Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών είναι ένα αυτόνομο τμήμα του το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Δημιουργήθηκε το 2001 με πρωτοβουλία λαμβάνεται από τη φλαμανδική κυβέρνηση. Ως Jean Monnet Κέντρο Αριστείας, το IES διδάσκει προηγμένα προγράμματα Μάστερ, και εστιάζει στην διεπιστημονική έρευνα σε Ευρωπαϊκές Σπουδές, ειδικότερα σχετικά με το ρόλο της ΕΕ σε ένα διεθνές περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η IES παρέχει ακαδημαϊκές υπηρεσίες στους μελετητές, φορείς χάραξης πολιτικής και το ευρύ κοινό.

Το Ινστιτούτου κεντρική τοποθεσία στις Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα της Ευρώπης, το καθιστά ιδανικό χώρο εργασίας για τους μαθητές και καταξιωμένους ερευνητές που επιθυμούν να διεξάγει έρευνα σε ένα διεθνές διεπιστημονικό περιβάλλον και κάνει. Το IES παρέχει επίσης ένα ιδανικό βήμα για συνέδρια και εργαστήρια για τα ευρωπαϊκά θέματα.

Η αποστολή της IES είναι τριπλός:

  1. Παροχή προηγμένων εκπαίδευση: μέσω LL.M της στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ΜΑ στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ανάπτυξη («Euromaster»), το ετήσιο Θερινό Σχολείο του σχετικά με την ευρωπαϊκή απόφαση-Διαδικασία Λήψης και 3 E-Learning ενότητες του σχετικά με το ευρωπαϊκό δίκαιο, θεσμικά όργανα και τις πηγές πληροφόρησης.
  2. Διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας: έρευνα συντονίζεται από το IES Ακαδημαϊκό διευθυντή και διεξήχθη από ερευνητές PhD, καθώς και μεταδιδακτορικού Senior Research Fellows που οδηγούν ερευνητικούς τομείς.
  3. Η παροχή επιστημονικών υπηρεσιών στον τομέα των Ευρωπαϊκών Σπουδών: οργάνωση ετήσιων συνεδρίων, τακτικά εργαστήρια και επανέλαβε σειρά διαλέξεων, και με τη διεξαγωγή της έρευνας ανατέθηκε.

Το Ινστιτούτο συνεργάζεται στενά με πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στο Βέλγιο, την Ευρώπη και διεθνώς. Αυτές οι εταιρικές σχέσεις και η συνεχής ανταλλαγή νέων ιδεών με επαγγελματίες και επιστήμονες επιτρέπει το IES την ενίσχυση της έρευνας τους στόχους της και να παράγει υψηλού επιπέδου μείγμα των εννοιολογικών και πρακτικών γνώσεων con όλες τις μεγάλες πολιτικές της ΕΕ.

Στρατηγική

Έρευνα στο IES εστιάζεται στην ΕΕ σε ένα διεθνές πλαίσιο. Διερευνά όργανα της ΕΕ, τις πολιτικές και δίκαιο στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς δικαίου και της πολιτικής. Τα ερευνητικά έργα που θα αναλύσει το ρόλο της ΕΕ ως παγκόσμιου παράγοντα και την αλληλεπίδραση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής διάστασης των πολιτικών της ΕΕ. Αφορούν επίσης τη σχέση μεταξύ της ΕΕ και των διεθνών οργανισμών. Για το σκοπό αυτό, το Ινστιτούτο προωθεί μια διεπιστημονική προσέγγιση που συνδυάζει νομικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εμπειρογνωμοσύνης. Εστιάζει στην έρευνα για μελλοντικές εκτιμήσεις που παράγει πολιτική σχετικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για πολιτικούς φορείς λήψης αποφάσεων και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σημαντικά Θέματα Έρευνας

Ενώ IES έρευνα περιλαμβάνει κυρίως ένα ευρύ φάσμα των ευρωπαϊκών σπουδών, το Ινστιτούτο εστιάζει τους πόρους της σε ένα εξελισσόμενο σύνολο του συμπλέγματος έρευνας:

  • Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη
  • Μετανάστευση, ποικιλομορφία και τη δικαιοσύνη
  • Διεθνής ασφάλεια
  • Ευρωπαϊκή Οικονομική Διακυβέρνηση

Αυτές οι συστάδες προωθούνται μέσω της δρομολογεί δικές ερευνητικών έργων (κυρίως σε επίπεδο διδακτορικού), καθώς και την άντληση κεφαλαίων από εξωτερικούς χορηγούς.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά
  • γαλλική γλώσσα

Όψη Μεταπτυχιακά Επιστημών (MSc) » Όψη Μεταπτυχιακά Πιστοποιητικά » Όψη Μαθήματα » Όψη Μεταπτυχιακό στη Νομική (LLM) »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc)

MSc στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση Μερική παρακολούθηση 1 - 2 χρόνια September 2018 Βέλγιο Βρυξέλλες +1 περισσότερα

Ένα πρόγραμμα, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών (IES), σε συνεργασία με τη σχολή των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών επιστημών, Vrije Universiteit και της Solvay Business School. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένη προς την παροχή μια ακαδημαϊκή θεωρία με βάση την κατανόηση των πολιτικών, των θεσμικών οργάνων και των κοινωνικο-οικονομικών διαδικασιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. [+]

Η Euromaster είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα προσανατολίζεται προς μια διεθνή γκάμα των νέων και μεσαίου επιπέδου επαγγελματίες καθώς και προηγμένες φοιτητές από όλες τις πολιτικές επιστήμες. Παρέχει στους φοιτητές με προηγμένες ακαδημαϊκή κατάρτιση σε ένα ευρύ φάσμα των πολιτικών και των εννοιών της ΕΕ, προκειμένου να αποκτήσουν μια εις βάθος κατανόηση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και στις δύο οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις της. Το πρόγραμμα λειτουργεί ως "Master μετά Master", απαιτείται οι μαθητές να έχουν ισχυρή και συνεπή σήματα σε ένα τουλάχιστον 4 έτη σπουδών. ... [-]


Βίντεο

The EU's role in International Climate Politics

Επικοινωνία

Institute for European Studies

Διεύθυνση Pleinlaan 5, 1st floor
B-1050 Βρυξέλλες, Βέλγιο
Ιστοσελίδα http://www.ies.be/
Τηλέφωνο +32 2 614 80 01