Φινλανδία

Μελέτη στη Φινλανδία

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Φινλανδία

Πολυτεχνεία (που αναφέρεται επίσης ως UAS, ή uiversities εφαρμοσμένων επιστημών) και τα πανεπιστήμια είναι οι δύο τομείς που περιλαμβάνει τη Φινλανδία 's σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ενώ τα πανεπιστήμια προωθούν ρητά την έρευνα με βάση επιστημονικές μελέτες, όπως η βιοϊατρική και προγραμμάτων ψυχολογικής, πολυτεχνεία παρέχουν στους φοιτητές με την επαγγελματική τύπου εκπαίδευσης που προορίζονται για να τους δώσει τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για να κερδίσει την απασχόληση κατά την αποφοίτησή του. Μπορείτε να κερδίσετε μόνο μια θέση-Master 's ή διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο.

UAS 's προσφέρουν στους μαθητές πρόσβαση σε διάφορες μεγάλες εταιρείες που παρέχουν Bachelor και Master βαθμούς μετά την ολοκλήρωση. Παίρνει γενικά πολυτεχνικών σπουδαστών μεταξύ τριών και πέντε χρόνια για να κερδίσουν ένα Bachelor 's από ένα UAS και άλλα δύο με τρία χρόνια για να κερδίσουν ένα Master ' s βαθμό. Επιπλέον, η Φινλανδία 's πολυτεχνεία πανεπιστήμια έχουν πολλά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στα αγγλικά, μαζί με μερικούς Μάστερ ' s προγράμματα που είναι επίσης διαθέσιμες στην αγγλική γλώσσα.

Η είσοδος με τη φινλανδική ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βασίζεται σε ένα μαθητή 's GPA κερδίσει, ενώ στο γυμνάσιο ή από τη λήψη ένα πανεπιστήμιο ' s δική εισαγωγικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις αυτές διαφέρουν από τις άλλες, που δεν έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσει ένας φοιτητής 's ικανότητα να απομνημονεύει πληροφορίες ή "Η εικασία " η απάντηση σε μια ερώτηση mutiple επιλογή. Αντ 'αυτού, οι ερωτήσεις σε μια φινλανδική δεξιότητες εισαγωγικές εξετάσεις εξετάσεις αναλυτική και κριτική σκέψη με την εφαρμογή πιο σύντομο δοκίμιο τύπου ερωτήσεις.

Οι μαθητές που αποφοιτούν από το Πολυτεχνείο μπορεί να υποβάλει αίτηση σε ένα πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό 's. Ένα πολυτεχνεία απόφοιτος μπορεί να χρειαστεί να λάβει πρόσθετα σπουδές στο πανεπιστήμιο, προκειμένου να διατηρηθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης που βιώνουν οι απόφοιτοι πανεπιστημίου.

 

Φινλανδία 's σύστημα Δίδακτρα

Φινλανδία 's Υπουργείο Παιδείας κεφαλαίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε οι πολίτες της Φινλανδίας δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα, όταν παρίστανται σε ένα πολυτεχνείο ή πανεπιστήμιο.Αυτό ισχύει επίσης για διεθνείς φοιτητές στις περισσότερες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ορισμένοι πλοίαρχος 's πτυχιακά προγράμματα μπορεί να συνδέονται τα δίδακτρα για τους φοιτητές που δεν είναι μέλη του ΕΟΧ ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι σπουδαστές που φοιτούν σε πολυτεχνεία εγκατάσταση ή πανεπιστήμιο θα πρέπει να αγοράσετε βιβλία και άλλα φυσικά υλικά, καθώς και να πληρώσει για τα δικά του έξοδα διαβίωσής τους. Φινλανδία 's το κόστος ζωής είναι παρόμοια με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Θεωρήσεις και άδειες παραμονής σπουδαστών

Εάν παίρνετε εισαγωγικές εξετάσεις στη Φινλανδία, θα χρειάζονται θεώρηση, η οποία σας επιτρέπει να μείνετε σε μέγιστη περίοδο τριών μηνών. Ως φοιτητής πτυχίο σπουδές στη Φινλανδία που δεν είναι πολίτης της ΕΕ ή του ΕΟΧ, θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής των φοιτητών. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τη χώρα σας 's φινλανδική πρεσβεία για να μάθετε πώς να κερδίσει μια άδεια διαμονής των φοιτητών. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της φινλανδικής Υπηρεσία Μετανάστευσης να καθορίσει τι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για αυτή την άδεια.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά το χρόνο που θα ισχύουν για μια άδεια διαμονής των φοιτητών, θα σας ζητηθεί να αποδείξει ότι μπορείτε να υποστηρίξει τον εαυτό σας, ενώ ζουν στη Φινλανδία. Επί του παρόντος, οι διεθνείς φοιτητές πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν πρόσβαση σε 6000 € ανά έτος ή 500 € ανά μήνα για να καλύψει ελάχιστα έξοδα διαβίωσης. Σε δολάρια αυτό ισοδυναμεί με περίπου $ 600 ανά μήνα ή 7.000 δολαρίων ετησίως.

 

Γιατί να σπουδάσω στη Φινλανδία;

Εκτός από το γεγονός ότι η Φινλανδία πληρώνει για τα περισσότερα, αν όχι όλα τα δίδακτρα, η μοναδικότητα του φινλανδικού πολιτισμού, η εγγύτητα σε πολλές άλλες συναρπαστικές χώρες και τη χώρα 's έμφαση στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Φινλανδίας κάνει ένα από τα καλύτερα μέρη για να κερδίσουν έναν βαθμό στον κόσμο.

Σχετικά με τη Φινλανδία

Συνορεύει με τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τη Σουηδία, η Φινλανδία είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι η όγδοη μεγαλύτερη σε μάζα γης σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στη Φινλανδία 's πρωτεύουσα του Ελσίνκι, η οποία είναι επίσης η Φινλανδία ' s οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο. Σχεδόν το 70 τοις εκατό του συνόλου των ξένων εταιρειών έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις αναφοράς τους στην περιοχή του Ελσίνκι.

Η Φινλανδία είναι μια πλούσια χώρα και με συνέπεια κατατάσσεται ως μία από τις πέντε κορυφαίες χώρες του κόσμου σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο, την οικονομική σταθερότητα και του εκπαιδευτικού συστήματος. Επειδή το ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας παρέχει επαρκώς εξαιρετικές εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους, καθώς και την υγειονομική περίθαλψη και άλλες παροχές που προσφέρει μια υψηλή φορολογία κοινωνία, Φινλανδία 's οικονομία παραμένει ευημερούσα, λόγω της ικανότητάς του να δώσει σε όλους μια δίκαιη ευκαιρία στην αξιοποίηση του δυναμικού τους ως βιώσιμη μέλος της φινλανδικής κοινωνίας.Επιπλέον, η Φινλανδία είναι μια ειρηνική χώρα που δεν δαπανούν μεγάλα ποσά των φόρων επί των στρατιωτικών ειδών του, που του επιτρέπει να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για την ευημερία των πολιτών της.


Βασικά στοιχεία για τη Φινλανδία

  • Η Φινλανδία έχει 19 Maakunta, ή περιοχές, που εποπτεύονται από το δημόσιο τομέα περιφερειακά συμβούλια που εκπροσωπούν φόρουμ συνεργασίας για κάθε περιοχή 's δήμους.
  • Κάθε Maakunta έχει κρατική οικονομία και την απασχόληση κέντρα ανάπτυξης που διαχειρίζονται τη διοίκηση της δασοκομίας, της γεωργίας, της εργασίας και των εσωτερικών υποθέσεων της αλιείας στη συγκεκριμένη περιοχή.
  • Η Φινλανδία έχει σχεδόν 190.000 λίμνες και τα 180.000 νησιά για τους φοιτητές και τους τουρίστες να εξερευνήσουν. Περιέχει, επίσης, την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη στην Ευρώπη - Saimaa.
  • Τα δάση της σημύδας, πεύκο και έλατο καλύπτουν το 86 τοις εκατό της Φινλανδίας, ένας παράγοντας που συμβάλλει στην χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ξύλου στην Ευρώπη.
  • Οι άνθρωποι που ζουν στο βορειότερο περιοχή της εμπειρίας Φινλανδία 73 ημέρες διαρκούς φως του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και 51 ημερών από την 24ωρη διάρκεια της νύχτας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Ως κοινοβουλευτική δημοκρατία, η Φινλανδία έχει έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι πλέον σημαίνοντες πολιτικός του. Εναλλακτικά, Φινλανδία 's προέδρου θεωρείται το "αρχηγός του κράτους ". Οι πολίτες της Φινλανδίας το δικαίωμα να ψηφίσουν και να τρέξει στις προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές εκλογές της Ένωσης.
  • Ως μέλος της ΕΕ, η Φινλανδία χρησιμοποιεί το ευρώ ως κύριο νόμισμα, το οποίο αντικατέστησε το μάρκο πριν από μια δεκαετία.

 

Πληροφορίες Γλώσσας

Οι επίσημες γλώσσες της Φινλανδίας είναι τα Φινλανδικά και Σουηδικά. Σουηδική κυρίως ομιλείται στις παράκτιες περιοχές, καθώς και στα νότια, δυτικά και την περιοχή Aland. Οι φινλανδικές σημάδι της γλώσσας των Ρομά και η Φινλανδική επίσης αναγνωρισμένο από τη χώρα 's σύνταγμα. Ενενήντα τοις εκατό της Φινλανδίας 's πληθυσμού μιλά φινλανδικά. Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στη Φινλανδία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, ενώ φινλανδική είναι μια μη-ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και είναι πολύ διαφορετική από τις άλλες γλώσσες που ομιλούνται στην Ευρώπη, κυρίως εξαιτίας της σύνταξης της - έχει 15 διαφορετικές περιπτώσεις ουσιαστικό, ασυνήθιστες προφορές και τους μη παραδοσιακούς δομή της γραμματικής.

 

Φινλανδία 's Κλίμα

Διότι η Φινλανδία βρίσκεται αρκετά κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό, που βιώνει μια συνεχή ροή της θερμότητας που παράγεται από το Ρεύμα του Κόλπου.Η Φινλανδία είναι θερμότερο από τις γειτονικές της χώρες, λόγω της μετριοπαθή επιρροή της Βαλτικής Θάλασσας, μαζί με τις χιλιάδες των λιμνών στην ενδοχώρα αλληλεπιδρούν με την υγρασία Ρεύμα του Κόλπου. Ωστόσο, η Φινλανδία έχει πολύ κρύο, πολύ χιονισμένη χειμώνες που τυπικά δείτε θερμοκρασίες βυθίζουν στους -20 βαθμούς Fahrenheit (-30 Κελσίου), με το χιόνι τον επί του εδάφους από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Φινλανδία 's πιο θερμές μέρες συμβαίνουν τον Ιούλιο, όταν οι πολίτες απολαύσετε τον ζεστό ήλιο και 90 βαθμού Κελσίου (35 βαθμούς Κελσίου) θερμοκρασίες.

 

Θρησκεία στη Φινλανδία

Περίπου το 75 τοις εκατό των Φινλανδών ανήκουν στην Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία της Φινλανδίας. Το υπόλοιπο 25 τοις εκατό έχουν καμία θρησκευτικές πεποιθήσεις ή να θεωρούν τους εαυτούς τους Προτεστάντες, Ρωμαιοκαθολικοί ή εβραϊκή.

 

Επίσημες Αργίες

Πράξεις του Κοινοβουλίου καθιερώνουν Φινλανδία 's επίσημες αργίες οι οποίες περιλαμβάνουν το Νέο Έτος ' s, Πάσχα, Χριστουγέννων, των Θεοφανείων, All Saints Day 'και την Ημέρα Midsummer.Πρωτομαγιά και η Ημέρα της Ανεξαρτησίας θεωρούνται κοσμικό διακοπές.