Βέλγιο

Μελέτη στο Βέλγιο

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην προσφορά Βέλγιο σπουδών Bachelor, Master και Διδακτορικού. Το Βέλγιο έχει δύο τύπους των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης:

Ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από πανεπιστήμια, και περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε ένα επιλεγμένο πειθαρχία, μαζί με την επιστημονική έρευνα.
Μη-πανεπιστημιακό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνει δύο πανεπιστημιακά κολέγια και ακαδημίες τέχνης. Πανεπιστήμιο κολέγια προετοιμάσει τους μαθητές για συγκεκριμένα επαγγέλματα. Ακαδημίες τέχνης διδάσκουν τη θεωρία και την πρακτική των διαφόρων τεχνών.
Πολλά προγράμματα μάστερ βαθμό που διδάσκονται στα ολλανδικά και γαλλικά, και ορισμένα προγράμματα και τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά.

 

Γιατί να σπουδάσω στο Βέλγιο;

Το Βέλγιο είναι στην καρδιά της Ευρώπης, σε μικρή απόσταση με το τρένο μακριά από τα μεγάλα πολιτιστικά πόλεις όπως το Παρίσι και το Βερολίνο. Ως σταυροδρόμι της Ευρώπης, στο Βέλγιο είναι γνωστή για την πολυπολιτισμικότητα και την φιλόξενη στάση προς τους ξένους φοιτητές.

Βελγική ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο τόσο από την επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα για την υψηλή τους ποιότητα. Βέλγιο βάρκες, επίσης, μια υψηλή ποιότητα ζωής, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών διδάκτρων, άριστη υγειονομική περίθαλψη και ένα ισχυρό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών.

 

Πανεπιστήμια

Το Βέλγιο έχει έξι πανεπιστήμια που καλύπτουν μεταπτυχιακά προγράμματα σε όλους τους τομείς σπουδών, όπως η οικονομία, η μηχανική, τις γλώσσες και την ψυχολογία.

21 του Βελγίου πανεπιστημιακά κολέγια προσφέρουν προγράμματα μάστερ σε οκτώ τομείς: Γεωπονίας, εφαρμοσμένες τέχνες, την οικονομία, παραϊατρικά, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές επιστήμες, την τεχνολογία, και μετάφραση και διερμηνεία.

Το Βέλγιο έχει επίσης 17 ακαδημίες τέχνης που προσφέρουν μεταπτυχιακά σε μία από τις τέσσερις γενικούς τομείς: τις καλές τέχνες, τη μουσική, δραματική τέχνη, και τις τεχνικές μετάδοσης.

 

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Τα δίδακτρα το 2012-2013 στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές από χώρες της ΕΕ είναι € 835. Οι φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ πληρώσετε επιπλέον αμοιβές των € 2.000 περίπου έως 4.000 €, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών τους και το πανεπιστήμιο.

Τα δίδακτρα στο πανεπιστήμιο κολέγια και ακαδημίες τέχνης είναι χαμηλότερη. Το 2012-2013 τα δίδακτρα για το πρόγραμμα του πλοιάρχου είναι € 351 κάθε έτος, εκτός από το τελευταίο έτος, το οποίο ανέρχεται σε € 455. Και πάλι, πρόσθετα τέλη μπορεί να ισχύουν για τους φοιτητές που προέρχονται από τρίτες χώρες. Το συγκεκριμένο όργανο μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με αυτές τις πρόσθετες αμοιβές.

Προγράμματα Μάστερ από 1 χρόνο (60 credits) ή 2 έτη (120 μονάδες), ανάλογα με τον τομέα σπουδών. Επιπλέον, οι φοιτητές οι οποίοι έχουν ήδη ένα μεταπτυχιακό μπορεί να αποκτήσει πτυχίο Μάστερ Συμπληρωματικά με τουλάχιστον 60 μονάδες σε ένα εξειδικευμένο επάγγελμα.

 

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει τρεις όρους. Ο πρώτος όρος αρχίζει στα μέσα Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου, που ακολουθείται από εξετάσεις τον Ιανουάριο. Η δεύτερη θητεία αρχίζει στις αρχές Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει αν τα μέσα του Μαΐου, που ακολουθείται από εξετάσεις στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Ο τρίτος όρος που τρέχει πάνω από το καλοκαίρι. Οι μαθητές που αποτυγχάνουν εξετάσεις μπορεί να τις ξαναπάρουν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που διαρκεί από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Οι αλλοδαποί φοιτητές που αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό στο Βέλγιο μπορεί να λειτουργήσει για μια βελγική εταιρεία μετά την αποφοίτησή τους. Ωστόσο, το δικαίωμα στην εργασία δεν είναι αυτόματη, έτσι ώστε οι μαθητές θα πρέπει να ελέγξετε την ισχύουσα νομοθεσία, εφόσον προσφερθεί μια θέση. Τουλάχιστον, οι μαθητές μπορούν να απαιτούνται για την απόκτηση άδειας εργασίας? Αυτό ισχύει και για τους φοιτητές τόσο από την ΕΕ και τρίτες χώρες.

Οι φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μπορούν να εισαχθούν σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα και να ενταχθούν σε μια ερευνητική ομάδα μετά την απόκτηση μεταπτυχιακό τους στο Βέλγιο.

 

Visa Απαιτήσεις

Φοιτητές από ΕΕ / ΕΟΧ χώρες δεν χρειάζονται βίζα για σπουδές στο Βέλγιο. Οι φοιτητές από άλλες χώρες μπορούν να απαιτούν θεώρηση? Ωστόσο, οι απαιτήσεις διαφέρουν για κάθε χώρα, τους υποψήφιους φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη βελγική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα καταγωγής τους.

 

Ασφάλισης Υγείας

Μη φοιτητές της ΕΕ μέλη που δεν έχουν ασφάλιση υγείας από την πατρίδα τους, που καλύπτει τη διαμονή σας στο Βέλγιο πρέπει να ενταχθούν σε μια «mutuelle" για να λαμβάνετε τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης. Οι φοιτητές από χώρες της ΕΕ πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας από την πατρίδα τους? Αυτή η κάρτα τους επιτρέπει να ενταχθούν σε μια mutuelle υπό τους ίδιους όρους όπως και βελγική ιθαγένεια.Το κόστος ασφάλισης υγείας περίπου € 50 ανά τρίμηνο για κάθε άτομο και θα πρέπει να καταβληθεί κατά τη διάρκεια της μελέτης.

 

Συμβουλές

Από γαλλικά και τα ολλανδικά είναι οι γλώσσες της επιλογής για τη διδασκαλία στο Βέλγιο, υποψήφιους φοιτητές για το πρόγραμμα κάποιου μεταπτυχιακού μπορεί να χρειαστεί να περάσει μια ολλανδική ή γαλλική εξετάσεις γλωσσικής επάρκειας. Για τις ειδικές απαιτήσεις, οι μαθητές θα πρέπει να ζητήσει από το θεσμικό όργανο που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν. Τα περισσότερα ιδρύματα προσφέρουν επιπλέον διδασκαλία ξένων γλωσσών σε μαθητές που έχουν δυσκολία με τη γλώσσα των διδάκτρων.

Αν και το κόστος των σπουδών στο Βέλγιο είναι χαμηλή, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές υποτροφίες και επιχορηγήσεις για τους φοιτητές των προγραμμάτων μάστερ που χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια.

Σχετικά με το Βέλγιο

Το Βέλγιο βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη, με τα σύνορα στη Βόρεια Θάλασσα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τις Κάτω Χώρες. Η πρωτεύουσα, Βρυξέλλες, βρίσκεται στο κέντρο της χώρας και είναι η έδρα για πολλούς σημαντικούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ). Εκτός από τις σοκολάτες και τη μπύρα, το Βέλγιο είναι γνωστή για το γεγονός ότι η πρώτη εφημερίδα στον κόσμο, το οποίο τυπώθηκε στην Αμβέρσα.

 

Κλίμα

Λόγω της μικρής περιοχής του Βελγίου, το κλίμα είναι σχετικά ομοιόμορφη σε όλη τη χώρα. Το γενικό κλίμα είναι εύκρατο, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, και μια τυπική μέρα είναι κάπως βροχερό και συννεφιασμένο. Το έδαφος περιλαμβάνει επίπεδες πεδιάδες, λόφους και βουνά.

 

Πολιτισμός

Βέλγιο είναι γνωστή για την λεγεώνα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αθλητικών εκδηλώσεων που διατίθενται, ιδίως στις Βρυξέλλες. Οι μαθητές θα βρουν εκδηλώσεις και χώρους για τη μουσική, τη ζωγραφική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις άλλες τέχνες. Πολλές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και συνέδρια έχουν μειωμένες τιμές για τους φοιτητές.

 

Κόστος Διαβίωσης

Το κόστος ζωής για τους φοιτητές στο Βέλγιο είναι σχετικά χαμηλή. Εκτός από τα δίδακτρα, οι φοιτητές μπορούν να περιμένουν να περάσουν περίπου 800 € ανά μήνα για τα έξοδα διαβίωσης, με περίπου το ήμισυ του ότι πρόκειται για τη στέγαση. Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, οι φοιτητές πλήρους φοίτησης επιτρέπεται να εργαστεί για να βοηθήσει κάλυψη του κόστους. Οι φοιτητές από χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), μπορεί να υποχρεωθεί να λάβει άδεια εργασίας.

Σχολές

Σχολές και Πανεπιστήμια σε Βέλγιο

Διαδικτυακές Σχολές και Πανεπιστήμια σε Βέλγιο