μεταπτυχιακό δίπλωμα σε ευρωπαϊκές και διεθνείς μελέτες

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού διπλώματος στη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών (MEIS) είναι το αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας Διατμηματικό της Σχολής Διεθνών Σπουδών με τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Έρευνας, Ανθρωπιστικών και της Νομικής Σχολής. Το σήμα κατατεθέν του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι ισχυρή διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση, η οποία δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να ξεπεράσουν τα όρια των παραδοσιακών επιστημονικών κλάδων. Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, ένα άλλο χαρακτηριστικό που διακρίνει το πρόγραμμα από ανάλογες αυτά που προσφέρονται σε άλλα ιταλικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές με τις εν λόγω διεπιστημονική εργαλεία και τις ικανότητες που είναι απαραίτητες για μια ευρεία κατανόηση των οικονομικών, νομικών, πολιτικών και κοινωνικών μετασχηματισμών στην ευρωπαϊκή και διεθνή πλαίσια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διδασκαλία τα εργαλεία και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανάλυση της: την αλληλεπίδραση των ατομικών και συλλογικών φορέων, τόσο στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών και των διεθνών οργανισμών? η λειτουργία των ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών, νομικών, πολιτικών και κοινωνικών συστημάτων? Ευρωπαϊκά και διεθνή συστήματα διακυβέρνησης. Το πρόγραμμα MEIS αποδίδει μεγάλη σημασία στις ξένες γλώσσες, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη αποτελεσματικών δεξιοτήτων επικοινωνίας. Διδάσκονται μαθήματα, τη γλώσσα εργαστήρια και δραστηριότητες διδασκαλία συμβάλλει στην ανάπτυξη προηγμένων δεξιοτήτων επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα και να αναπτύξουν μια γνώση τουλάχιστον μιας επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός από μια βασική γνώση της ιταλικής).

Παράλληλα με τα μαθήματα που διδάσκονται η Σχολή λειτουργεί μια πλούσια σειρά διαλέξεων φιλοξενουμένων, σεμινάρια και συζητήσεις που κατέχονται από επισκέπτες καθηγητές διεθνούς κύρους και από επαγγελματίες που εργάζονται σε διακεκριμένους διεθνείς οργανισμούς. Οι μαθητές MEIS ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε αυτές και τις πολλές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Σχολή, όπως συνέδρια, συζητήσεις, σταδιοδρομίες ομιλίες και εκθέσεις και εργαστήρια που πραγματοποιούνται από τους επαγγελματίες.

Πρόσφατα, η Σχολή έχει δημιουργήσει ένα διπλό πρόγραμμα βαθμό με το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Metropolitan University της Πράγας (MUP). Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει έναν περιορισμένο αριθμό επιλεγμένων μαθητές να κερδίσουν ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το MUP, εκτός από το πτυχίο Μάστερ στο Ευρωπαϊκό και Διεθνών Σπουδών της Σχολής Διεθνών Σπουδών στο Τρέντο. Το πρόγραμμα αυτό εμπλουτίζει περαιτέρω το ευρύ φάσμα ευκαιριών για να περάσουν μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό μέσω διεθνών προγραμμάτων ανταλλαγών και Erasmus.

Η Σχολή προσφέρει σε λίγους επιλεγμένους μαθητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (IPEPS), που διοργανώθηκε από το Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS) στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την ενότητα Α 8 εβδομάδων Masters »στις σπουδές ευρωπαϊκής πολιτικής στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι (που ισοδυναμεί με μαθήματα για 12 μονάδες ECTS). IPEPS συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, το CEPS και μερικά πανεπιστήμια εταίρους στην ΕΕ (μεταξύ των οποίων Unitn-SIS). Το πρόγραμμα αυτό εμπλουτίζει περαιτέρω το ευρύ φάσμα ευκαιριών για να περάσουν μια περίοδο σπουδών στο εξωτερικό μέσω διεθνών προγραμμάτων ανταλλαγών και Erasmus.

Διάρκεια των δύο ετών του προγράμματος, καθηγητές παρέχουν στους φοιτητές με την περαιτέρω στήριξη και καθοδήγηση, αν και όταν χρειαστεί.

Σπουδαστές που προτίθενται να εγγραφούν για το πρώτο έτος της MEIS πρέπει να πληρούν μια σειρά από ακαδημαϊκές και γλωσσικές απαιτήσεις. Οι μαθητές πρέπει να έχουν κάποιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο στα βασικά μαθήματα του προγράμματος, καθώς και ένα πολύ καλό επίπεδο (Β2 +) της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη, καθώς και βασική γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου στο MEIS, ανατρέξτε στην ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του SIS που είναι διαθέσιμο τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Απασχόληση και τις προοπτικές σταδιοδρομίας

Το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού διπλώματος στη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών προετοιμάζει τους μαθητές για σταδιοδρομία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι απόφοιτοι θα είναι τα προσόντα για να: θέσεις αναμονή της ευθύνης μέσα σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με τις διεθνείς υποθέσεις και από ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς αγορές? εργαστεί για κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς που ασχολούνται με συγκεκριμένους τομείς των διεθνών υποθέσεων (όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διατήρηση της ειρήνης, την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία θεσμών, κλπ)? εισάγετε τη διπλωματική υπηρεσία.

Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάστερ παρέχει μια σταθερή προετοιμασία για εισαγωγή σε διεθνή προγράμματα PhD στις Διεθνείς Σπουδές και συναφή θέματα. Κρατώντας ένα μεταπτυχιακό από τη Σχολή, ωστόσο, δεν παρέχει προτιμησιακή πρόσβαση στην διδακτορικό πρόγραμμα προσφέρεται από τη Σχολή.

Τελευταία ενημέρωση Δεκ. 2016

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Established in 2001 thanks to the close and continued collaboration between its component Faculties (now Departments) of Law, Economics, Sociology and Arts & Humanities, the School turned into a C ... περαιτέρω

Established in 2001 thanks to the close and continued collaboration between its component Faculties (now Departments) of Law, Economics, Sociology and Arts & Humanities, the School turned into a Centre of the University in 2012. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη