Κίνα

Μελέτη στην Κίνα

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κίνα

Η Κίνα έχει περισσότερους από 2.000 πανεπιστήμια και κολέγια που προσφέρουν Bachelors, Masters και διδακτορικό δίπλωμα. Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι συγκεντρωμένα στο ανατολικό ήμισυ της χώρας. Κίνα σήμερα φιλοξενεί περίπου 300.000 ξένους φοιτητές? Η πλειοψηφία των αλλοδαπών μαθητών είναι από τις ασιατικές χώρες, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Αν και κάποτε εξαιρετικά ρυθμίζονται από την κυβέρνηση, οι κινεζικές ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν πλέον σημαντική αυτονομία στην επιλογή των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και την οργανωτική δομή, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία πιο ελκυστική για τους ξένους φοιτητές.

 

Γιατί να σπουδάσουν στην Κίνα;

Πολλοί άνθρωποι αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα 's στην Κίνα για τις πολιτιστικές και γλωσσικές εμπειρίες. Επιπλέον, το κόστος για ένα μεταπτυχιακό είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, ή ακόμα και περισσότερες ασιατικές χώρες.Η Κίνα έχει καλά-θεωρείται μεταπτυχιακά προγράμματα σε τομείς όπως η μηχανική, την επιστήμη, την οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς και μοναδικά προγράμματα σε τομείς όπως η κινεζική γλώσσα και τις πολεμικές τέχνες. Παρόλο που απαιτούν τα προγράμματα σπουδών πιο μάστερ επάρκειας στα κινέζικα, πολλά προγράμματα που προσφέρονται τώρα στα αγγλικά, ειδικά για τους κλάδους στον τομέα της μηχανικής και των επιχειρήσεων.

 

Πανεπιστήμια

Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και των επενδύσεων έχουν μετακινηθεί τρεις κινεζικές σχολεία στο top 200 και ανάλογα με την Ακαδημαϊκή Κατάταξη των Πανεπιστημίων World (ARWU) - Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Shanghai Jiao Tong University και Zhejiang University. Κίνα ίδρυσε την ARWU να χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς για την αξιολόγηση της ποιότητας των κινεζικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάστερ, είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, όπως η ιατρική, τη διαχείριση, την οικονομία, τη μηχανική, τη φιλοσοφία, το δίκαιο, την εκπαίδευση, την ιστορία, φυσικές επιστήμες, ακόμα και στρατιωτικής επιστήμης. Για όσους ενδιαφέρονται για τη μελέτη κυρίως κινεζικές σπουδές γλώσσας και πολιτισμού, ορισμένα ιδρύματα προσφέρουν ειδικά προγράμματα για τους ξένους φοιτητές, όπως το Πεκίνο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου.

 

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Τα δίδακτρα να είναι γενικά περίπου $ 1000 - $ 2000 ανά εξάμηνο σε δολάρια ανάλογα με το σχολείο και το πρόγραμμα σπουδών. Προγράμματα Μάστερ πάρει 2-3 χρόνια (4-6 εξάμηνα) για να ολοκληρωθεί. Μηχανικών και τεχνικών βαθμούς απαιτούν κατά κανόνα 3 έτη σπουδών.

 

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος βασίζεται σε δύο εξάμηνα, το φθινόπωρο και την άνοιξη.Το φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης αρχίζει τον Σεπτέμβριο και τελειώνει στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου και το εαρινό εξάμηνο διαρκεί από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο.

 

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Πολλά κινεζικά πανεπιστήμια εξακολουθούν να αγωνίζονται από τις επιπτώσεις της Πολιτιστικής Επανάστασης και μόνο περίπου 30 τοις εκατό των καθηγητών κολέγιο έχουν ανώτερα πτυχία. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης για τα άτομα με προχωρημένο βαθμούς για να διδάξουν στην Κίνα. Απόφοιτοι βαθμό μη-κινεζική πλοιάρχου θα περιζήτητα από τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο που κάνουν συναλλαγές με την Κίνα.

 

Visa Απαιτήσεις

Όλες οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να διαθέτουν θεώρηση. Υπάρχουν δύο τύποι των θεωρήσεων για τους φοιτητές, η μελέτη των θεωρήσεων (X-visa), το οποίο είναι για τα προγράμματα που διαρκούν περισσότερο από έξι μήνες, και η θεώρηση Επιχειρήσεων (F-visa) για τα προγράμματα του λιγότερο από έξι μήνες. Η διαδικασία αίτησης για θεώρηση διαρκεί 2-4 εβδομάδες.Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στην Κίνα με τουριστική βίζα και στη συνέχεια να το μετατρέψει τη θεώρηση μελέτης.

 

Ασφάλισης Υγείας

Τα πανεπιστήμια παρέχουν ασφάλιση υγείας για περίπου $ 100 (US) ανά έτος. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μια τρέχουσα ιατρική εξέταση για να μπορέσουν να αρχίσουν να μελετούν, τα οποία μπορούν να αποκτήσουν στη χώρα καταγωγής τους ή μετά την άφιξή του στην Κίνα. Η εξέταση στην Κίνα κοστίζει περίπου $ 100 (ΗΠΑ).

 

Συμβουλές

Κινεζικό νόμισμα ονομάζεται Renminbi, συντομογραφία RMB. Μονάδες RMB είναι το Yuan, επίσης, μερικές φορές ονομάζεται Jiao και Fen. Η χρήση των ξένων νομισμάτων στην Κίνα απαγορεύεται, αλλά οι τράπεζες και πολλά ξενοδοχεία παρέχουν υπηρεσίες συναλλάγματος.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, JCB και καρτών είναι οι μόνες πιστωτικές κάρτες που γίνονται δεκτά στην Κίνα.

Η επίσημη γλώσσα στην Κίνα είναι πρότυπο Mandarin, η οποία βασίζεται στην Mandarin διάλεκτο μιλήσει στο Πεκίνο.Ωστόσο, μόνο το 70 τοις εκατό του πληθυσμού μιλάει Mandarin ως πρώτη γλώσσα τους και πολλές διαφορετικές περιφερειακές διαλέκτους υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Υποψήφιοι διεθνείς φοιτητές πρέπει να συνεργαστεί με την κινεζική πρεσβεία στη χώρα τους για την εξασφάλιση όλων μετανάστευση και άλλες απαιτήσεις εισόδου πληρούνται πριν από το ταξίδι στην Κίνα.

Σχετικά με την Κίνα

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, βρίσκεται στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Ασίας, με σύνορα στον Ειρηνικό Ωκεανό και 14 άλλες χώρες, όπως η Ινδία, το Βιετνάμ και τη Βόρεια Κορέα. Η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, με πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια πολίτες. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο από την άποψη της μάζας της γης και η διαφορετική γεωγραφία περιλαμβάνει δάση, παραλίες, βουνά, ερήμους και 7.600 νησιά. Η σύγχρονη Κίνα συνδυάζει 5.000 χρόνια ιστορίας με την υψηλή τεχνολογία και την πολυσύχναστη πόλεις. Εκτός από τις μεγάλες βιομηχανίες, όπως η ηλεκτρονική, η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες γεωργικές στον κόσμο εξαγωγείς.

 

Το κλίμα στην Κίνα

Δεδομένου ότι η Κίνα είναι μια πολύ μεγάλη χώρα, το κλίμα ποικίλλει σημαντικά στις διάφορες περιοχές, από τις ηλιόλουστες παραλίες ψυχρός βουνά. Ωστόσο, η χώρα γενικά απολαμβάνει ένα μέτριο κλίμα όλο το χρόνο.Χειμώνες τείνουν να είναι ψυχρό και ξηρό, με τις θερμοκρασίες στα νότια να είναι όσο το 40 βαθμούς Κελσίου θερμότερο από το βορρά. Τα καλοκαίρια τείνουν να είναι βροχερός, με μικρότερες διαφορές θερμοκρασίας. Το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας δέχεται την πιο βροχές και στα βορειοδυτικά το λιγότερο.

 

Πολιτισμός

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 56 διαφορετικές εθνοτικές ομάδες στην Κίνα, πάνω από το 90 τοις εκατό του πληθυσμού είναι Κινέζοι Χαν. Οι κοινωνικές αξίες με βάση τις Κομφούκιου και Tao θρησκευτικές αρχές και τις αξίες του πολιτισμού επιχειρηματικών σχέσεων και όχι άκαμπτους κανόνες λειτουργίας.

Οι Κινέζοι έχουν μια μακρά και ξεχωριστή ιστορία της λογοτεχνίας, της μουσικής, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, πολεμικές τέχνες και τη μόδα. Σημαντικές πολιτιστικές προορισμοί περιλαμβάνουν την Απαγορευμένη Πόλη και 798 Περιφέρεια Τέχνης στο Πεκίνο, ο Tian Tan Βούδα στο Χονγκ Κονγκ, και το 2000-year-old Σινικό Τείχος.

Κινέζικη κουζίνα έρχεται σε αμέτρητες ποικιλίες σε διαφορετικές περιοχές και θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

 

Κόστος Διαβίωσης

Το συνολικό κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό, από περίπου $ 200 - $ 400 (US) ανά μήνα, ανάλογα με την τοποθεσία? Μεγαλύτερες πόλεις είναι γενικά πιο ακριβά, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ λογικό. Δεδομένου ότι οι λίγοι Κινέζοι πολίτες δικά τους αυτοκίνητα, μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και σιδηροδρομικές καλά ανεπτυγμένα και ανέξοδα να χρησιμοποιήσουν.

Σχολές

Σχολές και Πανεπιστήμια σε Κίνα

Διαδικτυακές Σχολές και Πανεπιστήμια σε Κίνα