Δάσκαλος Σούπερς

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Ζούμε σε έναν κόσμο πόλεων και ο πλανήτης μας είναι ολοένα και πιο αστικός. Οι πόλεις είναι οι νέοι κινητήρες της παγκόσμιας οικονομίας και, ταυτόχρονα, μπορούν να είναι οι κύριοι παράγοντες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αλλαγής του κλίματος και της καταπολέμησης της ανισότητας και της φτώχειας. Αν στο παρελθόν περάσαμε στα στάδια στα οποία ο κόσμος οργανώθηκε από αυτοκρατορίες και έπειτα από έθνη-κράτη, στο μέλλον θα ζούμε όλο και περισσότερο σε έναν κόσμο πόλεων, σε έναν κόσμο SuperCities.

Ζούμε μια άνευ προηγουμένου "ψηφιακή επανάσταση" στη συμβολή 4 megatrends που είναι cloud computing, κινητές συσκευές, κοινωνικά δίκτυα και νοημοσύνη που εφαρμόζονται στα "μεγάλα δεδομένα". Ποτέ δεν είχαμε περισσότερη υπολογιστική ικανότητα ή ευκολότερη πρόσβαση σε πληροφορίες ή καλύτερες επιλογές φυσικής και ψηφιακής επικοινωνίας και αυτό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, διασκεδάζουν, μαθαίνουν και σχετίζονται. Η πολιτική, η οικονομία, η κοινωνία και φυσικά οι πόλεις επίσης αλλάζουν, οι οποίες σήμερα απολαμβάνουν ευκαιρίες που προηγουμένως δεν υπήρχαν.

ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1 χρόνος

Με αυτό το πρόγραμμα Supercities, ετοιμάζουμε μια νέα γενιά ηγετών που φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μέσω των πόλεων. Οι ηγέτες που μπορούν να ενταχθούν σε έργα καινοτομίας που προωθούνται από εταιρείες τεχνολογίας αιχμής στον τομέα των Πόλεων ή αναπτύσσονται ως επιχειρηματίες σε ένα αποδιοργανωτικό περιβάλλον στο οποίο θα δημιουργήσουν τις δικές τους νέες επιχειρήσεις μέσω διεπιστημονικής συνεργασίας.

Η κατάρτιση και η εμπειρία που αποκτούν οι φοιτητές του προγράμματος Supercities θα τους επιτρέψει επίσης να συνεργαστούν με αναπτυξιακές τράπεζες, πολυεθνικούς οργανισμούς και αστικούς οργανισμούς που εργάζονται στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής των πόλεων του μέλλοντος.

Ενότητες

  • Ευφυή εδάφη: Megatrends των μελλοντικών πόλεων
  • CityRegions και εδαφικά διαμάντια
  • Streetwear: Επανεμφάνιση του Κέντρου Πόλεων
  • Ψηφιακή πόλη και οικοσυστήματα καινοτομίας
  • Smart City Solutions
  • Οικο-αστικισμός
  • Παγκόσμια συνδεσιμότητα σε μελλοντικές πόλεις
  • Ευφυείς λύσεις κινητικότητας σε πόλεις
  • "City Solutions LAB" @Ecobox

Πρόγραμμα ηγεσίας

Αλφόνσο Βεγκάρα

Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Fundacion Metropoli

Ο Alfonso Vegara είναι ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Fundacion Metropoli, ενός διεθνούς κέντρου αριστείας αφιερωμένου στην έρευνα, το σχεδιασμό και την καινοτομία σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η Fundacion Metropoli έχει μια συμμαχία με τη Microsoft προκειμένου να εργαστεί σε διάφορες πόλεις του κόσμου στη διασταύρωση μεταξύ Επικράτειας και Τεχνολογίας. Το 2016, το ίδρυμα ολοκλήρωσε το έργο "Caribbean Diamond of Colombia", το οποίο βραβεύτηκε από το Διεθνές Συνέδριο της Smart City Expo στη Βαρκελώνη το 2015 ως το "Βραβείο Καινοτομίας της Χρονιάς", καθώς και με το περίφημο "Παγκόσμιο Βραβείο 2017 για Αριστείας "της Διεθνούς Εταιρείας Πολεοδομικών και Περιφερειακών Σχεδιαστών.

Το επίκεντρο του έργου του Alfonso Vegara είναι να προωθήσει τις στρατηγικές αξίες των πόλεων και τις μελλοντικές ευκαιρίες τους σε ένα πολύπλοκο και αλληλένδετο κόσμο. Οι ιδέες και τα έργα του παρουσιάζονται στα βιβλία που έχει γράψει: "Territorios Inteligentes" και πρόσφατα "Supercities. Η Νοημοσύνη της Επικράτειας ". αυτή η τελευταία έκδοση έλαβε το βραβείο Gerd Albers για το καλύτερο βιβλίο του 2016 από το ISOCARP.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2019

Σχετικά με τη Σχολή

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain.

Harbour.Space is an innovative private university that combines technology and design, taught by industry leaders from around the world. The university is located in Barcelona, Spain. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη