Πτυχίο Πληροφορικής

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

Να είστε κινητήρια δύναμη στην παγκόσμια σκηνή

Ως θέμα, η Επιστήμη των Υπολογιστών βρίσκεται σε συνεχή ροή, όπως αποδεικνύεται από τέτοια όλο και πιο συναφή θέματα όπως το Big Data και το "ψηφιακό θεματολόγιο". Η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιοποίηση της επιχείρησης και της κοινωνίας οδηγούν σε μια υψηλή και σε μεγάλο βαθμό μη ικανοποιημένη ανάγκη για ειδικούς ΤΠ.

Εκτός από άλλα θέματα, υπάρχουν στενώσεις μεταξύ των ειδικών πληροφορικής με σε βάθος γνώση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου. Σε μεγάλο βαθμό, αυτή η υψηλή ζήτηση απορρέει και από το γεγονός ότι αυτά απαιτούνται όχι μόνο στον τομέα της πληροφορικής, αλλά και σε όλες τις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν.

Γεγονότα

Βαθμός: Μοντέλο μελέτης: Διάρκεια:
Master of Science (M.Sc.) στην Πανεπιστημιούπολη 2 εξάμηνα
Πρόσληψη: Δίδακτρα Αδεια
Bad Honnef: Σεπτέμβριος
Βερολίνο: Οκτώβριος
από 6.290 EUR ανά εξάμηνο Πτυχίο, δοκιμή τοποθέτησης εάν είναι απαραίτητο,
απόδειξη των δεξιοτήτων αγγλικής γλώσσας

Τι θα μάθετε από εμάς

Το πρόγραμμα Master's in Computer Science σας προετοιμάζει για μια βέλτιστη καριέρα σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς του μελλοντικού εταιρικού κόσμου.

 • Θα αποκτήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για το σχεδιασμό συστημάτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε αναπτυξιακά έργα και υποδομές πληροφορικής.
 • Θα μάθετε πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία, διαδικασίες και αλγόριθμους για μια ποικιλία πρακτικών εργασιών.
 • Βασιζόμενοι σε στερεά θεωρητικά θεμέλια στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την κρυπτολογία, θα διερευνήσετε θέματα αιχμής όπως η κβαντική υπολογιστική, η θεωρία των μπλοκ αλυσίδων και πολλά άλλα.

Μάθημα με μια ματιά

1ο εξάμηνο

 • Αλγοριθμική
 • Cyber Security και Προστασία Δεδομένων
 • Προηγμένη ασφάλεια Cyber
 • Κρυπτολογία
 • Blockchain
 • Πληροφορική και Κοινωνία

2ο εξάμηνο

 • Quantum Computing
 • IT Project Management
 • Διδακτορική διατριβή και ημερίδα129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Headway / Unsplash

Πώς λειτουργεί η πορεία των σπουδών;

Για το διδακτορικό μας μάθημα χρειάζεστε πτυχίο Bachelor με 240 ECTS. Αν έχετε ήδη σχετική επαγγελματική πείρα ή έχετε λάβει τις εξετάσεις τοποθέτησης TASC, μπορεί να είναι επαρκής και ένα πτυχίο Bachelor με 180 ECTS.

Πού θα σπουδάσετε

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Διεθνές Μάστερ Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στις δύο γερμανικές πανεπιστημιουπόλεις του Bad Honnef και του Βερολίνου.

Δυνατότητες σταδιοδρομίας

Επιστήμονας έρευνας και πληροφορικής

Ως Επιστήμονας Ερευνών Πληροφορικής και Πληροφορικής (Computer Scientist για σύντομο χρονικό διάστημα) θα αναλύσετε σύνθετα προβλήματα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, της επιστήμης, της ιατρικής, προκειμένου να αναπτυχθούν λύσεις που υποστηρίζονται από υπολογιστή. Οι επιστήμονες υπολογιστών είναι θεωρητικοί, σχεδιαστές και εφευρέτες, όλα σε ένα, και βοηθούν να επηρεάσουν το μέλλον των εταιρειών μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και συστημάτων πληροφορικής.

Διαχειριστής βάσης δεδομένων

Ως Διαχειριστής Βάσεων Δεδομένων, θα είστε υπεύθυνοι για το σχεδιασμό, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών βάσεων δεδομένων. Η εξασφάλιση της προσβασιμότητας και η διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων θα είναι επίσης ένα από τα καθήκοντά σας. Θα ελέγχετε τακτικά τις βάσεις δεδομένων και τα συναφή προγράμματα για να εντοπίσετε τυχόν λάθη που πρέπει να διορθωθούν, να γίνουν αλλαγές και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας.

Λογισμικό / Web Developer

Ως προγραμματιστής λογισμικού, θα σχεδιάσετε, θα εφαρμόσετε και θα τροποποιήσετε προγράμματα υπολογιστών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και λογισμικό εφαρμογών, δηλ. λογισμικό προοριζόμενο για το ευρύ κοινό και εμπορικούς σκοπούς, και λογισμικό συστήματος π.χ. λογισμικό που εξασφαλίζει την ομαλή και αποδοτική λειτουργία των συστημάτων πληροφορικής.

Ως Web Developer, θα δημιουργήσετε και θα διατηρήσετε ιστότοπους. Θα επιβλέπετε την τεχνική δομή του ιστοτόπου (back-end) ή / και την οπτική διάταξη και το περιεχόμενο (front-end). Οι υπεύθυνοι προγραμματισμού Web συχνά ενεργούν ως "webmasters" και είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση ότι οι ιστότοποι λειτουργούν σωστά.

Τελευταία ενημέρωση Ιαν. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... περαιτέρω

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Διαβάστε Λιγότερα
Bad Honnef , Βερολίνο , Μόναχο + 2 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη