Όντας σχεδιαστής προϊόντων στο Μιλάνο σήμερα είναι μια αναγνωρισμένη αξία στον επαγγελματισμό. Να είστε κύριος του σχεδιασμού προϊόντων!

Το Politecnico, μαζί με το προηγμένο σύστημα παραγωγής του και την κορυφαία ιστορική κουλτούρα, δημιουργούν για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του πρόσβαση σε αυτή την αξία.

Η τεχνολογική και σχεδιαστική κουλτούρα της Politecnico, τοποθετημένη στο Design 6η θέση στον κόσμο και με ιταλικούς σχεδιαστές όπως Marco Zanuso και Achille Castiglioni, ενσωματώνεται στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία στον τομέα της παραγωγής και των καινοτόμων υλικών, τροφοδοτώντας την παράδοση αριστεία από το βραβείο Νόμπελ Χημείας Giulio Natta μέχρι σήμερα.

Είναι ένας επαγγελματισμός υψηλού προφίλ ο ειδικευμένος κύριος σκοπός, τοποθετώντας τον σχεδιαστή και τον σχεδιασμό προϊόντων εμπειρογνώμονα σύμφωνα με τη σύγχρονη τεχνολογία και την καινοτομία, ξεκινώντας από μια σταθερή παράδοση στη δημιουργικότητα και τη μέθοδο .

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το εξειδικευμένο Master στη Μηχανική και την Καινοτομία του Βιομηχανικού Σχεδιασμού , με επικεφαλής τον καθηγητή Matteo O. Ingaramo, δημιουργήθηκε για να σχεδιάσει ικανούς σχεδιαστές που μπορούν να διαχειριστούν ολόκληρη την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος από την αρχική ιδέα μέχρι το στάδιο της κατασκευής.

Αυτός ο Ειδικός Διδάσκαλος ενώνει τις καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές δεξιότητες που ανήκουν στον πολιτισμό του σχεδιασμού με την τεχνική τεχνογνωσία που σχετίζεται με την τεχνολογία παραγωγής, τα υλικά και το κόστος κατασκευής. Προσπαθεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη να λειτουργήσει σε ένα παγκόσμιο τοπίο εντονότερου ανταγωνισμού, όπου ο σχεδιαστής μπορεί να αυξήσει την αξία ενός προϊόντος κάνοντας καινοτομίες - τόσο στην αισθητική όσο και στην ευχρηστία - που εκμεταλλεύονται τις διαθέσιμες τεχνολογίες. Στόχος είναι να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες των οποίων η δημιουργική ικανότητα ταιριάζει με την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιομηχανική σκοπιμότητα ενός προϊόντος.

Επειδή η σχολή του αποτελείται από καθηγητές από διάφορους τομείς, τόσο εντός όσο και εκτός του Politecnico di Milano, ο Ειδικός Μάστερ δημιουργεί ένα σύνολο πολυεπιστημονικών δεξιοτήτων που καλούνται σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Πολιτιστικές επισκέψεις σε ιδρύματα και μουσεία, καθώς και τεχνικές εκδρομές σε βιομηχανικές επιχειρήσεις, ολοκληρώνουν την εκπαίδευση και ενισχύουν την επίτευξη εκπαιδευτικών στόχων. Πολλοί απόφοιτοι προηγούμενων εκδόσεων παίζουν κορυφαίους ρόλους σε σημαντικές κατασκευαστικές ανησυχίες ή σε γνωστά στούντιο σχεδιασμού, όπως: Whirlpool Europe, Chicco Artsana, 3M, Polti, Cini

Στόχοι

 • να διαχειρίζονται τις διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες κατασκευές
 • να αναπτύξει εξειδικευμένο μάτι σε θέματα τεχνολογίας, κατασκευής και κόστους

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες να διαχειριστούν τις διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής τόσο για μικρά όσο και για μεγάλης κλίμακας κατασκευασμένα αντικείμενα, με εξειδίκευση στα ζητήματα της τεχνολογίας, της κατασκευής και του κόστους, χωρίς όμως να θυσιάζουν χαρακτηριστικά ή την ποιότητα της έκφρασης.

Τελικές εξετάσεις

Η τελική εξέταση απαιτεί από τους μαθητές να παρουσιάσουν έργα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης. Ο τελικός βαθμός λαμβάνει υπόψη τις αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων μάθησης.

Βαθμός Βραβεύθηκε

Με την ολοκλήρωση του εξειδικευμένου Master, οι φοιτητές κερδίζουν το πρώτο πτυχίο Master Degree του Politecnico di Milano , υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκπληρώσει την ελάχιστη απαίτηση συμμετοχής 75%.

Εκτός από το πτυχίο, το πρόγραμμα εκδίδει επίσης:

 • Πιστοποιητικό για την ολοκλήρωση του μαθήματος στο Ρινόκερο με πιστοποίηση κατασκευαστή λογισμικού από την McNeel.
 • πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του μαθήματος σε CREO με πιστοποίηση κατασκευαστή λογισμικού από την PTC.

Επαγγελματικά αποτελέσματα

 • Η τοποθέτηση μπορεί να είναι σε στούντιο σχεδιασμού που βοηθούν σε διάφορα στάδια ανάπτυξης προϊόντων, από ιδέα έως μηχανική.
 • Τοποθέτηση σε εταιρείες από τμήματα αγοράς που χαρακτηρίζουν την ιταλική βιομηχανία, όπως οικιακές συσκευές, επαγγελματικός εξοπλισμός, φωτισμός, έπιπλα, παιχνίδια και προϊόντα παιδικής φροντίδας.
 • Οι απόφοιτοι του προγράμματος που επιλέγουν συμβουλευτικές υπηρεσίες θα διαπιστώσουν ότι διαθέτουν βελτιωμένη ικανότητα αλληλεπίδρασης με το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η περιγραφή των καθηκόντων τους θα είναι εξειδικευμένος σχεδιαστής προϊόντων και διαχειριστής έργου με θεωρητικό υπόβαθρο για να ταιριάζει με σημαντικά επιτεύγματα στην εφαρμογή τους στις διαδικασίες παραγωγής. Μετά την επίτευξη της απαιτούμενης εμπειρίας πεδίου, οι απόφοιτοι μπορούν να φιλοδοξούν σε ρόλους ως υπεύθυνος προϊόντων που είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Αδεια

Πανεπιστημιακό πτυχίο ή πτυχίο πανεπιστημίου ή τρέχοντα πτυχίο Laurea ή εξειδίκευση στη μηχανική, την αρχιτεκτονική ή το βιομηχανικό σχεδιασμό. Οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να παρουσιάσουν ισοδύναμους τίτλους που απέκτησαν στο

Μπορούν να γίνουν δεκτοί έως και 25 μαθητές.

Διαδικασία εισαγωγής

Για να λάβετε μέρος στη διαδικασία επιλογής, το έντυπο αίτησης πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά εντός των ακόλουθων προθεσμιών:

 • για τους ιταλούς / αλλοδαπούς πολίτες που έχουν αποκτηθεί στην Ιταλία εντός του Οκτωβρίου 2019
 • για πολίτες εκτός ΕΕ εντός του Σεπτεμβρίου 2019

Δίδακτρα και αμοιβές

 • Ο εξειδικευμένος μάνατζερ κοστίζει 11.800 € (συμπεριλαμβανομένου του τέλους εγγραφής € 500 για το Politecnico di Milano).
 • Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ βάσει του άρθρου 10 του DPR 633/72.
 • Το κόστος εγγραφής στο Ειδικευμένο Διδακτικό Προσωπικό δικαιολογεί την έκπτωση του φόρου 19% ως υποκείμενου σε "Πανεπιστημιακά μαθήματα ειδίκευσης".
Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
 • Αγγλικά

Κοιτάξτε8 περισσότερα μαθήματα αποPOLI.design »

Τελευταία ενημέρωση Ιούνιος 11, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Νοέμ. 2019
Duration
15 Μήνες
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
11,800 EUR
Συνολικά έξοδα για τον εξειδικευμένο κύριο (συμπεριλαμβανομένου του τέλους εγγραφής της Politecnico di Milano ύψους 500 ευρώ)
Προθεσμία
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Νοέμ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Ιαν. 2021
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019

Νοέμ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
Ημερομηνία λήξης
Ιαν. 2021
Άλλη