Δάσκαλος στη Δικαστική Νευροψυχολογία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Χώροι: Βαλένθια

Ώρες: Βαλένθια V και S

Προαπαιτούμενο: Διδάκτορας Ιατροδικαστικής Νευροψυχολογίας που εκδόθηκε από το ISEP

Σχετικά με

Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη δικανική νευροψυχολογία εφαρμόζει γνώσεις από το πεδίο της νευροψυχολογίας σε νομικά θέματα, έτσι ώστε οι κλινικοί νευροψυχολόγοι να μπορούν να προσκομίσουν τη μαρτυρία τους σε δοκιμές ατόμων με επίκτητη εγκεφαλική βλάβη, παρέχοντας νευρογνωστικά δεδομένα μέσω εκθέσεων εμπειρογνωμόνων και συμπερασμάτων. σχετικά με τις σχέσεις εγκεφάλου-συμπεριφοράς σε υποθέσεις που αφορούν πολιτικές διαφορές.

Ο μάστερ προσφέρει τα θεωρητικά-πρακτικά εργαλεία έτσι ώστε ο φοιτητής να μπορεί να αναλύσει και να μελετήσει την τεκμηρίωση των εγκληματολογικών υποθέσεων, να προετοιμάσει την έκθεση εμπειρογνωμόνων για τον πελάτη και να παράσχει τη βάση για την υπεράσπισή του στο δικαστήριο μέσω προσομοιώσεων πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους εμπειρογνώμονες και άλλους εργαλεία παιξίματος ρόλων και μελέτη πραγματικών νευροψυχολογικών δεξιοτήτων.

Πρόγραμμα Μάστερ στην Ιατροδικαστική Νευροψυχολογία

 • Ενότητα 1: Νευροανατομική, ψυχοφαρμακολογική και νευροαπεικονιστική τεχνική.
 • Ενότητα 2: Κύριες αιτίες που προκαλούν εγκεφαλική βλάβη.
 • Ενότητα 3: Κύρια σύνδρομα στη νευροψυχολογία.
 • Ενότητα 4: Νευροεκλεκτική. Δικαστική ψυχοβιολογία.
 • Ενότητα 5: Δικαστική και Νομική Ιατρική.
 • Ενότητα 6: Εισαγωγή στην εγκληματολογική ψυχολογία και τη μεθοδολογία της.
 • Ενότητα 7: Οργάνωση της διοίκησης της δικαιοσύνης. Η δικαστική διαδικασία.
 • Ενότητα 8: Η εγκληματολογική έκθεση σε διαδικασίες που σχετίζονται με την εγκληματικότητα.
 • Ενότητα 9: Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και η σχέση της με τις νευροψυχιατρικές διαδικασίες: εγκληματολογικές επιπτώσεις.
 • Ενότητα 10: Δικαστική νευροψυχολογία στο χώρο εργασίας.
 • Ενότητα 11: Ταξινόμηση της αναπηρίας.
 • Ενότητα 12: Αξιολόγηση της προσομοίωσης.
 • Ενότητα 13: Προετοιμασία της έκθεσης εμπειρογνωμόνων για τη νευροψυχολογία. Ανάλυση εγκληματολογικών υποθέσεων I.
 • Ενότητα 14: Ανάλυση των περιπτώσεων στην εγκληματολογική νευροψυχολογία II.
 • Ενότητα 15: Μόλυβδος ISEP. Αναπτύξτε το επαγγελματικό σας έργο και το προσωπικό σας σήμα.
 • Ενότητα 16: Πρακτικές.
 • Ενότητα 17: Σχέδιο Τελικού Δασκάλου.

Αρμοδιότητες του Δασκάλου στη Δικαστική Νευροψυχολογία

 • Μάθετε να εκτελείτε ιατροδικαστική εμπειρία μετά από λεπτομερή μελέτη της τεκμηρίωσης κλινικών περιπτώσεων με εγκεφαλική βλάβη.
 • Μάθετε να υπερασπίζεστε τα συμπεράσματα της νευροψυχολογικής εμπειρίας σας.
 • Είναι σε θέση να βοηθήσει τον δικαστή να διευκρινίσει την αλήθεια σε ια εγκληματολογική υπόθεση που εμπίπτει στο πεδίο της νευροψυχολογίας.

Αποδέκτες του Δασκάλου στη Δικαστική Νευροψυχολογία

Το Master in Forensic Neuropsychology απευθύνεται σε ψυχολόγους (πτυχιούχους ή πτυχιούχους) που κατέχουν το Master στην Κλινική Νευροψυχολογία (60/90 ECTS), με Μεταπτυχιακό στη Δικαστική Ψυχολογία (60 ECTS) ή υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης του Δασκάλου και του Ακαδημαϊκού Γραμματέα .

Διευθυντής του Δασκάλου στη Δικαστική Νευροψυχολογία

Raúl Espert Tortajada. Doctor in Psychology, βραβείο 2009 για την αριστεία διδασκαλίας από το βραβείο UV, το 2016 CNC (Κοινοπραξία Κλινικής Νευροψυχολογίας) και ειδικός στη Νευροψυχολογία από το Γενικό Συμβούλιο Ψυχολογίας (COP). Επικεφαλής της Μονάδας Νευροψυχολογίας του Κλινικού Κλινικού Πανεπιστημίου της Βαλένθια. Νευροψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dr. Peset (1993-1999) στο Νοσοκομείο Arnau de Vilanova (1999-2006) και σήμερα συνεργάζεται με τη Νευροχειρουργική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου του La Fe και του Πολυτεχνείου της Βαλένθια και στη Μονάδα Νευροψυχολογίας του Νοσοκομείου Πανεπιστημιακή κλινική της Βαλένθια. Έχει συμμετάσχει ως δάσκαλος σε 42 διαφορετικούς τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών και είναι ερευνητής ή ερευνητής σε 14 χρηματοδοτούμενα εθνικά έργα. Συντάκτης 72 επιστημονικών άρθρων, βιβλίων, κεφαλαίων βιβλίων ή μεταφράσεων. Έχει συμμετάσχει ως εγκληματολόγος νευροψυχολόγος σε διάφορες δοκιμές. Έχει παρουσιάσει 136 έγγραφα σε εθνικά ή διεθνή συνέδρια και έχει δώσει 78 συνέδρια, μαθήματα ή εργαστήρια που σχετίζονται με τη νευροψυχολογία. Επιστημονικός διάδοχος σε 80 περιπτώσεις στον τύπο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το Διαδίκτυο. Υπεύθυνος για τον ιστοτόπο προβολής της νευροεπιστήμης www.dailymotion.com/raulespert. Μέλος της επιτροπής επαγγελματικής διαπίστευσης της Βαλένθια (CNAP-COP-CV) για τη διαπίστευση του Εθνικού Εμπειρογνώμονα για την Κλινική Νευροψυχολογία.

ISEP οδηγεί

Το ISEP παρέχει στους φοιτητές του το πρόγραμμα ISEP Lidera για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Πρόκειται για μια επιπλέον εκπαίδευση, δωρεάν και εντελώς προαιρετική, η οποία επιτρέπει την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επιτυχία.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía ... περαιτέρω

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía y logopedia fundada en 1984 que ha formado a más de 25.000 profesionales y tratado a más de 20.000 pacientes en sus clínicas. Διαβάστε Λιγότερα
Βαρκελώνη , Μαδρίτη , Βαλένθια , Culiacán + 3 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη