Ειδικεύεται Master στη Βιομηχανική Σχεδίαση και Καινοτομία

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Το να γίνετε σχεδιαστής προϊόντων στο Μιλάνο σήμερα είναι μια αναγνωρισμένη αξία στον επαγγελματισμό. Γίνετε κύριος του σχεδιασμού προϊόντων!

Το Politecnico, μαζί με το προηγμένο σύστημα παραγωγής του και την κορυφαία ιστορική κουλτούρα, δημιουργούν για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του πρόσβαση σε αυτή την αξία.

Η τεχνολογική και σχεδιαστική κουλτούρα της Politecnico, τοποθετημένη στο Design 6η θέση στον κόσμο και με ιταλικούς σχεδιαστές όπως Marco Zanuso και Achille Castiglioni, ενσωματώνεται στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία στον τομέα της παραγωγής και των καινοτόμων υλικών, τροφοδοτώντας την παράδοση αριστεία από το βραβείο Νόμπελ Χημείας Giulio Natta μέχρι σήμερα.

Είναι ένας επαγγελματισμός υψηλού προφίλ ο ειδικευμένος κύριος σκοπός, τοποθετώντας τον σχεδιαστή και τον σχεδιασμό προϊόντων εμπειρογνώμονα σύμφωνα με τη σύγχρονη τεχνολογία και την καινοτομία, ξεκινώντας από μια σταθερή παράδοση στη δημιουργικότητα και τη μέθοδο .

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το εξειδικευμένο Master στη Μηχανική και την Καινοτομία του Βιομηχανικού Σχεδιασμού , με επικεφαλής τον καθηγητή Matteo O. Ingaramo, δημιουργήθηκε για να σχεδιάσει ικανούς σχεδιαστές που μπορούν να διαχειριστούν ολόκληρη την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος από την αρχική ιδέα μέχρι το στάδιο της κατασκευής.

Αυτός ο Ειδικός Διδάσκαλος ενώνει τις καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές δεξιότητες που ανήκουν στον πολιτισμό του σχεδιασμού με την τεχνική τεχνογνωσία που σχετίζεται με την τεχνολογία παραγωγής, τα υλικά και το κόστος κατασκευής. Προσπαθεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη να λειτουργήσει σε ένα παγκόσμιο τοπίο εντονότερου ανταγωνισμού, όπου ο σχεδιαστής μπορεί να αυξήσει την αξία ενός προϊόντος κάνοντας καινοτομίες - τόσο στην αισθητική όσο και στην ευχρηστία - που εκμεταλλεύονται τις διαθέσιμες τεχνολογίες. Στόχος είναι να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες των οποίων η δημιουργική ικανότητα ταιριάζει με την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιομηχανική σκοπιμότητα ενός προϊόντος.

Επειδή η σχολή του απαρτίζεται από καθηγητές από διάφορους τομείς, τόσο εντός όσο και εκτός του Politecnico di Milano, ο Ειδικός Δάσκαλος δημιουργεί ένα σύνολο πολυεπιστημονικών δεξιοτήτων που απαιτούνται καθ 'όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Πολιτιστικές επισκέψεις σε ιδρύματα και μουσεία, καθώς και τεχνικές επιτόπιες εκδρομές σε μεταποιητικές εταιρείες, ολοκληρώνουν την εκπαίδευση και προάγουν την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων. Πολλοί απόφοιτοι από προηγούμενες εκδόσεις διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε σημαντικές κατασκευαστικές ανησυχίες ή σε διάσημα στούντιο σχεδιασμού, όπως Whirlpool Europe, Chicco Artsana, 3M, Polti, Cini & Nils Lighting, V12 Design, Studio Volpi, Studio Luca Trazzi, Serralunga, Rupes spa, Zinc, Design Group Italia, Toys Toys, Ditronetwork srl. Άλλοι έχουν ιδρύσει και διευθύνουν το δικό τους στούντιο.

Στόχοι

 • Διαχειριστείτε τις διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες κατασκευές ειδών.
 • Αναπτύξτε έναν ειδικό για θέματα τεχνολογίας, κατασκευής και κόστους.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες να διαχειριστούν τις διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής τόσο για μικρά όσο και για μεγάλης κλίμακας κατασκευασμένα αντικείμενα, με εξειδίκευση στα ζητήματα της τεχνολογίας, της κατασκευής και του κόστους, χωρίς όμως να θυσιάζουν χαρακτηριστικά ή την ποιότητα της έκφρασης.

Τελικές εξετάσεις

Η τελική εξέταση απαιτεί από τους μαθητές να παρουσιάσουν έργα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Ο τελικός βαθμός λαμβάνει υπόψη τις αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων μάθησης.

Βαθμός Βραβεύθηκε

Με την ολοκλήρωση του εξειδικευμένου Master, οι φοιτητές κερδίζουν το πρώτο πτυχίο Master Degree του Politecnico di Milano , υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκπληρώσει την ελάχιστη απαίτηση συμμετοχής 75%.

Εκτός από το πτυχίο, το πρόγραμμα εκδίδει επίσης:

 • Πιστοποιητικό ολοκλήρωσης μαθημάτων στο Ρινόκερο με πιστοποίηση κατασκευαστή λογισμικού από τη McNeel.
 • Πιστοποιητικό ολοκλήρωσης μαθημάτων στο CREO με πιστοποίηση κατασκευαστή λογισμικού από την PTC.

Επαγγελματικά αποτελέσματα

 • Η τοποθέτηση μπορεί να είναι σε στούντιο σχεδιασμού που βοηθούν σε διάφορα στάδια ανάπτυξης προϊόντων, από ιδέα έως μηχανική.
 • Τοποθέτηση σε εταιρείες από τμήματα αγοράς που χαρακτηρίζουν την ιταλική βιομηχανία, όπως οικιακές συσκευές, επαγγελματικός εξοπλισμός, φωτισμός, έπιπλα, παιχνίδια και προϊόντα παιδικής φροντίδας.
 • Οι απόφοιτοι του προγράμματος που επιλέγουν συμβουλευτικές υπηρεσίες θα διαπιστώσουν ότι διαθέτουν βελτιωμένη ικανότητα αλληλεπίδρασης με το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η περιγραφή της δουλειάς τους θα είναι ένας ειδικός σχεδιαστής προϊόντων και υπεύθυνος έργου με θεωρητικό υπόβαθρο για να ταιριάζει με σημαντικά επιτεύγματα στην εφαρμογή τους στις διαδικασίες κατασκευής. Αφού επιτύχουν την απαιτούμενη εμπειρία στον τομέα, οι απόφοιτοι μπορούν να φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο ως υπεύθυνος προϊόντων που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Αδεια

Πανεπιστημιακό πτυχίο ή πτυχίο πανεπιστημίου ή τρέχοντα πτυχίο Laurea ή εξειδίκευση στη μηχανική, την αρχιτεκτονική ή το βιομηχανικό σχεδιασμό. Οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να παρουσιάσουν ισοδύναμους τίτλους που απέκτησαν στο

Μπορούν να γίνουν δεκτοί έως και 25 μαθητές.

Διαδικασία εισαγωγής

Για να λάβετε μέρος στη διαδικασία επιλογής, το έντυπο αίτησης πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά εντός των ακόλουθων προθεσμιών:

 • για Ιταλούς / αλλοδαπούς πολίτες με τίτλο που αποκτήθηκε στην Ιταλία εντός του Οκτωβρίου 2020
 • για πολίτες εκτός ΕΕ εντός του Σεπτεμβρίου 2020.

Δίδακτρα και αμοιβές

 • Ο εξειδικευμένος μάνατζερ κοστίζει 11.800 € (συμπεριλαμβανομένου του τέλους εγγραφής € 500 για το Politecnico di Milano).
 • Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ βάσει του άρθρου 10 του DPR 633/72.
 • Το κόστος εγγραφής στο Ειδικευμένο Διδακτικό Προσωπικό δικαιολογεί την έκπτωση του φόρου 19% ως υποκείμενου σε "Πανεπιστημιακά μαθήματα ειδίκευσης".
Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη