Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη Δεδομένων

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Ανακαλύψτε το μέλλον σας στην επιστήμη δεδομένων

Τα μεγάλα δεδομένα έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι οργανώσεις λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις. Οι εταιρείες, οι μη κερδοσκοπικές και κυβερνητικές υπηρεσίες αναμένουν από τους υπαλλήλους τους να είναι σε θέση να αναλύουν δεδομένα και να κοινοποιούν αποτελεσματικά τα ευρήματά τους για τη λήψη αποφάσεων. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση εργατικού δυναμικού για άτομα με δεξιότητες επιστημονικών δεδομένων αυξάνεται.

Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες που καταλαβαίνουν τα δεδομένα, το University of Memphis προσφέρει ένα νέο MS που ορίζεται από το STEM στην Επιστήμη Δεδομένων. Σε όλο αυτό το πρόγραμμα, οι μαθητές θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν προηγμένες υπολογιστικές και στατιστικές μεθόδους και εργαλεία για τη συλλογή, αποθήκευση, ανάκτηση, χειρισμό, ερμηνεία και οπτικοποίηση δεδομένων. Είναι σημαντικό, αυτές οι μέθοδοι και εργαλεία θα προσφερθούν στο πλαίσιο συγκεκριμένων επιχειρηματικών και επιστημονικών κλάδων υψηλής ζήτησης, έτσι οι απόφοιτοι έχουν την κατανόηση και το πνεύμα να μεταφράσουν τα ευρήματά τους σε δράσεις.

Η Επιστήμη δεδομένων είναι ένας από τους πιο περιζήτητους και ευέλικτους διαθέσιμους βαθμούς. Οι απόφοιτοι θα είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών σε επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, βιοϊατρική, εκπαίδευση, μηχανική και εφαρμοσμένες επιστήμες.

144969_startup-photos.jpg

Τι είναι η Επιστήμη των Δεδομένων;

"Ο επόμενος αιώνας είναι σίγουρα ο αιώνας των δεδομένων" (Donoho, 2000). Η Επιστήμη των Δεδομένων αναδύεται ως ένα νέο, μεταμορφωτικό παράδειγμα στην επιστήμη και την τεχνολογία. Με μεγάλο όγκο δεδομένων που δημιουργούνται καθημερινά από πολλές πηγές (συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών δεδομένων, βιοϊατρικών δεδομένων, εκπαιδευτικών δεδομένων, επιστημονικών δεδομένων, δεδομένων μηχανικής και προσωπικών δεδομένων), η σημασία των συστηματικών και αυστηρών προσεγγίσεων για την κατανόηση και την τοποθέτηση αυτών των μεγάλων όγκων δεδομένων σε καλή χρήση είναι πλέον καλά αναγνωρισμένο. Με αυτήν την έκρηξη δεδομένων, υπάρχει σημαντική ζήτηση για εμπειρογνώμονες στη βιομηχανία, την κυβέρνηση, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη κ.λπ., που έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων. Πράγματι, η ζήτηση για μεταπτυχιακά πτυχία Επιστήμης Δεδομένων έχει εκραγεί τα τελευταία δύο χρόνια, όπως υποδηλώνεται από το γεγονός ότι ο αριθμός των μεταπτυχιακών τίτλων που έχουν απονεμηθεί σε αυτόν τον τομέα έχει τετραπλασιαστεί από περίπου 5.000 σε περίπου 20.000 μεταξύ 2016 και 2018. Επιπλέον, ο Data Scientist έχει κατατάσσεται σταθερά ως η πιο πολλά υποσχόμενη δουλειά (ορίζεται από τον υψηλό μισθό, την υψηλή ζήτηση, τη συνεχή ανάπτυξη και τις δυνατότητες προόδου) από σημαντικούς ιστότοπους αναζήτησης εργασίας όπως το Glassdoor.

Αναφορά: Donoho, DL (2000). Ανάλυση δεδομένων υψηλής διαστάσεων: Οι κατάρες και ευλογίες της διαστατικότητας. Διάλεξη στο συνέδριο «Μαθηματικές προκλήσεις του 21ου αιώνα» του Αμερικανικού Μαθηματικού. Εταιρεία, Λος Άντζελες.

Σχετικά με το Πρόγραμμα

Το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Επιστήμη των Δεδομένων προσφέρει διεπιστημονική εκπαίδευση στον τομέα της Επιστήμης Δεδομένων, προκειμένου να καλύψει την έντονη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Πράγματι, αναγνωρίζεται καλά η σημασία των συστηματικών και αυστηρών προσεγγίσεων για την κατανόηση και την αξιοποίηση μεγάλων και διαφορετικών όγκων δεδομένων. Επιπλέον, το Data Scientist κατατάσσεται σταθερά ως η πιο πολλά υποσχόμενη δουλειά (ορίζεται από τον υψηλό μισθό, την υψηλή ζήτηση, τη συνεχή ανάπτυξη και τις δυνατότητες προόδου) από σημαντικούς ιστότοπους αναζήτησης εργασίας όπως το Glassdoor.

Η φύση του προγράμματος περιλαμβάνει βασικά μαθήματα σε θεωρητικά θεμέλια της Επιστήμης Δεδομένων, δηλαδή, Επιστήμη Υπολογιστών και Στατιστική, και μαθήματα επιλογής σε μεθόδους ποσοτικής ανάλυσης ειδικής για πειθαρχία. Τα μαθήματα επιλογής συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένους κλάδους όπως τα Οικονομικά ή η Βιοϊατρική. Οι μαθητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα θα αποκτήσουν ένα ευρύ φάσμα ικανοτήτων Επιστήμης Δεδομένων, όπως (1) βασική διαχείριση συστήματος, προγραμματισμός και υπολογιστική επεξεργασία δεδομένων, (2) βασικές μαθηματικές και στατιστικές έννοιες για ανάλυση δεδομένων, (3) προηγμένες υπολογιστικές δεξιότητες και δεξιότητες μηχανικής μάθησης για μεγάλη ανάλυση δεδομένων, (4) ηθικές πτυχές, ασφάλεια, αναπαραγωγιμότητα / προέλευση πτυχές της Επιστήμης Δεδομένων και (5) Εννοιολογική μοντέλο και διαδικασία επίλυσης προβλημάτων της Επιστήμης Δεδομένων (μετα-ικανότητες).

Βοηθήματα

Υποτροφίες διδασκαλίας και έρευνας είναι διαθέσιμες για ειδικευμένους υποψηφίους. Αυτές οι υποτροφίες περιλαμβάνουν παραίτηση από δίδακτρα και μηνιαίο επίδομα διαβίωσης.

Απαιτήσεις ακαδημαϊκού προγράμματος

Το πτυχίο Master of Science στην Επιστήμη Δεδομένων απαιτεί ολοκλήρωση 33 ωρών πίστωσης εξαμήνου ως εξής: 15 μονάδες από τα βασικά μαθήματα (βλ. Παρακάτω), 15 μονάδες από τη λίστα των επιλογών (με τη σύσταση ότι 9 μονάδες πρέπει να προέρχονται από ένα σύμπλεγμα ή συγκέντρωση περιοχή - δείτε παρακάτω), και 3 μονάδες για ένα έργο Master Μια επιλογή Μεταπτυχιακής Διατριβής (6 μονάδες) είναι επίσης διαθέσιμη, οπότε χρειάζονται μόνο 12 μονάδες από τη λίστα των επιλογών. Εναλλακτικά, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ένα μάθημα Capstone Project (3 μονάδες) ως τρόπος για να ικανοποιήσουν την περιεκτική απαίτηση εξέτασης του Μεταπτυχιακού Σχολείου για φοιτητές που δεν γράφουν διατριβή. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μια Ανεξάρτητη Μελέτη (3 μονάδες) εάν επιλέξουν ένα πρόγραμμα Master ή το πρόγραμμα Capstone Project, οπότε χρειάζονται μόνο 12 μονάδες από τη λίστα των επιλογών.

Βασικά μαθήματα

 • COMP 7/8150 - Βασικές αρχές της Επιστήμης Δεδομένων (Υπολογιστικές πτυχές της Επιστήμης Δεδομένων)
 • COMP 7115 - Συστήματα βάσεων δεδομένων
 • COMP 7/8745 - Μηχανική εκμάθηση
 • MATH 7/8785 - Προηγμένη Στατιστική Μάθηση I
 • MATH 7/8786 - Προηγμένη Στατιστική Μάθηση II

Λίστα επιλογών (οι μαθητές ενθαρρύνονται να επιλέξουν τουλάχιστον 3 μαθήματα από ένα σύμπλεγμα ή περιοχή συγκέντρωσης)

Σύμπλεγμα βασικών επιστημών δεδομένων (σύμπλεγμα 1)

 • COMP 7/8116 - Προηγμένα συστήματα βάσεων δεδομένων
 • COMP 7/8118 - Εξόρυξη δεδομένων
 • COMP 7/8130 - Ανάκτηση πληροφοριών / Αναζήτηση στον Ιστό
 • COMP 7/8740 - Νευρωνικά δίκτυα
 • COMP 7/8747 - Προηγμένα Θέματα στη Μηχανική Μάθηση
 • COMP 7/8780 - Επεξεργασία φυσικής γλώσσας
 • MATH 7/8670 - Εφαρμοσμένα στοχαστικά μοντέλα
 • MATH 7/8680 - Συμπεράσματα Bayesian
 • MATH 7/8657 Πολυμεταβλητές Στατιστικές
 • MATH 7647 Μη παραμετρικές στατιστικές
 • MATH 7/8660 Ανάλυση Εφαρμοσμένων Χρονικών Σειρών
 • MATH 7/8685 - Προσομοίωση & Πληροφορική
 • MATH 7/8695 - Bootstrap / Άλλες μέθοδοι
 • MATH 7/8759 - Κατηγοριακή ανάλυση
 • ESCI 6515 Επιστήμη γεωγραφικών πληροφοριών

Βιοϊατρική συστάδα (σύμπλεγμα 2)

 • BIOL 6490: Εισαγωγή στη γονιδιωματική και τη βιοπληροφορική
 • BIOL 7/8708: Επιστήμη δεδομένων για βιολόγους
 • COMP 7/8295: Αλγόριθμοι στην Υπολογιστική Βιολογία και Βιοπληροφορική
 • PUBH 7/8104 Μεγάλα σύνολα δεδομένων
 • PUBH 7/8205: Ειδικά θέματα, Δεδομένα εξόρυξης
 • PUBH 7/8153: Βιοστατιστική στη Βιοπληροφορική
 • PUBH7 / 8150: Βιοστατιστικές μέθοδοι I
 • PUBH7 / 8152: Βιοστατιστικές μέθοδοι II
 • PSYCH 7302/8302: Προηγμένες Στατιστικές για την Ψυχολογία I

Σύμπλεγμα Οικονομικών (Σύμπλεγμα 3)

 • ECON 7810/8810: Οικονομετρία Ι (Βασικές αρχές Οικονομετρίας)
 • ECON 7811/8811: Econometrics II (πάνελ και περιορισμένες εξαρτημένες μεταβλητές μέθοδοι, μεταξύ άλλων)
 • ECON 8812: Econometrics III (Ανάλυση Times Series)

Σύμπλεγμα τεχνολογίας πληροφοριών επιχειρήσεων (σύμπλεγμα 4)

 • Προηγμένη διαχείριση δεδομένων MIS 7660
 • MIS 7621 Business Machine Learning II
 • MIS 7720 Επιχείρηση Τεχνητή Νοημοσύνη
 • MIS 7710 Web Analytics

Ερευνητικές Ευκαιρίες

Η έρευνα, η πρακτική άσκηση και οι ευκαιρίες εργασίας στην Επιστήμη Δεδομένων είναι πολλές λόγω της σημασίας της Επιστήμης Δεδομένων στον σημερινό κόσμο.

Για παράδειγμα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Data Scientist ήταν στην κορυφή της λίστας Glassdoor ως η καλύτερη δουλειά στην Αμερική. "Ο επιστήμονας δεδομένων έχει κυριαρχήσει ως μία από τις πιο καυτές θέσεις εργασίας εδώ και χρόνια, που αποδεικνύεται από την τρίτη συνεχόμενη κατάταξη Νο. 1," σύμφωνα με Ο επικεφαλής οικονομολόγος Glassdoor Δρ Andrew Chamberlain. Αυτό οφείλεται στην υψηλή ζήτηση (4.524 ανοιχτές θέσεις εργασίας), στον υψηλό μισθό (110.000 $ μεσαίος βασικός μισθός) και στην υψηλή ικανοποίηση από την εργασία (4,2 / 5). Όχι μόνο οι εταιρείες τεχνολογίας προσπαθούν να προσλάβουν επιστήμονες δεδομένων, αλλά και βιομηχανίες σε γενικές γραμμές , από την υγειονομική περίθαλψη έως τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς έως το λιανικό εμπόριο, αναζητούν επίσης αυτό το ταλέντο. "

Για την περιοχή του Μέμφις, το Glassdoor υποδηλώνει έναν μέσο μισθό 111.782 $ για τους επιστήμονες δεδομένων.

Πράγματι, τα δεδομένα και η επιστήμη δεδομένων έχουν ευρύ αντίκτυπο και έχουν τεράστιες δυνατότητες να επηρεάσουν περαιτέρω προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες σε όλους τους τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης, των μη κερδοσκοπικών οργανισμών και που καλύπτουν όλους τους τομείς όπως η βιοϊατρική, η εκπαίδευση, η επιστήμη, η μηχανική και κοινωνικές και προσωπικές ζωές.

Το UofM προσφέρει ερευνητικές ευκαιρίες στην Επιστήμη Δεδομένων μέσω μεμονωμένων έργων καθώς και μέσω του Συστήματος Έρευνας Επιστήμης Δεδομένων που παρέχει ηγετική θέση στην Έρευνα Επιστήμης Δεδομένων στο UofM και στην τοπική κοινότητα δημιουργώντας ένα ζωντανό ερευνητικό περιβάλλον και εκπαιδεύοντας μελλοντικούς επιστήμονες δεδομένων για τη δημιουργία Δεδομένων Επιστημονική κοινότητα πρακτικής που περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς, κυβερνητικούς και βιομηχανικούς κλάδους στο West Tennessee, το Mid-South και πέραν αυτής.

Developers working hard

Βοηθήματα

Υποτροφίες διδασκαλίας και έρευνας είναι διαθέσιμες για ειδικευμένους υποψηφίους.

Ευκαιρίες καριέρας

Πολλές αναφορές σχετικά με την αγορά εργασίας αναφέρουν ότι θα υπάρχουν περίπου τέσσερα έως πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που απαιτούν δεξιότητες ανάλυσης δεδομένων.

Δημοφιλή Καριέρα

 • Αρχιτέκτονας Εφαρμογών
 • Προγραμματιστής Business Intelligence (BI)
 • Οικονομολόγος
 • Πρόβλεψη
 • Αναλυτής δεδομένων
 • Αρχιτέκτονας δεδομένων
 • Μηχανικός δεδομένων
 • Data Scientist
 • Μηχανικός μάθησης μηχανών
 • Επιστήμονας μηχανικής μάθησης

Εθνικές εταιρείες που προσλαμβάνουν επιστήμονες δεδομένων

 • Αμαζόνα
 • μήλο
 • Facebook
 • Πρώτος Ορίζοντας
 • Google
 • IBM
 • Intel
 • Walmart

Εταιρείες που εδρεύουν στο Μέμφις και προσλαμβάνουν επιστήμονες δεδομένων

 • FedEx
 • Παιδικό Ερευνητικό Νοσοκομείο St. Jude
 • Διεθνές έγγραφο
 • Αυτόματη ζώνη
 • Thomas & Betts
 • Smith & Nephew
Τελευταία ενημέρωση Νοέμ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Located in a vibrant neighborhood in Memphis, Tennessee, the UofM is a major research institution. What you learn here builds a sense of intellectual engagement that will empower you to make a differe ... περαιτέρω

Located in a vibrant neighborhood in Memphis, Tennessee, the UofM is a major research institution. What you learn here builds a sense of intellectual engagement that will empower you to make a difference in life and throughout your career. Founded in 1912, we welcome more than 21,000 students to campus every year. Diversity is one of our strengths. Students and faculty come from all over the world to be a part of the UofM experience. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη