KU Leuven: Faculty of Economics and Business

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η σχολή μας μπορεί να διαθέτει εκτεταμένα εθνικά και διεθνή δίκτυα τόσο στην έρευνα όσο και στην εκπαίδευση. Σε εθνικό επίπεδο, έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω τακτικών εργαστηρίων με τους «κυβερνητικούς καπετάνιους», τόσο μέσα στην σχολή - με τη μορφή των αποκαλούμενων «συναντήσεων των υποτρόφων» - όσο και εκτός σχολής σε συνεργασία με τη διοίκηση Vlerick Leuven Gent Σχολείο. Σε διεθνές επίπεδο έχουμε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με κορυφαία ξένα πανεπιστήμια όπως το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, το Πανεπιστήμιο του Σικάγο Business School και το Πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, το Queen's University, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Université de Montréal στον Καναδά, τα IIM της Καλκούτα και το Μπανγκαλόρ στην Ινδία, το Κινεζικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πόλης στο Χονγκ Κονγκ, το Πανεπιστήμιο Διαχείρισης της Σιγκαπούρης και 65 πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές ανεξάρτητες επιτροπές επισκέψεων έχουν αναγνωρίσει την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας στην σχολή μας. Στην εκπαίδευσή μας και την έρευνα, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις κοινωνικές τάσεις, όπως η πιστωτική κρίση, η παγκοσμιοποίηση και ο ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία μας. Η καθοδήγηση των φοιτητών, η αειφόρος εκπαίδευση και η διεξοδική επιστημονική έρευνα είναι οι τρεις κύριοι πυλώνες μας.

Τέλος, είναι χρήσιμο να συζητήσουμε εν συντομία τη μοναδική μας θέση. Η σχολή μας βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Leuven, που χαρακτηρίζεται από την πανεπιστημιακή παράδοση που ξεπερνά το 575 ετών, αλλά είναι γεμάτη δυναμισμό, προοδευτικοί καλλιτέχνες και μαθητές. Η σχολή μας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το νέο ερευνητικό πάρκο της Heverlee, που μερικές φορές αποκαλείται "Silicon Valley" του Βελγίου. Τα θεσμικά όργανα των Βρυξελλών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι ποτέ μακριά, τόσο κυριολεκτικά όσο και εικαστικά. Πολλοί συνάδελφοι παρέχουν συμβουλές στα ευρωπαϊκά τμήματα και πολλοί εργάτες των αποφοίτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Η αποστολή και οι αξίες μας

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Οι κύριες αποστολές της Σχολής Οικονομικών και Επιχειρήσεων είναι η εκπαίδευση και η έρευνα.

Μια εκπαίδευση FEB στοχεύει να προετοιμάσει τους μαθητές για επιτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες και σταδιοδρομίες στον εταιρικό κόσμο, στη χάραξη εθνικών και διεθνών δημόσιων πολιτικών ή στην έρευνα. Για να επιτευχθεί αυτό το FEB προσφέρει υψηλής ποιότητας, με βάση την έρευνα προγράμματα σπουδών στον τομέα τόσο των οικονομικών και των επιχειρήσεων, και από το Bachelor έως το Ph.D.

Δεύτερον, η ΦΕΒ θέλει να ενθαρρύνει την έρευνα με υψηλό ακαδημαϊκό και κοινωνικό αντίκτυπο και υψηλή προβολή στον εταιρικό κόσμο.

Η φιλοδοξία της ΦΕΒ είναι να είναι μια κορυφαία κοινότητα μάθησης και έρευνας στην Ευρώπη και να υπερέχει στα διάφορα ερευνητικά υποπεδία που φιλοξενεί η Σχολή, αξίζοντας έτσι την υψηλή της θέση στην κορυφή των ευρωπαϊκών σχολών οικονομίας και επιχειρήσεων.

Για να επιτύχει αυτούς τους διπλούς πρωταρχικούς στόχους, η ΦΕΒ θέλει να αναπτύξει ένα περιβάλλον τόνωσης για το προσωπικό και τους φοιτητές, όπου αισθάνονται ελεύθεροι να αναπτύξουν την καινοτόμο, δεοντολογική και επιχειρηματική τους εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της εκπαίδευσης, της έρευνας και των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της οικονομικής πολιτικής και των επιχειρήσεων τη μεγαλύτερη κοινωνία και τη διατήρηση μιας παγκόσμιας εστίασης μέσω διεθνών ανταλλαγών και συνεργασίας.

Φ.Π.Α.

Ενώ επιδιώκει την αποστολή και το όραμά της, η FEB δεσμεύεται να είναι:

  • Σκληρό σε αυτό που διδάσκουμε, αυτό που ερευνάμε και στη διδασκαλία όσων ερευνούμε.
  • Καινοτομία στην εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα και στη φιλοδοξία μας να παίξουμε στην πρώτη γραμμή της ερευνητικής κοινότητας.
  • Collegial στο στυλ διοίκησής μας και προς τους συναφείς εσωτερικούς και εξωτερικούς φορείς.
  • Σχετικά με την αφοσίωσή μας στη μετάφραση πρακτικών στοιχείων σε πρακτικές βασισμένες σε αποδεικτικά στοιχεία και στην προώθηση της έρευνας με υψηλό ακαδημαϊκό και κοινωνικό αντίκτυπο και υψηλής προβολής στον εταιρικό κόσμο.
  • Κοινωνικά υπεύθυνος για το ρόλο μας ως ανοιχτού κέντρου συζήτησης για εταιρικά, οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά θέματα, με διεθνή και διαπολιτισμική εστίαση.
  • Σύμφωνα με την ταυτότητα και την αποστολή της KU Leuven, η FEB υποστηρίζει και υποστηρίζει τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κοινωνική δικαιοσύνη και το σεβασμό της διαφορετικότητας σε άτομα, κοινότητες και ιδέες.

ΠΡΟΧΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ KU LEUVEN

Καλωσορίσατε στο Katholieke Universiteit Leuven, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση βασισμένη σε πρωτοποριακές διεθνείς επιστημονικές έρευνες και εξαιρετικές, ευρύτατες εγκαταστάσεις φοιτητών. Το Leuven είναι μια γραφική ιστορική πόλη, αλλά αυτή που είναι γεμάτη ζωή και ζει σε ρυθμό σπουδαστή.

Βρίσκεται στο Βέλγιο, στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης, το KU Leuven υπήρξε κέντρο εκμάθησης για σχεδόν έξι αιώνες. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Βελγίου και ιδρύθηκε το 1425 ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ως κορυφαίος ευρωπαϊκός ερευνητικός πανεπιστήμιο και συνιδρυτής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Ερευνών (LERU), το KU Leuven προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία διεθνών προγραμμάτων μάστερ, τα οποία υποστηρίζονται από υψηλής ποιότητας, καινοτόμες, διεπιστημονικές έρευνες.

Από την ίδρυσή της, η KU Leuven έχει έδρα στην πόλη που μοιράζεται το όνομά της. Το Leuven είναι μια ευχάριστη, ασφαλή και πολυσύχναστη φοιτητική πόλη, όπου η πλούσια ιστορία των αιώνων συναντά την αιχμή της επιστήμης. Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης προγράμματα σπουδών σε πανεπιστημιουπόλεις σε 11 βελγικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών, της Γάνδης και της Αμβέρσας.

Δήλωση αποστολής

Το KU Leuven εκπληρώνει την αποστολή του παρέχοντας υψηλής ποιότητας διεπιστημονική έρευνα και εκπαίδευση με καθολική υπογραφή.

Τοποθεσίες

Λεύκεν

Address
Naamsestraat 69 box 3500
3000 Leuven
Belgium

Λεύκεν, Φλάνδρα, Βέλγιο

Αμβέρσα

Address
Korte Nieuwstraat 33
2000 Antwerpen
BELGIUM

2000 Antwerpen Αμβέρσα, Φλάνδρα, Βέλγιο

Βρυξέλλες

Address
Warmoesberg 26
1000 Brussels
BELGIUM

1000 Brussels Βρυξέλλες, Βέλγιο

Διαπιστεύσεις

EFMD Equis Accredited

FAQ

Άλλη