Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

IPSA : Αεροναυτική και Διαστημική Σχολή Μηχανικών

IPSA είναι μια σχολή μηχανικών που προσφέρει ένα πρόγραμμα διάρκειας 5 ετών (αναγνωρισμένο από το CTI), το οποίο είναι 100% αφιερωμένο στην αεροναυτική και το διάστημα. Το ενδιαφέρον για «όλα τα αεροδιαστημικά» είναι μια ιδιαίτερη πηγή κινήτρων στο σχολείο και το πάθος είναι κοινό και από τους φοιτητές και τους διδάσκοντες. IPSA βρίσκεται στο Παρίσι και την Τουλούζη.

Το πρόγραμμα Bachelor (3 χρόνια) διδάσκεται στα γαλλικά (στο Παρίσι και στην Τουλούζη) και προωθεί τους σπουδαστές στον τομέα της αεροδιαστημικής. Οι σπουδές των θεμάτων είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική, οι Αεροναυτικές Επιστήμες, οι Επιστήμες των Υπολογιστών και η Ηλεκτρονική. Στο 3ο έτος, οι σπουδαστές μπορούν να ειδικευτούν σε αεροδιαστημικά συστήματα ή αεροσκάφη.

Το μάστερ μας (2 χρόνια) διδάσκεται πλήρως στα αγγλικά (μόνο στο Παρίσι). Κατά τη διάρκεια αυτών των 2 χρόνων, οι μαθητές μπορούν να εξατομικεύσουν τα μαθήματά τους μέσω επιλογών και επιστημονικών επιστημών (Ενέργεια και Πρόωση, Μηχανική και Δομές Αεροσκαφών, Ενσωματωμένα Συστήματα, Μηχατρονική, Εκτοξευτές Διάστημα και Δορυφόροι κλπ).

Στο σταυροδρόμι των βιομηχανικών και ακαδημαϊκών κόσμων, η έρευνα είναι ένας από τους βασικούς άξονες της παιδαγωγικής IPSA . IPSA διαθέτει 7 ερευνητικά εργαστήρια:

 • Εργαστήριο Αυτόνομων Αεροναυτικών Συστημάτων (LS2A)
 • Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων (LS2I)
 • Εργαστήριο Σύνθετων Συστημάτων (LSCI)
 • Εργαστήριο Αριθμητικής Προσομοίωσης και Υπολογισμών (LSNC)
 • Εργαστήριο Θερμικής και Θερμοδυναμικής (L2TI)
 • Εργαστήριο Μηχανικής Υλικών και Κατασκευών (L2MS)
 • Εργαστήριο Αεροδυναμικής Δοκιμής και Μοντελοποίησης (LEMA)

Το πρόγραμμα Master

Το πρόγραμμα Master αποτελείται από μεγάλες και προαιρετικές επιλογές (Ενέργεια και Πρόωση, Μηχανική και Δομές Αεροσκαφών, Ενσωματωμένα Συστήματα, Μηχατρονικά, Εκτοξευτές Διάστημα και Δορυφόροι κλπ.) Που αποτελούν άξονες εμβάθυνσης απαραίτητο για την απόκτηση στερεών γνώσεων στον τομέα τους. Αυτές οι εξελίξεις πάντα καθοδηγούνται από το έργο του συμβουλίου ανάπτυξης του σχολείου.

Το «diplôme d'ingénieur», το οποίο ισοδυναμεί με ένα μεταπτυχιακό πτυχίο αεροδιαστημικής μηχανικής που απονέμεται από την IPSA τοποθετεί τον πτυχιούχο σε θέση να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με την αεροναυτική και το διάστημα. IPSA εκπαίδευση IPSA επιτρέπει επίσης στους πτυχιούχους να εργάζονται σε συναφή προηγμένα πεδία της αεροναυτικής και του διαστήματος, ιδιαίτερα στις χερσαίες μεταφορές, που χρησιμοποιεί τεχνικές και τεχνολογίες παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στην αεροναυτική.

Το πρόγραμμα σπουδών του πτυχίου IPSA ανταποκρίνεται πλήρως στις μελλοντικές προσδοκίες της γαλλικής και παγκόσμιας βιομηχανίας στον τομέα της αεροναυπηγικής.

IPSA είναι διαπιστευμένο από την «Επιτροπή Τίτλων Ινστιτούτων» (CTI, όργανο διαπίστευσης για τις γαλλικές σχολές μηχανικών), κατέχει το σήμα EUR-ACE® και αποτελεί μέρος της Ομάδας Εκπαίδευσης IONIS. https://www.ionis-group.com/

IPSA σε αριθμούς

 • 1700 μαθητές σε δύο πανεπιστημιουπόλεις: Παρίσι-Ίβρυ και Τουλούζη
 • 3000 απόφοιτοι
 • 60 πανεπιστήμια εταίρων
 • 200 συνεργαζόμενες βιομηχανίες
 • 40 φοιτητικές ενώσεις
 • 28 εβδομάδες υποχρεωτική τελική πρακτική άσκηση
 • Το 85% των φοιτητών που προσλαμβάνονται εντός 3 μηνών μετά την αποφοίτηση

Απαιτήσεις εισδοχής

Αιρετότητα

Ο πλοίαρχος της μηχανικής μας είναι ανοικτός σε υποψήφιους που κατέχουν τριετή πτυχίο (ή ισοδύναμο) στην αεροδιαστημική μηχανική, μηχανολογία, ηλεκτρολογία και ηλεκτρονική μηχανική, μηχανική μηχανική ή συναφείς τομείς.

Απαιτήσεις γλώσσας

TOEFL 79, TOEIC 785, IELTS 5,5 ή Cambridge BULATS αποτελέσματα ρεκόρ.

Είσοδος κατόπιν αιτήσεως, ενδεχομένως με συνέντευξη στο skype. Ρωτήστε μας για τη φόρμα αίτησης.

Προθεσμία εφαρμογής

15 Μαΐου

Επικοινωνήστε μαζί μας

IPSA
63 bis boulevard de Brandebourg
94 200 Ivry sur Seine

IPSA βρίσκεται στις πύλες του Παρισιού. Είναι εύκολα προσβάσιμο από οδικές και δημόσιες συγκοινωνίες.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά
Τελευταία ενημέρωση February 11, 2019
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Αυγ. 2019
Σεπτ. 2019
Duration
2 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
20,250 EUR
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Μάιος 15, 2019
Ημερομηνία έναρξης
Αυγ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Αυγ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Μάιος 15, 2019
Ημερομηνία λήξης
Άλλη