Μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική και την Ανάλυση δεδομένων (MFDA)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

  • Διάρκεια προγράμματος: 2 χρόνια
  • Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά
  • Διευθυντής προγράμματος: έγγρ. Διδακτορικό Jozef Baruník, Ph.D. (jozef.barunik@fsv.cuni.cz)
  • Συντονιστές προγράμματος: PhDr. František Čech Ph.D. (frantisek.cech@fsv.cuni.cz)
  • Διοίκηση Εισαγωγής: admissions@fsv.cuni.cz
  • Δίδακτρα: 6 000 EUR ανά έτος
  • Μείωση ή παραίτηση από το τέλος: Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών προσφέρει ένα σύνολο υποτροφιών και μειώσεων τελών.

Αυτό το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα αγγλικής γλώσσας έχει σχεδιαστεί για να συνδυάσει τους βασικούς τομείς χρηματοοικονομικών και αναλυτικών δεδομένων. Το πρόγραμμα ακολουθεί μια προσέγγιση βάσει δεδομένων για την ανάλυση των χρηματοπιστωτικών αγορών και των οργανωτικών πληροφοριών που καλύπτουν βασικές θεωρητικές αρχές της χρηματοδότησης, της χρηματοοικονομικής μοντελοποίησης και των χρηματοοικονομικών αγορών για να προετοιμάσουν τους μαθητές για μια δυναμική καριέρα στη χρηματοδότηση, τον τραπεζικό τομέα και μια σειρά άλλων τομέων.

Το πρόγραμμα σπουδών του προγράμματος επικεντρώνεται στη σύγχρονη στατιστική ανάλυση, τη μοντελοποίηση δεδομένων, τον προγραμματισμό, τα μεγάλα δεδομένα και τις τεχνικές μηχανικής μάθησης. Το MFDA εξοπλίζει τον μαθητή με μια πλήρη κατανόηση και προηγμένες δεξιότητες στη θεωρητική και την εφαρμοσμένη χρηματοδότηση με έμφαση στις υπολογιστικές πτυχές των προβλημάτων. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα αποκτήσουν ποσοτικές, στατιστικές και τεχνικές δεξιότητες ζωτικής σημασίας για τη σύγχρονη χρηματοδότηση και θα έχουν την εξειδίκευση να ορίσουν ανεξάρτητα και να λύσουν δημιουργικά μια ευρεία ποικιλία θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων.

Τα μαθήματα διδάσκονται τόσο από μέλη της σχολής του Ινστιτούτου Οικονομικών Σπουδών (IES) όσο και από εξωτερικούς επαγγελματίες από διεθνή ιδρύματα, κεντρικές τράπεζες και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι λέκτορες δίνουν έμφαση στη λεπτομερή και προηγμένη γνώση τόσο των χρηματοοικονομικών θεωριών όσο και των εφαρμοσμένων χρηματοοικονομικών μεθόδων, με έμφαση στις υπολογιστικές πτυχές των μεθόδων. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα περιλαμβάνουν ανάλυση Big Data, σύγχρονες προσεγγίσεις για την τιμολόγηση περιουσιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας στατιστική μάθηση, κατανόηση χρηματοοικονομικών μέσων, προηγμένη οικονομετρία, χρηματοοικονομική συμπεριφορά και ανάλυση χρονοσειρών.

Προθεσμίες

Όρος Early-Bird για την αίτηση: 28. 02. 2021

Ο όρος πρώιμο πουλί συνιστάται ιδιαίτερα για μαθητές από χώρες που αναζητούν βίζα. Λάβετε υπόψη ότι είναι ευθύνη του μαθητή να αποκτήσει βίζα πριν εγγραφεί στο πρόγραμμα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30. 04. 2021

Προαπαιτούμενα σπουδών

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει πτυχίο Bachelor (ή ισοδύναμο). Οι υποψήφιοι με πτυχίο οικονομικών, χρηματοοικονομικών, επιχειρηματικών σπουδών, μαθηματικών, φυσικής ή τεχνικών τομέων είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν άριστες αναλυτικές ποσοτικές δεξιότητες. Θα έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο μαθήματα σε δύο όρους μαθηματικών επιπέδου Bachelor. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τα ακόλουθα θέματα λογισμού και γραμμικής άλγεβρας: συναρτήσεις, όρια, παράγωγα, μερικά παράγωγα, τεχνικές βελτιστοποίησης, μήτρα άλγεβρα και διαφορικές και διαφορές εξισώσεων. Θα πρέπει να έχουν μια εισαγωγική κατανόηση σε επίπεδο κατανομής πιθανότητας, δοκιμών υποθέσεων, γραμμικών παλινδρομήσεων και της μεθόδου εκτίμησης OLS. Η προηγούμενη γνώση της οικονομίας ή της χρηματοδότησης είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν απαιτείται.

Τελευταία ενημέρωση Νοέμ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... περαιτέρω

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη