Ακαδημαϊκός Δάσκαλος στην Τέχνη και Τέχνη της Κοστούμια

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

130196_MACOSTUME2.JPG

Περίγραμμα

Ο ρόλος του σχεδιαστή κοστουμιών είναι θεμελιώδης στην όπερα και στον κινηματογράφο: ένας καλλιτέχνης που γνωρίζει την ιστορία και την παράδοση του κοστουμιού, τις ρίζες του, τις ανθρωπολογικές και ψυχολογικές ερμηνείες, συναισθηματικές υποδείξεις, που μέσω των δημιουργιών του υπαγορεύει το μέτρο του χρόνου που λαμβάνει η ιστορία την ψυχολογία των χαρακτήρων, αντανακλώντας πιστά αυτό που εκφράζεται στη μουσική.

Αυτό το Master Course εκπαιδεύει τους επαγγελματίες ως βοηθοί σχεδιαστές κοστουμιών, σχεδιαστές κοστουμιών συμβούλων, επαγγελματίες κοστούμια που μπορούν να εργαστούν τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο αφού οι πτυχιούχοι είναι σε θέση να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν δημιουργικά το θέμα, να εκτελέσουν σε βάθος ιστορική έρευνα. συνειδητοποιήστε τα σκίτσα των κοστουμιών, τα δείγματα υφασμάτων, ακολουθήστε τα εξαρτήματα κατασκευής, σχεδίου, μακιγιάζ και περούκες που απαιτούνται για την παραγωγή.

Ο στόχος του Master είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη πολιτιστική και επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της φορεσιάς , της έρευνας και του σχεδιασμού , μέσω της υλοποίησης ενός τελικού σχεδίου .

Διαπίστευση

Το μάθημα είναι διαπιστευμένο από το ιταλικό Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημίου και Έρευνας.

Στο τέλος του μαθήματος, οι φοιτητές που πληρούν τις απαιτήσεις εισόδου θα λάβουν Δίπλωμα Ακαδημαϊκού Δίπλωμα (60 ECTS).

Δομή

Το μάθημα είναι θεωρητικό-πρακτικό και προσφέρει σημαντικά εργαλεία σχεδιασμού, μοντελοποίησης, μηχανικής επεξεργασίας, πειραματισμού και εφαρμογής τεχνικών sartorial για την πραγματοποίηση κοστουμιών, περούκες, μακιγιάζ και μάσκες, καπέλα και αξεσουάρ. Επιπλέον, η «εκπαιδευτική εμπειρία» χαρακτηρίζεται από τη μεταφορά κοινωνιολογικών γνώσεων (χαρακτηρισμός χαρακτήρων), οικονομικής διαχείρισης (προϋπολογισμού), οργανωτικών (σχέσεων) και επιχειρησιακών (διαπραγμάτευση και διαχείριση αναγκών / τμήματος).

Υπάρχουν επίσης σεμινάρια με εμπειρογνώμονες, σχεδιαστές, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, εργαστήρια εργαστηρίων και ασκήσεις, μεμονωμένες κατευθυντήριες μελέτες, επισκέψεις σε θέατρα, κοστούμια, μουσεία, συλλογές τέχνης και γκαλερί.

Διάρκεια

Η διάρκεια του μαθήματος είναι ένα ακαδημαϊκό έτος και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική αλλά πρέπει να γίνει αποδεκτή στις τελικές αξιολογήσεις οι φοιτητές πρέπει να έχουν τουλάχιστον 80% αποδεδειγμένη συμμετοχή.

Αδεια

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του μαθήματος, η εισαγωγή περιορίζεται σε ένα σταθερό αριθμό μαθητών κάθε χρόνο.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές να αποστείλουν την αίτησή τους εντός του Ιουνίου. Σε περίπτωση καθυστερημένων αιτήσεων, καλούμε τους αιτούντες να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Συμβουλευτικής της Accademia Costume e Moda.

Για να υποβάλετε αίτηση για το μάθημα, είναι απαραίτητο να στείλετε πρόγραμμα σπουδών, επιστολή κινήτρων και χαρτοφυλάκιο που θα αξιολογηθεί από τον Διευθυντή μας και θα περάσει τη συνέντευξη συμμετοχής.

Προυποθέσεις εισόδου

Αφού ολοκληρώσετε την αίτηση πληροφοριών στην ιστοσελίδα μας, οι υποψήφιοι θα επικοινωνήσουν με το Γραφείο Πληροφόρησης, Marketing και Προσανατολισμού που θα τους καλέσει για συνέντευξη. Η συνέντευξη μπορεί να ληφθεί στην πανεπιστημιούπολη ή μέσω τηλεδιάσκεψης και θα είναι με τον Συντονιστή του Δασκάλου.

Οι συμμετέχοντες στο μάθημα πρέπει να διαθέτουν σχετικό πτυχίο στο σχεδιασμό μόδας είτε από ένα ιταλικό ίδρυμα (ελάχιστη προϋπόθεση τριετούς βαθμίδας) είτε από ένα διεθνές πανεπιστήμιο ή κολλέγιο (πτυχίο πανεπιστημίου). Καλωσορίζουμε επίσης τις αιτήσεις από υποψήφιους που έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία στο Τμήμα Σχεδιασμού και Δημιουργίας ενός Fashion House ή παρόμοιο υπόβαθρο και σε όσους έχουν εμπειρία στη σχεδίαση συλλογών. Αυτοί οι υποψήφιοι δεν θα αποκτήσουν Ακαδημαϊκό Δάσκαλο (60 ECTS), αλλά θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο μάθημα Master.

Οι φοιτητές πρέπει επίσης να έχουν επίπεδο B1 Ιταλικής ή 5.0 IELTS αγγλικής πιστοποίησης.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... περαιτέρω

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη