Ακαδημαϊκό Δίπλωμα στη Σχεδίαση Καινοτομίας Υφάσματος

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

118039_ACM_Fabrics-Day_V-Edizione-17.jpg

Περίγραμμα

Το ακαδημαϊκό μάστερ στο σχεδιασμό καινοτομίας υφάσματος απευθύνεται σε αποφοίτους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα σπουδών τους με μια διαδρομή μελέτης εστιασμένη στον πολιτισμό, την καινοτομία στην έρευνα δημιουργικότητας και την ανάπτυξη υφασμάτων, έναν από τους πιο απαιτητικούς και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της όλης βιομηχανίας μόδας. Η δημιουργική εξερεύνηση στο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν απαιτεί ένα σύνθετο μείγμα γνώσεων και ικανοτήτων που συνοδεύεται από ένα βαθύ πολιτιστικό υπόβαθρο, τόσο στον συγκεκριμένο τομέα, στη μόδα και στην τέχνη εν γένει. Το μεταπτυχιακό μάθημα συγκεντρώνει όλο το μονοπάτι της μελέτης με θέμα την καινοτομία, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη βιωσιμότητα.

Δομή

Το μάθημα είναι δομημένο σε ενότητες που περιλαμβάνουν μαθήματα και εργαστήρια. Τα μαθήματα επικεντρώνονται στην ιστορία της μόδας (ειδικά των υλικών), των νέων τεχνολογιών, της τυπολογίας των υλικών, των γραφικών υπολογιστών και των διοικητικών ικανοτήτων. Τα εργαστήρια, αντιθέτως, περιλαμβάνουν τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών στον τομέα. Κάθε εργαστήριο έχει ως στόχο την ενοποίηση των τεχνικών ικανοτήτων, την εννοιολογική έρευνα, τον πειραματισμό και την ανάπτυξη του τελικού προϊόντος. Βασικό μέρος του μαθήματος είναι οι επισκέψεις σε μουσεία της μόδας / κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και στις εθνικές και διεθνείς εκθέσεις . Η επίσκεψη καθηγητών και η μελέτη συγκεκριμένων ιστορικών συμβάντων συμβάλλουν στην απόκρυψη της κριτικής σκέψης και της συζήτησης σχετικά με την παρούσα κατάσταση του πεδίου και τις προκλήσεις που το χαρακτηρίζουν.

Στο τέλος αυτής της αρθρωτής πορείας, ο σπουδαστής εκτός από τη δημιουργική του ανάπτυξη θα αποκτήσει πολιτισμικές γνώσεις και πρακτικές ικανότητες στις ίνες (φυσικά, τεχνητά και συνθετικά), νήματα, υφάσματα και διακοσμητικά, κεντήματα, βαφικές διαδικασίες, μεταξοτυπία, ψηφιακή εκτύπωση, θερμοδιαμόρφωση, θερμοσυγκόλληση, σύντηξη υψηλής συχνότητας, υπέρηχοι κ.λπ.

Το τελικό έργο αποτελείται από την παρουσίαση μιας πλήρους συλλογής υφασμάτων που κατασκευάζονται με διαφορετικές τεχνικές που χαρακτηρίζονται από εννοιολογική και διερευνητική έρευνα, πρωτογενή και δευτερογενή οπτική έρευνα και από την περιγραφή όλων των διαδικασιών κατασκευής.

Διάρκεια

Η διάρκεια του μαθήματος είναι ένα ακαδημαϊκό έτος και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, για να γίνουν αποδεκτές στις τελικές αξιολογήσεις οι φοιτητές πρέπει να έχουν τουλάχιστον 80% αποδεδειγμένη συμμετοχή.

Εισαγωγές

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του μαθήματος, η εισαγωγή περιορίζεται σε ένα σταθερό αριθμό μαθητών κάθε χρόνο.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές να αποστείλουν την αίτησή τους εντός του Ιουνίου. Σε περίπτωση καθυστερημένων αιτήσεων, καλούμε τους αιτούντες να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Συμβουλευτικής της Accademia Costume e Moda.

Για να υποβάλετε αίτηση για το μάθημα, είναι απαραίτητο να στείλετε πρόγραμμα σπουδών, επιστολή κινήτρων και χαρτοφυλάκιο που θα αξιολογηθεί από τον Διευθυντή μας και θα περάσει την συνέντευξη

Προυποθέσεις εισόδου

Οι συμμετέχοντες στο μάθημα πρέπει να διαθέτουν σχετικό πτυχίο στο σχεδιασμό μόδας είτε από ένα ιταλικό ίδρυμα (ελάχιστη προϋπόθεση τριετούς βαθμίδας) είτε από ένα διεθνές πανεπιστήμιο ή κολλέγιο (πτυχίο πανεπιστημίου). Επίσης, καλωσορίζουμε αιτήσεις από υποψηφίους που έχουν σχετική εργασιακή εμπειρία στο Τμήμα Σχεδιασμού και Δημιουργίας ενός Fashion House ή παρόμοιο υπόβαθρο και σε όσους έχουν εμπειρία στη σχεδίαση της συλλογής. Αυτοί οι υποψήφιοι δεν θα αποκτήσουν Ακαδημαϊκό Δάσκαλο (60 ECTS), αλλά θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο μάθημα Master.

Οι φοιτητές πρέπει επίσης να έχουν επίπεδο B1 Ιταλικής ή 5.0 IELTS αγγλικής πιστοποίησης.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... περαιτέρω

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη