Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

IEE-ULB, The Institute for European Studies στις Βρυξέλλες

Η οργάνωση του IEE-ULB είναι μοναδική, χάρη στις διεθνείς ομάδες του, την αλληλεπίδραση με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και τη στενή σχέση μεταξύ διδασκαλίας και έρευνας.

Το IEE-ULB είναι ένα κέντρο διεπιστημονικής αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα. Επικεντρώνεται σε ευρωπαϊκά θέματα.

Γιατί να έχετε ένα Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες;

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Ρώμης , οι ακαδημαϊκές αρχές του ULB αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Το IEE-ULB καλύπτει κυρίως τέσσερις κλάδους: το ευρωπαϊκό δίκαιο, την πολιτική επιστήμη, την οικονομία και την ιστορία. Ως διεπιστημονικό κέντρο έρευνας και διδασκαλίας, εκπαιδεύει ειδικούς σε ευρωπαϊκά θέματα.

Το IEE-ULB - ένα ινστιτούτο με διεθνείς διαστάσεις

Στο IEE-ULB, οι διδάσκοντες προέρχονται από δώδεκα χώρες. Οι φοιτητές αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 30 εθνικότητες.

Η διεθνής διάσταση είναι ακόμη πιο εμφανής όταν πρόκειται για τους ερευνητές μας. Το ινστιτούτο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη δημιουργία και το συντονισμό ευρωπαϊκών ή διεθνών ερευνητικών δικτύων .

Πανεπιστήμιο κοντά στα θεσμικά όργανα

Βρίσκεται στις Βρυξέλλες, το IEE-ULB επωφελείται από τη θέση του στην καρδιά της Ευρώπης . Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, ανώτεροι υπάλληλοι και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συμμετέχουν στη διδασκαλία, την έρευνα και τη δημόσια συζήτηση

Αυτοί οι ασκούμενοι αποτελούν συχνά μέρος του δικτύου AlumnIEE . Δίνουν διαλέξεις στους μαθητές και παρέχουν καθοδήγηση. Συναντιούνται σε συνέδρια, θερινά σχολεία και μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Εκπαίδευση που εξελίσσεται με την έρευνά μας

Το IEE-ULB εξασφαλίζει τη συνοχή μεταξύ της ερευνητικής της ατζέντας και της διδασκαλίας του . Η έρευνα εξελίσσεται ανάλογα με την οικοδόμηση της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών προκλήσεων. Με αυτό το πνεύμα, τα μαθήματα επανεξετάζονται τακτικά.

Η έδρα της IEE-ULB: ένα κτίριο Blomme

Το 1964, η IEE ίδρυσε την έδρα της σε μια πολύ ιδιαίτερη βίλα στην οδό FD Roosevelt, 39, στο Ixelles. Το κτίριο σχεδιάστηκε μεταξύ του 1926 και του 1928 από τον Adrien Blomme, κύριο αρχιτέκτονα στις Βρυξέλλες. Το 1990, το IEE-ULB επεκτείνεται στην παρακείμενη βίλα.

Το L'IEE-ULB αντιπροσωπεύει μισό αιώνα καινοτομίας στις ευρωπαϊκές σπουδές. Το βίντεο μας δείχνει μέσω των ερευνητών και των ακαδημαϊκών μας.

Οι 3 εντολές του IEE-ULB

Το IEE-ULB διαδραματίζει ένα ρόλο στον καθορισμό του τόπου της Ευρώπης στον κόσμο. Αναπτύσσει τις δραστηριότητές της γύρω από 3 εντολές: διδασκαλία, έρευνα και δημόσιο διάλογο.

Ο ειδικός χαρακτήρας του IEE-ULB είναι να ενσωματώσει τις 3 εντολές του. Η θεωρητική εκπαίδευση είναι προσανατολισμένη στην πράξη. Η επιστημονική έρευνα τροφοδοτεί τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στον κόσμο.


Διδασκαλία

Το IEE-ULB προσφέρει διάφορα πτυχία Master και Specialized Master στις ευρωπαϊκές σπουδές .

Το ίδρυμα συνεργάζεται με τις πανεπιστημιακές σχολές του ULB:

  • Σχολή Οικονομικών και Διοίκησης της Solvay στις Βρυξέλλες
  • Τμήμα Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Επιστημών
  • Τμήμα Νομικής και Εγκληματολογίας

Τα μαθήματα προσανατολίζονται ώστε να παρέχουν πειθαρχική ή διεπιστημονική αριστεία . Διδάσκονται είτε στα αγγλικά είτε στα αγγλικά και τα γαλλικά. Αντικατοπτρίζουν τις βασικές κατευθύνσεις της έρευνας που διεξάγεται στις ευρωπαϊκές σπουδές. Προκειμένου να προωθηθεί ο επαγγελματισμός, τα προγράμματα συνδυάζουν τη θεωρία και την πρακτική.


Έρευνα στο IEE-ULB

Από την ίδρυσή της, η IEE έχει τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της έρευνας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Είναι πιστοποιημένο ως " Κέντρο αριστείας Jean Monnet (CEJM)". Αυτό επιβεβαιώνει την ποιότητα της έρευνας που διεξάγεται σε ευρωπαϊκά θέματα και προκλήσεις.

Η έρευνα στο IEE περιστρέφεται γύρω από 4 θέματα :

  • Η Ευρώπη ως χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης
  • Την Ευρώπη ως τομέα οικονομικής και κοινωνικής ρύθμισης
  • Η Ευρώπη ως κοινότητα κανόνων και αξιών
  • Ευρώπη στον κόσμο


Δημόσια συζήτηση

Το IEE-ULB δεν είναι ένα απομονωμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Είναι ένας δημόσιος χώρος όπου ενθαρρύνεται η ανταλλαγή και ο διάλογος. Μέσω της διοργάνωσης των διασκέψεων και της διάδοσης των δημοσιεύσεων, το Ινστιτούτο επιδιώκει να καταστήσει τη θεωρία συγκεκριμένη . Συγκεντρώνει τους ερευνητές, τους φοιτητές και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για να συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά
  • γαλλική γλώσσα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μαθήματα Διοικητικών Στελεχών

The Institute for European Studies

Το IEE-ULB διοργανώνει ένα Executive Master's degree, ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα αγγλικά. Ανακαλύψτε το Executive Master στις σπουδές της Ευρωπαϊκή ... [+]

Το IEE-ULB διοργανώνει ένα Executive Master's degree, ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα αγγλικά. Ανακαλύψτε το Executive Master στις σπουδές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Εκπαιδευτικό Master στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σπουδών είναι εξατομικευμένη και πιστοποιημένη εκπαίδευση. Διδασμένος στα αγγλικά, το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες το πλεονέκτημα της ευελιξίας του. Μπορούν να ακολουθήσουν το πλήρες πρόγραμμα ή να το προσαρμόσουν λαμβάνοντας συγκεκριμένες ενότητες ή μαθήματα.... [-]

Βέλγιο Βρυξέλλες
Σεπτέμβριος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
Μερική παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
The Institute for European Studies

Το Ειδικευμένο Μεταπτυχιακό στις Διατμηματικές Σπουδές της ΕΕ είναι ένα 60μηνο πρόγραμμα σπουδών στα αγγλικά που διοργανώνεται από την IEE-ULB. Η μοναδικότητα αυτού του π ... [+]

Το Ειδικευμένο Μεταπτυχιακό στις Διατμηματικές Σπουδές της ΕΕ είναι ένα 60μηνο πρόγραμμα σπουδών στα αγγλικά που διοργανώνεται από την IEE-ULB.

Αυτό το εξειδικευμένο Master έχει μια διεπιστημονικότητα ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Αποτελούν προβληματισμό σχετικά με τα ευρωπαϊκά πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και νομικά θέματα ένταξης.

Η μοναδικότητα αυτού του προγράμματος Master βρίσκεται στην επικέντρωσή του στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας . Ένα καινοτόμο σεμινάριο οργανώνεται για να προσφέρει στους φοιτητές τις απαραίτητες δεξιότητες για την ανάπτυξη ενός επαγγελματικού σχεδίου και ενός σχεδίου σταδιοδρομίας.... [-]

Βέλγιο Βρυξέλλες
Σεπτέμβριος 2020
Αγγλικά,γαλλική γλώσσα
Πλήρης παρακολούθηση
1 έτος
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά