Μάστερ Κινέζικων Οικονομικών και Πολιτικών Υποθέσεων (MCEPA)

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

banner_mcepa_700X300

Ο πλοίαρχος των κινεζικών οικονομικών και πολιτικών υποθέσεων στο GPS επιτρέπει στους μαθητές να συνδυάσουν την αυστηρή επαγγελματική κατάρτιση του UC San Diego με το ενδιαφέρον ενός ειδικού στην Κίνα. Οι μαθητές εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν διεπιστημονικά εργαλεία για να εμβαθύνουν τα οικονομικά και την πολιτική της Κίνας, καθώς και να εξετάσουν τη θέση τους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και τη σχέση της με τις ΗΠΑ

Η εμπειρογνωμοσύνη της βασικής σχολής που καλύπτει τα οικονομικά, τη διαχείριση, τις πολιτικές επιστήμες και τις αναλύσεις πολιτικής συμπληρώνεται από άλλους μελετητές του Σαν Ντιέγκο που ειδικεύονται στην κινεζική πολιτική, την κοινωνία, την ιστορία και τη γλώσσα. Το αποτέλεσμα είναι ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση που προετοιμάζει τους αποφοίτους για μια σειρά ακαδημαϊκών, επιχειρηματικών, διπλωματικών και κυβερνητικών θέσεων.

Ο ακρογωνιαίος λίθος του πτυχίου είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός διεπιστημονικού έργου. Αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα καθοδηγείται στενά από την κορυφαία σχολή μας τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος σπουδών. Το capstone ενισχύει την κυριαρχία του ερευνητικού σχεδιασμού και μεθόδων για τη μελέτη της σύγχρονης Κίνας και απαιτεί κριτική ανάλυση των αρχικών και δευτερογενών κινεζικών πηγών. Η ικανότητα χρήσης πρωτότυπων γλωσσικών πηγών είναι απαραίτητη για τη σοβαρή επαγγελματική ανάλυση της Κίνας, συνεπώς οι μαθητές πρέπει να διαθέτουν τις γλωσσικές δεξιότητες που είναι κατάλληλες για το είδος της έρευνας που προτείνουν να διεξάγουν.

σύνοψη προγράμματος

Το MCEPA απαιτεί 96 μονάδες για ολοκλήρωση. Όλοι οι φοιτητές λαμβάνουν 28 βασικές μονάδες βασικής εκπαίδευσης οικονομικών, διαχείρισης, πολιτικών επιστημών και ποσοτικών μεθόδων κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους. Άλλες 24 μονάδες αποτελούνται από μαθήματα ειδικά για την Κίνα και επιλέγονται 24 μονάδες για να διαμορφώσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο από τον επιλεγμένο τομέα σπουδών: Κινεζική Οικονομία, Κινέζικο Περιβάλλον, Κινεζικές Εξωτερικές Σχέσεις και Ασφάλεια ή Κινεζική Πολιτική και Δημόσια Πολιτική.

Οι τελικές 20 μονάδες χωρίζονται σε μια σειρά με τρεις σειρές μαθημάτων, ξεκινώντας από τις "Πηγές και Μέθοδοι" και ακολουθούμενη από μια απαίτηση δύο τετάρτων. Το ανώτατο όριο επιτρέπει τη συνεργασία με ένα μέλος ΔΕΠ και οι φοιτητές θα ενθαρρύνονται έντονα να διεξάγουν έρευνες πεδίου ως μέρος του σχεδίου τους.

Βασικό πρόγραμμα σπουδών

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν τα παρακάτω μαθήματα με C ή καλύτερα.

Απαιτούμενο πυρήνα (28 μονάδες, 7 σειρές μαθημάτων):

 • Διοικητική Οικονομία.
 • Παγκοσμιοποίηση.
 • Ποσοτικές μέθοδοι Ι.
 • Ποσοτικές Μέθοδοι II.
 • Διεθνής Πολιτική & Ασφάλεια ή Λογιστική και Χρηματοδότηση για Διαμορφωτές Πολιτικής.
 • Διεθνείς οικονομικές ή διαδικασίες χάραξης πολιτικής.
 • Ποσοτικές Μέθοδοι ΙΙΙ ή μια κατάλληλη πορεία ποσοτικών μεθόδων.

Απαιτούμενα Μαθήματα Κίνας (24 μονάδες, 6 μαθήματα):

 • Τρία βασικά μαθήματα της Κίνας θα ληφθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών:
  • Κινεζική πολιτική.
  • Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη της Κίνας.
  • Κινεζικές διεθνείς σχέσεις και ασφάλεια.
 • Στη συνέχεια, θα επιλεγούν τρία επιπλέον μαθήματα από έναν κατάλογο επιλογών που αφορούν ειδικά την Κίνα.

Τομείς ειδίκευσης

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να ολοκληρώσουν τα παρακάτω μαθήματα με C ή καλύτερα.

Απαιτούμενες περιοχές μαθημάτων εξειδίκευσης (24 μονάδες, 6 μαθήματα):
Οι τομείς εξειδίκευσης περιλαμβάνουν:

 • Κινεζική οικονομία.
 • Κινεζικό περιβάλλον.
 • Κινεζικές Εξωτερικές Σχέσεις και Ασφάλεια.
 • Κινεζική Πολιτική και Δημόσια Πολιτική.

Οι σπουδαστές συνεργάζονται με έναν σύμβουλο διδακτικού προσωπικού που διδάσκει και / ή διεξάγει έρευνα στον επιλεγμένο τομέα εξειδίκευσης. Οι σπουδαστές πρέπει να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα έξι μαθημάτων με έγκριση των φοιτητών. Αυτά τα μαθήματα περιλαμβάνουν τόσο την προηγμένη εργασία σε πειθαρχικά υποπεδία όσο και το συγκριτικό διακρατικό περιεχόμενο.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific communi ... περαιτέρω

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific community. The school is anchored in the reputation and successes of UC San Diego and the University of California system. We are guided by individuals who strive to maintain a climate of fairness, cooperation and professionalism that is embodied in our ethical principles. Furthermore, we believe that diversity, equity and inclusion are essential ingredients of academic excellence. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη