικής παιδείας. 6. Επίδειξη υψηλού επιπέδου ακουστικής, δημιουργική, και την εκ νέου δημιουργικές ικανότητες. 7. Επικοινωνούν αποτελεσματικά προφορικά μια γραπτώς. 8. Δείξτε ένα προηγμένο επίπεδο τεχνικής και εκφραστικής ικανότητας για την κύρια μελέτη τους. 9. Επίδειξη προηγμένη εξοικείωση με ρεπερτόριο σημασία για το πρωτογενές μελέτη τους. 10. Επίδειξη υψηλής κατανόηση της τρέχουσας θεωρητικής έρευνας σχετικά με τη φύση της μουσική παράσταση. 11. Επίδειξη υψηλής κατανόηση των θεωρητικών αρχών της μουσικής παιδαγωγικής, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων θεωριών της μάθησης. 12. Διαχειριστείτε τις επιχειρηματικές πτυχές της σταδιοδρομίας τους ως εκτελεστές και τους δασκάλους. 13. Διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα σε κάθε τομέα της μουσικής που σχετίζονται με υποτροφία, αλλά ιδιαίτερα στους τομείς των μελετών επιδόσεις και την παιδαγωγική που σχετίζονται με την πρωτογενή μελέτη τους [-]

Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc)

Master Of Science στην εγκληματολογία

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για αποφοίτους που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους της εγκληματολογίας, για τα άτομα με επαγγελματική ευθύνες στην αστυνόμευση, αναστολής και των φυλακών οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την περαιτέρω πείρα γιατρό τους, καθώς και για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ποινικές σταδιοδρομία της δικαιοσύνης. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: Master of Science στην εγκληματολογία Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος Κύκλος (Masters) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά και Ελληνικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης ή μερική απασχόληση Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για αποφοίτους που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους της εγκληματολογίας, για τα άτομα με επαγγελματική ευθύνες στην αστυνόμευση, αναστολής και των φυλακών οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την περαιτέρω πείρα γιατρό τους, καθώς και για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ποινικές σταδιοδρομία της δικαιοσύνης. ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 1. Εξοπλίσει τους φοιτητές με προηγμένες ικανότητες γραπτής και προφορικής επικοινωνίας, καθώς και τις τεχνικές έρευνας για την ανεξάρτητη εισφορές στον τομέα της εγκληματολογίας και περαιτέρω έρευνα. 2. Προετοιμάσει τους μαθητές για να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σε τομείς όπως η επιβολή του νόμου, των υπηρεσιών ποινικής δικαιοσύνης και / ή τον ακαδημαϊκό χώρο. 3. Παρέχουν στους φοιτητές με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται από τους περισσότερους οργανισμούς ποινικής δικαιοσύνης. Ειδικοί στόχοι: 1. Επιτρέπουν στους μαθητές να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στην εγκληματολογία. 2. Παρέχει στους φοιτητές με μια προηγμένη μελέτη της εγκληματικότητας, την έκταση της, τα αίτια της εγκληματικής συμπεριφοράς και της θυματοποίησης, ανταπόκριση του κοινού σε θέματα εγκληματικότητας και της ποινικής δικαιοσύνης. 3. Αναπτύξει μια ευρεία κατανόηση του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και την τρέχουσα εγκληματολογικά ζητήματα. 4. Παρέχουν ευκαιρίες για τους μαθητές να εξετάσουν μια σειρά από εγκληματολογικής θεμάτων. 5. Αναπτυχθεί μια εις βάθος κατανόηση του τρόπου με τον εγκληματολογικών θεωριών που εφαρμόζονται στην επιβολή του νόμου και τις υπηρεσίες της ποινικής δικαιοσύνης. 6. Αποκτήστε εικόνα για τα κίνητρα και τους παράγοντες πίσω από αποκλίνουσα συμπεριφορά, και τους τρόπους τους οργανισμούς να συνεργαστούν για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. 7. Κρίσιμα εξετάσει διάφορους τύπους εγκλημάτων από δράστη, θύμα και τις προοπτικές της ποινικής δικαιοσύνης. Προοπτικές καριέρας: Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία σε διάφορους τομείς, όπως: (α) υπηρεσίες επιβολής του νόμου (αστυνομία ή τα πολιτικό προσωπικό). Το προσωπικό επιβολής του νόμου θα επωφεληθεί από αυτό το πρόγραμμα και για θέματα κατάταξη / προώθηση. (Β) Δοκιμασία και parole υπηρεσιών (Γ) Σωφρονιστικό ρυθμίσεις (D) Κοινωνικές υπηρεσίες (Ε) Η έρευνα και ανάλυση για την κυβέρνηση ή ιδιωτικές συμβουλευτικές εταιρείες, όπως προγράμματα πρόληψης ανάλυση του εγκλήματος και της εγκληματικότητας (F) Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε συναφείς τομείς ( Ζ) Academia Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν αποδεκτές στην τρίτη βαθμούς κύκλου (Διδακτορικό Δίπλωμα) Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Έτσι, αν και ένα «D-» είναι ένας βαθμός PASS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα CPA από 2,0 κατά μέσο όρο βαθμό του «C» είναι απαραίτητη. Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1. Απασχολούν τις αρχές και τις πρακτικές της κοινωνικής και Εγκληματολογικών Ερευνών. 2. Engage κριτικά και ανεξάρτητα με τις σύγχρονες εξελίξεις και τις συζητήσεις σχετικά με το έγκλημα και την εγκληματολογία. 3. Εφαρμόστε εγκληματολογικές αρχές και τις έννοιες για να? Πραγματική ζωή; καταστάσεις στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης. 4. Αναγνωρίζουν τη διαπλοκή των διαφορετικών ψυχολογικές και κοινωνιολογικές θεωρίες σχετικές για την κατανόηση του εγκλήματος και της εγκληματικής συμπεριφοράς. 5. Επίδειξη αντανακλαστική κατανόηση των συγκριτικών και εφαρμοσμένης ποινικής δικαιοσύνης. 6. Αξιολογεί κριτικά τη θεωρία, την έρευνα και την πρακτική στην εγκληματολογία. 7. Αξιολογεί τους διάφορους τρόπους για τον έλεγχο του εγκλήματος και την πρόληψη του εγκλήματος. 8. Εμφάνιση αποδεικτικά στοιχεία εις βάθος γνώση της μεταβαλλόμενης φύσης του εγκλήματος και της θυματοποίησης. 9. Εξετάστε το ρόλο του θύματος στη συνολική εγκληματολογική φάσματος, και να αναγνωρίσουν ότι τα θύματα αποτελούν το μισό της εξίσωσης του εγκλήματος και, συνεπώς, είναι υψίστης σημασίας. 10. Ενισχύστε την κατανόησή τους για τη συμβολή της εγκληματολογικής ψυχολογίας σε όλα τα επίπεδα του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. 11. Η κριτική αποτίμηση των διαφόρων μορφών βίας και σεξουαλικής υποτροπής, καθώς και των μεθόδων αξιολόγησης και της διαχείρισης τέτοιων παραβατών. 12. Επίδειξη βελτίωση των γνώσεων της έρευνας που διεξάγεται στον τομέα των βίαιων και σεξουαλικής προτύπων παραβατικότητας. 13. Την εκτίμηση των τρεχουσών τάσεων και την ανάπτυξη ζητημάτων της παραβατικότητας των ανηλίκων. 14. Αξιολογήστε τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της αστυνομικής και την αστυνόμευση, καθώς και να συγκρίνετε διαφορετικά πρακτικές αστυνόμευσης. 15. Την αξιολόγηση της εξέλιξης και των επιπτώσεων της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο για την κοινωνία, και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου να αντιμετωπίσουν δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. [-]

Master Of Science στην κλινική ψυχολογία

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 χρόνια September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Η τριετής πρόγραμμα Master of Science στην Κλινική Ψυχολογία έχει ως στόχο να ενσωματώσει τις κλινικές, ακαδημαϊκά και ερευνητικά θέματα της εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε εφαρμογή την πρακτική της κλινικής ψυχολογίας με διαφορετικούς πληθυσμούς. Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης στους φοιτητές την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να διεξάγουν εμπειρική έρευνα. [+]

Διάρκεια (έτη): 3 Ειδίκευση: Master of Science στην Κλινική Ψυχολογία Επίπεδο Αξιολόγηση: Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (2ος κύκλος) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης απασχόληση Ελάχιστη Συντελεστές: 99 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 180 Προφίλ του Προγράμματος: Στόχοι Η τριετής πρόγραμμα Master of Science στην Κλινική Ψυχολογία έχει ως στόχο να ενσωματώσει τις κλινικές, ακαδημαϊκά και ερευνητικά θέματα της εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε εφαρμογή την πρακτική της κλινικής ψυχολογίας με διαφορετικούς πληθυσμούς. Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης στους φοιτητές την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να διεξάγουν εμπειρική έρευνα. Ένας σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει σε κλινικούς ιατρούς κατάρτιση μια ηθική επαγγελματική ταυτότητα που θα καθοδηγήσουν τις εργασίες τους ερευνητές και ως επαγγελματίες. Στόχοι Το πρόγραμμα βασίζεται στο μοντέλο επιστήμονας-επαγγελματίας της κατάρτισης. Το μοντέλο αυτό διαθέτει κλινική εκπαίδευση στους φοιτητές που τους προετοιμάζει για μια καριέρα ως επαγγελματίας κλινικοί ψυχολόγοι. Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές την εκπαίδευση για την ανάπτυξη, μέσω της περαιτέρω κατάρτισης, σε ικανούς ερευνητές και ακαδημαϊκούς. Προοπτικές καριέρας: Με την επιτυχή ολοκλήρωση των αποφοίτων του προγράμματος θα είναι σε θέση να εργαστούν ως κλινικοί ψυχολόγοι σε διάφορες επαγγελματικές ρυθμίσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα. Πιθανές ευκαιρίες απασχόλησης περιλαμβάνουν: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός, κέντρα ψυχικής υγείας, κλινικές, νοσοκομεία, ιδιωτικές πρακτική, πρακτική ομάδα, κέντρα αποκατάστασης, ψυχιατρικά κέντρα, κ.λπ. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Μετά την αποφοίτηση, οι μαθητές μπορούν να ακολουθήσουν μεταπτυχιακές (PhD, ή PsyD) σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία ή / και συναφείς τομείς. Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 180 μονάδες ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων 1000-1500 ώρες κλινικής άσκησης. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Έτσι, αν και ένα «D-» είναι ένας βαθμός PASS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα CPA από 2,0 κατά μέσο όρο βαθμό του «C» είναι απαραίτητη. Μαθησιακά Αποτελέσματα Μέχρι το τέλος του προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να: 1. Αυστηρά αναλύσει και να συνθέσει τις πληροφορίες από διαφορετικές σχολές σκέψης και θεωρητικές κατευθύνσεις στην κλινική ψυχολογία. 2. Επίδειξη γνώσεων και δεξιοτήτων στη διαδικασία της ανάπτυξης μιας θεραπευτικής σχέσης και την εκτέλεση ψυχοθεραπεία. 3. Επιδίδονται σε αυτο-προβληματισμού και να αξιολογούν κριτικά πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν για τους πελάτες τους και για τη διαδικασία της θεραπείας. 4. Συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό, αποδεικνύοντας τη βαθιά γνώση και κατανόηση των επαγγελματικών προτύπων, καθώς και την άσκηση σύμφωνα με την επαγγελματική δεοντολογία. 5. Έχετε μια βελτιωμένη εικόνα της μεγάλης ποικιλίας εκπροσωπούνται από άτομα που διαφέρουν σε σχέση με τον πολιτισμό, το φύλο, την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την εθνικότητα και τη σωματική και ψυχική κατάσταση. 6. Ρωτήστε επιστημονικά ερωτήματα σχετικά με την κλινική ψυχολογία, και να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. 7. Αποκτήστε εκπαίδευση για την επιλογή, την εφαρμογή και την ερμηνεία των κλινικών και ψυχομετρικών μεθόδων και τεχνικών αξιολόγησης, καθώς και στην κατανόηση και εφαρμογή των αποτελεσμάτων, μετά από επαγγελματικά πρότυπα. 8. Επίδειξη γνώσης στο σχεδιασμό, τη χρήση και την αξιολόγηση των διαφόρων προληπτικών και θεραπευτικών μεθόδων στην εργασία τους με άτομα με μια σειρά από ψυχολογικά προβλήματα. 9. Επιδείξουν ευελιξία στο ρόλο τους ως κλινικοί ψυχολόγοι, σύμφωνα με τις ανάγκες των ατόμων ή / και ομάδων που εργάζονται με. 10. Γίνετε εκτίθενται σε ένα ευρύ φάσμα των κλινικών εμπειριών από τις θεωρητικές προσεγγίσεις, μέσω της συμμετοχής σε εποπτευόμενη κλινική εκπαίδευση. [-]

Master Of Science στη Συμβουλευτική Ψυχολογία

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 5 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους μαθητές σε μια ποικιλία θεωρητικών απόψεων από διάφορους τομείς στην ψυχολογία και να τους διδάξει τα προσόντα για να ασκήσουν αποτελεσματικά με διαφορετικούς πληθυσμούς. Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές να σχεδιάσουν και να διεξάγουν έρευνες και να εφαρμόσουν τις γνώσεις από την έρευνα αυτή αποτελεσματικά στην πράξη. [+]

Διάρκεια (έτη): 2,5 χρόνια Ειδίκευση: Master of Science στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Επίπεδο Αξιολόγηση: Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (2ος κύκλος) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης ή μερική απασχόληση Ελάχιστη Συντελεστές: 82 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 150 Προφίλ του Προγράμματος: Στόχοι Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους μαθητές σε μια ποικιλία θεωρητικών απόψεων από διάφορους τομείς στην ψυχολογία και να τους διδάξει τα προσόντα για να ασκήσουν αποτελεσματικά με διαφορετικούς πληθυσμούς. Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους μαθητές να σχεδιάσουν και να διεξάγουν έρευνες και να εφαρμόσουν τις γνώσεις από την έρευνα αυτή αποτελεσματικά στην πράξη. Υψίστης σημασίας είναι ότι οι μαθητές να αναπτύξουν μια ηθική επαγγελματική ταυτότητα που θα καθοδηγήσουν τις εργασίες τους ερευνητές και τους επαγγελματίες. Στόχοι Ο Πρόγραμμα Master of Science πτυχίο στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Είναι χτισμένο με το μοντέλο επιστήμονα-επαγγελματία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, όπου η επιστήμη και η πρακτική θεωρούνται ως συμπληρωματικές και αλληλοεξαρτώμενες. Το πρόγραμμα στοχεύει να ενσωματώσει την ακαδημαϊκή, ερευνητική και επαγγελματική συστατικά της συμβουλευτικής ψυχολογίας σε ένα πρόγραμμα που προωθεί τη γνώση, την εμπειρία και ευαισθησία στην παράδοση της συμβουλευτικής ψυχολογίας που προετοιμάζει τους μαθητές για σταδιοδρομία ως επαγγελματίες ψυχολόγοι στην Κύπρος και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος οι μαθητές έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για την εισαγωγή σε προγράμματα διδακτορικών σπουδών σε Κύπρος ή στο εξωτερικό. Προοπτικές καριέρας: Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εργαστούν σε διάφορες επαγγελματικές ρυθμίσεις του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα από το πτυχίο τους μπορούν να τους δώσει άδεια να εργαστούν σε Κύπρος ως Συμβουλευτική Ψυχολόγοι. Πιθανές ευκαιρίες απασχόλησης περιλαμβάνουν: Σε διαφορετική Συμβουλευτικά κέντρα, κλινικές, σχολεία, επιχειρηματικό τομέα, ιδιωτικών γραφείων και στον δημόσιο τομέα Συμβουλευτική Ψυχολόγοι μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν σε κλινικές, νοσοκομεία ή διαφορετικούς οργανισμούς. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Μετά την αποφοίτηση, οι μαθητές μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε μεταπτυχιακές (PhD, ή PsyD) μελέτες, κυρίως στη Συμβουλευτική Ψυχολογία ή Κλινική Ψυχολογία (ανάλογα με το πανεπιστήμιο). Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 150 μονάδες ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Έτσι, αν και ένα «D-» είναι ένας βαθμός PASS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα CPA από 2,0 κατά μέσο όρο βαθμό του «C» είναι απαραίτητη. Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1) αξιολογεί κριτικά τις κυριότερες θεωρίες και φιλοσοφίες εντός των επιλεγμένων πεδίων στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. 2) αξιολογεί κριτικά τη δική τους προσωπική φιλοσοφία των ανθρώπων, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους, καθώς έχουν αντίκτυπο στη διαδικασία παροχής συμβουλών. 3) Να επιδεικνύει δεξιότητες στην αξιολόγηση και την αξιολόγηση της διαδικασίας παροχής συμβουλών στο πλαίσιο των καθημερινών προκλήσεων, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε διάφορες επικοινωνιακές δεξιότητες. 4) Να διαθέτουν βελτιωμένη εικόνα της μεγάλης ποικιλίας που αντιπροσωπεύεται από άτομα διαφορετικών πολιτισμών, το φύλο, την εθνικότητα, φυλές, θρησκείες, ηλικίες, σωματική / ψυχική κατάσταση, και άλλες ομάδες. 5) Να γίνει εκτίθενται σε ένα ευρύ φάσμα των πληθυσμών που έχουν μια ποικιλία προβλημάτων μέσω της συμμετοχής σε εποπτευόμενη κλινική εμπειρία κατάρτισης τόσο στο κράτος και στον Ιδιωτικό Τομέα. 6) επιδείξουν ευελιξία στο πλαίσιο του ρόλου τους ως ψυχολόγοι συμβουλές ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού που εργάζονται με (π.χ. ιδιώτες, ομάδες, ζευγάρια) και το έργο που πρέπει να πραγματοποιήσετε. 7) η εκτίμηση της δυναμικής των διαδικασιών της ομάδας για τις διαπροσωπικές και ενδοατομική δυναμικές και αλληλεπιδράσεις του ατόμου. 8) Αποδεδειγμένη γνώση στο σχεδιασμό και τη χρήση των διαφόρων προληπτικών και θεραπευτικών μεθόδων στην εργασία τους με άτομα με διάφορα προβλήματα. 9) Αποκτήστε εκπαίδευση για την επιλογή, την εφαρμογή και την ερμηνεία των κλινικών και Ψυχομετρικά τεχνικών και μεθόδων αξιολόγησης, καθώς και στην κατανόηση και εφαρμογή των αποτελεσμάτων μετά από επαγγελματικά πρότυπα. 10) αξιολογεί κριτικά την έρευνα στους διάφορους τομείς της παροχής συμβουλών, καταδεικνύουν την ικανότητα να ζητήσει επιστημονικές ερωτήσεις σχετικές με Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, σχεδιασμό και τη διεξαγωγή της έρευνας, προκειμένου να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. 11) γνώση αποδεικτικών στοιχείων όσον αφορά τη χρήση των διαφόρων ερευνητικών μεθοδολογιών στη Συμβουλευτική και δεξιοτήτων παρουσιάζουν στη χρήση των μεθόδων ανάλυσης των δεδομένων. 12) συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό αποδεικνύοντας τη βαθιά γνώση και κατανόηση των επαγγελματικών προτύπων και την ηθική της εργασίας και την εφαρμογή τους σε πραγματικές καταστάσεις της ζωής. [-]

MSc Educational/School Psychology

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 - 5 εξάμηνα September 2017 Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία +3 περισσότερα

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στη θεωρία και στην εφαρμογή των ψυχολογικών και κοινωνικών διαδικασιών που διέπουν τη διδασκαλία και τη μάθηση. [+]

Duration (years): 1.5 - 2.5 years Qualification Awarded: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία Level of Qualification: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (2ος Τίτλος Σπουδών) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης και Μερική φοίτηση Minimum Credits: 27 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στη θεωρία και στην εφαρμογή των ψυχολογικών και κοινωνικών διαδικασιών που διέπουν τη διδασκαλία και τη μάθηση. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο ειδικεύσεις: α) Εκπαιδευτική Ψυχολογία ή β) Σχολική Ψυχολογία. Η ειδίκευση Εκπαιδευτική Ψυχολογία απευθύνεται ιδιαίτερα σε άτομα που εργάζονται ή ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα ως εκπαιδευτικοί. Ο κλάδος της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας ορίζεται, σε γενικές γραμμές, ως η μελέτη των μαθητών, της μάθησης και της διδασκαλίας. Σπουδές σε αυτό τον κλάδο μπορούν να εμπλουτίσουν το έργο αυτών που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν ως εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέχοντας το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο που θα καθοδηγήσει τη διδασκαλία τους με στόχο να βελτιώσει τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών και να είναι σε θέση να βοηθήσουν τους μαθητές τους να προοδεύσουν σε ακαδημαϊκό και προσωπικό επίπεδο. Ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός είναι σε θέση να δώσει κίνητρα στους μαθητές, να διαχειριστεί με επιτυχία την τάξη, να αξιολογήσει τις προγενέστερες γνώσεις των μαθητών, να μεταδώσει με επιτυχία ιδέες, να εξυπηρετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών, να αναπτύξουν κατάλληλες μεθόδους διδασκαλίες και να χρησιμοποιήσουν κατάλληλες μεθόδους αξιολόγησης. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες με την κατανόηση και εφαρμογή σχετικών ψυχολογικών θεωρικών και θεωριών μάθησης. Η ειδίκευση Εκπαιδευτική Ψυχολογία στόχο έχει να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να δουν τον εαυτό τους ως ενασχολούμενοι μαθητές (engaged learners) οι οποίοι συνεχώς ψάχνουν να βρουν και να εξετάσουν καλύτερους τρόπου να βοηθήσουν τους μαθητές τους να επιτύχουν τους στόχους τους. Κεντρικός στόχος αυτής της ειδίκευσης είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των φοιτητών σχετικά με τους τρόπους που η ανάπτυξη του ατόμου και οι ατομικές διαφορές επηρεάζουν τη μάθηση καθώς και τις συνέπειες που δύναται να έχουν αυτές οι παράμετροι στη διδασκαλία. Άλλος επί μέρους στόχος είναι να αναπτύξει κριτική την σκέψη στην αξιολόγηση των διαφόρων μεθόδων διδασκαλίας και αξιολόγησης της μάθησης. Τέλος, το πρόγραμμα έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στη χρήση μεθοδολογικών και στατιστικών εργαλείων για τη διερεύνηση σύγχρονων θεμάτων εκπαιδευτικής ψυχολογίας. Η ειδίκευση Σχολική Ψυχολογία απευθύνεται σε κατόχους πτυχίου Ψυχολογίας που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον εφαρμοσμένο κλάδο της εκπαιδευτικής ψυχολογίας, που είναι γνωστός ως σχολική ψυχολογία. Αυτός ο κλάδος πραγματεύεται με την εξακρίβωση εμποδίων στη μάθηση (π.χ. μαθησιακές δυσκολίες, κοινωνικο-συναισθηματικά προβλήματα ή προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών) και την εφαρμογή παρεμβάσεων για να την επίλυσή τους. Ένας βασικός ρόλος των σχολικών ψυχολόγων ως επαγγελματίες είναι να παρέχουν υπηρεσίες σε παιδιά, νέους και οικογένειες στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα ασφαλές, υγιές και υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον. Οι σχολικοί ψυχολόγοι τυγχάνουν εκπαίδευσης στη χρήση και αξιολόγηση διαγνωστικών τεστ (π.χ. τεστ νοημοσύνης και τεστ σχολικής επίδοσης), στη συγγραφή εκθέσεων ψυχοεκπαιδευτικών εκτιμήσεων (psychoeducational evaluation reports), στο σχεδιασμό και εφαρμογή προληπτικών και παρεμβατικών προγραμμάτων (prevention and intervention programmes), καθώς και στη συμβουλευτική μαθητών. Σε αυτή τη βάση, κεντρικός στόχος αυτής της κατεύθυνσης είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στην εφαρμογή κλινικών αρχών και στη χρήση ειδικών εργαλείων για τη διάγνωση, αντιμετώπιση και πρόληψη προβλημάτων συμπεριφοράς, συναισθηματικών προβλημάτων ή/και δυσκολιών μάθησης στο σχολείο. Career Prospects: Απόφοιτοι του προγράμματος έχουν πληθώρα επιλογών σχετικά με προοπτικές εργοδότησης. Απόφοιτοι της ειδίκευσης Εκπαιδευτική Ψυχολογία θα αποκτήσουν γνώσεις που θα βελτιώσουν την πρακτική διδασκαλίας τους. Επιπρόσθετα, η απόκτηση αυτού του μεταπτυχιακού τίτλου θα είναι χρήσιμη για σκοπούς προαγωγής και επαγγελματικής εξέλιξης στον τομέα της εκπαίδευσης. Απόφοιτοι της ειδίκευσης Σχολική Ψυχολογία θα αποκτήσουν γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες στη χρήση και αξιολόγηση διαγνωστικών τεστ (π.χ. τεστ νοημοσύνης και τεστ σχολικής επίδοσης), στη συγγραφή εκθέσεων ψυχοεκπαιδευτικών εκτιμήσεων (psychoeducational evaluation reports), στο σχεδιασμό και εφαρμογή προληπτικών και παρεμβατικών προγραμμάτων (prevention and intervention programmes), καθώς και στη συμβουλευτική μαθητών. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει 1020 ώρες εποπτευόμενης Πρακτικής Άσκησης σε σχολεία, οι απόφοιτοι θα μπορούν να εγγραφούν ως επαγγελματίες ψυχολόγοι στο Μητρώο Ψυχολόγων και να εργαστούν σε σχολεία ή σε ιδιωτικό γραφείο. Access to Further Studies: Απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν επίσης να επιδιώξουν διδακτορικές σπουδές στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, στην Εκπαίδευση ή σε άλλο παρεμφερή κλάδο εάν το επιθυμούν. Ο σχεδιασμός του προγράμματος προνοεί για αυτούς τους φοιτητές, μέσω της επιλογής εκπόνησης Μεταπτυχιακής Εργασίας. Επιλέγοντας την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Εργασίας, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε ένα ουσιαστικό ερευνητικό έργο και έτσι θα είναι σε πλεονεκτικότερη θέση για να γίνουν δεκτοί σε διδακτορικά προγράμματα σε σχέση με απόφοιτους χωρίς εμπειρία στη συγγραφή Μεταπτυχιακής Εργασίας. [-]

MSc στη διαχείριση των μηχανικών

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Επιτρέπουν στους πτυχιούχους να καλύψουν τις υπάρχουσες προκλήσεις και να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις οργανώσεις της τεχνολογίας. [+]

Διάρκεια (έτη): 1.5 Έτη Ειδίκευση: Master of Science στη Διοίκηση Μηχανικής Επίπεδο Αξιολόγηση: Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (2ος κύκλος) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης ή μερική απασχόληση Ελάχιστη Συντελεστές: 36 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι: 1. Επιτρέπουν στους πτυχιούχους να καλύψουν τις υπάρχουσες προκλήσεις και να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις οργανώσεις της τεχνολογίας? 2. Δώστε στους μαθητές με κρίσιμες αναλυτικές ικανότητες, κάνοντας προσεγγίσεις αποφάσεων και στοχευμένες αρμοδιότητες διαχείρισης να αξιολογούν τους κινδύνους επιτυχία, ολοκλήρωση των έργων τεχνολογίας, αποτελεσματικά τρέχει ομάδες μηχανικών, καθώς και τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών? 3. Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αποτελεσματική επικοινωνία με τους συναδέλφους, τους διευθυντές, και το κοινό για θέματα που σχετίζονται με τις τεχνικές έννοιες, τους κινδύνους και τις συστάσεις? 4. Εξυπηρέτηση των μελλοντικών επιχειρηματιών στην Επιστήμη και Τεχνολογία ξεδιπλώσει πλήρως τις δυνατότητές τους για την έναρξη επιτυχημένων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Προοπτικές καριέρας: Για Μηχανικούς που απασχολούνται στον ιδιωτικό, δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα Τεχνική επιχειρηματίες Διευθυντές της μηχανικής και της τεχνολογίας των οργανώσεων Σύμβουλοι επιχειρήσεων Διευθυντές ανθρωπίνου δυναμικού Σχεδιαστές ανάπτυξη προϊόντων Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν αποδεκτές στην τρίτη βαθμούς κύκλου (Διδακτορικό Δίπλωμα) [-]

MSc στην E-learning

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Αυτό το πρόγραμμα έχει ως στόχο να επιτρέψει μεταπτυχιακούς φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και αξίες σχετικά με την ηλεκτρονική μάθηση και τη συμβολή των τεχνολογιών της μέσα από τρεις κύριους άξονες. Στον πρώτο πυλώνα, οι μαθητές εκτίθενται σε έννοιες ηλεκτρονική μάθηση, την ανάλυση των αναγκών και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: E-Learning (MSc, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) - εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος Κύκλος (Masters) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά / Ελληνικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης απασχόλησης / μερικής απασχόλησης Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Αυτό το πρόγραμμα έχει ως στόχο να επιτρέψει μεταπτυχιακούς φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και αξίες σχετικά με την ηλεκτρονική μάθηση και τη συμβολή των τεχνολογιών της μέσα από τρεις κύριους άξονες. Στον πρώτο πυλώνα, οι μαθητές εκτίθενται σε έννοιες ηλεκτρονική μάθηση, την ανάλυση των αναγκών και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού. Στο δεύτερο πυλώνα, οι μαθητές των γνώσεων και δεξιοτήτων τους για το σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού και μαθημάτων, καθώς και την αξιολόγηση τους. Στο τρίτο και τελευταίο πυλώνα των σπουδών τους, οι φοιτητές τη δυνατότητα να εστιάσει είτε στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διάδοση της έρευνας e-Learning, ή για την εφαρμογή, τη διαχείριση και την αξιολόγηση της e-Learning προγράμματα και στα προγράμματα. Ο βαθμός αποτελεί αυτοτελές και τερματικό μελέτη. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως βάση για την αποδοχή, και συνέχισε τις σπουδές προς την κατεύθυνση, ένα διδακτορικό στο e-Learning, Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Τεχνολογίας Μάθησης. Προοπτικές καριέρας: Το προτεινόμενο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών θα επιτρέψει στους μαθητές να αποκτήσουν βαθιά γνώση, τις ικανότητες και τις δεξιότητες στον τομέα της e-learning. Το πρόγραμμα έχει ως υποχρεωτικά μαθήματα εκείνα που είναι απαραίτητα για τις βασικές αρχές στο e-Learning και πειραματικό χαρακτήρα και επιτρέπουν στους μαθητές να επιλέξουν τα μαθήματα επιλογής που θα καλύψουν τις μελλοντικές τους στόχους σταδιοδρομίας τους σε σχέση με: Η χρήση των ΤΠΕ για την ηλεκτρονική μάθηση σε ένα επίσημο ή ανεπίσημο εκπαιδευτικό περιβάλλον Ο σχεδιασμός της διαδραστικής πολυμεσικής εφαρμογής που υποστηρίζουν τη μάθηση Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η αξιολόγηση των μαθημάτων e-learning Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η διαχείριση των προγραμμάτων e-learning Οι απόφοιτοι του προτεινόμενου προγράμματος θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1) κατέχουν διευθυντική θέση σε εταιρείες ή τις κυβερνητικές υπηρεσίες που αναπτύσσουν προγράμματα σπουδών σε απευθείας σύνδεση? 2) να γίνουν εμπειρογνώμονες για την ηλεκτρονική μάθηση στην οργάνωση της γνώσης ηγεσία (εκπαιδευτικό ίδρυμα, την κατάρτιση και την οργάνωση της ανάπτυξης, εκπαίδευσης σε μονάδα της πολυεθνικής οργάνωσης, κλπ)? 3) να γίνουν επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις που προσφέρουν e-learning λύση και σε άλλες οργανώσεις? και 4) προς την κατεύθυνση συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό πτυχίο τριτοβάθμιας. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα αποτελέσει τη βάση για την αποδοχή σε ένα διδακτορικό σε συναφείς τομείς. [-]

MSc στην άσκηση της επιστήμης και της φυσικής αγωγής

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία +3 περισσότερα

Παρέχουν στο φοιτητή με μια προηγμένη γνώση σχετικά με την φυσική αγωγή, την άσκηση και την επιστήμη. [+]

Διάρκεια (έτη): 1.5 έτη Ειδίκευση: Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και (MSc) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνικά / Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης απασχόληση / Μερική Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: 1. Παρέχουν στο φοιτητή με μια προηγμένη γνώση σχετικά με την φυσική αγωγή, την επιστήμη και την άσκηση? 2. Βοηθήστε όλοι οι μαθητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες, και ανατιμήσεις στην οργάνωση και τον προγραμματισμό της σωματικής δραστηριότητας για τη διάρκεια ζωής? 3. Δημιουργήστε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που ευνοεί την εκμάθηση νέων μεθόδων, τεχνικών και εννοιών? 4. Καλλιεργήστε αναλυτικές δεξιότητες και κριτική σκέψη? 5. Προώθηση της ηθικής συμπεριφοράς των πρακτικών και της έρευνας? 6. Παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εκτεταμένη εμπειρία στους τομείς της μελέτης. Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος αυτού είναι να προετοιμάσει τους αποφοίτους τους, ώστε να είναι σε θέση να: 1. Γίνετε καθηγητές φυσικής αγωγής και ειδικούς φυσικής αγωγής? 2. Διεξαγωγή και διάδοση των εκπαιδευτικών της έρευνας? 3. Παροχή ηγεσία στον αθλητισμό παιδαγωγική? 4. Κατανόηση της υγείας και της ευεξίας του προγραμματισμού με βάση την ικανότητα να αξιολογήσει την ανάγκη, και για το σχεδιασμό, την εφαρμογή, και την αξιολόγηση ενός προγράμματος? 5. Αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας, δοκιμές συμπεριφοράς γυμναστήριο, και να θεσπίσουν και να διαχειρίζονται προγράμματα άσκησης για ατομικά και ομαδικά προγράμματα σε όλη τη διάρκεια της ζωής? 6. Ανάπτυξη προγραμμάτων που είναι προσανατολισμένη στο στόχο και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μεγάλων πληθυσμών? 7. Επιτυχία σε μια όλο και αυξανόμενη, απαιτητική και άκρως ανταγωνιστικό επαγγελματικό κόσμο στον αθλητισμό, τη σωματική δραστηριότητα και την προαγωγή της υγείας? 8. Ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης που θα επιτρέψουν την επιτυχία στο σχολείο απόφοιτος και πέρα? 9. Διεξάγει έρευνα σε προηγμένα θέματα στην άσκηση της επιστήμης, και την υγεία. Προοπτικές καριέρας: Αποφοίτησαν από το πρόγραμμα του πλοιάρχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στους ακόλουθους τομείς: Πρωτοβάθμια / Δευτεροβάθμια διδασκαλία της φυσικής αγωγής? Εντολείς (π.χ. ακαδημίες, σχολεία, κολέγια, πανεπιστήμια, μετά από τα σχολικά προγράμματα)? Κέντρα αναψυχής? Κέντρα αποκατάστασης (για προγράμματα κατάρτισης άσκησης) Αθλητικές ομάδες? Συμβουλευτικές άτομα ή ομάδες (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) σε σχέση με προηγμένη απόδοση αιχμής και βελτίωση της φυσικής κατάστασης? Ο συντονισμός, τη διαχείριση και / ή την οργάνωση προγραμμάτων του δημόσιου / ιδιωτικού τομέα σε σχέση με το: 1. Προαγωγή της υγείας και της σωματικής δραστηριότητας 2. Δια βίου άσκηση και ο τρόπος ζωής υγεία 3.Organizing ή / και διαχείριση: 4.Group/Personal προγράμματα σε γυμναστήρια 5. Αθλητικών εγκαταστάσεων 6. Υγεία, αναψυχής και γυμναστήρια 7. Συνεχίζοντας την έρευνα στη φυσική αγωγή και την προαγωγή της υγείας. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος M.Sc και να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους δεξιότητες οι μαθητές μπορούν να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές [-]

Msc στην επιστήμη των υπολογιστών

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 2 χρόνια September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Το μεταπτυχιακό προάγει τη γνώση των μαθητών σε βασικούς τομείς της Επιστήμης των Υπολογιστών πέρα ​​από το προπτυχιακό επίπεδο και τους εκθέτει σε τρέχουσες και τις αναδυόμενες τάσεις. Το πρόγραμμα παρέχει μια εισαγωγή για την έρευνα στον τομέα, ενισχύοντας παράλληλα την αποτελεσματική εφαρμογή του υποψηφίου των μεθόδων Επιστήμης Υπολογιστών. [+]

Συγκεντρώσεις: 1. την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, 2. Κινητά Συστήματα (MSc, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα), Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια ή 3 εξάμηνα Ειδίκευση: Επιστήμη Υπολογιστών (MSc, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης). Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά. Τρόπος σπουδών: Πλήρης απασχόληση / Μερική μελέτη. Ελάχιστη Συντελεστές: 36 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Το μεταπτυχιακό προάγει τη γνώση των μαθητών σε βασικούς τομείς της Επιστήμης των Υπολογιστών πέρα ​​από το προπτυχιακό επίπεδο και τους εκθέτει σε τρέχουσες και τις αναδυόμενες τάσεις. Το πρόγραμμα παρέχει μια εισαγωγή για την έρευνα στον τομέα, ενισχύοντας παράλληλα την αποτελεσματική εφαρμογή του υποψηφίου των μεθόδων Επιστήμης Υπολογιστών. Ο βαθμός έχει σχεδιαστεί για να έχουν τα μαθησιακά αποτελέσματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της γνώσης και της κατανόησης για την ανάλυση, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των συστημάτων πληροφορικής. Το πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει το μαθητή για μια ευρεία ποικιλία των ηλεκτρονικών υπολογιστών προσανατολισμένη σταδιοδρομίες, όπως διοικητικές θέσεις στον κλάδο των ΤΠΕ, καθώς και την τεχνική ανάπτυξη, διαχείριση ή την επιχειρηματική θέσεις στον τομέα των ΤΠΕ. Ο βαθμός αποτελεί αυτοτελές και τερματικό μελέτη εκτός από την παροχή τη βάση για την αποδοχή, και συνέχισε τις σπουδές προς την κατεύθυνση, την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη Υπολογιστών. Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι πολύ πρακτικό και πειραματική και επιτρέπει στους μαθητές να επιλέξουν τα μαθήματα επιλογής που θα καλύψουν τις μελλοντικές τους στόχους της καριέρας τους. Η πρακτική κατεύθυνση του βαθμού έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και προβλεπόμενες ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας, αυτό επιτυγχάνεται μέσω της στενής συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και βιομηχανικών εταίρων μέσω συνδυασμένων έργων, επισκέπτες ομιλητές σε μαθήματα, και ανοικτές ημέρες που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο και παραγωγικών φορέων. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο της την εξειδίκευση στο επίκεντρο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στον κυβερνοχώρο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και την ανάλυση των απειλών, των τρωτών σημείων και των κινδύνων σε ένα περιβάλλον δικτύου. Επίσης, εστιάζει στις αρχές δοκιμών διείσδυσης και προσεγγίσεις για να μετριαστούν οι δυνητικές επιθέσεις στο δίκτυο. Οι στόχοι του προγράμματος της εξειδίκευσης σε κινητά συστήματα επικεντρώνονται στις θεμελιώδεις έννοιες του mobile computing και ασύρματη τεχνολογία, καθώς και για την ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών για κινητές πλατφόρμες. Προοπτικές καριέρας: Οι απόφοιτοι του προγράμματος MSc θα πρέπει να είναι σε θέση να: κατέχουν διευθυντικές θέσεις στα γραφεία της βιομηχανίας ΤΠΕ ή την κυβέρνηση? γίνει ανώτερων τεχνικών προγραμματιστές ή διαχειριστές στην αγορά ΤΠΕ? γίνουν επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση? συνεχίσουν τις σπουδές τους προς την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος. Επιπλέον, οι απόφοιτοι της συγκέντρωσης ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα είναι κατάλληλη για τις θέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα και θα πρέπει να είναι σε θέση να: να λειτουργήσει ως Προϊσταμένους Ασφάλειας Πληροφοριών γίνει Συστήματος, Δικτύου, και / ή Web διείσδυση δοκιμαστές γίνει Υπολογιστών Άμυνας Δικτύου Αναλυτές κατέχουν θέσεις όπως Σύμβουλοι Ασφαλείας, καθώς και συστημάτων και προγραμματιστές εφαρμογών Εναλλακτικά, η εξειδίκευση στο Mobile Systems, θα δώσει τη δυνατότητα στους πτυχιούχους να: γίνει ανώτερων τεχνικών προγραμματιστές και ειδικοί Κινητό συστημάτων που παρέχουν κινητές υπολογιστικές λύσεις κατέχουν διευθυντικές θέσεις στον κλάδο των κινητών συστημάτων κατέχουν κρίσιμες θέσεις σε φορείς εκμετάλλευσης κινητών επικοινωνιών βιομηχανία Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχει τη βάση για την αποδοχή σε διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών. [-]

MSc στην ηλεκτρολογία

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Προετοιμάζει τους μαθητές να επιτύχουν σε ένα συνεχώς αυξάνεται, ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό τεχνολογικό κόσμο. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (MSc, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης και μερική απασχόληση είναι τόσο δυνατή. Ελάχιστη Συντελεστές: 36 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Στόχοι Οι στόχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών είναι: 1. Προετοιμάζει τους μαθητές να επιτύχουν σε ένα συνεχώς αυξάνεται, ιδιαίτερα απαιτητικό και ανταγωνιστικό τεχνολογικό κόσμο? 2. Δημιουργήστε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που ευνοεί την εκμάθηση νέων τεχνολογιών και τεχνικών αρχών σχεδιασμού? 3. Εισαγάγει τους φοιτητές για την έρευνα σε θέματα προηγμένης μηχανικής? 4. Καλλιεργήστε αναλυτικές δεξιότητες και κριτική σκέψη? 5. Διαθέτουμε εξειδίκευση και εμπεριστατωμένες γνώσεις στους τομείς της συγκέντρωσης? 6. Προώθηση της δεοντολογίας και ηθικής μηχανικής πρακτικές. Στόχοι Οι στόχοι του προγράμματος είναι: 1. Παροχή εξειδικευμένων προηγμένες γνώσεις και εργαλεία για τους αποφοίτους μας, προκειμένου να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε ένα τεχνολογικά δύσκολο περιβάλλον? 2. Διευκόλυνση της μάθησης σε τομείς της ηλεκτρολογίας που συνδέονται άμεσα με τη βιομηχανία και την τρέχουσα τεχνολογία state-of-the-art? 3. Παροχή των θεωρητικών και υπολογιστικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη λύση των δύο θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων μηχανικής? 4. Παροχή πρακτικών και πειραματική hands-on εμπειρία που επιτρέπει στους μαθητές να συνδέσουν άμεσα με τις βασικές γνώσεις και την θεωρία? 5. Προετοιμάσει τους αποφοίτους να εργαστούν μόνοι τους ή σε ομάδες με σκοπό να παρέχουν λύσεις μηχανικής? 6. Προετοιμάσει τους αποφοίτους για το σχεδιασμό / υλοποίηση συστημάτων και διαδικασιών για την επίλυση των προβλημάτων μηχανικής? 7. Προώθηση της έρευνας, να αναπτύξουν ερευνητικές δεξιότητες και να παρέχουν βασικές γνώσεις για να υποστηρίξει μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης? 8. Να αναπτυχθεί η ικανότητα των αποφοίτων να γράψουν τεχνικές εκθέσεις και επιστημονικές εργασίες, καθώς και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε κοινό? 9. Παρέχουν στους αποφοίτους με την ευκαιρία να αναπτύξουν μεγαλύτερη τεχνική επάρκεια στην περιοχή τους και να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους? 10. Προετοιμάσει τους αποφοίτους για την εισαγωγή σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στην ηλεκτρική εφαρμοσμένη μηχανική. Προοπτικές καριέρας: Οι απόφοιτοι του προγράμματος των Δασκάλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένων των: 1. Ιδιωτικές εταιρείες? 2. Δημόσιοι οργανισμοί? 3. Ημικρατικών οργανισμών? 4. Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια? 5. Ερευνητικά ιδρύματα? 6. Τεχνικά λύκεια και σχολών επαγγελματικής κατάρτισης? 7. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών? 8. Στρατού, του Ναυτικού, και την άμυνα εταιρείες? 9. Ραντάρ και σύστημα παρακολούθησης εγκαταστάσεων Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν άμεση πρόσβαση σε 3ο κύκλο σπουδών (διδακτορικό), σε αυτό ή σε σχετικό τομέα, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ή άλλα ιδρύματα στην Κύπρος, η ΕΕ και οι ΗΠΑ / Καναδά. [-]

MSc στην κοινωνική εργασία

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Σημαντικές Απαιτήσεις: SOWK-510 Θεωρία και Πρακτική Ενηλίκων Υπηρεσίες. [+]

Ακαδημαϊκή Διαδρομή: Τμήμα: Α - Σημαντικές Απαιτήσεις Ελάχιστη. Συντελεστές: 18 Max. Συντελεστές: 18 Ελάχιστη. Μονάδες ECTS: 60 Max. Μονάδες ECTS: 60 Κωδικός Μαθήματος Τίτλος Εύσημα ECTS Ώρες Διδασκαλίας SOWK-510 Θεωρία και Πρακτική Ενηλίκων Υπηρεσίες 3 3 10 SOWK-511 Αναλυτική Λήψη Αποφάσεων 3 3 10 SOWK-512 Μέθοδοι Κοινωνικής Έρευνας 3 10 3 SOWK-520 παιδιά και τις οικογένειες παρεμβάσεις 3 3 10 SOWK-521 Ομάδα Εργασίας Πρακτικής 3 10 3 SOWK-522 Διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας 3 10 3 Τμήμα: Β - Μαθήματα Ελάχιστη. Συντελεστές: 9 Max. Συντελεστές: 9 Ελάχιστη. Μονάδες ECTS: 30 Max. Μονάδες ECTS: 30 Κωδικός Μαθήματος Τίτλος Εύσημα ECTS Ώρες Διδασκαλίας SOWK-530 Εποπτεία στην Κοινωνική Εργασία Πρακτική 3 10 3 SOWK-531 Διεπαγγελματική εργασίας 3 10 3 SOWK-532 Κοινοτικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Οικονομικής Εξόρμησης 3 10 3 SOWK-533 Ψυχο-κοινωνικές παρεμβάσεις με κοινοτική Ρυθμίσεις 3 10 3 SOWK-534 της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας 3 10 3 SOWK-590 Διατριβή 6 20 0 [-]

MSc στην πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της ενέργειας μηχανικής

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Προετοιμάστε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να επιτύχουν σε ένα συνεχώς αυξάνεται, απαιτώντας, και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τεχνολογικό κόσμο. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Ενέργειας Μηχανικών (MSc, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης και μερική απασχόληση είναι τόσο δυνατή. Ελάχιστη Συντελεστές: 36 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Στόχοι Οι στόχοι της MSc σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Ενέργειας Μηχανικών είναι: 1. Προετοιμάστε τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να επιτύχουν σε ένα συνεχώς αυξάνεται, απαιτητική, και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τεχνολογικό κόσμο? 2. Διαθέτουμε εξειδίκευση και εκτεταμένη γνώση σχετικά με την περιοχή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της μηχανικής ενέργειας? 3. Δημιουργήστε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που ευνοεί την εκμάθηση νέων αρχών μηχανικής πετρελαίου και ενέργειας του φυσικού αερίου και των τεχνολογιών? 4. Εισάγετε μεταπτυχιακούς φοιτητές για την έρευνα σε θέματα προηγμένης πετρελαίου, φυσικού αερίου και ενέργειας της μηχανικής? 5. Καλλιεργήστε αναλυτικές δεξιότητες και κριτική σκέψη? 6. Προώθηση της δεοντολογίας και ηθικής μηχανικής πρακτικές. Στόχοι Οι στόχοι του προγράμματος είναι: 1. Παροχή εξειδικευμένων προηγμένες γνώσεις και εργαλεία για τους αποφοίτους μας, προκειμένου να αντεπεξέλθει με επιτυχία σε ένα τεχνολογικά δύσκολο περιβάλλον? 2. Διευκόλυνση της μάθησης σε τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της ενέργειας μηχανικής που συνδέονται άμεσα με τη βιομηχανία και την τρέχουσα τεχνολογία state-of-the-art? 3. Παροχή των θεωρητικών και υπολογιστικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για τη λύση των δύο θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων μηχανικής? 4. Παροχή πρακτικών και πειραματική hands-on εμπειρία που επιτρέπει στους μαθητές να συνδέσουν άμεσα με τις βασικές γνώσεις και την θεωρία? 5. Προετοιμάσει τους αποφοίτους να εργαστούν μόνοι τους ή σε ομάδες με σκοπό να παρέχουν λύσεις μηχανικής? 6. Προετοιμάσει τους αποφοίτους για το σχεδιασμό / υλοποίηση συστημάτων και διαδικασιών για την επίλυση των προβλημάτων μηχανικής? 7. Προώθηση της έρευνας, να αναπτύξουν ερευνητικές δεξιότητες και να παρέχουν βασικές γνώσεις για να υποστηρίξει μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης? 8. Να αναπτυχθεί η ικανότητα των αποφοίτων να γράψουν τεχνικές εκθέσεις και επιστημονικές εργασίες, καθώς και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε κοινό? 9. Παρέχουν στους αποφοίτους με την ευκαιρία να αναπτύξουν μεγαλύτερη τεχνική επάρκεια στην περιοχή τους και να γίνουν επιτυχημένοι επαγγελματίες σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους? 10. Προετοιμάσει τους αποφοίτους, ώστε να μπορούν να γίνουν δεκτοί και να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα διδακτορικό πρόγραμμα στο πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Ενέργειας μηχανική ή συναφείς τομείς. Προοπτικές καριέρας: Αυτό το πεδίο προσφέρει πολύ καλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται σταθερά σε όλο τον κόσμο, και τις επενδύσεις σε γεωτρήσεις και εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων, ιδίως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αναμένεται να συνεχιστούν ισχυρή. Έτσι, η παγκόσμια προοπτικές της απασχόλησης είναι πολλά υποσχόμενη. Είναι επίσης αναμενόμενο ότι η ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κύπρος Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα ζητήσει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων με την αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας. Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά από τομείς, συμπεριλαμβανομένων των off-shore εξερεύνηση, διυλιστήρια προϊόντος, στην ξηρά υγροποίησης φυσικού αερίου (LNG), χημικές βιομηχανίες παραγωγής και της έρευνας. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν άμεση πρόσβαση σε 3ο κύκλο σπουδών (διδακτορικό), σε αυτό ή σε σχετικό τομέα, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ή άλλα ιδρύματα στην Κύπρος, η ΕΕ και οι ΗΠΑ / Καναδά. [-]

MSc στον τομέα της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής διαχείρισης

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Τμήμα: Α - Μαθήματα Κορμού. SHIP-501 Ναυτικό Δίκαιο 3 10 3. [+]

Ακαδημαϊκή Διαδρομή: Τμήμα: Α - Μαθήματα Κορμού Ελάχιστη. Συντελεστές: 9 Max. Συντελεστές: 9 Ελάχιστη. Μονάδες ECTS: 30 Max. Μονάδες ECTS: 30 Κωδικός Μαθήματος Τίτλος Εύσημα ECTS Ώρες Διδασκαλίας SHIP-501 Ναυτικό Δίκαιο 3 10 3 SHIP-502 Ship Management 3 10 3 SHIP-503 γραμμών θαλάσσιων μεταφορών και Ναύλωση 3 10 3 Τμήμα: Β - Συγκέντρωση: Ναυτιλιακή Διοίκηση Ελάχιστη. Συντελεστές: 9 Max. Συντελεστές: 9 Ελάχιστη. Μονάδες ECTS: 30 Max. Μονάδες ECTS: 30 Κωδικός Μαθήματος Τίτλος Εύσημα ECTS Ώρες Διδασκαλίας SHIP-521 Maritime Economics 3 10 3 SHIP-522 για την Ασφάλεια και Διαχείριση Κινδύνων 3 10 3 SHIP-523 Επιβατών Κρουαζιέρας και Διοίκησης Λειτουργιών 3 10 3 Τμήμα: Γ - Συγκέντρωση: Μεταφορές και Logistics Διοίκηση Ελάχιστη. Συντελεστές: 9 Max. Συντελεστές: 9 Ελάχιστη. Μονάδες ECTS: 30 Max. Μονάδες ECTS: 30 Κωδικός Μαθήματος Τίτλος Εύσημα ECTS Ώρες Διδασκαλίας SHIP-531 Logistics, αποθήκευσης και διανομής Διαχείρισης 3 10 3 SHIP-532 Χερσαίες και εναέριες μεταφορές Διαχείρισης 3 10 3 SHIP-533 Logistics Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων 3 10 3 Τμήμα: Δ - Μαθήματα Ελάχιστη. Συντελεστές: 9 Max. Συντελεστές: 9 Ελάχιστη. Μονάδες ECTS: 30 Max. Μονάδες ECTS: 30 Σημειώσεις: Επιλέξτε τρία μαθήματα ή μια σειρά μαθημάτων και το πλοίο-595 Μεθοδολογία Έρευνας και Διατριβής. Κωδικός Μαθήματος Τίτλος Εύσημα ECTS Ώρες Διδασκαλίας SHIP-550 Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας 3 10 3 SHIP-551 Ναυτιλίας Οικονομικών και Διοικητικής 3 10 3 SHIP-552 Οικονομικά και Πρακτική των Logistics 3 10 3 SHIP-553 Θάλασσα Λιμάνι Διαχείρισης 3 10 3 SHIP-554 Λειτουργιών και Διαχείρισης Ποιότητας 3 10 3 SHIP-555 Μάρκετινγκ Υπηρεσιών 3 10 3 SHIP-556 βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου 3 10 3 SHIP-590 Πρακτική Άσκηση 3 10 0 SHIP-595 Μεθοδολογία Έρευνας και Διατριβής 6 20 0 [-]

MSc Συμβουλευτική (Counseling)

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Το πρόγραμμα της Συμβουλευτικής είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στις θεωρίες και εφαρμογές της Συμβουλευτικής μέσα από δυο κατευθύνσεις σπουδών: (α) Επαγγελματική Καθοδήγηση/Επαγγελματικός Προσανατολισμός, και (β) Συμβουλευτική Εξαρτήσεων. [+]

Counseling Concentrations: 1. Substance Abuse Counseling, 2. Career/Vocational Counseling (MSc, 1.5 Years or 3 Semesters) Duration (years): 1.5 έτη ή 3 εξάμηνα Qualification Awarded: MSc Συμβουλευτική (Counseling) - Κατεύθυνση 1: Επαγγελματική Καθοδήγηση/Επαγγελματικός Προσανατολισμός - Κατεύθυνση 2: Συμβουλευτική εξαρτήσεων Level of Qualification: 2ος Κύκλος (Master Degree) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης (full-time) ή μερική (part-time) φοίτηση. Minimum Credits: 27 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: Στόχοι του Προγράμματος Το πρόγραμμα της Συμβουλευτικής είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης στις θεωρίες και εφαρμογές της Συμβουλευτικής μέσα από δυο κατευθύνσεις σπουδών: (α) Επαγγελματική Καθοδήγηση/Επαγγελματικός Προσανατολισμός, και (β) Συμβουλευτική Εξαρτήσεων. Ιδιάιτερη έμφαση δίνεται στη σχέση πελάτη-συμβούλου,και σε μια εις βάθος κατανόηση των θεμάτων που μπορεί να προκύψουν μέσα από αυτή τη σχέση που θα βοηθήσουν περαιτέρω τον πελάτη. Το πρόγραμμα σπουδών αντανακλά πολλαπλές θεωρητικές προσεγγίσεις για να υποστηρίξει τους φοιτητές να αναπτύξουν το δικό τους πλαίσιο για την κοινότητα και την πρακτική τους εξάσκηση. Η πρακτική εξάσκηση θα έχει διάρκεια 400 ωρών όπου και θα παρέχεται εποπτεία και ομαδική συζήτηση από εξιδεικευμένους επαγγελματίες του χώρου. Επιπλέον με την απόκτηση του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών οι φοιτητές που θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση της Επαγγελματικής Καθοδήγησης/Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα εξασφαλίζουν και τον Διεθνώς αναγνωρισμένο Επαγγελματικό Τίτλο GCDF ο οποίος εκδίδεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Συμβούλων EBCC. Προσδοκίες. Οι προσδοκίες του προγράμματος είναι να αναπτύξουν οι απόφοιτοι επιστημονική γνώση αλλά και να αποκτήσουν τις απαιτούμενες ικανότητες για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε διαφορετικούς πληθυσμούς και φορείς. Η εκπαίδευση των φοιτητών λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα την κατάρτιση του φοιτητή και την δέσμευση για την καλλιέργεια της ηθικής πρακτικής στο χώρο της Συμβουλευτικής. Career Prospects: Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι θα μπορούν να έχουν μια σειρά από επιλογές. Όσοι ενδιαφέρονται, θα μπορούν να επεκτείνουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους στον τομέα της Συμβουλευτικής μέσα από περαιτέρω μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Οι επαγγελματίες θα αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση που θα τους βοηθήσει να εμπλουτίσουν την πρακτική τους, αλλά και θα έχουν την ευκαιρία για περαιτέρω προώθηση της επαγγελματικής τους εξέλιξης σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα. Επαγγελματικές Προοπτικές: Το MSc στη Συμβουλευτική είναι ένα μεταπτυχιακό που μπορεί να έχει διαφορετικές εφαρμογές ανάλογα με το προηγούμενο πτυχίο και/ή εργασία του απόφοιτου. Για παράδειγμα οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να: 1) Εργαστούν σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ως Σύμβουλοι Καθοδήγησης. 2) Εργαστούν σε τμήματα Ανθρωπίνου Δυναμικού, Οργανισμούς Απασχόλησης και Γραφεία Εξεύρεσης Εργασίας. 3) Εργαστούν ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας και καθοδήγησης. 4) Εργαστούν τόσο σε διάφορες δομές όσο και ως ανεξάρτητοι σύμβουλοι εξαρτήσεων. Access to Further Studies: Μετά την αποφοίτηση, οι φοιτητές μπορούν να ακολουθήσουν περαιτέρω μεταπτυχιακές (MSc, MA, MRes, MPhil) ή διδακτορικές σπουδές στην Συμβουλευτική ή άλλα σχετικά πεδία. Graduation Requirements Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα. Οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν κατεύθυνση με την εισδοχή τους στο πρόγραμμα. Τα πρώτα δυο ακαδημαϊκά εξάμηνα αποτελούνται από τρία μαθήματα στο κάθε εξάμηνο (10 ECTS το κάθε μάθημα); στο τρίτο ακαδημαϊκό εξάμηνο οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν αν θα κάνουν μεταπτυχιακή εργασία ή όχι. Α. Για όσους επιλέξουν να κάνουν μεταπτυχιακή εργασία, και για τις 2 κατευθύνσεις, θα πρέπει να πάρουν τα ακόλουθα μαθήματα: (1) COUN-595 Μεταπτυχιακή Εργασία, (2) COUN- 590 Μεθοδολογία της Έρευνας και Στατιστική, και (3) COUN- 591 Εποπτευόμενη Πρακτική Άσκηση και Δεοντολογία (400 ώρες). Β. Για όσους επιλέξουν να μην κάνουν μεταπτυχιακή εργασία θα πρέπει να πάρουν τα ακόλουθα μαθήματα: Κατεύθυνση 1/ Επαγγελματική Καθοδήγηση/Επαγγελματικός Προσανατολισμός (1) COUN- 552 Διαπολιτισμική Συμβουλευτική και Ωρίμανση του Ατόμου, (2) COUN- 590 Μεθοδολογία της Έρευνας και Στατιστική, και (3) COUN- 591 Εποπτευόμενη Πρακτική Άσκηση και Δεοντολογία (400 ώρες) Κατεύθυνση 2: Συμβουλευτική εξαρτήσεων (1) COUN- 551 Συμβουλευτική Ομάδας, (2) COUN- 590 Μεθοδολογία της Έρευνας και Στατιστική, (3) COUN- 591 Εποπτευόμενη Πρακτική Άσκηση και Δεοντολογία (400 ώρες) Οι φοιτητές πρέπει να συμπληρώσουν 90 πιστωτικές μονάδες ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ο ελάχιστος τελικός βαθμολογικός μέσος όρος των μαθημάτων που απαιτείται για την ολοκλήρωση του προγράμματος (CPA) είναι 2.0. Έτσι, αν και το ‘D-‘ είναι ένας βαθμός που αποτελεί επιτυχή ολοκλήρωση ενός μαθήματος, για να αποκτήσει κάποιος το συνολικό CPA 2.0 που απαιτείται, χρειάζεται ένας γενικός μέσος όρος βαθμολογίας ‘C’. Learning Outcomes Με την επιτυχημένη συμπλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές (ανάλογα με την κατεύθυνση) θα μπορούν να: 1) Αξιολογούν κριτικά τις βασικές θεωρίες και φιλοσοφικές έννοιες στα συγκεκριμένα πεδία της συμβουλευτικής. 2) Κατανοούν την προσωπική τους φιλοσοφία για τους ανθρώπους, και να αξιολογούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους καθώς και το πώς αυτά επηρεάζουν την συμβουλευτική διαδικασία. 3) Επιδεικνύουν δεξιότητες στην αξιολόγηση της συμβουλευτικής διαδικασίας, και να αναπτύξουν ικανότητες σε διαφορετικές δεξιότητες της συμβουλευτικής. 4) Υποστηρίζουν μαθητές σχολείων στην επιλογή εκπαίδευσης και επαγγέλματος και στην διαδικασία λήψης απόφασης. 5) Αξιολογούν την αγορά εργασίας και να καθοδηγούν στην έγκυρη πληροφόρηση του Συμβουλευόμενου. 6) Εξετάζουν Στρατηγικές Εύρεσης Εργασίας και να υποστηρίζουν την διαδικασία λήψης απόφασης. 7) Αξιολογούν κριτικά τις ψυχομετρικές αρχές διαφόρων διαγνωστικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της εργασίας του Σύμβουλου Σταδιοδρομίας. 8) Εκτιμούν τα δυναμικά της ομαδικής διαδικασίας στις διαπροσωπικές και ενδοπροσωπικές δυναμικές και αλληλεπιδράσεις του ατόμου. 9) Εξετάζουν την συνεισφορά της επιστήμης στην κατανόηση των εξαρτήσεων. 10) Αξιολογούν και να επιλέγουν ανάμεσα στις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις στην συμβουλευτική για κατάχρηση ουσιών. 11) Αναπτύξουν επαγγελματικό ήθος βασισμένο σε βαθιά γνώση και κατανόηση των επαγγελματικών απαιτήσεων, τρόπων δράσης και την εφαρμογή τους σε καθημερινές καταστάσεις και επαγγελματικά διλήμματα. 12) Αξιολογούν κριτικά την έρευνα σε διαφορετικά πεδία της συμβουλευτικής, και να είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν οι ίδιοι έρευνα. 13) Επιδεικνύουν γνώσεις στη χρήση διαφόρων μεθόδων έρευνας στην Συμβουλευτική και στις μεθόδους ανάλυσης δεδομένων. [-]

Μάστερ στην εκπαίδευση και στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (MSC)

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 18 - 30 μήνες September 2017 Αυστρία Βιέννη

Αφού οι μαθητές έχουν αποκτήσει 60 ECTS στο πρόγραμμα, μια ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (συνολικός βαθμός: 90 ECTS, ελάχιστη διάρκεια 1,5 χρόνια) ή στη Σχολική Ψυχολογία (συνολικό ποσό: 150 ECTS, ελάχιστης διάρκειας 2,5 ετών). Οι κοινές ενότητες είναι: [+]

Αφού οι μαθητές έχουν αποκτήσει 60 ECTS στο πρόγραμμα, μια ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία (συνολικός βαθμός: 90 ECTS, ελάχιστη διάρκεια 1,5 χρόνια) ή στη Σχολική Ψυχολογία (συνολικό ποσό: 150 ECTS, ελάχιστης διάρκειας 2,5 ετών). Οι κοινές ενότητες είναι: Ψυχολογία της διδασκαλίας και της μάθησης Εξελικτική Ψυχολογία: Θεωρία, διάγνωση και εφαρμογές Μαθησιακές Δυσκολίες Μέθοδοι παρέμβασης στον εκπαιδευτικό και το σχολείο ψυχολογία Θεωρία και Εφαρμογή Δοκιμή Μέθοδοι Έρευνας Ψυχοπαθολογία στην παιδική και εφηβική ηλικία Νευροψυχολογία Γλωσσική ανάπτυξη Για την εξειδίκευση στη σχολική ψυχολογία ακόλουθους τομείς πρέπει επίσης να πληρούνται: Συμβουλευτική Σχολείο Δεοντολογία Πρακτική άσκηση στην Εκπαίδευση Χρηματοδότηση Σημειώσεις Αν έχετε τα σωστά προσόντα και την πρόσβαση στη δική σας χρηματοδότηση, είτε από την πατρίδα σας ή τα δικά σας οικονομικά, η αίτησή σας θα εξεταστεί. [-]

Μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία (MSC)

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση September 2017 Αυστρία Βιέννη

Το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού στην Κλινική Ψυχολογία έχει μια συνολική περιοχή 180 ECTS. Οι ενότητες είναι να ολοκληρωθεί: [+]

Ο Πρόγραμμα Μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία έχει συνολική έκταση των 180 ECTS. Οι ενότητες είναι να ολοκληρωθεί: Ψυχοπαθολογία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες Στατιστικά και Μέθοδοι Έρευνας Ψυχολογικής παρέμβασης (δυναμική, γνωσιακή-συμπεριφορική) Διάγνωση και έρευνες Ηθική και Διαφορετικότητα Κλινική Νευροψυχολογία Δικαστική Ψυχολογία στην κλινική Kontaxt Ψυχολογία της Υγείας Βραχυπρόθεσμες θεραπείας και παρέμβασης σε περίπτωση κρίσης Gruppentheapie Ψυχολογική μέτρα πρόληψης Ψυχολογία Αποκατάστασης Τοποθέτηση Χρηματοδότηση Σημειώσεις Αν έχετε τα σωστά προσόντα και την πρόσβαση στη δική σας χρηματοδότηση, είτε από την πατρίδα σας ή τα δικά σας οικονομικά, η αίτησή σας θα εξεταστεί. [-]

Μεταπτυχιακό Τεχνών (MA)

MA in Theology

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Να παρέχει ποιοτική μεταπτυχιακή κατάρτιση σε κληρικούς και λαϊκούς θεολόγους, καθώς επίσης σε δασκάλους, καθότι το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε φιλολόγους και πτυχιούχους των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και σε αποφοίτους Πανεπιστημίου άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι επι- θυμούν να εμβαθύνουν και να αναπτύξουν τη διεπιστημονική τους κατάρτιση σε ένα σύγχρονο μαθησιακό πλαίσιο της Ορθόδοξης Θεολογίας. [+]

Duration (years): 1.5 έτη ή 3 semesters Qualification Awarded: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Θεολογία Level of Qualification: Μεταπτυχιακό (2ος Κύκλος Σπουδών) Language of Instruction: Ελληνική Mode of Study: Πλήρης ή Μερική Φοίτηση Minimum Credits: 36 Minimum ECTS Credits: 90 Profile of the Programme: ΣΤΟΧΟΙ 1. Να παρέχει ποιοτική μεταπτυχιακή κατάρτιση σε κληρικούς και λαϊκούς θεολόγους, καθώς επίσης σε δασκάλους, καθότι το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε φιλολόγους και πτυχιούχους των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και σε αποφοίτους Πανεπιστημίου άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι επι- θυμούν να εμβαθύνουν και να αναπτύξουν τη διεπιστημονική τους κατάρτιση σε ένα σύγχρονο μαθησιακό πλαίσιο της Ορθόδοξης Θεολογίας. 2. Να μελετά τον ρόλο του Χριστιανισμού στον σύγχρονο κόσμο, την ιστορική και θεολογική θεμελίωσή του, τα έργα των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας και τη σχέση της Ορθοδοξίας με άλλα δόγματα και θρησκείες. Ειδική έμφαση δίνεται στη χριστιανική αγωγή, στα πολυμέσα και στους τρόπους με τους οποίους θεωρητικές εξελίξεις μπορούν να βελτιώσουν την παιδαγωγική πρακτική. Κατά τη διάρκεια των σπουδών: 1. Ερευνάται ο τομέας των Βιβλικών Σπουδών, της Εκκλησιαστικής Ιστορίας γενικότερα, και της Ιστορίας των Εκκλησιών Κύπρου, Ελλάδος, Βαλκανίων, Ρωσίας και Παλαιφάτων Πατριαρχείων ειδικότερα, καθώς επίσης ο τομέας των Παιδαγωγικών, της Φιλοσοφίας της Παιδείας, της Χριστιανικής Παιδαγωγικής, και της χρήσης των πολυμέσων. 2. Η έρευνα επεκτείνεται στον τομέα των Πατερικών και Αγιολογικών Σπουδών, στον κλάδο της Πατερικής Γραμματείας και Θεολογίας, με βάση τα έργα των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας, καθώς και των Αγίων της Κύπρου Επιφανίου και Νεοφύτου του Εγκλείστου. 3. Επίσης, δίνεται έμφαση στον τομέα της Ποιμαντικής Θεολογίας, προκειμένου να καταρτιστούν, ιδιαίτερα οι κληρικοί και οι λαϊκοί, στο ποιμαντικό, κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας, με παράλληλη εξέταση της σύγχρονης Κοινωνιολογίας και Ηθικής, για την αντιμετώπιση κοινωνικών, ηθικών, βιοηθικών και οικολογικών προβλημάτων. Ταυτόχρονα, η έρευνα επεκτείνεται στη μελέτη και εξέταση παλαιοτέρων και σύγχρονων θρησκειολογικών ρευμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στο Ισλάμ και σε θέματα Διαθρησκειακών Διαλόγων. 4. Μελετάται η Δογματική διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε σχέση με τους Διορθοδόξους και Διαχριστιανικούς Διαλόγους. Διερευνάται το Κανονικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο, οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, σε συνάφεια με το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο, και η σύγχρονη Kαταστατική Νομοθεσία των Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδας. Οι σπουδές ολοκληρώνονται με εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του Μεταπτυχιακού στη Θεολογία. Τα θέματα των διπλωματικών και διδακτορικών εργασιών αντλούνται από τα πορίσματα του Κέντρου Ερευνών Θεολογίας και Πολιτισμού (ΚΕΘΠ) του Τμήματος. Career Prospects: Οι τίτλοι του Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) και Διδακτορικού Διπλώματος (PhD) του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένοι από τα αρμόδια Τμήματα της Κυπριακής και Ελληνικής Δημοκρατίας και, κατ’ επέκταση των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, οι κάτοχοι των ως άνω Διπλωμάτων: Έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν επιστημονική εξέλιξη σε ερευνητικά κέντρα ή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σε Πανεπιστήμια, δημόσια και ιδιωτικά, της Κύπρου, της Ελλάδας και, γενικότερα, του Εξωτερικού. Μπορούν να προσληφθούν και να απασχοληθούν σε συναφείς τομείς των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κύπρου, της Ελλάδας και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ή να διοριστούν ως εκπρόσωποι και σύμβουλοι των εν λόγω Εκκλησιών στους Διορθοδόξους, Διεκκλησιαστικούς και Διαθρησκειακούς Διαλόγους. Μπορούν να απασχοληθούν σε Γραφεία Τουρισμού, ως ξεναγοί ή εξειδικευμένοι συνεργάτες, σε θέματα προώθησης του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Κύπρο και στην Ελλάδα Έχουν, ακόμη, τη δυνατότητα να εργαστούν στον τομέα της εκπαίδευσης ή της κατήχησης των αποδήμων ομοδόξων του εξωτερικού. Access to Further Studies: Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν δεκτοί σε σπουδές τρίτου κύκλου (Διδακτορικές Σπουδές) [-]

Master Of Arts στα ψηφιακά μέσα και επικοινωνιών

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 12 - 18 μήνες September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Το MA στα ψηφιακά μέσα και Επικοινωνιών αντιμετωπίζει αυτά και άλλα παρόμοια ζητήματα που έχουν προκύψει από την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και αυξάνοντας την κυριαρχία τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας επαγγέλματα. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: Master of Arts στην Digital Media και Επικοινωνιών Επίπεδο Αξιολόγηση: Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (2ος κύκλος) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης ή μερική απασχόληση Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να ολοκληρωθεί σε ένα ημερολογιακό έτος (12 μήνες), κατά τη διάρκεια μιας πτώσης, μια την άνοιξη και το καλοκαίρι εξάμηνο 13 εβδομάδων. Οι επαγγελματίες που εργάζονται έχουν την επιλογή σπουδών με μειωμένο ωράριο που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Το πρόγραμμα αποτελείται από μαθήματα κορμού, απαιτήσεις εξειδίκευσης και μαθήματα επιλογής. Οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν διαλέξεις και σεμινάρια και να συμμετάσχουν σε ατομικό όσο και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ομάδας με βάση. Στόχοι: Ποιος είναι ο ρόλος των ψηφιακών μέσων, ιδιαίτερα, των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης παίζουν στην οικονομία, την πολιτική και την καθημερινή ζωή; Πώς έχουν τα social media αλλάξει την πρακτική της δημοσιογραφίας, δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης; ο MA στα ψηφιακά μέσα και Επικοινωνιών αντιμετωπίζει αυτά και άλλα παρόμοια ζητήματα που έχουν προκύψει από την άνοδο των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και αυξάνοντας την κυριαρχία τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας επαγγέλματα. Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια κριτική ανάλυση της λειτουργίας, τις λειτουργίες, τη χρήση, εμπέδωσης και των διακλαδώσεων των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μια παγκοσμιοποιημένη, δικτυωμένη κοινωνία. Απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν μια κρίσιμη κατανόηση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και να μάθουν πώς να αναλύουν και να κινητοποιήσει τα στρατηγικά. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση σε μια τεκμηριωμένη, επιστημονική εξέταση των υφιστάμενων και αναδυόμενων πρακτικές ψηφιακών μέσων και τις τάσεις και βοηθώντας τους μαθητές να αναπτύξουν την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τα social media με επιτυχία στην άσκηση της δημοσιογραφίας, δημόσιες σχέσεις, μάρκετινγκ και τη διαφήμιση. Στόχοι: Οι στόχοι του MA in Digital Media και Επικοινωνιών είναι να παρέχει μια κριτική κατανόηση τρέχουσες θεωρίες, βασικές έννοιες και νέες μεθόδους έρευνας που σχετίζονται με την κοινωνική mediainvestigate θεσμικών, κοινωνικών και τεχνικών παραγόντων που διαμορφώνουν τις πρακτικές κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης εξετάσει κοινωνικές πρακτικές των μέσων ενημέρωσης από μια ποικιλία παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων, οι επιχειρήσεις, οι πολιτικοί και δημόσια επιτρέπουν στους μαθητές να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές social media στην πρακτική της δημοσιογραφίας, των δημοσίων σχέσεων, πολιτικών παρασκηνίων, μάρκετινγκ και τη διαφήμιση Προοπτικές καριέρας: Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε απευθείας σύνδεση διευθυντές προγράμματος κοινωνικής στρατηγοί των μέσων ενημέρωσης ή των υπευθύνων των δημοσίων σχέσεων, οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως οι εφημερίδες και τα περιοδικά, τις δημόσιες σχέσεις και τα διαφημιστικά γραφεία και κρατικών και ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό το πρόγραμμα θα προετοιμάσει τους μαθητές να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στην πολιτική επικοινωνίας και έρευνας και παροχής συμβουλών. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές έχουν άμεση πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές. Η είσοδος για το Ph.D. πρόγραμμα στα ΜΜΕ και την επικοινωνία που προσφέρει η υπηρεσία. Αυτό θα προσφέρει μια πολύτιμη πύλη σε μια σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό χώρο. Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Έτσι, αν και ένα «D-» είναι ένας βαθμός PASS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα CPA από 2,0 κατά μέσο όρο βαθμό του «C» είναι απαραίτητη. Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο φοιτητής θα είναι σε θέση να: 1. Επίδειξη μια προηγμένη κατανόηση των διαδικασιών μαζικής επικοινωνίας 2. Επίδειξη βελτίωση των ικανοτήτων σε ασχολούνται με την παραγωγή και την κατανάλωση 3 μέσα ενημέρωσης. Να κατανοήσουν την παραγωγή των μέσων ενημέρωσης και να επικρίνουν περιεχόμενο πολυμέσων με εποικοδομητικό τρόπο 4. Παρουσιάζουν μια ειδικότητα σε συγκεκριμένους τομείς, προκειμένου να προετοιμαστεί για την επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της έρευνας μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημόσιες σχέσεις, δημοσιογραφία, μέσα μαζικής ενημέρωσης κριτική, διαφήμιση, τη διαχείριση των μέσων ενημέρωσης και ρύθμιση των μέσων ενημέρωσης 5. Συνέχιση της ανάπτυξης της σταδιοδρομίας στα μέσα ενημέρωσης ή / και τη διασφάλιση της απασχόλησης σε υψηλό επίπεδο στα μέσα ενημέρωσης που σχετίζονται με επαγγέλματα 6. Περαιτέρω θεωρητική και αναλυτική έρευνα ικανοτήτων τους με την επιδίωξη διδακτορικές σπουδές [-]

Master Of Arts στην αρχιτεκτονική

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Το Master of Arts στην Αρχιτεκτονική είναι μια διεπιστημονική μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ασχολείται με τις συζητήσεις και σύγχρονα θέματα σχεδιασμού. Το μάθημα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πειραματισμό, στο πλαίσιο του σχεδιασμού, της μηχανικής και των ανθρωπιστικών επαγγελμάτων. [+]

Συγκεντρώσεις: 1. Βιώσιμη Αρχιτεκτονική, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών 2. Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: Master of Arts στην Αρχιτεκτονική Επίπεδο Αξιολόγηση: Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (2ος κύκλος) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά και Ελληνικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης ή μερική απασχόληση Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Ο Master of Arts στην Αρχιτεκτονική είναι ένα διεπιστημονικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ασχολείται με τις συζητήσεις και σύγχρονα θέματα σχεδιασμού. Το μάθημα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πειραματισμό, στο πλαίσιο του σχεδιασμού, της μηχανικής και των ανθρωπιστικών επαγγελμάτων. Οι δύο συγκεντρώσεις που προσφέρονται μέσω αυτού του προγράμματος ΜΑ που θα δώσει υποψήφιους φοιτητές την ευκαιρία να αναπτύξουν ώριμη αναλυτική και δημιουργική μεθόδους εργασίας, ενώ επαναπροσδιορισμό και την επέκταση επιμέρους τομείς σπουδών τους. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο συγκεντρώσεις: (α) Βιώσιμη Αρχιτεκτονική και (β) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής. Αειφόρος Σχεδιασμός και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής είναι ήδη ένα βασικό στοιχείο του προγράμματος Αρχιτεκτονικής. Η αειφορία ως μια αρχή που διδάσκονται σε όλο το πρόγραμμα Bachelor (τόσο της Αρχιτεκτονικής και Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής) και το Επαγγελματικό Δίπλωμα (Αρχιτεκτονική). Και τα δύο προγράμματα εξετάζουν τις αρχές και την πρακτική του σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής προσαρμοσμένη στις κλιματικές και φυσικές ιδιαιτερότητες οπουδήποτε στον κόσμο και διερευνά τις σοβαρές επιπτώσεις από τις τοπικές και περιφερειακές ανάλυσης για την τοποθεσία και την κατανόηση της πρακτικής του βιώσιμου σχεδιασμού. Οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν οι παράγοντες που επηρεάζουν το σχεδιασμό μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικά στοιχεία, όπως τα οικοσυστήματα και αυτοί μικρότερη κλίμακα, όπως η άνεση στους εσωτερικούς χώρους και στη συνέχεια να διερευνήσει τις έννοιες, τις δομές και τις τεχνικές που βρίσκονταν πίσω από την υλοποίηση της ενέργειας-συνειδητή σχεδιασμού. Ένας σκοπός αυτού του προγράμματος MA είναι να λειτουργήσει ως μια διεπιστημονική εμπειρία και να φέρει τους συμμετέχοντες σε εξοικείωση με άλλες ειδικότητες σχεδιασμό. Τα μεταπτυχιακά μαθήματα είναι ανοιχτά σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, όπως η πολεοδομία και το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική τοπίου, της μηχανικής, των κατασκευών και της ανάπτυξης ακινήτων, εσωτερική διακόσμηση και αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, καθώς και τα κατάλληλα προσόντα των υποψηφίων από άλλες ειδικότητες. Αρχιτεκτονική είναι κρίσιμης σημασίας για τους σχεδιαστές και μηχανικούς, το έργο του οποίου καθορίζει μεγάλο μέρος των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αντικειμένων, τα κτίρια και τα συστήματα γύρω μας. Διαμορφώνει επίσης τις κοινωνικές συμπεριφορές υπεύθυνη για τη συνεχή μας περιβαλλοντική κρίση. Γνώση των αρχών και των πρακτικών της μια πιο βιώσιμη προσέγγιση για το σχεδιασμό Ως εκ τούτου, έχει γίνει ένα βασικό συστατικό της εκπαίδευσης του ντιζάιν σε όλους τους τομείς. Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι για τους φοιτητές: 1. Για να στηριχθεί μαθητών ήδη ισχύουσες πειθαρχικές γνώση, την εξέταση, αναθεώρηση και την ανάπτυξη προοδευτικών προσεγγίσεων για το σχεδιασμό στο πλαίσιο συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό πλαίσιο. 2. Για να ενσταλάξει στο μέλλον επαγγελματίες τη γνώση και την ικανότητα που απαιτούνται για το σχεδιασμό υγιή, άνετο και ασφαλές περιβάλλον που τοποθετούν μια ελάχιστη πίεση στους παγκόσμιους πόρους 3. Να παρέχει μια πρακτική και την επιστημονική κατανόηση των επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος σχετικά με το σχεδιασμό και χρήση ενεργειακά αποδοτικών αρχές σχεδιασμού 4. Για να αποκτήσετε μια συστηματική κατανόηση της γνώσης και κριτική επίγνωση των σημερινών προβλημάτων και νέες ιδέες, πολλές από τις οποίες είναι, ή ενημερωθεί από, στην πρώτη γραμμή των ακαδημαϊκών τους πειθαρχία, το πεδίο της μελέτης, ή την περιοχή της επαγγελματικής πρακτικής 5. Για τη διερεύνηση των κοινωνικών και πολιτικών διαδικασιών και τις διακλαδώσεις που προκαλούνται από συνηθίσει και ακατοίκητα περιβάλλον, τους επηρεάζουν την αντίληψη μας, τη στάση και τις ενέργειες 6. Για να είναι οπτικά ευαίσθητα, κοινωνική ευαισθησία, περιβαλλοντικά υπεύθυνο, τεχνικά ικανός και με μια εκτίμηση για τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες 7. Για να σέβεται και υπεύθυνος για πολιτιστικές ρίζες και ευαίσθητη στις ανάγκες του ανθρώπου? 8. Σχεδιάστε και να φέρει στην έρευνα κλείσιμο μεγάλης κλίμακας και, ως εκ τούτου, να δημιουργηθούν νέες γνώσεις και να συμβάλει έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιστημών στην αειφόρο σχεδιασμό. Προοπτικές καριέρας: Οι μαθητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα πλοίαρχος θα είναι σε θέση να: 1. Εργασία σε επιλεγμένους τομείς τους με μεγαλύτερη γνώση και τις ικανότητες τους με την εφαρμογή αρχών και αξιών διαφορετικών πτυχών στο εξειδικευμένο πεδίο τους 2. Έχετε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην πιο απαιτητική αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την επαγγελματική ή / και ακαδημαϊκή τους δεξιότητες για τη μελλοντική τους ανάπτυξη 3. Να διοριστεί σε διάφορα τμήματα / υπηρεσίες της Κυβέρνησης ή φορείς λήψης αποφάσεων 4. Ασκούν διοικητικά ή / και εποπτικό ρόλο για τη διαβούλευση μονάδες, ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή σε ερευνητικά κέντρα 5. Επιδίδονται σε ερευνητικά προγράμματα ή ερευνητικά προγράμματα είτε από μη κερδοσκοπικές (όπως ΜΚΟ) ή το κέρδος ιδρύματα στους τομείς της αειφόρου σχεδιασμού είτε είτε σε εξειδικευμένο πεδίο εργασίας ή τους ως Μέλη ΔΕΠ στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 6. Επίδειξη αυτο-κατεύθυνση και την πρωτοτυπία στην αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων, και να ενεργούν αυτόνομα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου αυτού σε ένα επαγγελματικό ή ισοδύναμο επίπεδο? 7. Συνεχίστε να προάγει τη γνώση και την κατανόησή τους, και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες σε ένα υψηλό επίπεδο και θα έχουν τα προσόντα και τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την απασχόληση που απαιτεί: την άσκηση της πρωτοβουλίας και της προσωπικής ευθύνης? λήψης αποφάσεων σε πολύπλοκες και απρόβλεπτες καταστάσεις? και 8. Η ανεξάρτητη ικανότητα μάθησης που απαιτούνται για τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι επίσης σε θέση να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές στο σχετικό τομέα τους, εφόσον το επιθυμούν. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα είναι επίσης σε θέση να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές στον τομέα τους ή οποιασδήποτε άλλης σχετικής περιοχής, εφόσον το επιθυμούν. Ο σχεδιασμός αυτού του προγράμματος προβλέπει αυτούς τους φοιτητές, μέσω της προσφοράς του επιλογή διατριβή. Επιλέγοντας να ολοκληρώσει μια διατριβή, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για ένα ουσιαστικό κομμάτι της ερευνητικής εργασίας και θα τοποθετηθούν σε πλεονεκτική θέση για να γίνουν δεκτές σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα πάνω από πτυχιούχους που δεν διαθέτουν εμπειρία στη διατριβή γραπτώς. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μεταπτυχιακών φοιτητών μπορούν να έχουν άμεση εισαγωγή στο Διδακτορικό πρόγραμμα στην Αρχιτεκτονική προσφέρονται από το Τμήμα ή προετοιμάζει τους μαθητές για διδακτορικές ή άλλη πράξη που βασίζεται εργασίες διδακτορικό στην εξειδικευμένη περιοχή τους. Αυτό θα προσφέρει μια πολύτιμη πύλη σε μια σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό χώρο. Απαιτήσεις Αποφοίτηση Το πρόγραμμα για το MA στην Αρχιτεκτονική και για τις δύο συγκεντρώσεις διαρθρώνεται γύρω από τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα. Σε κάθε εξαμήνου οι φοιτητές καλούνται να λάβουν 30 ECTS (δηλαδή τρία μαθήματα), ολοκληρώνοντας 90 ECTS μετά από 3 εξάμηνα σπουδών πλήρους απασχόλησης. Συγκέντρωση 1: Βιώσιμη Αρχιτεκτονική Συγκέντρωση 2: Αρχιτεκτονική Εσωτερικών. Για να ολοκληρωθεί επιτυχώς είτε τη συγκέντρωση του προγράμματος οι μαθητές πρέπει να συμπληρώσουν 90 ECTS. 30ECTS Τα υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία είναι κοινά και για τις δύο συγκεντρώσεις. 30ECTS είναι επίσης υποχρεωτικά μαθήματα, αλλά είναι διαφορετικές για κάθε συγκέντρωση. 30ECTS είναι μαθήματα επιλογής (κοινή και για τις δύο συγκεντρώσεις, οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν τα μαθήματα στα οποία δεν λαμβάνεται ως προϋπόθεση συγκέντρωσης). Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να ολοκληρώσει μια διατριβή ή έργου Σχεδιασμός ως μέρος των μαθημάτων τους. Η επιλογή του επιλογή διατριβή ή έργου Σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου σπουδών και μέχρι το τέλος του τρίτου εξαμήνου τους ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Έτσι, αν και ένα «D-» είναι ένας βαθμός PASS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα CPA από 2,0 κατά μέσο όρο βαθμό του «C» είναι απαραίτητη. Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές και των δύο συγκεντρώσεων θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1. Έχουν αποκτήσει βαθιά γνώση των νέων τάσεων (αντικεί και έρευνα-σοφός) για την αειφόρο σχεδιασμό και τις ειδικές συγκεντρώσεις 2. Κατανόηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την καινοτομία στην αειφόρο σχεδιασμό τόσο σε μικρο- και μακρο-επίπεδο του αειφόρου σχεδιασμού κόσμου. 3. Ανάληψη και άσκηση των επιτυχώς τον ηγετικό της ρόλο (-ες) στην περιοχή του περιβάλλοντος συγκέντρωσης / την εργασία τους. 4. Ο σχεδιασμός, συντήρηση και λειτουργία όλων των κλιμάκων και των μορφών του δομημένου περιβάλλοντος, των κοινωνικών και αλλιώς, σε μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη και κλιματικά κατάλληλο τρόπο. 5. Διαχειριστείτε τους πόρους όσο και στην αντιμετώπιση κοινωνικο-οικονομικά και πολιτικά θέματα και τις σχέσεις. 6. Επενδύστε στη γνώση και την εμπειρία των πρακτικών της αρχιτεκτονικής που θα σας βοηθήσουν να φέρει στο προσκήνιο μια παραδειγματική στροφή στην παγκόσμια στάση απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. 7. Συνέχιση της ανάπτυξης της σταδιοδρομίας στον τομέα της οικοδομής και / ή την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου απασχόλησης σε συναφείς επάγγελμα 8. Αξιολογεί κριτικά το έργο στον τομέα τους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής τους εργασίας, χρησιμοποιώντας την επαγγελματική ορολογία. 9. Συνδυάστε δημιουργικές και καινοτόμες δεξιότητες για να παράγει έργο κατάλληλο για αναζητούν ευκαιρίες στον τομέα της προτίμησής τους και να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους επαγγελματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη. 10. Αποδεικνύουν την εμπειρία, ανεξάρτητη δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων και δημιουργική να είναι υπεύθυνος για πολύπλοκες διαδικασίες σχεδιασμού. 11. Αναγνωρίστε και να αξιολογήσει τις ηθικές προκλήσεις και την επιρροή των μεγάλων ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών τάσεων σχετικά με την αειφόρο σχεδιασμό. 12. Επικοινωνούν και να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τους άλλους είτε στις πρακτικές και θεωρητικές ή σχεδιασμού που σχετίζονται με τις διαδικασίες ανάπτυξης, τόσο εντός όσο και εκτός της δικής τους περιοχής αντικείμενο. 13. Επίδειξη αυτο-κατεύθυνση και την πρωτοτυπία στην αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων, και να ενεργούν αυτόνομα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου αυτού σε ένα επαγγελματικό ή ισοδύναμο επίπεδο 14. Επίδειξη γνώσης και κατανόησης των βασικών εννοιών, αρχών, θεωριών και εννοιών 15. Να επιδεικνύει την ικανότητα να ερευνήσει το κατάλληλο υλικό και να αναλύσει τη δομή και το περιεχόμενο του ερευνητικού υλικού μέσω των γραπτών και έγγραφα που 16. Επίδειξη διαχείριση του χρόνου και οργανωτικές ικανότητες. Να επιδεικνύει την ικανότητα να οργανώσει τις πληροφορίες και να εφαρμοστεί μια ιεραρχία / δομή πληροφορία σε γραπτή και συντάσσεται εργασίας. 17. Κρατήστε καλά ενημερωμένοι και σε αρμονία με τις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά την πειθαρχία για να συνεχίσει ατομική επαγγελματική ανάπτυξη 18. Διευρύνουν τις γνώσεις τους των διαδικασιών, των οικοδομικών υλικών, των κατασκευών και των κατάλληλων τεχνολογιών στον σχεδιασμό και την εκπροσώπηση του αρχιτεκτονικού χώρου? 19. Μπορούν να χρησιμοποιούν κατάλληλα κριτήρια και καλό επιχείρημα για την υποστήριξη, να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις του σχεδιασμού? [-]

Masters στις Ευρωπαϊκές δημοσίου δικαίου και πολιτικής

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κατόχους πτυχίων Νομικής, Πολιτικών Επιστημών ή / και Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών ή / και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Διεθνών Σχέσεων, καθώς και άλλων συναφών τίτλων σπουδών. [+]

Διάρκεια (έτη): 1.5 έτη Ειδίκευση: Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική (MA, 1,5 έτη ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική Τρόπος σπουδών: Πλήρης / μερική φοίτηση Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κατόχους πτυχίων Νομικής, Πολιτικών Επιστημών ή / και Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών ή / και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Διεθνών Σχέσεων, καθώς και άλλων συναφών τίτλων σπουδών. Σκοπός του Προγράμματος είναι να παράσχει τη δυνατότητα για δι-επιστημονική προσέγγιση, εμβάθυνση και εξειδίκευση στη γνωστική ενότητα που συγκροτείται από τα γνωστικά αντικείμενα / πεδία του Δημοσίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Πολιτικής Θεωρίας, της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και άλλα αντικείμενα που εντάσσονται στο ευρύτερο πεδίο των Πολιτικών Επιστημών. Η συστηματική, μεταπτυχιακού επιπέδου κατάρτιση στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα μπορεί να αποτελέσει κρίσιμο εφόδιο για άτομα που στοχεύουν να εργαστούν σε πλήθος τομέων, οργανισμών και επαγγελμάτων. Ενδεικτικά, τα εφόδια που θα αποκομίζουν οι απόφοιτοι του Προγράμματος θα είναι χρήσιμα: 1. Σε ανώτερα ή κατώτερα στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας και διαφόρων κρατικών ή ημι-κρατικών οργανισμών. 2. Σε στελέχη διεθνών οργανισμών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης κ.λπ. 3. Σε στελέχη Μη-Κυβερνητικών Οργανισμών, διεθνούς ή εθνικής εμβέλειας. 4. Σε μέλη του διπλωματικού σώματος και σε άλλους εργαζομένους σε Πρεσβείες ή άλλες Υπηρεσίες και Οργανισμούς που ενεργοποιούνται στο πεδίο των διακρατικών σχέσεων. 5. Σε εκείνους που πρόκειται να ασκήσουν πρακτικά τη νομική επιστήμη, είτε ως δικηγόροι, είτε ως νομικοί σύμβουλοι σε εταιρείες και σε δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς, ΜΚΟ, διεθνείς οργανισμούς κ.ο.κ., είτε ως δικαστές. Γενικός στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη του επιπέδου γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των μεταπτυχιακών φοιτητών στα προαναφερθέντα γνωστικά αντικείμενα, με βασικό άξονα τη διεπιστημονική προσέγγιση και τη συνακόλουθη συνειδητοποίηση (α) του πολυδιάστατου χαρακτήρα των θεμάτων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και (β) της «υπεραξίας» που κομίζει η διεπιστημονικότητα και η μεθοδική, πολύπλευρη προσέγγιση των θεμάτων. Πυλώνα της εκπαιδευτικής προσέγγισης αποτελεί ο συνδυασμός της θεωρητικής με την πρακτική διάσταση των ζητημάτων που ανακύπτουν στη γνωστική ενότητα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Θεωρίας και η ανάπτυξη της ικανότητας για θεωρητικά στέρεη αλλά και πρακτικά αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Από τη σκοπιά των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ευρωπαϊκή διάσταση των ζητημάτων και στη διασύνδεσή τους με τις προκλήσεις, τις αδυναμίες αλλά και την προοπτική της ευρωπαϊκής πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής «ολοκλήρωσης» (ευρωπαϊκή ολοκλήρωση). 6.2. Ειδικοί Στόχοι Πρώτος ειδικός στόχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής είναι η αφομοίωση των βασικών εννοιών και μεγεθών του Δημοσίου Δικαίου και των Πολιτικών Επιστημών, όπως είναι λ.χ. οι έννοιες / μεγέθη του κράτους και της κρατικής, λαϊκής ή εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στις διάφορες πτυχές του (φιλελεύθερο, δημοκρατικό, κοινωνικό), της Δημόσιας Διοίκησης, του Συντάγματος και των διεργασιών παραγωγής του (συντακτική εξουσία), της ομοσπονδίας και των άλλων μορφών διεθνικής συνεργασίας κ.ο.κ. Η κατανόηση των παραπάνω εννοιών / μεγεθών αποτελεί προϋπόθεση sine qua non όρο για την εις βάθος προσέγγιση πολύπλοκων προβλημάτων, όπως λ.χ. η ευρωπαϊκή πολιτική ολοκλήρωση, οι προκλήσεις που παρουσιάζει η συμμετοχή ενός κράτους μέλους στην ΕΕ, το πολιτειακό καθεστώς και οι μελλοντικές προοπτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.ο.κ. Δεύτερος ειδικός στόχος του Προγράμματος είναι η παροχή των αναγκαίων γνώσεων γύρω από τις βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις και γύρω από τα πλούσια θεσμικά και νομικά δεδομένα σε σειρά γνωστικών αντικειμένων, όπως η συνταγματική οργάνωση του κράτους και της διακυβέρνησης, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η λειτουργία της ΕΕ και η διασύνδεσή της με τα κράτη μέλη και τις εθνικές έννομες τάξεις, οι σύγχρονες εξελίξεις στη Δημόσια Διοίκηση (εταιρική Διοίκηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, νέοι μηχανισμοί λογοδοσίας και διαφάνειας κ.ο.κ.), ο σχεδιασμός και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής με αναφορά σε σύγχρονες θεωρίες κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης κ.ο.κ. Το Πρόγραμμα θα είναι διαρθρωμένο με τρόπο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξειδικεύθουν στους τομείς τους ιδιαίτερου ενδιαφέροντός τους, αφού όμως θα έχουν προηγουμένως αφομοιώσει τις γενικές κατευθύνσεις της διεπιστημονικότητας και της μεθοδικής έρευνας, καθώς και τις βασικές γνώσεις γύρω από τα καίρια μεγέθη του Δημοσίου Δικαίου και της Πολιτικής Θεωρίας. Τρίτος ειδικός στόχος του Προγράμματος είναι η συστηματική καλλιέργεια της δι-επιστημονικότητας, με αποφυγή παρεξηγημένων αντιλήψεων γύρω από το θέμα, και ιδίως με αποφυγή, από τη μια πλευρά, της ακραίας θέσης περί πλήρους ανεξαρτησίας της Νομικής Επιστήμης από τις Πολιτικές Επιστήμες και, από την άλλη πλευρά, της εξίσου ακραίας θέσης που αδυνατεί να διακρίνει τις μεθοδολογικές και ουσιαστικές ιδιαιτερότητες των γνωστικών πεδίων. Το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει, μεταξύ άλλων, «εργαστήρι» και πεδίο ανάπτυξης μίας συγκροτημένης διεπιστημονικής νοοτροπίας, μέσα από τον εντοπισμό του πολυσύνθετου χαρακτήρα των προβλημάτων του χώρου, αλλά και μέσα από την προσεκτική οριοθέτηση των διαφορετικών γνωστικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων της νομικής επιστήμης και των πολιτικών επιστημών αντίστοιχα. Απώτερος στόχος είναι να παρασχεθούν στους ενδιαφερόμενους τα εφόδια για εκπόνηση διδακτορικής έρευνας και διατριβής, έτσι ώστε να ενισχυθεί και ο προσανατολισμός των μελών των δύο Τμημάτων στην ανάγκη δημοσιεύσεων σε ξενόγλωσσα περιοδικά και επιθεωρήσεις. Προοπτικές καριέρας: Όπως αναφέρθηκε, το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κατόχους πτυχίων Νομικής, Πολιτικών Επιστημών ή / και Δημόσιας Διοίκησης, Διεθνών ή / και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Διεθνών Σχέσεων, και άλλων συναφών τίτλων σπουδών, οι οποίοι επιδιώκουν να αποκτήσουν επιπρόσθετα προσόντα που θα τους βοηθήσουν στην εργοδότηση ή και καλύτερη απόδοσή τους σε πλήθος τομέων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων στη Δημόσια Υπηρεσία και σε διάφορους κρατικούς ή ημι-κρατικούς οργανισμούς, σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ενδεικτικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ, και το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε Μη-Κυβερνητικές Οργανισμούς διεθνούς ή εθνικής εμβέλειας, στο διπλωματικό σώμα και σε πρεσβείες ή άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς που ενεργοποιούνται στο πεδίο των διακρατικών σχέσεων, καθώς σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων που συνδέονται με την πρακτική άσκηση της νομικής επιστήμης (δικηγόροι, νομικοί σύμβουλοι, δικαστές κ.λπ.) Η ανάγκη για διεύρυνση της γνώσης και των ικανοτήτων των ατόμων αυτών είναι δεδομένη και η ζήτηση για μια τέτοια δυνατότητα είναι εμφανής. Από την άλλη, η προσφορά και οι επιλογές των ενδιαφερομένων είναι αρκετά περιορισμένες. Στην Κύπρο δεν υπάρχει επί του παρόντος προσφορά σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα της γνωστικής ενότητας Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικών Επιστημών, ενώ το προτεινόμενο Πρόγραμμα θα μπορεί να επιλεγεί και από αποφοίτους των Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι επιδιώκουν μεταπτυχιακή μόρφωση και κατάρτιση σε αυτά τα πεδία ειδικού ενδιαφέροντος. Η ανάπτυξη σε μεταπτυχιακό επίπεδο των σπουδών και της πανεπιστημιακής έρευνας στα γνωστικά πεδία που καλύπτει το Πρόγραμμα θα προσδώσει νέες δυνατότητες στα άτομα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους προαναφερθέντες κρίσιμους τομείς και θα βελτιώσει ως εκ τούτου το συνολικό επίπεδο γνώσης και διαχείρισης ζητημάτων, αυξάνοντας τα συναφή οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του Προγράμματος αυτού θα είναι σε θέση να επιδιώξουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου σε κάποιο από τα γνωστικά πεδία που συγκροτούν τη γνωστική ενότητα του Προγράμματος [-]

Ma TESOL - Διδασκαλία της Αγγλικής ως ομιλητές άλλων γλωσσών

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Να παρέχει στους φοιτητές με ένα ισχυρό επαγγελματικό θεμέλιο για την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων διδασκαλίας σε σχέση με το TESOL. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: TESOL - Διδασκαλία της Αγγλικής σε ομιλητές άλλων γλωσσών (MA, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης απασχόλησης / μερικής απασχόλησης Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: 1. Να παρέχει στους φοιτητές με ένα ισχυρό επαγγελματικό θεμέλιο για την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων διδασκαλίας σε σχέση με το TESOL? 2. Για την κατανόηση περαιτέρω μαθητών της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας. Ειδικός: 1. να αναπτύξει στο μαθητή μια κατανόηση της ένα ευρύ φάσμα κλάδων και τομέων της επαγγελματικής δραστηριότητας που αποτελούν τη βάση στον τομέα της TESOL και αποτελούν την εστίασή της και τις ανησυχίες της? 2. να παρέχει στους φοιτητές με μια στέρεη θεωρητική βάση και τις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες στην TESOL? να εξοπλίσει τους φοιτητές με τις γλωσσικές γνώσεις, την πολιτιστική κατανόηση και παιδαγωγικής κατάρτισης απαραίτητη για τις διάφορες πτυχές της TESOL? 3. Να παρέχει θεωρητική ή / και πρακτική υποστήριξη για τις πραγματικές καταστάσεις μέσα στην τάξη γλώσσα, 4. Να αναπτύξει τις δεξιότητες των μαθητών στην κριτική ανάγνωση και την ικανότητα να σχεδιάσουν ένα ερευνητικό έργο, 5. Να παρέχει την θεωρητική ή / και πρακτική βάση που απαιτείται για τη μελέτη ενός διδακτορικού διπλώματος. Προοπτικές καριέρας: Το πρόγραμμα MA TESOL προετοιμάζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την παγκόσμια επαγγελματική σταδιοδρομία ως ΠΕΣ / καθηγητές Αγγλικής Γλώσσας και φυσικά προγραμματιστές. Είναι σχεδιασμένο για εκείνους που μπορεί να έχουν μικρή ή καμία σημαντική διδακτική εμπειρία αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ουσιαστική νωρίς στην επαγγελματική τους ζωή στον τομέα της TESOL (Διδασκαλία της Αγγλικής σε ομιλητές άλλων γλωσσών). Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό προσωπικό σε ιδιωτικά και κρατικά ιδρύματα, τόσο σε Κύπρος και στο εξωτερικό, διδάσκοντας αγγλικά για να μη φυσικούς ομιλητές της γλώσσας. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα αποτελέσει τη βάση για την αποδοχή σε ένα διδακτορικό στην TESOL ή Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας. Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 3,0 απαιτείται. Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1. αναλύουν κριτικά τα κατάλληλα επαγγελματικά ζητήματα που αφορούν τις τρέχουσες εκπαιδευτικές πρακτικές στον τομέα της αγγλικής εκμάθησης και διδασκαλίας γλωσσών? 2. εξετάζουμε και αξιολογούμε την ποιότητα της διδασκαλίας και της εκμάθησης γλωσσών? 3. εντοπίσετε και να αξιολογούν κριτικά τη σημασία και την αξία της πρόσφατης έρευνας στον τομέα της αγγλικής εκμάθησης και διδασκαλίας γλωσσών? το σχεδιασμό, την αξιολόγηση, την ανάπτυξη και υλοποίηση μαθημάτων και υλικά στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας? το σχεδιασμό και την αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών πορεία σε σχέση με την διδασκαλία της Αγγλικής και της εκμάθησης γλωσσών? το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση της έρευνας στον επιλεγμένο τομέα της εξειδίκευσης τους? πλήρως και με αυτοπεποίθηση να υπερασπιστούν τις ιδέες τους για τη διδασκαλία και μάθηση τόσο προφορικά όσο και γραπτά γλώσσα? συνθέσει, σε υψηλό επίπεδο, δεδομένων και ιδέες από δευτερογενείς πηγές για παρουσιάσεις και σεμινάρια αναθέσεις? αξιολογούν κριτικά και να σκεφθούν τη δική της πρακτική του ατόμου και την ανάπτυξη ως καθηγητής Αγγλικής γλώσσας. [-]

Ma στη διδασκαλία ελληνικών σε ομιλητές άλλων γλωσσών

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +2 περισσότερα

Οι απόφοιτοι θα εξειδικεύονται σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας. [+]

Διάρκεια (έτη): 1.5 Ειδίκευση: Master of Arts στη Διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ομιλητές άλλων γλωσσών Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική Τρόπος σπουδών: Πλήρης μελέτη και Μερική μελέτη Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Οι απόφοιτοι θα εξειδικεύονται σε θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας. Θα αναπτύξουν μεταβιβάσιμο δεξιότητες που σχετίζονται με τον τομέα και ειδικότερα στον τομέα της διδασκαλίας Προοπτικές καριέρας: Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να έχουν μια διεθνή καριέρα στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης / ξένης γλώσσας. Θα είναι επίσης σε θέση να σχεδιάσουν προγράμματα διδασκαλίας ξένων γλωσσών. Οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να εργαστούν για το δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο (σχολεία, ιδρύματα, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα), που ειδικεύονται στον τομέα αυτό. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να γίνουν αποδεκτές στην τρίτη βαθμούς Κύκλος (PhD). Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Μαθησιακά Αποτελέσματα Οι απόφοιτοι θα εμβαθύνουν την κατανόησή τους για την απόκτηση δεύτερης γλώσσας προσεγγίζει με ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Θα πρακτική διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο πλαίσιο των τριών πυλώνων της εκμάθησης ξένων γλωσσών (διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση) με έμφαση στις δεξιότητες επικοινωνίας. Θα μάθουν πώς να διαχειρίζονται την τάξη και τα μαθήματα του σχεδιασμού και διδακτέα ύλη κατάλληλη για διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Οι απόφοιτοι θα είναι εξοικειωμένοι με εξαιρετικά ειδικευμένες πτυχές της διδασκαλίας ξένων γλωσσών. Θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Θα αποκτήσει σημαντική η κατανόηση των θεωρητικών πλαισίων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα. [-]

MA στην ψηφιακή τέχνη και το σχεδιασμό

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα +3 περισσότερα

Το μάθημα παρέχει μια εξειδικευμένη, επαγγελματική εστιασμένη μελέτη δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη δυναμική διεπιστημονικό πεδίο της ψηφιακής τέχνης και του design. Έχει μια ισχυρή πτυχή στούντιο ενσωματωθεί με σπουδές στην ιστορία, τη θεωρία και την τεχνολογία. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: Digital Art & Design - Συγκεντρώσεις: 1. Γραφιστική, 2. Σχεδιασμός Διαδραστικών Πολυμέσων (MA, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος Κύκλος (Master) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης απασχόλησης / μερικής απασχόλησης Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: Το μάθημα παρέχει μια εξειδικευμένη, επαγγελματική εστιασμένη μελέτη δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη δυναμική διεπιστημονικό πεδίο της ψηφιακής τέχνης και του design. Έχει μια ισχυρή πτυχή στούντιο ενσωματωθεί με σπουδές στην ιστορία, τη θεωρία και την τεχνολογία. Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σειρά της τέχνης και του design μαθήματα συμπεριλαμβανομένων των επιμελητών και των εκπαιδευτικών μελετών, διεπιστημονική στούντιο, και τοποθετήσεις που σχετίζονται με την τέχνη και το σχεδιασμό ερευνητικών προγραμμάτων. Οι μαθητές θα αναπτύξουν δεξιότητες στη δημιουργική ψηφιακή τέχνη και την πρακτική του σχεδιασμού σε επαγγελματικό επίπεδο. Επεκτείνετε τη μάθησή τους και να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για τις έννοιες και τα συστήματα οπτικής γλώσσας. Ανάπτυξη ικανότητα να χειριστεί πολύπλοκα θέματα, να συλλέγουν, να αναλύουν και να ερμηνεύουν τα δεδομένα. Συνεργαστείτε αποτελεσματικά σε διεπιστημονικές ομάδες. Πειραματιστείτε και να προσαρμόσουν νέα καινοτόμα και δημιουργικά την τέχνη και το σχεδιασμό προσεγγίσεις επιδεικνύοντας μια κριτική κατανόηση της σύγχρονης θεωρίας και πρακτικής στην ψηφιακή τέχνη και το design. Αποκτήστε τις επαγγελματικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να ανταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά για την τέχνη και το design. Έχετε μια κατανόηση της ηθικής ευθύνης και της επίπτωσης του έργου τους σε ένα κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο Προοπτικές καριέρας: Τέχνη: Μουσεία, γκαλερί, ψηφιακές εφαρμογές της τέχνης στο δημόσιο ή / και του ιδιωτικού τομέα. Εμπόριο: Νέα διαχείρισης του έργου των μέσων ενημέρωσης, η βιομηχανία της πληροφορικής, της τεχνολογίας της επικοινωνίας, web design, social media, διαδραστικά μέσα παραγωγής, ψηφιακή φωτογραφία και απεικόνισης, ηλεκτρονικές εκδόσεις, τα παιχνίδια, τα διαφημιστικά γραφεία, ψηφιακή σχεδίαση, διαφήμιση και πληροφορίες εταιρειών, μουσεία, γκαλερί. Εκπαίδευση: Διδάξτε στο χώρο της πληροφορικής και της βιομηχανίας σχεδιασμού εταιρείες, σε γυμνάσια και πανεπιστήμια στο δημόσιο ή / και του ιδιωτικού τομέα. Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να: Αξιολογεί κριτικά το έργο στον τομέα τους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής τους εργασίας, χρησιμοποιώντας την επαγγελματική ορολογία. Συνδυάστε δημιουργικές και καινοτόμες δεξιότητες για να παράγει έργο κατάλληλο για αναζητούν ευκαιρίες στον τομέα της προτίμησής τους, της τέχνης και του design και να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους επαγγελματική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη. Αποδεικνύουν την εμπειρία, ανεξάρτητη δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων και δημιουργική να είναι υπεύθυνος για πολύπλοκες διαδικασίες σχεδιασμού. Αναγνωρίστε και να αξιολογήσει τις ηθικές προκλήσεις και την επιρροή των μεγάλων ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών τάσεις στην τέχνη και το σχεδιασμό αντικειμένων. Παράγουν τεχνικά και αισθητικά υψηλής ποιότητας έργο που βασίζεται σε ενδιαφέρουσες έννοιες που δείχνει την κατανόηση της ψηφιακής τέχνης και του design αρχές. Επικοινωνούν και να συνεργάζονται αποτελεσματικά με τους άλλους στο σχεδιασμό που σχετίζονται με τις διαδικασίες ανάπτυξης, τόσο εντός όσο και εκτός της δικής τους περιοχής αντικείμενο [-]

MA στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 3 εξάμηνα September 2017 Ελληνική Δημοκρατία Αθήνα Κυπριακή Δημοκρατία Λευκωσία +3 περισσότερα

Οι μαθητές επιτύχουν μια ευρεία αντίληψη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξέλιξης του διεθνούς συστήματος κατά τον 20ο αιώνα, καθώς και το νέο εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον. [+]

Διάρκεια (έτη): 1,5 χρόνια Ειδίκευση: Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών (MA, 1,5 ετών ή 3 εξάμηνα) Επίπεδο Αξιολόγηση: 2ος κύκλος (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης) Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά Τρόπος σπουδών: Πλήρης απασχόληση και μερική απασχόληση είναι τόσο δυνατή. Ελάχιστη Συντελεστές: 27 Ελάχιστη Μονάδες ECTS: 90 Προφίλ του Προγράμματος: εγώ. Οι μαθητές επιτύχουν μια ευρεία αντίληψη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής εξέλιξης του διεθνούς συστήματος κατά τον 20ο αιώνα, καθώς και το νέο εξελισσόμενο διεθνές περιβάλλον. ii. Ο ρόλος της νομοθεσίας, των επιχειρήσεων και της διπλωματίας στο διεθνές σύστημα θα αποτελέσει ένα ζωτικό μέρος του παρόντος μνημονίου συμφωνίας. iii. Η σχετική πολιτική και οικονομική δύναμη των μελών, ο ρόλος των διεθνών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη, και η ύπαρξη των συγκρούσεων θα προσφέρει σημαντικές εστίες για το πρόγραμμα στο σύνολό του. Προοπτικές καριέρας: Οι απόφοιτοι του προγράμματος αυτού να πάει για να εργαστεί σε πολλές διαφορετικές θέσεις, τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Υπουργεία εντός της Δημοκρατίας της Κύπρος, των Ηνωμένων Εθνών και τις συναφείς υπηρεσίες του, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα πολιτικά κόμματα, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές: Οι απόφοιτοι του προγράμματος δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για διδακτορικές σπουδές σε τοπικό ή ξένα ιδρύματα. Απαιτήσεις Αποφοίτηση Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος. Ένα ελάχιστο σωρευτικό μέσο βαθμό (CPA) 2,0 απαιτείται. Έτσι, αν και ένα «D-» είναι ένας βαθμός PASS, προκειμένου να επιτευχθεί ένα CPA από 2,0 κατά μέσο όρο βαθμό του «C» είναι απαραίτητη. Μαθησιακά Αποτελέσματα Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να: 1. Αξιολογεί κριτικά τις βασικές τάσεις και εξελίξεις στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών. 2. Αποτελεσματική αξιοποίηση ερευνητικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών. 3. Άμεσα ασχοληθεί με την πολυπλοκότητα του πεδίου της μελέτης και τη σχέση της με άλλα θέματα. 4. Επιδίδονται σε συζητήσεις στον τομέα της μελέτης. 5. Συζητήστε πρόσφατη παγκόσμια ιστορία και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με έξυπνο και αναλυτικό τρόπο. 6. Ανεξάρτητα εντοπίζει, να αναλύει και να αξιολογεί πολύπλοκα ζητήματα που άπτονται Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθοδολογικών εργαλείων. 7. Αναλύσει και να αξιολογήσει πολύπλοκα ζητήματα, τόσο προφορικά όσο και γραπτά, καθώς και να οργανώσει και διευθύνει τις συζητήσεις σχετικά με τα ζητήματα της διεθνούς χαρακτήρα. 8. Ανεξάρτητα αναλύσει, να ερμηνεύσει και να σκεφθούν τις βασικές τάσεις στην ανάπτυξη στο εσωτερικό της διεθνούς πολιτικής. 9. Κριτική ανάλυση της έρευνας στον τομέα της μελέτης. 10. Επικοινωνούν στην αγγλική γλώσσα τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς στο (εγγύς) αρχικό επίπεδο. 11. Απασχολούν οργανωτικές και αναλυτικές ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να ερευνήσει διεθνή φαινόμενα αρμοδίως με ένα ελάχιστο ποσό της συνδρομής. 12. Κάντε την αποτελεσματική χρήση των βιβλιοθηκών, βιβλιογραφικού υλικού και της ακαδημαϊκής έρευνας. [-]

Βίντεο

University of Nicosia

Επικοινωνία

University of Nicosia

Διεύθυνση Μακεδονίτισσης
Nicosia, Kypros
Ιστοσελίδα http://www.unic.ac.cy
Τηλέφωνο +357 22 841500