Πολωνία

Μελέτη στην Πολωνία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πολωνία

Το σύγχρονο πολωνικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χρησιμοποιεί τα κατ 'αποκοπή τρία στάδια πτυχία: το πτυχίο, μάστερ και διδακτορικό. Τα πτυχία Μάστερ βραβεύτηκε ως Master of Arts (MA), Master of Science (MSc) ή Magister. Υπάρχουν επίσης πολλά πτυχία ισοδύναμα πλοιάρχου, συμπεριλαμβανομένων Master of Art, Master Μηχανικός, και Master Αρχιτέκτων Μηχανικός. Όλα τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πολωνία χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό σύστημα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων (ECTS).

Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πολωνία χωρίζονται σε πανεπιστημιακού τύπου και μη πανεπιστημιακού τύπου. Πανεπιστήμιο τύπου μαθήματα στο επίπεδο του πλοιάρχου είναι περισσότερο θεωρητική, και οι απόφοιτοι λαμβάνουν ένα «δίπλωμα ολοκλήρωσης του ενιαίου μεταπτυχιακών σπουδών." Τα μη πανεπιστημιακού τύπου μαθήματα θεωρούνται «συμπληρωματικές» μαθήματα που έχουν περισσότερο πρακτική εφαρμογή, και οι απόφοιτοι λαμβάνουν ένα "δίπλωμα από την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής magister επίπεδο σπουδών."

 

Γιατί να σπουδάσω στην Πολωνία;

Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πολωνία, προσφέρουν προγράμματα σπουδών πάνω από 200 μάστερ στην αγγλική γλώσσα. Τα προγράμματα είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών επιστήμη, την τέχνη, τη μηχανική, τις επιχειρήσεις, τις γλώσσες, φυσικές επιστήμες και τις κοινωνικές επιστήμες. Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητες είναι μηχανική (περίπου 70 προγράμματα) και των επιχειρήσεων (περίπου 50 προγράμματα). Μερικά προγράμματα είναι διαθέσιμα στα γερμανικά.

Οι Πολωνοί ιδρύματα και θεωρείται σε όλο τον κόσμο τόσο για την εκπαίδευση και την έρευνα. Δύο οργανισμούς της Πολωνίας, Jagiellonian University και το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, είναι μεταξύ των κορυφαίων 400 πανεπιστημίων του κόσμου όπως εκτιμήθηκε από το Times Higher Education World University Rankings .

 

Πανεπιστήμια

Η Πολωνία διαθέτει περίπου 500 πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Περίπου το ένα τρίτο των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι και τα υπόλοιπα δύο τρίτα είναι ιδιωτικά. Πολωνία καλωσορίζει τους ξένους φοιτητές και έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ξένων φοιτητών τα τελευταία χρόνια. Το 2012, η ​​χώρα φιλοξένησε πάνω από 24.000 διεθνείς φοιτητές από 141 χώρες, με το μεγαλύτερο αριθμό που προέρχονται από την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Νορβηγία και τις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι ξένοι φοιτητές στην Πολωνία μελέτη οικονομία, τις επιχειρήσεις, την ιατρική και την τεχνολογία.

Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πολωνία, τείνουν να εξειδικεύονται και να είναι κατανεμημένες σε μια ευρεία ποικιλία των κατηγοριών, όπως οι εξής: πανεπιστήμιο, τεχνικό πανεπιστήμιο, ακαδημία της γεωργίας, της ακαδημίας της οικονομίας και ούτω καθεξής. Συνολικά, υπάρχουν 15 διαφορετικοί τύποι των ιδρυμάτων.

 

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Πολωνοί φοιτητές παρακολουθούν πλήρους απασχόλησης προγράμματα λαμβάνουν δωρεάν εκπαίδευση σε κρατικά ιδρύματα. Ορισμένοι ξένοι φοιτητές μπορούν επίσης να μελετήσει χωρίς κανένα κόστος? Ωστόσο, όλοι οι άλλοι πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρα των € 2.000 το χρόνο για τα προγράμματα μάστερ.

Μεταπτυχιακά προγράμματα συνήθως διαρκούν για 1,5 έως 2 έτη? Ωστόσο, MSc βαθμούς μπορεί να απαιτήσει 2,5 χρόνια σπουδών πέρα ​​από το πτυχίο πανεπιστημίου. Εκτός από τα μαθήματα, οι φοιτητές στους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους πρέπει να ολοκληρώσει μια διατριβή ή έργου και να την υπερασπίζονται πριν από τη λήψη βαθμό του πλοιάρχου.

 

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος αποτελείται από δύο εξάμηνα, το καθένα με τη σύναψη μιας περιόδου εξέτασης. Το χειμερινό εξάμηνο διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και το εαρινό εξάμηνο διαρκεί από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τον Ιούνιο.

 

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να εργαστούν για κάθε εταιρεία στην Πολωνία μετά την αποφοίτησή τους χωρίς άδεια εργασίας. Μη φοιτητές της ΕΕ μπορεί να αναζητήσει εργασία και, από τη στιγμή που προσφέρεται μια θέση εργασίας, μπορεί να υποβάλει αίτηση για άδεια εργασίας. Τρεις κατηγορίες της απασχόλησης δεν απαιτούν άδεια εργασίας: καθηγητής πανεπιστημίου, Διευθύνων Σύμβουλος της πολωνικής μονάδας μιας πολυεθνικής εταιρείας, και ανταποκριτής Τύπου.

Οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Πολωνία μπορεί να παραμείνει για προγράμματα διδακτορικών σπουδών και έρευνας, εφόσον έχουν εισαχθεί σε ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα.

 

Visa Απαιτήσεις

Φοιτητές από ΕΕ / ΕΟΧ χώρες μέλη δεν απαιτούν θεώρηση, αλλά χρειάζονται μια προσωρινή άδεια παραμονής. Non-EU/EEA οι μαθητές πρέπει να έχουν μια φοιτητική βίζα, η οποία μπορεί να ληφθεί από την πολωνική πρεσβεία ή προξενείο στη χώρα καταγωγής τους.Ωστόσο, αυτή η θεώρηση είναι μόνο καλό για τρεις μήνες, έτσι ώστε οι μαθητές απαιτούν μεγαλύτερη παραμονή πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση άδειας διαμονής που καλύπτει τη διάρκεια των σπουδών τους. Οι φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Διεθνές Γραφείο στο πανεπιστήμιο τους σχέσεων για βοήθεια για την απόκτηση της άδειας διαμονής.

 

Ασφάλισης Υγείας

Η ασφάλιση υγείας είναι απαραίτητη για όλους τους φοιτητές. ΕΕ μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας τους για τη λήψη ιατρικών υπηρεσιών. Η Πολωνία έχει επίσης διμερείς συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία και τη Σλοβακία, το οποίο επιτρέπει τους πολίτες να λάβουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Φοιτητές από non-EU/EEA χώρες θα πρέπει να αγοράσουν ασφάλιση υγείας στη χώρα καταγωγής τους ή αμέσως μετά την άφιξή του στην Πολωνία. Αν οι μαθητές δεν έχουν ασφάλιση υγείας, θα πρέπει να πληρώσουν για τις ιατρικές υπηρεσίες.

 

Συμβουλές

Πολωνία λαμβάνει μεγάλη υπερηφάνεια στην πολωνική γλώσσα, και τα μαθήματα να σπουδάσουν Πολωνίας στη χώρα αφθονούν. Οι φοιτητές που δεν είναι ήδη καλά στην πολωνική θα πρέπει να εξετάσει τη συμπλήρωση των σπουδών τους με την διδασκαλία της γλώσσας, ειδικά εάν εξετάζετε τις ευκαιρίες απασχόλησης στην Πολωνία μετά την αποφοίτησή τους. Πολλά μαθήματα στην Πολωνία που απευθύνονται σε αρχάριους και διδάσκονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή ακόμη και σε απευθείας σύνδεση. Εξειδικευμένες μαθήματα επικεντρώνονται στην πολωνική για τις επιχειρήσεις είναι επίσης διαθέσιμα.

Σχετικά με την Πολωνία

Η Πολωνία βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης και συνορεύει με τη Βαλτική Θάλασσα, τη Γερμανία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τη Λιθουανία και τη Ρωσία. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι επίπεδη, αλλά οι δύο οροσειρές που βρίσκονται στο νότο. Η Πολωνία είναι το σπίτι σε θεαματικό φυσικό τοπίο και την όμορφη αρχιτεκτονική, που περιλαμβάνει κάστρα, παλάτια, ξύλινες εκκλησίες και σύγχρονες αθλητικές αρένες. Πολωνικό νόμισμα χρησιμοποιεί το ζλότι, συντομογραφία PLN.


Το κλίμα στην Πολωνία

Χάρη στην κεντρική τοποθεσία του, η Πολωνία έχει ζεστά καλοκαίρια και πολύ κρύους χειμώνες που περιλαμβάνουν βαρύ χιόνι. Οι θερινές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εύρος 20 - 30 βαθμούς C. μέσο εύρος θερμοκρασιών το χειμώνα από 3 βαθμούς Κελσίου στα βορειοδυτικά με -8 βαθμούς Κελσίου στα βορειοανατολικά.

 

Πολιτισμός

Η πλειοψηφία των πολωνικών πληθυσμού ζει σε αστικές περιοχές, και πολωνικά έθιμα και παραδόσεις είναι ένα μίγμα και των δύο ανατολικής και δυτικής κουλτούρας.Σχεδόν 300 φεστιβάλ τεχνών έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής, κυρίως τζαζ μουσική. Πολωνικά άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και τα γεύματα θεωρούνται γιορτές. Πολωνικά γεύματα διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά, πατάτες και κρέατα.

 

Κόστος Διαβίωσης

Το κόστος για να ζήσουν στην Πολωνία είναι σχετικά χαμηλή, περίπου 1200-2500 PLN (περίπου 300-600 €) ανά μήνα, εκτός από τα δίδακτρα. Φοιτητής κοιτώνες κόστος περίπου 400-600 PLN και τα κοινά διαμερίσματα τρέξει 1000-1600 PLN ανά μήνα.

Σχολές

Σχολές και Πανεπιστήμια σε Πολωνία

Διαδικτυακές Σχολές και Πανεπιστήμια σε Πολωνία