University of Applied Arts Vienna

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ως κορυφαίο κέντρο αριστείας στην τέχνη και την έρευνα, το Angewandte αναγνωρίζεται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 • Έργα και εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς της τέχνης και της έρευνας της Angewandte. Η Angewandte κατέχει ηγετική θέση στην αυστριακή τέχνη και τον πολιτισμό.
 • Στον τομέα της καλλιτεχνικής έρευνας, η Angewandte διαδραματίζει βασικό ρόλο στην Αυστρία και έχει επίσης μεγάλη διεθνή αναγνώριση. Η επαναλαμβανόμενη επιτυχία των αιτήσεων που υποβάλλονται από το Πανεπιστήμιο στο πρόγραμμα του Αυστριακού Ταμείου Επιστημών (FWF) για την έρευνα με βάση την τέχνη (PEEK) δίνει ισχυρά στοιχεία για το υψηλό επίπεδο επίτευξής του.
 • Οι εξαιρετικοί διεθνείς καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί σε όλους τους κλάδους της Angewandte παρέχουν ουσιαστικές ώθηση στην ανάπτυξη των ατομικών τους κλάδων και πέρα από τα όρια των κλάδων τους - είτε στο έργο τέχνης τους, στις εκδόσεις τους, στην οργάνωση εκθέσεων, στην αγορά της τέχνης , στις δημιουργικές βιομηχανίες ή μέσω της παρουσίας των μέσων ενημέρωσης.
 • Η Angewandte έχει στη διάθεσή της ένα πυκνά υφαντό και διαρθρωτικά καθιερωμένο δίκτυο διεθνώς αναγνωρισμένων ιδρυμάτων και εμπειρογνωμόνων, παρέχοντας πολυάριθμες δυνατότητες συνεργασίας σε εθνικούς και διεθνείς εταίρους και ενδιαφερόμενα μέρη.

Students learning together


Μέσα από τις ενέργειές του, το Angewandte παρέχει αποτελεσματικές παρορμήσεις στη διαμόρφωση της κοινωνίας.

 • Τα διεπιστημονικά σχεδιασμένα έργα που διευθύνονται από την Angewandte απολαμβάνουν τη φήμη της παράδοσης σχετικών ωθήσεων και συμβολών σε διαδικασίες κοινωνικής ανάπτυξης σε τακτική βάση.
 • Οι απόφοιτοι του Angewandte, ως επαγγελματικά επιτυχημένες, καινοτόμες, κριτικής σκέψης, υπεύθυνες και υπερβατικά σκεπτόμενες προσωπικότητες, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κόσμου της τέχνης, των δημιουργικών βιομηχανιών και πέραν αυτής.
 • Ως βασικό κέντρο εκδηλώσεων και εκθέσεων, το Angewandte επωφελείται από μια επερχόμενη αρχιτεκτονική ανανέωση και επέκταση που αυξάνει τις δυνατότητές του να μεταδίδει άμεσα σχετικές καλλιτεχνικές και επιστημονικές γνώσεις σε διαφορετικές ομάδες-στόχους εντός της κοινωνίας.
 • Οι σχετικές ομιλίες στην πολιτική του πολιτισμού και της εκπαίδευσης αναπτύσσονται και διαμορφώνονται ενεργά με τη συμβολή του Angewandte.


Η Angewandte συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της Αυστρίας ως κόμβου καινοτομίας.

 • Συνδυάζοντας διεπιστημονικά τη δική του εμπειρία με τους σχετικούς ερευνητικούς εταίρους, το Angewandte συμβάλλει σε διάφορους αστερισμούς έργων για την επίτευξη καινοτόμων και κοινωνικοπολιτικών στόχων.
 • Οι απόφοιτοι, οι συμμετέχοντες στις δημιουργικές βιομηχανίες (π.χ. μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πρόσφατα ιδρυθεί ή προσανατολιστεί στην καινοτομία), συνεργάτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη κάνουν χρήση γνώσεων, υποστηρικτικής εμπειρογνωμοσύνης και υπηρεσιών που προσφέρονται από την Angewandte (π.χ. στην απόκτηση χρηματοδότησης από Επιχορηγήσεις ΕΕ).
 • Έτσι, η Angewandte εκπληρώνει μια λειτουργία γεφύρωσης μεταξύ εθνικών και διεθνών πρωταγωνιστών, γεγονός που εξασφαλίζει ταυτόχρονα τη σταθερή αγκυροβόλησή της στους σχετικούς τομείς πρακτικής.


Στην Angewandte, η διαφορά - περιεκτική, μεθοδική, πολιτιστική - θεωρείται ως πρόκληση και ευκαιρία για την εμπλοκή σε εποικοδομητική κριτική.

 • Διατηρώντας τους θεμελιώδεις στόχους του Angewandte ενημερωμένους με τον σημερινό κόσμο, οι δημιουργικές ιδέες και οι ενέργειες της οπτικής και των μέσων τέχνης, ο σχεδιασμός, η αρχιτεκτονική, η αισθητική, η ιστορία της τέχνης και οι φυσικές και πολιτιστικές επιστήμες εισέρχονται σε μια ζωντανή και σεβαστή αλληλεπίδραση. Έτσι, μπορεί να διατηρηθεί η απαιτητική ισορροπία μεταξύ αισθητικών-καλλιτεχνικών απαιτήσεων και προσδοκιών προσανατολισμένων στο αποτέλεσμα.
 • Η αλληλεπίδραση των διαφόρων δημιουργικών προοπτικών δημιουργεί συνεκτικές μεθόδους προσέγγισης, οι οποίες εξασφαλίζουν υπεύθυνη και καλά ενημερωμένη αλληλεπίδραση με κοινωνικοπολιτικά ή ιδεολογικά φορτισμένα θέματα.

Τοποθεσίες

Βιέννη

University of Applied Arts Vienna

Address
Βιέννη, Βιέννη, Αυστρία
Τηλέφωνο
+43 1 71133

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη