Μεταπτυχιακό στις Υπολογιστικές Μέθοδοι στην Επιστήμη

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Master in Computational Methods in Science στοχεύει να εισαγάγει τους μαθητές στην επιστήμη της επεξεργασίας και της ανάλυσης των πειραματικών δεδομένων, έτσι ώστε ένας απόφοιτος του STEM να εκτιμήσει την δύναμη που προσφέρεται από τις ποσοτικές μεθόδους και να ξέρει πώς να τις χρησιμοποιήσει στην πειθαρχία τους

στόχοι

Οι γλώσσες προγραμματισμού διευκολύνουν το έργο της απόκτησης, της οργάνωσης, της παραγγελίας, του φιλτραρίσματος, της επεξεργασίας, του εξευγενισμού, της εκπροσώπησης και τελικά της εξήγησης των επιστημονικών δεδομένων που έχουν αποκτηθεί σε πειραματικούς κλάδους. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων με υπολογιστή και στη διαχείριση των πιο χρησιμοποιημένων πακέτων λογισμικού. Ο Δάσκαλος θα οργανωθεί γύρω από την Πειραματική Διδακτορική Διατριβή (TFM) σε ένα συγκεκριμένο ερευνητικό θέμα, που προτείνεται από ένα τμήμα.

Τα μαθήματα που θα διδαχθούν θα είναι κατά κύριο λόγο μεθοδολογικά, σε διαδικασίες, αλγορίθμους και αναλύσεις, τυπικής φύσης, αρκετά γενικής φύσης, έτσι ώστε κάθε φοιτητής να το εφαρμόζει υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή στο επιλεγμένο έργο. Προβλέπεται μια προαιρετική ενότητα που περιλαμβάνει μαθήματα σχετικά με πιο συγκεκριμένες τεχνικές ή διαδικασίες των κλάδων όπως Βιοπληροφορική, Φυσική και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, Βιολογία και Περιβάλλον ή Χημεία).

Προφίλ

Απόφοιτοι STEM (Επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά).industry, businessman, man geralt / Pixabay

διδακτέα ύλη

Το πρόγραμμα αυτό έχει 4 βασικούς πυλώνες:

1ο. Διπλωματική εργασία

Ο Δάσκαλος έχει ένα πρακτικό χαρακτήρα επικεντρωμένο γύρω από την υλοποίηση του Τελικού Έργου ενός Μεταπτυχιακού σε ένα έργο σχετικό με την ανάλυση των δεδομένων σε μια πειθαρχία που επιλέγεται από τον μαθητή.

Το πρόγραμμα διαθέτει εξατομικευμένη υπηρεσία καθοδήγησης για συμβουλές σχετικά με αυτές τις εργασίες και προαιρετικά μαθήματα που ταιριάζουν καλύτερα στο προφίλ του σπουδαστή.

2η. Δυναμικό πρόγραμμα σπουδών

Αυτό το πρόγραμμα έχει 60 ECTS, που διανέμονται σε 3 ενότητες.

Η πρώτη ενότητα είναι 30 μονάδες ECTS και αντιστοιχεί στο τελικό πρόγραμμα Master που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η ενότητα 2, η οποία καλύπτει 18 ECTS, αναφέρεται σε ένα σύνολο γενικών θεμάτων.

Τέλος, η ενότητα 3 έχει 12 προαιρετικά ECTS, οπότε ο φοιτητής μπορεί να ρυθμίσει το πρόγραμμα σπουδών σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους

3η. Επαγγελματικές αναχωρήσεις

Ευρεία αγορά εργασίας και πολλαπλές έξοδοι, δεδομένου ότι οι σπουδαστές που σπουδάζουν αυτό το μάστερ μπορούν να εστιάσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στους ακόλουθους τομείς:

 • Ακαδημαϊκό Πρόσβαση σε διδακτορικά προγράμματα σε ερευνητικές σειρές όπως:
  • Φαρμακευτική και βιοτεχνολογική ιατρική
  • Βιολογικής παραγωγής
  • Περιβαλλοντική διαχείριση

4ο. Λογισμικό

Ως κύριος άξονας, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στον προγραμματισμό με R, Matlab, Python και Labview (ανάλογα με τα επιλεγμένα θέματα). Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα μάθουν να αναπτύξουν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν στο μεταπτυχιακό δίπλωμα και θα μπορέσουν να τις εφαρμόσουν σε αυτά τα περιβάλλοντα προγραμματισμού.

Ενότητες

Ενότητα 1: Διδακτορική διατριβή 30 ECTS

 • Θέμα 1.1: Ερευνητικό Έργο

Ενότητα 2: Γενικά 18 ECTS

 • Θέμα 2.1: Ηθική
 • Θέμα 2.2: Προγραμματισμός
 • Θέμα 2.3: Επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων

Ενότητα 3: Προαιρετικά 12 ECTS

 • Θέμα 3.1: Προαιρετικό

Τελευταία ενημέρωση Ιαν. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The University of Navarra is based on the Christian inspiration promoted by St. Josemaría Escrivá de Balaguer, the founder of Opus Dei. Its mission is to seek and present the truth; contribute to the ... περαιτέρω

The University of Navarra is based on the Christian inspiration promoted by St. Josemaría Escrivá de Balaguer, the founder of Opus Dei. Its mission is to seek and present the truth; contribute to the academic, cultural and personal education of its students; promote academic research and healthcare activities; provide suitable opportunities for the development of its professors and employees, and carry out broad cultural outreach and social promotion work with a clear goal of service. Διαβάστε Λιγότερα
Παμπλόνα , Μαδρίτη , Σαν Σεμπαστιάν + 2 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη