Evangelische Theologische Faculteit, Leuven

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Προφίλ του ΕΙΕΕ

Το Evangelische Theologische Faculteit (ETF) στο Leuven είναι ένα μοναδικό ίδρυμα για ανώτερη πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Βρισκόμαστε στην παλαιότερη πανεπιστημιακή πόλη της Μπενελούξ, σε μια χώρα όπου οι προτεστάντες είναι μόνο μια μικρή μειονότητα. Ταυτόχρονα, ως ένα από τα λίγα ευαγγελικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη, το ΕΙΕΕ έχει αντίκτυπο που ξεπερνά τα εθνικά μας σύνορα.

Αποστολή

Το ETF έχει ως στόχο να εμβαθύνει, να ενισχύσει και να εξοπλίσει το διεθνές ευαγγελικό κίνημα σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σχολή μας είναι προορισμός για όσους επιθυμούν να προετοιμαστούν επιστημονικά για να αναλάβουν ρόλους σε εκκλησίες, θρησκευτική εκπαίδευση, χριστιανικές οργανώσεις και πεδίο αποστολής. Μέσω της επιστημονικής έρευνας, των δημοσιεύσεων και της δια βίου μάθησης, το ΕΙΕΕ συμβάλλει στη θεολογική αντανάκλαση του ευαγγελικού κινήματος στο Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και παγκοσμίως. Επομένως, το καθήκον του ΕΙΕΕ είναι να τοποθετήσει όλες τις δραστηριότητές του στην υπηρεσία του Θεού και του γείτονά μας.

Οραμα

Το ΕΙΕΕ θέλει να εξοπλίσει τους ανθρώπους να πάρουν τη θέση τους στην Εκκλησία και την κοινωνία για να διαδώσουν τα καλά νέα του Ιησού Χριστού στον κόσμο. Η προσέγγισή μας βασίζεται στη Βίβλο , σε ακαδημαϊκό επίπεδο και εμπλουτίζει πολιτιστικά .

Βίβλος βασισμένος

Στην παράδοση της Μεταρρύθμισης και σύμφωνα με το παγκόσμιο ευαγγελικό κίνημα, μελετάμε τη Βίβλο ως την πρωταρχική και έγκυρη πηγή της χριστιανικής ζωής και σκέψης. Η προσοχή που ξοδεύουμε στη Γραφή δεν εξαλείφει τη σημασία της παράδοσης, της λογικής και της εμπειρίας. Αλλά για να αντιληφθεί κανείς τη Βίβλο ως Λόγο του Θεού, υπογραμμίζει τη σημασία της επιστημονικής εξήγησης της Παλαιάς και της Νέας Διαθήκης. Σημαίνει επίσης ότι η Βίβλος λαμβάνει κεντρική θέση στην εκπαίδευση, την έρευνα και την υπηρεσία μας.

Ακαδημαϊκό και ενημερωμένο

Είμαστε πεπεισμένοι για τη σημασία της σύγχρονης και επιστημονικά τεκμηριωμένης εκπαίδευσης και προσφέρουμε αναγνωρισμένα πτυχία σε ακαδημαϊκό επίπεδο (Bachelor, Master και PhD). Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε τον πνευματικό σχηματισμό σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας.

Διεθνές και Διεθνές

Οι άνθρωποι από μια ολόκληρη σειρά χωρών / ηπείρων και τα εκκλησιαστικά υπόβαθρα μελετούν και εργάζονται στο ίδρυμά μας. Αυτή η πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα εμπλουτίζει τον σχηματισμό, διευρύνει τον ορίζοντα και προετοιμάζει τους μαθητές μας να εργάζονται, να ζουν και να πιστεύουν μαζί σε μια διαπολιτισμική κοινωνία και ένα περιβάλλον εκκλησίας.

Λεύκεν

Το ETF βρίσκεται στο Heverlee, ένα προάστιο της παλιάς αλλά ζωτικής πόλης του Λούβεν του αιώνα . Το Leuven απέχει μόνο λίγα βήματα από τις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης και κοντά στο εθνικό αεροδρόμιο. Η ιστορία του Leuven ως πανεπιστημιακής πόλης χρονολογείται από το 1425, όταν ιδρύθηκε το πανεπιστήμιο. Τα Erasmus, Vesalius και Mercator είναι μερικά από τα σπουδαία μυαλά που μελετούσαν εδώ. Τα κτίρια του παλαιότερου πανεπιστημίου στις Κάτω Χώρες κοσμούν σχεδόν κάθε γωνιά και η ζωή στην πόλη είναι γεμάτη κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους λόγω των περισσότερων από 55.000 μαθητών που κατοικούν εδώ. Είναι λογικό το Λεύκεν να είναι γνωστό ως η φοιτητική πόλη στο Βέλγιο.

Το Leuven έχει πολλούς θησαυρούς: ένα όμορφο ιστορικό κέντρο της πόλης με μαργαριτάρια, όπως το δημαρχείο που χτίστηκε το 1439 ή ακόμα και το μεγαλύτερο Grand Béguinage. Αλλά και το νέο μουσείο Μ, ο βοτανικός κήπος, οι γοητευτικοί εμπορικοί δρόμοι, τα εστιατόρια και οι υπαίθριες καφετέριες. Θα βρείτε πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε τον πολιτισμό, τη φύση και τον αθλητισμό . Στο Λεύκεν υπάρχει ένας αριθμός μικρών Προτεσταντικών Ευαγγελικών Εκκλησιών. Στη γύρω περιοχή, θα βρείτε ακόμα περισσότερα.

Είναι εύκολο να φτάσετε στο Λούβεν με ποδήλατο ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το ίδιο το Λέβεν είναι εύκολα προσβάσιμο : η πόλη βρίσκεται στη συμβολή δύο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, υπάρχει σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πόλης και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών απέχει 15 χιλιόμετρα.

Στοιχεία και αριθμοί

Evangelische Theologische Faculteit τον Φεβρουάριο του 2015, που εκφράζεται σε μερικούς αριθμούς:

203 φοιτητές

  • 80 Bachelor's
  • 71 Μεταπτυχιακό (συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Ειδικής Εκπαίδευσης)
  • 52 PhD
  • 19 εθνικότητες / χώρες </ li>

60 μέλη του προσωπικού

  • 34 ανεξάρτητο ακαδημαϊκό προσωπικό (λέκτορας, αναπληρωτής καθηγητής, καθηγητής)
  • 12 βοηθώντας το ακαδημαϊκό προσωπικό (βοηθός, μεταδιδακτορικός ερευνητής, βοηθός καθηγητή διδασκαλίας)
  • 5 ειδικό ακαδημαϊκό προσωπικό (φιλοξενούμενοι-λέκτορες, ερευνητές, ανώτεροι ερευνητές)
  • 9 διοικητικό και τεχνικό προσωπικό
  • 11 εθελοντές από τους οποίους 4 ιεραπόστολοι

Πάνω από 1000 αποφοίτους

Πάνω από 100 δημοσιεύσεις το 2014

62 διδακτορικές σπουδές

6 τμήματα

16 εταίρους-ιδρύματα

70 μαθητές που ζουν στην πανεπιστημιούπολη

Τοποθεσίες

Λεύκεν

Address
Evangelische Theologische Faculteit
Sint-Jansbergsesteenweg 95-97

3001 Λεύκεν, Φλάνδρα, Βέλγιο

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη