Μεταπτυχιακό στη διαχείριση θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Θα θέλατε να ακολουθήσετε μια καριέρα στην έρευνα ή τη διαχείριση μεταφορών; Τότε αυτό το πρόγραμμα είναι μια εξαιρετική αξία. Παρέχει τις θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες για να σας προετοιμάσει για επιτυχία στον συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο των μεταφορών και της εφοδιαστικής. Αυτό το πρόγραμμα, μια συνεργασία με την C-MAT , έχει σχεδιαστεί ειδικά με γνώμονα το διεθνές κοινό και απευθύνεται σε πρόσφατους αποφοίτους με φόντο οικονομικά ή διαχείριση που εστιάζει σε θέματα που σχετίζονται με τις μεταφορές.

Γιατί

Η Αμβέρσα είναι ένα μεγάλο λιμάνι, είναι το ιδανικό μέρος για να μάθετε για τη διαχείριση των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών. Αυτό το πρόγραμμα είναι μια διεθνής εμπειρία με εκδρομές και εταιρικές επισκέψεις για να σας προετοιμάσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας των μεταφορών σήμερα.

Αυτό το πρόγραμμα είναι μια συνεργασία μεταξύ της Antwerp Management School της Antwerp Management School (AMS) και του Κέντρου Θαλάσσιων και Αεροπορικών Μεταφορών (C-MAT) της Σχολής Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας.

Ο κλάδος των μεταφορών και της εφοδιαστικής βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση για να παρέχει βιώσιμες λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή. Για να καλύψει αυτή τη ζήτηση, η βιομηχανία μπορεί τώρα να βασιστεί στο κοινό Κέντρο Αριστείας της AMS και στη Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Αμβέρσας. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Αμβέρσα θα γίνει ο κόμβος κορυφαίων ακαδημαϊκών ερευνών και μελλοντικών προγραμμάτων για την αλυσίδα εφοδιασμού, τις μεταφορές και την εφοδιαστική.

Τα AMS και C-MAT αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια, όσον αφορά τα θέματα, την προσέγγιση και το δίκτυο.

Στόχοι μάθησης

Μετά την παρακολούθηση αυτού του προγράμματος:

 • Έχετε μια ευρεία και διεξοδική γνώση και διορατικότητα σε σύγχρονα θέματα και τις αλληλεξαρτήσεις της επιχείρησης που σχετίζεται με τις μεταφορές, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας και τη διεθνή εμπειρία που αντλείται από τη βιομηχανία μεταφορών.
 • Έχετε εξειδικευμένες γνώσεις και γνώσεις σχετικά με την πολυπλοκότητα των αλυσίδων μεταφοράς, τους διάφορους τρόπους μεταφοράς, τις διεπαφές και τους φορείς, καθώς και την αντίστοιχη αλληλεπίδρασή τους με τη διαχείριση logistics.
 • Έχετε εξειδικευμένες γνώσεις και γνώσεις σχετικά με την πολυπλοκότητα της διαχείρισης εφοδιαστικής, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση εισαγωγών-εξαγωγών, την αποθήκευση και τη διανομή αγαθών, καθώς και τη σχετική νομοθεσία και κανονισμούς.
 • Θα είστε σε θέση να διατυπώσετε μια ερευνητική ερώτηση, να δημιουργήσετε ένα ερευνητικό σχέδιο και να αξιολογήσετε κριτικά τα αποτελέσματα της έρευνας στον τομέα της διαχείρισης των μεταφορών.
 • Θα είστε σε θέση να εφαρμόσετε τις αποκτηθείσες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες για να αναπτύξετε αποτελεσματικές λύσεις για πραγματικά επιχειρηματικά προβλήματα.
 • Θα είστε σε θέση να εφαρμόσετε τις αποκτηθείσες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να προετοιμάσετε τις αποφάσεις πολιτικής που σχετίζονται με την οικονομία των επιχειρήσεων για τις μεταφορές, να τις εφαρμόσετε και να τις παρακολουθήσετε στην αλυσίδα μεταφορών.
 • Θα είστε σε θέση να προβληματιστείτε κριτικά για τις κοινωνικές εξελίξεις, όπως η αειφορία, και ο αντίκτυπός τους στη βιομηχανία μεταφορών από μια (μεταξύ) εθνική προοπτική.
 • Θα μπορείτε να αναλύσετε κριτικά και να συνθέσετε τη δική του έρευνα ή / και λύσεις για σύνθετες μελέτες περιπτώσεων μέσω επιστημονικά ορθών μεθοδολογιών και θα μπορείτε να τις παρουσιάσετε με σαφή και συνοπτικό τρόπο.

Ποιοι ψάχνουμε;

 • Σας ενδιαφέρει να μάθετε για όλες τις λειτουργίες του τομέα των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων μεταφορών, των νέων καινοτομιών και της προηγμένης βιομηχανικής οικονομίας κ.λπ.
 • Είστε ανοιχτοί και ανυπόμονοι να είστε σε ένα πραγματικά διεθνές και πολυπολιτισμικό περιβάλλον.
 • Έχετε μεταπτυχιακό ή πενταετές πτυχίο σε σχετικό μάθημα, με καλά αποτελέσματα σπουδών ή πτυχίο τεσσάρων ετών σπουδών σε περίπτωση αποδεδειγμένης ισοδυναμίας με μεταπτυχιακό (π.χ. βάσει του προγράμματος σπουδών του προγράμματος, επιτυχημένη παρακολούθηση σχετικά πρόσθετα ακαδημαϊκά μαθήματα / κατάρτιση ή / και σχετική επαγγελματική εμπειρία).

Βαθμός

Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του Master, θα λάβετε τον ακόλουθο βαθμό: «Master of Science στη διαχείριση των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών».

Διδακτέα ύλη

Στο πρώτο εξάμηνο, θα συμμετάσχετε στα υποχρεωτικά μαθήματα (9 ECTS-credits) και θα επιλέξετε μεταξύ των επιλογών Management Fundamentals and Research Fundamentals (33 ECTS-credits).

Βασικές αρχές διαχείρισης

Η επιλογή Fundamentals Management είναι σχεδιασμένη για μαθητές που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στις μεταφορές και στα οικονομικά. Σας προετοιμάζει κυρίως για μια καριέρα διαχείρισης στον τομέα των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών.

Κύρια μαθήματα:

 • Οικονομική και πολιτική επιχειρήσεων μεταφορών
 • Τεχνολογία και καινοτομία
 • Παγκόσμια Δεξιότητες Ηγεσίας
 • Προηγμένη Οικονομική Διοίκηση
 • Εργασιακό περιβάλλον
 • Προϋπολογισμός και χρηματοδότηση κεφαλαίου
 • Μεθοδολογία έργου
 • Μεταπτυχιακή Διατριβή στη Διαχείριση Μεταφορών

Βασικές αρχές έρευνας

Η επιλογή Research Fundamentals σας προσφέρει μια πιο μεθοδολογική και ποσοτική εκπαίδευση. Θα λάβετε εξαιρετική προετοιμασία για μια καριέρα, για παράδειγμα, συμβουλευτική, πολιτική ή έρευνα στον τομέα των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών. Επιπλέον, αυτή η επιλογή μπορεί να θέσει τις βάσεις για περαιτέρω ακαδημαϊκές επιδιώξεις όπως το διδακτορικό.

Κύρια μαθήματα:

 • Οικονομική και πολιτική επιχειρήσεων μεταφορών
 • Παγκόσμια Δεξιότητες Ηγεσίας
 • Μεθοδολογία έρευνας
 • Προηγμένη Βιομηχανική Οικονομία
 • Οικονομικά πρόνοιας
 • Μοντελοποίηση μεταφορών
 • Μεταπτυχιακή Διατριβή στην Έρευνα Μεταφορών

Στο δεύτερο εξάμηνο, θα κάνετε μια επιλογή μεταξύ ενός μεγάλου στις αεροπορικές μεταφορές ή στις θαλάσσιες μεταφορές. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ακόμη περισσότερο να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και το ιστορικό σας. Ρίξτε μια ματιά στα μαθήματα επιλογής για να δείτε ποια μαθήματα αποτελούν μέρος κάθε μαθήματος.

Σημαντικές θαλάσσιες μεταφορές Σημαντικές αεροπορικές μεταφορές
 • Λιμενικά Οικονομικά και Επιχειρήσεις
 • Ναυτιλιακή Οικονομία και Επιχειρήσεις
 • Ναυτιλιακές αλυσίδες εφοδιασμού
 • Οικονομικά και επιχειρήσεις αεροπορικών μεταφορών
 • Διαχείριση Αεροδρομίου
 • Στρατηγικές τιμολόγησης αεροπορικών μεταφορών

Παγκόσμια Δεξιότητες Ηγεσίας

Στην AMS ξεκινάτε ένα ταξίδι προσωπικής ανάπτυξης μέσω του οποίου θα εξελιχθείτε ως άτομο και μελλοντικός ηγέτης. Με το κομμάτι Global Leadership Skills, σας προκαλούμε και καθοδηγούμε για να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση για το ποιοι είστε, πώς συνεργάζεστε με άλλους και για το είδος της καριέρας που θέλετε να ακολουθήσετε.

Καθ 'όλη τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, θα επικεντρωθούμε σε αυτά τα τρία επίπεδα μάθησης συνεργαζόμενοι με ένα συνδυασμό ασκήσεων, οργάνων αυτοανάλυσης, στιγμών προβληματισμού, ατομικής παρακολούθησης, συλλογικών συνεδριών και καθοδήγησης από ομοτίμους. Θα σας προσφέρουμε σχετικά πλαίσια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιοι είστε και πώς συσχετίζεστε με άλλους. Θα σας υποστηρίξουμε στην κατανόηση των δυνατοτήτων και των αναγκών σας και στον καθορισμό των τομέων σας για ανάπτυξη. Θα σας προκαλέσουμε στην ανάπτυξη ενός προσωπικού ισχυρισμού ηγεσίας που συνεπάγεται μια παγκόσμια και βιώσιμη προοπτική.

Η ανάπτυξη παγκόσμιων δεξιοτήτων ηγεσίας είναι κάτι περισσότερο από ένα «ωραίο να έχεις», είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της σταδιοδρομίας και οι υπεύθυνοι πρόσληψης θα το αξιολογούν αυτό όταν υποβάλεις αίτηση για δουλειά. Οι σημερινοί εργοδότες αναζητούν ένα εντυπωσιακό σύνολο μαλακών δεξιοτήτων κατά την επιλογή νέων πτυχιούχων. Αυτά περιλαμβάνουν την αυτογνωσία, την ικανότητα να συνεργάζονται με άλλους, τις ηγετικές δεξιότητες, την ικανότητα προσαρμογής σε νέες καταστάσεις και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, το άνοιγμα και τον σεβασμό για διαφορετικές προοπτικές, την πολυπολιτισμική ευαισθητοποίηση και τη μακροπρόθεσμη σκέψη και το σύστημα, όνομα λίγα. Αυτό το μάθημα στοχεύει να σας υποστηρίξει στην ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων και στην εξεύρεση αντιστοιχίας μεταξύ ποιος είστε και τι χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας μεταξύ των φιλοδοξιών της σταδιοδρομίας σας και του τι αναζητούν οι εργοδότες

AMS bootcamp

Μόλις εγγραφείτε για αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να εγγραφείτε στο AMS bootcamp, το οποίο θα οργανωθεί την εβδομάδα πριν από την έναρξη του προγράμματος. Μπορείτε να περιμένετε μαθήματα ακαδημαϊκής γραφής, επαγγελματικών αγγλικών, μεθόδων επιχειρησιακής έρευνας και οικονομικής διαχείρισης. Αυτό το καλοκαιρινό σχολείο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά συνιστάται ιδιαίτερα. Όχι μόνο σας προσφέρουμε μαθήματα ακαδημαϊκής αυστηρότητας, αλλά σας προσφέρουμε επίσης ένα ταξίδι σε μια από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου Μπριζ, και φυσικά είναι μια ιδανική ευκαιρία να γνωρίσετε τους συναδέλφους σας μαθητές.

Αδεια

Ακαδημαϊκό υπόβαθρο

Αυτό το πρόγραμμα οργανώνεται σε συνεργασία με το C-MAT. Μπορείτε να κάνετε αίτηση μέσω C-MAT.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι πτυχίο πανεπιστημίου (που περιλαμβάνει ένα ελάχιστο πρόγραμμα διάρκειας 4 ετών πλήρους απασχόλησης) σε σχετικό μάθημα και πλήρη γνώση της αγγλικής.

Η είσοδος θα δοθεί από την επιτροπή εισαγωγής λαμβάνοντας υπόψη το αρχείο αίτησης του μαθητή, το ακαδημαϊκό υπόβαθρο, τα κίνητρα, τις γλωσσικές δεξιότητες και, κατά περίπτωση, την επαγγελματική εμπειρία. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις εισόδου για το πρόγραμμα είναι πτυχίο πανεπιστημίου:

 • Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν μεταπτυχιακό ή πέντε χρόνια πτυχίου σε σχετικό μάθημα, με καλά αποτελέσματα σπουδών.
 • Οι υποψήφιοι με πτυχίο τεσσάρων ετών σπουδών μπορούν να γίνουν δεκτοί σε περίπτωση αποδεδειγμένης ισοδυναμίας με μεταπτυχιακό (π.χ. βάσει του προγράμματος σπουδών του προγράμματος, επιτυχημένη παρακολούθηση σχετικών πρόσθετων ακαδημαϊκών μαθημάτων / κατάρτισης ή / και σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας).
 • Οι υποψήφιοι με πτυχίο μόνο τριών ετών σπουδών δεν θα γίνουν δεκτοί στα προγράμματα Advanced Master. Τα πολλαπλά πτυχία τριών ετών δεν είναι ισοδύναμα με το μεταπτυχιακό.
 • Οι υποψήφιοι που απέκτησαν το πανεπιστημιακό τους πτυχίο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συστήματος της Μπολόνια (βλ. Http://www.ehea.info/members.aspx) πρέπει να κατέχουν πτυχίο συγκρίσιμο με το επίπεδο 7 του ευρωπαϊκού πλαισίου προσόντων.
 • Η σχετική εργασιακή εμπειρία (κατά προτίμηση τουλάχιστον 2 ετών) μπορεί να είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα επιλογής.
Αγγλική επάρκεια

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα διδάσκεται στα Αγγλικά, όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να διαβάζουν, να παρακολουθούν διαλέξεις και να εκφράζουν τις σκέψεις τους σε άπταιστα γραπτά και προφορικά Αγγλικά. Για μαθητές των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι Αγγλικά, απαιτούνται τα ακόλουθα προσόντα:

 • Ένα TOEFL (Δοκιμή Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας). Απαιτείται ελάχιστη βαθμολογία 550 για τη δοκιμή βάσει χαρτιού (PBT) ή 213 για τη δοκιμή βάσει υπολογιστή (CBT) ή 80 για βαθμολογία TOEFL μέσω διαδικτύου (iBT).
 • Το British Council IELTS (Διεθνής Υπηρεσία Δοκιμών Αγγλικής Γλώσσας με ελάχιστη βαθμολογία 6,5).
 • Ικανοποιητικό πρότυπο στην προφορική ενότητα του Princeton Test ( GMAT , Graduate Management Admission Test).
 • Ισοδύναμες δοκιμές από διαπιστευμένους οργανισμούς δοκιμών γλωσσών με αποτέλεσμα που αποδεικνύει την επάρκεια σας στην αγγλική γλώσσα.
 • Ένα πρώτο πτυχίο από ένα ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο / κολέγιο ή ένα εξωτερικό ίδρυμα που παρέχει επαρκή στοιχεία για την επάρκεια στην αγγλική γλώσσα ·
 • Άλλα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την επάρκεια σας στην αγγλική γλώσσα και που ικανοποιεί το Συμβούλιο Εισδοχής.

Οι υποψήφιοι που θεωρούν ότι η γνώση τους στην αγγλική γλώσσα είναι ανεπαρκής, συνιστάται συνεπώς να παρακολουθήσουν μαθήματα αγγλικής γλώσσας, είτε στη χώρα καταγωγής τους πριν φύγουν, είτε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αμβέρσα. Καθ 'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας διοργανώνει εντατικά μαθήματα αγγλικής γλώσσας για αλλοδαπούς.

Τελευταία ενημέρωση Σεπτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... περαιτέρω

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη