Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Η ιστορία της Σχολής Επιστημών είναι παράλληλη με εκείνη του Πανεπιστημίου του Leuven, με τέσσερις σημαντικές περιόδους:

  1. Το παλιό Πανεπιστήμιο (1425-1797)
  2. Το Πανεπιστήμιο (1817-1835)
  3. Το Καθολικό Πανεπιστήμιο (1835-1968)
  4. Το αυτόνομο Ολλανδόφωνο Καθολικό Πανεπιστήμιο (από το 1968)

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (1425-1797)

Το 1425, ο Πάπας έδωσε την άδεια του Martinus V να δημιουργήσει έναν στρατηγό του Leuven με τέσσερις σχολές: Artes, Canon Law, Civil Law, and Medicine. Το 1432, προστέθηκε Θεολογική Σχολή, καθιστώντας το σπουδές γενικότητας στις μεσαιωνικές έννοιες ένα πλήρες πανεπιστήμιο. Από την αρχή, η επιστήμη ήταν μια σημαντική συνιστώσα του πανεπιστημίου του Leuven: τόσο οι φυσικές επιστήμες μελετήθηκαν τόσο στην Artes, όσο και στην ιατρική σχολή.

Η Σχολή Artes ήταν ο πρόδρομος της σημερινής Σχολής Τεχνών και Επιστημών. Οι σπουδαστές αρχικά εκπαιδεύτηκαν στις επτά «φιλελεύθερες τέχνες», υποδιαιρούμενες σε trivium (γραμματική-λογοτεχνική εκπαίδευση) και quadrivium (μαθηματικά, μουσική και αστρονομία). Αυτή η εκπαίδευση σύντομα μετατράπηκε σε τριπλή εκπαίδευση στη λογική, τη φυσική και τη μεταφυσική. Το μεταπτυχιακό δίπλωμα των Αρτών έδωσε πρόσβαση στις ανώτερες σχολές (Θεολογία, Νομοθεσία και Ιατρική).

Στις πρώτες μέρες του Παλαιού Πανεπιστημίου, αρκετοί σημαντικοί επιστήμονες έμειναν στο Λούβεν. Ο Gemma Frisius (εικόνα) ήταν μαθηματικός, κοσμογράφος και ιατρός με διεθνή φήμη. Ο Frisius εισήγαγε την τοπογραφική τριγωνισμό και έτσι έθεσε μια σταθερή μαθηματική βάση στη χαρτογραφία. Ο Gerard Mercator, πατέρας της σύγχρονης γεωγραφίας, ήταν μαθητής του Frisius. Ο Rembert Dodoens και ο Carolus Clusius, ιδρυτές της εμπειρικής βοτανικής, επίσης μελέτησαν στο Λουβαίν. Ένας ακόμη πρωτοπόρος της σύγχρονης ιατρικής, Ανδρέας Βεσάλιος, έλαβε τη βασική επιστημονική του κατάρτιση στο Λουβαίν.

Μετά την ακμή του 16ου αιώνα, η φυσική επιστήμη γνώρισε μια κρίση. Παρόλο που η σχολή ενσωμάτωσε γρήγορα τις επιστημονικές καινοτομίες στο πρόγραμμά της, παρέμεινε μακρόχρονη σε σχέση με τη Νευτώνεια φυσική. Μόλις τον 18ο αιώνα οι πλέον απαρχαιωμένες δομές της σχολής προσαρμόστηκαν στις επιστημονικές προδιαγραφές του Διαφωτισμού. Μέχρι το 1780, η εκπαίδευση στο Leuven ήταν και πάλι σταθερή και ακόμη και η αρχική έρευνα διεξήχθη. Ο Jan Pieter Minckelers ανακάλυψε ένα εύφλεκτο αέριο, που εξήχθη από άνθρακα, το οποίο χρησιμοποίησε για να φωτίσει την αίθουσα του. Αλλά η πολιτική κατάσταση καθιστούσε αδύνατη μια βιώσιμη νέα άνθηση. Μετά την προσάρτηση της Νότιας Ολλανδίας στη Γαλλία, το παλαιό πανεπιστήμιο καταργήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1797.

ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (1835-1968)

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η Σχολή Θετικών Επιστημών αποκτά σταδιακά μια νέα θέση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Οι φυσικές επιστήμες δεν είναι πλέον μόνο προετοιμασία για ιατρικές σπουδές. Το 1869 διατέθηκαν έξι βαθμοί διδακτορικών σπουδών: μαθηματικά, φυσική, χημεία, γεωλογία-ορυκτολογία, βοτανική και ζωολογία. Το 1900 υπάρχει γεωγραφία και το 1919 οι καθαρές και εφαρμοσμένες χημικές επιστήμες.

Οι Ειδικές Σχολές Μηχανικών, που ιδρύθηκαν το 1864 στο πλαίσιο της Σχολής με πρωτοβουλία αρκετών καθολικών βιομηχάνων, είχαν το καθεστώς αυτόνομης σχολής το 1961. Το Ινστιτούτο Αγρονομίας, που ιδρύθηκε ως ανεξάρτητο ίδρυμα το 1878, συνδέθηκε επίσης με την Σχολή Επιστημών από το 1892 και μετά.

Η αρχική έρευνα είναι από το 19ο μέχρι το ρητό καθήκον του πανεπιστημιακού αιώνα. Ο παλαιοντολόγος και ζωολόγος Pierre-Joseph Van Beneden ήταν ένας παθιασμένος επιστήμονας, ο οποίος δημοσίευσε μελέτες για τη θαλάσσια βιολογία και τα παρασιτικά σκουλήκια. Ο Van Beneden συνέβαλε επίσης σημαντικά στην ανάπτυξη του Μουσείου Ζωολογίας. Ο χημίστας Louis Henry άνοιξε το εργαστήριό του για τη χημεία το 1863 και κάτω από την ώθηση του, η πρακτική και προσωπική έρευνα έγινε μέρος της πορείας. Ο ίδιος ο ίδιος Henry έκανε έρευνα στην οργανική χημεία. Ο Jean-Baptiste Carnoy ίδρυσε εργαστήριο κυτταρολογίας και ξεκίνησε επίσης ένα μάθημα πρακτικής μικροσκοπίας. Ο διάδοχός του Frans Alfons Janssens είναι ο ανακαλύπτης της διασταύρωσης κατά τη διάρκεια της μείωσης. Ο γεωλόγος Charles-Louis de la Vallée-Poussin μελέτησε, μεταξύ άλλων, τη γεωμορφολογία της κοιλάδας του Meuse, ο γιος του Charles-Jean de La Vallée Poussin έκανε πρωτότυπη έρευνα στα μαθηματικά, ιδιαίτερα στον τομέα του ολοκληρωμένου και διαφορικού λογισμικού και των πρωταρχικών αριθμών . Το Cours d'Analysis Infinitésimale (που δημοσιεύθηκε αρχικά το 1903 και το 1906) εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. η τελευταία εκτύπωση πραγματοποιήθηκε το 2003. Ο De la Vallée-Poussin ήταν επίσης ο υποστηρικτής ενός από τους σημαντικότερους φυσικούς επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Leuven: ο κοσμολόγος Georges Lemaître, ιδρυτής της θεωρίας του Big Bang.

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΚΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΑΠΟ ΤΟ 1968)

Από το 1968 το γαλλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου του Leuven μεταφέρθηκε στη Louvain-la-Neuve. Η Σχολή Επιστημών μεταφέρθηκε σταδιακά στη νέα πανεπιστημιούπολη της Heverlee, όπου στεγάζονται τώρα όλα τα τμήματα, με εξαίρεση ένα τμήμα του Τμήματος Βιολογίας. Από τη δεκαετία του 1980, το φάσμα των προγραμμάτων έχει επεκταθεί με ένα πρόγραμμα πληροφορικής, πρώτα ένα επιστημονικό και νομικό πτυχίο από το 1992.

Σήμερα, περίπου 2.400 φοιτητές σπουδάζουν σε ένα από τα οκτώ προγράμματα του Bachelor και στα δώδεκα ολλανδικά και εννέα Αγγλικά που διδάσκουν προγράμματα Μάστερ στη Σχολή Επιστημών. Επιπλέον, η σχολή συμμετέχει επίσης σε δέκα μεταπτυχιακά προγράμματα που οργανώνονται σε συνεργασία με άλλες σχολές.

Με ευχαριστίες στους καθηγητές G. Vanpaemel και E. Lamberts

ΠΡΟΧΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ KU LEUVEN

Καλωσορίσατε στο Katholieke Universiteit Leuven, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση βασισμένη σε πρωτοποριακές διεθνείς επιστημονικές έρευνες και εξαιρετικές, ευρύτατες εγκαταστάσεις φοιτητών. Το Leuven είναι μια γραφική ιστορική πόλη, αλλά αυτή που είναι γεμάτη ζωή και ζει σε ρυθμό σπουδαστή.

Βρίσκεται στο Βέλγιο, στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης, το KU Leuven υπήρξε κέντρο εκμάθησης για σχεδόν έξι αιώνες. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Βελγίου και ιδρύθηκε το 1425 ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ως κορυφαίος ευρωπαϊκός ερευνητικός πανεπιστήμιο και συνιδρυτής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Ερευνών (LERU), το KU Leuven προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία διεθνών προγραμμάτων μάστερ, τα οποία υποστηρίζονται από υψηλής ποιότητας, καινοτόμες, διεπιστημονικές έρευνες.

Από την ίδρυσή της, η KU Leuven έχει έδρα στην πόλη που μοιράζεται το όνομά της. Το Leuven είναι μια ευχάριστη, ασφαλή και πολυσύχναστη φοιτητική πόλη, όπου η πλούσια ιστορία των αιώνων συναντά την αιχμή της επιστήμης. Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης προγράμματα σπουδών σε πανεπιστημιουπόλεις σε 11 βελγικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών, της Γάνδης και της Αμβέρσας.

Δήλωση αποστολής

Το KU Leuven εκπληρώνει την αποστολή του παρέχοντας υψηλής ποιότητας διεπιστημονική έρευνα και εκπαίδευση με καθολική υπογραφή.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Αγγλικά
Ολλανδός

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc)

KU Leuven: Faculty of Science

... [+]

LO11: Έχετε μια κριτική προσέγγιση για το χώρο των διαστημικών δραστηριοτήτων στο κοινωνικό τους πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των δεοντολογικών ζητημάτων που προκύπτουν από τις διαστημικές δραστηριότητες.

[-]
Βέλγιο Leuven
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
Μερική παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
KU Leuven: Faculty of Science

Το Master of Science in Digital Humanities βοηθά τους πτυχιούχους των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Κοινωνικών Επιστημών και των Επιστημών της επιστήμης να αναπτύξουν ψηφι ... [+]

Οι ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες είναι ένας νέος τομέας έρευνας, ο οποίος επικεντρώνεται στη χρήση υπολογιστικών τεχνικών για την υποστήριξη της έρευνας στις Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Συμπεριφορικές Επιστήμες. Ένας από τους βασικούς οδηγούς του πεδίου είναι η πρόσφατη διαθεσιμότητα μεγάλων ψηφιακών αποθετηρίων σε πολλές περιοχές των Ανθρωπιστικών Επιστημών, των Κοινωνικών Επιστημών και των Επιστημών της Συμπεριφοράς. Αυτά τα αποθετήρια προσφέρουν την προοπτική εφαρμογής τεχνικών υπολογιστικής απεικόνισης, αναζήτησης και ανάλυσης, οδηγώντας στην ανακάλυψη νέων γνώσεων και γνώσεων. Ο τομέας εφαρμόζει επίσης νέες ψηφιακές τεχνικές για την ενίσχυση προσεγγίσεων, διαδικασιών, δεξιοτήτων και μεθόδων που αναπτύχθηκαν και εφαρμόστηκαν στις Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Συμπεριφορικές Επιστήμες. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ψηφιακών τεχνικών στις διδακτικές επιστήμες, τη χρήση ψηφιακών παιχνιδιών στις κοινωνικές επιστήμες ή τη χρήση ψηφιακών τεχνικών στην ηλεκτρονική δημοσίευση.... [-]

Βέλγιο Leuven
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
Μερική παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά