Τσεχία

Σπουδές στην Τσεχία

Η Τσεχική Δημοκρατία μπορεί να υπερηφανεύεται για το αρχαιότερο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Ευρώπη, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου. Βρίσκεται στην Πράγα, το σχολείο ιδρύθηκε το 1348.

Σύγχρονη εκπαίδευση Τσεχίας υψηλότερο χρησιμοποιεί τη διάρθρωση των τριών κύκλο της πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα. Τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διακρίνονται σε πανεπιστήμια και μη πανεπιστήμια. Μη πανεπιστήμια συνήθως παρέχουν πτυχία πανεπιστημίου, ενώ τα πανεπιστήμια παρέχουν προγράμματα σπουδών σε όλα τα επίπεδα βαθμού και επιστημονικών κλάδων.

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει 26 δημόσιες, κρατικές 2, και 44 ιδιωτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα δύο θεσμικά όργανα του κράτους είναι εξειδικευμένες σχολές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών.Στο σύνολό τους, τα σχολεία προσφέρουν μεταπτυχιακά σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής, ιστορία της τέχνης, τη γλυπτική, το θέατρο, θεολογικές μελέτες, της μηχανικής, της τεχνολογίας των πληροφοριών, της χημείας, της φυσικής, των φυσικών επιστημών, των επιχειρήσεων, των κοινωνικών επιστημών, της δασοκομίας, της εκπαίδευσης, και πολλοί άλλοι. Πολλά ιδιωτικά ιδρύματα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τομείς της μελέτης, όπως η επιχείρηση.

 

Γιατί να σπουδάσω στην Τσεχική Δημοκρατία;

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει μια μακρά παράδοση της υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας, ιδιαίτερα στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής και της ιατρικής. Οι αλλοδαποί φοιτητές θα βρουν ένα φιλόξενο περιβάλλον? Σήμερα πάνω από 37.000 ξένους φοιτητές σπουδάζουν σε Τσεχική σχολεία.

Πολλά προγράμματα που προσφέρονται σήμερα στην αγγλική και σε άλλες γλώσσες εκτός της Τσεχίας. Επιπλέον, Mater of Business βαθμούς Administration (MBA) αυξάνονται σε δημοτικότητα? Περισσότερα προγράμματα MBA χρησιμοποιούν μια μελέτη περίπτωσης προσέγγιση.


Δίδακτρα και Διάρκεια Προγράμματος

Σύμφωνα με το νόμο, τα δίδακτρα είναι ελεύθερη για όλες τις εθνικότητες σε όλα τα δημόσια ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τσεχική Δημοκρατία. Ορισμένα τέλη έχουν εφαρμογή, όπως ομολογίες, η επέκταση των σπουδών πέρα ​​από την αρχική ημερομηνία, μελέτες που έγιναν μαζί με το αρχικό σχέδιο ενός μαθητή, και τα τέλη για σπουδές σε άλλη γλώσσα πλην Caech.

Τα ιδιωτικά ιδρύματα που το δικό δίδακτρα τους, και αυτές συνήθως κυμαίνεται από $ ΗΠΑ 2.000 έως $ 15.000 ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Προγράμματα Μάστερ μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από ένα έως τρία έτη. Μεταπτυχιακά προγράμματα είναι πολύ θεωρητική και οι μαθητές καλούνται να λάβουν μια τελική κρατικές εξετάσεις και να υπερασπιστεί μια διατριβή σε ένα δημόσιο φόρουμ.

 

Ακαδημαϊκό έτος

Οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης καθορίζονται από τα επιμέρους ιδρύματα, αλλά οι περισσότεροι αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος, τον Οκτώβριο. Επιπλέον, τα περισσότερα ιδρύματα χωρίζουν το ακαδημαϊκό έτος σε δύο 20-εβδομάδων εξάμηνα χειμώνα και το καλοκαίρι, που το καθένα περιλαμβάνει 15 εβδομάδων εκπαιδευτική περίοδο, πέντε εβδομάδες εξετάσεων, και διακοπές. Μια διακοπές δύο μηνών λαμβάνεται συνήθως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

Ευκαιριών για μεταπτυχιακές

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για απασχόληση στην Τσεχική Δημοκρατία μετά από ένα μεταπτυχιακό για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Το ένα τρίτο των διευθυντών της εταιρείας στην Τσεχική Δημοκρατία είναι αλλοδαποί. Αν και οι επιχειρήσεις είναι όλο και διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα, οι μαθητές που έχουν πραγματοποιήσει σπουδές στην Τσεχική Δημοκρατία ή είναι ήδη καλά στην Τσεχική θα βρείτε ένα πλεονέκτημα στη διαδικασία εύρεσης εργασίας.

 

Visa Απαιτήσεις

Όλες οι διεθνείς φοιτητές απαιτούν μακροπρόθεσμες θεωρήσεις για σπουδές στην Τσεχική Δημοκρατία. Πρόσθετες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο δικτυακό τόπο για τηνcz / mvcren / article / πληροφορίες-για-σχολεία-και-students.aspx "> Υπουργείο Εσωτερικών. μακροπρόθεσμες θεωρήσεις φοιτητής μπορεί να πάρει 3-4 μήνες για να αποκτήσουν, έτσι ώστε οι μαθητές πρέπει να προγραμματίσουν αναλόγως.
Ασφάλισης Υγείας

Οι φοιτητές από χώρες μέλη της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, η Νορβηγία και η Ελβετία μπορούν να χρησιμοποιούν την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας που παρέχονται από τη χώρα τους για να λάβουν ιατρικές υπηρεσίες.

Οι φοιτητές από άλλες χώρες που δεν έχουν δικαίωμα για τη δημόσια ασφάλιση υγείας και πρέπει να αγοράσουν εμπορική ασφάλιση υγείας που καλύπτει τουλάχιστον € 30.000 αξίας της φροντίδας. Οι φοιτητές για διαμονή μακράς διαρκείας που απαιτούνται για να παρουσιάσει απόδειξη πληρωμής ασφαλίστρων.

Εκτός από την ασφάλιση υγείας, όλα τα μεγάλα νοσοκομεία δέχονται πιστωτικές κάρτες ή μετρητά ως πληρωμή για τη θεραπεία.

 

 

Συμβουλές

Υπάρχουν πολλές φοιτητικές οργανώσεις στην Τσεχική Δημοκρατία αφιερωμένο στη βοήθεια των ξένων φοιτητών.Οι οργανώσεις αυτές περιλαμβάνουν το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus και Η Διεθνής Ένωση για την ανταλλαγή των Φοιτητών για την Τεχνική Εμπειρία ( IAESTE ).

Οι μαθητές δεν κατέχουν Τσεχίας θα βρείτε πολλά μαθήματα στην Τσεχική Δημοκρατία για να τους βοηθήσει. Παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα αυτά συνήθως απαιτούν ένα πρόσθετο τέλος, ορισμένοι καλύπτονται από υποτροφίες. Το Ινστιτούτο Γλώσσας και προπαρασκευαστικές μελέτες παρέχει πολλαπλές μαθήματα για τους μαθητές με ανεπάρκειες γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων εντατικά μαθήματα και μαθήματα online.

Σχετικά Δημοκρατία της Τσεχίας

Η Δημοκρατία της Τσεχίας βρίσκεται στην Κεντρική Ευρώπη και έχει μια πλούσια πολιτιστική ιστορία και το στυλ ζωής. Η χώρα είναι μεσόγεια και έχει σύνορα με την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία. Αν και η Τσεχική Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ, το νόμισμα είναι η Τσεχική κορώνα (CZK). Η χώρα είναι επίσης μέλος της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ). Η Τσεχική Δημοκρατία είναι ιδιαίτερα γνωστό για μια μακρά ιστορία στην παραγωγή υψηλής ποιότητας μουσικά όργανα όπως πνευστά, πιάνα, εκκλησιαστικά όργανα σωλήνων και έγχορδα? Διάσημα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν Amati, Petrof, Reiger-Kloss και Strunal.

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει μια πλούσια κουλτούρα των τεχνών, συμπεριλαμβανομένης της όπερας, ταινίες, χορό και θέατρο. Οι μαθητές θα βρείτε επίσης πολλά συναρπαστικά μουσεία και όμορφους κήπους και πάρκα για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους. Διάσημοι τσέχικες σπεσιαλιτέ κουζίνα περιλαμβάνει σούπα με νουντλ με ζυμαρικά ήπατος, φιλέτο ψητό με σάλτσα από κρέμα γάλακτος, γκούλας και σαγανάκι.

 

Κλίμα

Το γενικό κλίμα είναι μέτριο και οι τέσσερις εποχές συμβαίνουν στην Τσεχική Δημοκρατία. Οι μέσες θερμοκρασίες τρέχει από το χαμηλό των -4 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο έως το υψηλό των 24 βαθμών Κελσίου τον Ιούλιο. Τοποθεσίες κοντά στις οροσειρές των συνόρων είναι πολύ πιο κρύο.

 

Κόστος Διαβίωσης

Το κόστος ζωής στην Τσεχική Δημοκρατία είναι πολύ χαμηλότερα από τις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Μηνιαία έξοδα, αποκλείοντας κάθε δίδακτρα ή τέλη, θα είναι περίπου $ ΗΠΑ 350 έως $ 750 ΗΠΑ. Οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να πάρετε μια Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας (ISIC) πριν από την αναχώρηση από τη χώρα καταγωγής τους? Αυτή η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ευρεία ποικιλία των εκπτώσεων σε εστιατόρια, θέατρα, μουσεία, συναυλίες, και τις υπηρεσίες μεταφορών.

Οι αλλοδαποί φοιτητές μπορούν να εργάζονται για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, αλλά πρέπει να έχουν άδεια εργασίας.Η άδεια εργασίας δεν απαιτείται αν ο μαθητής είναι κάτω των 26 ετών και εργάζεται λιγότερες από 7 ημερολογιακές ημέρες ή 30 ημέρες συνολικά μέσα σε ένα χρόνο.