Τουρκία

Μελέτη στην Τουρκία

Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τουρκία

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στα πανεπιστήμια περιλαμβάνει το πτυχίο,, διδακτορικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Εκτός από το βαθμό του πλοιάρχου, ένα Ανώτερο Δίπλωμα Μηχανικού επίσης απονεμηθεί το οποίο είναι το αντίστοιχο του ένα μεταπτυχιακό. Και τα δύο πτυχία απαιτούν μια διατριβή πρέπει να ολοκληρωθεί και να υποστηριχθεί. Τα πανεπιστήμια χωρίζονται σε δύο τύπους, με 104 κρατικά πανεπιστήμια και 62 ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα τουρκικά πανεπιστήμια χαίρει μεγάλης εκτίμησης, με 5 σχολεία στο top 400 παγκοσμίως, σύμφωνα με την 2012 Times Higher Education World University Rankings .

 

Γιατί να σπουδάσω στην Τουρκία;

Οι φοιτητές που επιδιώκουν μεταπτυχιακό δίπλωμα σε κάθε ακαδημαϊκή πειθαρχία θα βρείτε ένα ασφαλές, φιλόξενο και ανταμείβοντας πολυπολιτισμικό περιβάλλον που είναι μια γέφυρα μεταξύ της δυτικής και της Μέσης Ανατολής πολιτισμούς.Τα τουρκικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι γνωστή για την υψηλή σχέση ποιότητας σε χαμηλά δίδακτρα και τα πολλά προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά. Μη αγγλόφωνους μαθητές, οι οποίοι παρακολουθούν τα παραδοσιακά προγράμματα, θα βρείτε επίσης πολλές ευκαιρίες για να μάθουν την αγγλική γλώσσα, καθώς έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια σπουδές τους.

 

Πανεπιστήμια στην Τουρκία

Τα προγράμματα σε κρατικά πανεπιστήμια γενικά διδάσκεται στα τουρκικά, αν και ορισμένα προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά. Οι μαθητές δεν είναι καλά στα τουρκικά που εισέρχονται τουρκικά προγράμματα μπορεί να διαρκέσει ένα έτος γλωσσικής κατάρτισης πριν από τις σπουδές τους. Τα περισσότερα διεθνή προγράμματα που διδάσκονται στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου η γλώσσα διδασκαλίας είναι κυρίως αγγλικά. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επίσης γνωστή ως θεμέλιο πανεπιστήμια.

Επί του παρόντος περίπου 30.000 διεθνείς φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα εκπαίδευσης στη χώρα? Ωστόσο, η Τουρκία έχει στόχο να αυξήσει τον αριθμό σε 150.000.Αν και οι περισσότεροι ακαδημαϊκούς κλάδους είναι διαθέσιμες, τα δημοφιλή προγράμματα για τους ξένους φοιτητές είναι Διεθνών Σχέσεων, Ανατολικών Σπουδών της Μεσογείου, Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Σπουδών, Μηχανικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Φιλοξενίας.

 

Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Τα δίδακτρα ανά εξάμηνο στα κρατικά πανεπιστήμια, όπου η διδασκαλία διεξάγεται στα τουρκικά είναι περίπου $ 100 - $ 200 (ΗΠΑ) για τους Τούρκους υπηκόους και φοιτητές από το Αζερμπαϊτζάν, Μπασκορτοστάν, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Νταγκεστάν, Καρατσάι-Cherkessia, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, τη Μακεδονία, τη Μογγολία, τη Μολδαβία, Nakhchivan , το Ουζμπεκιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, Tartarstan, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία. Διεθνής δίδακτρα των φοιτητών ανά εξάμηνο στα κρατικά πανεπιστήμια, όπου η διδασκαλία διεξάγεται στα τουρκικά είναι περίπου $ 300 - $ 600 (ΗΠΑ). Τα δίδακτρα είναι περίπου 1,5 έως 2 φορές υψηλότερες σε κρατικά ιδρύματα, όπου οι οδηγίες είναι στα αγγλικά.

Ετήσια δίδακτρα στο ίδρυμα πανεπιστήμια είναι συνήθως $ 6.000 (ΗΠΑ) και $ 20.000 (ΗΠΑ)? Ωστόσο, τα θεμέλια πανεπιστήμια παρέχουν επίσης πολλοί φοιτητές με υποτροφίες που καλύπτουν το 30 έως 40 τοις εκατό των διδάκτρων τους.

Τα περισσότερα πτυχία μάστερ σε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά αυτό ποικίλλει ανάλογα με το πρόγραμμα και το ίδρυμα.

Για να βοηθήσει κάλυψη του κόστους, οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να βρουν απασχόληση με ένα πανεπιστήμιο ως ερευνητής? Ωστόσο, οι διεθνείς φοιτητές δεν έχουν το δικαίωμα να εργαστούν σε άλλους οργανισμούς στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

 

Ακαδημαϊκό έτος

Το ακαδημαϊκό έτος στην Τουρκία βασίζεται σε δύο εξάμηνα και διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

 

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Μετά την αποφοίτηση, οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να βρουν ευκαιρίες για την απασχόληση ως ερευνητές ή για το προσωπικό στα πανεπιστήμια, ιδίως τα πανεπιστήμια με τα προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά.Τούρκοι φοιτητές και διεθνείς φοιτητές με καλές τουρκικές γλωσσικές δεξιότητες θα βρουν ευκαιρίες και σε άλλες βιομηχανίες, καθώς και. Μη Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια εργασίας από τη στιγμή που έχουν προσφερθεί μια θέση εργασίας.

 

Visa Απαιτήσεις

Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να έχουν μια φοιτητική βίζα, και η θεώρηση πρέπει να ληφθεί πριν από την άφιξή τους στην Τουρκία ή ο φοιτητής δεν θα επιτρέπεται να εγγραφούν σε ένα πανεπιστήμιο. Οι μαθητές πρέπει να έχουν γίνει δεκτοί για ένα τουρκικό πανεπιστήμιο πριν από την εφαρμογή για τη φοιτητική βίζα σε τουρκικό προξενείο στη χώρα καταγωγής τους. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 8 εβδομάδες και το διαβατήριό του μαθητή θα πρέπει να σφραγίζονται με τη φοιτητική βίζα όταν εγκριθεί.

 

Ασφάλισης Υγείας

Όλα τα πανεπιστήμια προσφέρουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ιατρικές εγκαταστάσεις τους.Ωστόσο, αυτή η περίθαλψη είναι συνήθως περιορίζεται σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τη θεραπεία για ήσσονος σημασίας συνθήκες, έτσι ώστε οι διεθνείς φοιτητές ενθαρρύνονται να αγοράζουν ασφάλιση υγείας για την κάλυψη άλλα ιατρικά έξοδα που μπορεί να προκύψουν. Η πολιτική θα πρέπει να καλύπτει τόσο την ευρωπαϊκή και ασιατική Τουρκία. Πολλά ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι διαθέσιμα στην Τουρκία.

Οι μαθητές που κατέχουν άδεια διαμονής για περισσότερους από 6 μήνες θα πρέπει επίσης να εγγραφεί στο τουρκικό Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (SGK) και οφείλουν να λάβουν και να πληρώσει για μια τοπική πολιτική ασφάλειας υγείας.

Σχετικά με την Τουρκία

Ιδρύθηκε το 1923, η Τουρκία είναι κυριολεκτικά μια γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Ασίας? Η χώρα βρίσκεται σε δύο ηπείρους. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία βρίσκεται στη Δυτική Ασία και έχει σύνορα με τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και το Ιράκ, ένα μικρό τμήμα βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και έχει σύνορα με τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Γεωργία. Η χώρα έχει επίσης ακτές σε τρεις θάλασσες, όπως το Αιγαίο, τη Μαύρη και τη Μεσόγειο. Η Τουρκία είναι μια πολυπολιτισμική χώρα με μακρά ιστορία αντανακλάται στα πολλά ιστορικά αξιοθέατα και μνημεία σε όλη τη χώρα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τα ίχνη των θρύλων, όπως ο Αλέξανδρος. Η Τουρκία ήταν ιδρυτικό μέλος των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).

 

Κλίμα

Παρά το γεγονός ότι οι παράκτιες περιοχές της Τουρκίας έχουν γενικά ένα ήπιο μεσογειακό της κλίμα, χαρακτηριστικά, όπως ανοικτές πεδιάδες και τα βουνά κάνουν για μια ευρεία ποικιλία των κλιματικών συνθηκών.Η μέση υψηλή θερμοκρασία στην Κωνσταντινούπολη είναι περίπου 29 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο και η μέση χαμηλή είναι περίπου 3 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο. Οι μέσες θερμοκρασίες στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ανατολία περιοχές είναι τόσο υψηλό όπως 35 βαθμούς C και η μέση χαμηλή θερμοκρασία στην Άγκυρα είναι τόσο χαμηλά όσο -7 βαθμούς C.

 

Πολιτισμός

Η Τουρκία έχει αγκαλιάσει καιρό πολυπολιτισμικότητα, και η χώρα προσπαθεί να ενσωματώσει κοσμική και δυτικές ιδέες στην κοινωνία και τον πολιτισμό τους. Κατά την ίδρυσή της, το λατινικό αλφάβητο αντικατέστησε το αραβικό αλφάβητο, και δόθηκε στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου. Στη σύγχρονη Τουρκία, οι άνθρωποι των πολλών θρησκειών και παραδόσεων ζουν σε αρμονία. Φόρεμα κυμαίνεται από δυτική ενδυμασία όπως τζιν με κομψό βραδινά ρούχα και παραδοσιακή ενδυμασία που περιλαμβάνει πολύχρωμα μαντήλια και καπέλα.

 

Κόστος Διαβίωσης

Το κόστος ζωής στην Τουρκία είναι χαμηλοί, και ένα διεθνές μαθητής μπορεί να αναμένουν να πληρώσει περίπου $ 400 - $ 500 (US) κάθε μήνα για τη στέγαση, τα τρόφιμα και διάφορα άλλα έξοδα. Βιβλία και άλλα τέλη που θα τρέξει περίπου $ 150 (US) ανά εξάμηνα. Για να κρατήσει το κόστος κάτω, τα πανεπιστήμια παρέχουν γενικά κοιτώνες ή άλλες κατοικίες για τους ξένους φοιτητές.