Ιαπωνία

Μελέτη στην Ιαπωνία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ιαπωνία

Ιαπωνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περιλαμβάνουν πανεπιστήμια, junior κολέγια και σχολές της τεχνολογίας? Ωστόσο, μόνο τα πανεπιστήμια βραβείο πτυχίο, μεταπτυχιακό, του ιατρού και επαγγελματικών πτυχίων. Πάνω από το 70 τοις εκατό των αποφοίτων λυκείου λάβει κάποια μορφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Γιατί να σπουδάσω στην Ιαπωνία;

Ιαπωνικά σχολεία έχουν εξαιρετικά υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα και είναι από τους παγκόσμιους ηγέτες στην τεχνολογία state-of-the-art και την έρευνα. Εκτός από την τεχνική δαιμόνιο, τα ιαπωνικά πανεπιστήμια και χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε άλλους ακαδημαϊκούς κλάδους, όπως η πολιτική επιστήμη. Δεκατρείς πανεπιστήμια προσφέρουν σήμερα τα προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά.

Η Ιαπωνία είναι εξαιρετικά ανοικτή σε διεθνείς φοιτητές? Πάνω από 130.000 ξένους φοιτητές σπουδάζουν στη χώρα κάθε χρόνο.Ιαπωνία σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των διεθνών φοιτητών από το 2020, εν μέρει, προσφέροντας περισσότερα προγράμματα στην αγγλική γλώσσα.


Πανεπιστήμια στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία έχει 618 πανεπιστήμια με μεταπτυχιακά προγράμματα. Αυτά τα πανεπιστήμια χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • 86 εθνικά πανεπιστήμια
  • 75 δημόσια πανεπιστήμια δημιουργία από τους τοπικούς φορείς
  • 457 ιδιωτικά πανεπιστήμια


Ιαπωνικά πανεπιστήμια είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, με 13 σχολεία στο top 400 του κόσμου, σύμφωνα με το 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings.

 

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Τα δίδακτρα για τα προγράμματα μάστερ τρέχει από περίπου $ 9.000 (ΗΠΑ) σε περίπου $ 15,000 (ΗΠΑ) ετησίως. Η ιαπωνική κυβέρνηση και ιαπωνικά πανεπιστήμια και οι δύο παρέχουν πολλές επιλογές για τις υποτροφίες και τα δάνεια. Μεταπτυχιακά προγράμματα διαρκούν συνήθως για δύο χρόνια? Ωστόσο, οι φοιτητές που δεν είναι καλά στα ιαπωνικά μπορεί να χρειαστεί να περάσουν 1-2 χρόνια για τη μελέτη της γλώσσας πριν από την εισαγωγή στο πρόγραμμα του πλοιάρχου διδάσκεται στην ιαπωνική γλώσσα. Προπαρασκευαστικά μαθήματα γλώσσας είναι διαθέσιμα σε 66 ιδιωτικά πανεπιστήμια και junior κολέγια.

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι των ξένων φοιτητών στην Ιαπωνία:

  • Ιδιωτική χρηματοδότηση ξένων φοιτητών, οι οποίοι μπορεί να απευθυνθεί απευθείας σε ένα ιαπωνικό σχολείο τη στιγμή που έχουν λάβει επαρκείς γλωσσικές δεξιότητες.
  • Οι φοιτητές που σπουδάζουν κάτω από την ιαπωνική κυβέρνηση (Monbukagakusho) πρόγραμμα υποτροφιών? Το πρόγραμμα αυτό έχει πολύ αυστηρές απαιτήσεις και μια μακρά διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
  • Δική-χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση σπουδαστών. Η Ιαπωνία έχει συμφωνίες με διάφορες χώρες για να βοηθήσει τους μαθητές με μια ιαπωνική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Ουζμπεκιστάν.

 

Ακαδημαϊκό έτος

Η ιαπωνική ακαδημαϊκό έτος διαρκεί συνήθως από τον Απρίλιο μέχρι τον Μάρτιο. Υπάρχουν συνήθως δύο εξάμηνα, με το πρώτο εξάμηνο από τον Απρίλιο μέχρι το Σεπτέμβριο και το δεύτερο εξάμηνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. Θερινές διακοπές είναι συνήθως τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, χειμερινό διάλειμμα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και την άνοιξη διάλειμμα είναι τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Απριλίου.

 

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για τους μαθητές με τα μεταπτυχιακά να εργάζονται στη βιομηχανία της έρευνας ή συμπεριφοράς μετά την αποφοίτησή του. Το 2010, περίπου 8.000 ξένους φοιτητές στην Ιαπωνία βρήκε την απασχόληση στην Ιαπωνία μετά που αποφοίτησε. Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη προσφορά εργασίας για να μπορέσουν να υποβάλουν αίτηση για αλλαγή του καθεστώτος παραμονής από φοιτητή στην απασχόληση.

 

Visa Απαιτήσεις

Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να διαθέτουν θεώρηση.Σπουδαστές που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα ένα μεταπτυχιακό είναι επιλέξιμες για έναν φοιτητή καθεστώς διαμονής College. Ο μαθητής μπορεί να εφαρμόσει άμεσα για τη θεώρηση από την ιαπωνική πρεσβεία ή το προξενείο της χώρας προέλευσης του φοιτητή, ή το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου ο μαθητής σχεδιάζει να μελετήσει μπορεί να κάνει αίτηση για να λάβει ένα Πιστοποιητικό Καταλληλότητας. Μόλις ο μαθητής έχει το Πιστοποιητικό Καταλληλότητας, θα πρέπει ακόμη να επιτύχει τη θεώρηση από το σπίτι της χώρας τους Ιάπωνες πρεσβεία ή προξενείο.

Εκτός από την υποχρέωση θεώρησης, οι ξένοι φοιτητές πρέπει να εγγραφούν ως αλλοδαποί εντός 90 ημερών μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία σε ένα δημοτικό γραφείο στην περιοχή όπου κατοικούν. Οι μαθητές πρέπει να φέρουν αλλοδαπός κάρτα εγγραφής τους μαζί τους ανά πάσα στιγμή, τη στιγμή που θα αποκτήσουν.

 

Ασφάλισης Υγείας

Οι αλλοδαποί φοιτητές είναι επιλέξιμες για να εγγραφείτε στην Εθνική Ασφαλιστική Υγείας, η οποία καλύπτει περίπου το 70 τοις εκατό του κόστους της ιατρικής περίθαλψης.Επιπλέον, ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ειδικά σχέδια ασφάλισης υγείας για τους ξένους φοιτητές. Για να αποκτήσετε Εθνικής Ασφάλισης Υγείας, οι μαθητές θα πρέπει πρώτα αλλοδαπός κάρτα εγγραφής τους. Τέλη για Ασφάλισης Υγείας Εθνικό διαφέρουν ανάλογα με τον τόπο? Το μηνιαίο πάγιο στο Τόκιο είναι περίπου ¥ 3500.

 

Συμβουλές

Υποκύπτοντας συνήθως χρησιμοποιείται τόσο ως χαιρετισμό και ένδειξη σεβασμού. Τόξα κυμαίνονται από casual τόξα των περίπου 15 μοιρών σε βαθιά τόξα 45 μοιρών περίπου χρησιμοποιείται για να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη και μια συγγνώμη. Τόξα επιχειρήσεων είναι στη μέση, περίπου 30 μοίρες.

Το ιαπωνικό τρόπο ζωής περιλαμβάνει την αφθονία της άσκησης και μια υγιεινή διατροφή με πολλά φρέσκα λαχανικά και θαλασσινά.

Σχετικά με την Ιαπωνία

Ιαπωνία βρίσκεται στην Ανατολική Ασία, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πλησιέστερο γείτονες της Ιαπωνίας περιλαμβάνουν την Κίνα, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα και τη Ρωσία. Η Ιαπωνία είναι στην πραγματικότητα ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από περίπου 7.000 ξεχωριστά νησιά? Ωστόσο, τα τέσσερα μεγαλύτερα νησιά αποτελούν σχεδόν το σύνολο της μάζας της γης της χώρας. Η πρωτεύουσα, το Τόκιο, είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, με 30 εκατομμύρια κατοίκους. Η Ιαπωνία είναι μια ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα, όπου βρίσκει κανείς μια πλούσια ιστορία, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξαιρετική κουζίνα, όμορφους κήπους, μαγευτικά τοπία και την εκπληκτική βουνά, περιλαμβανομένων Mount Fuji, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κορυφές του κόσμου. Η χώρα είναι επίσης γνωστή για τις βιομηχανίες που κάνουν μερικά από τα υψηλότερα ποιοτικά προϊόντα στον κόσμο, όπως τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρονικά.


Κλίμα

Λόγω της γεωγραφίας ποικίλες Ιαπωνίας, το κλίμα ποικίλλει ευρέως σε όλη θέσεις? Ωστόσο, η χώρα βιώνει γενικά τέσσερις εποχές του χρόνου. Οι μέσες θερμοκρασίες στο Τόκιο είναι περίπου 27 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο και περίπου 5 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο.

 

Πολιτισμός

Ιαπωνική κουλτούρα είναι ένα διαφορετικό μίγμα των αρχαίων ανατολικών παραδόσεων και της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας. Ιαπωνία μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ευρύ φάσμα της πολιτιστικής έκφρασης, από βουδιστικούς ναούς που χρονολογούνται από περισσότερο από 15 αιώνες στην εκλεκτή ιαπωνική πορσελάνη και όμορφες εκτυπώσεις ξύλο. Επιπλέον, οι ιδιότητες των ιαπωνικών animation, ποίηση, χορός, μουσική και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

 

Κόστος Διαβίωσης

Το μέσο μηνιαίο κόστος για μια διεθνή φοιτητή να ζήσουν στην Ιαπωνία είναι περίπου ¥ 87,000 (περίπου 925 δολάρια ΗΠΑ), εκτός από τα δίδακτρα.Οι μικρότερες πόλεις κοστίσει περίπου ¥ 60,000 ανά μήνα και μεγαλύτερες πόλεις κοστίζει περίπου ¥ 100,000 γιεν ανά μήνα.

Σχολές

Σχολές και Πανεπιστήμια σε Ιαπωνία

Διαδικτυακές Σχολές και Πανεπιστήμια σε Ιαπωνία