University of Sarajevo School of Economics and Business

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών στο Σεράγεβο (SEBS) ιδρύθηκε το 1952 ως Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Πρώτη τάξη του αποτελούνταν από 105 πλήρους απασχόλησης και 129 μερικής απασχόλησης φοιτητών. ΔΕΒδ έχει τη μεγαλύτερη παράδοση και είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Είναι ένας κορυφαίος θεσμός της BH σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης στη δημιουργία και διάδοση της γνώσης στους τομείς της οικονομίας και της διοίκησης επιχειρήσεων. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η συνέχεια των εργασιών Σχολής διάρκεια των τελευταίων 58 χρόνων. Ακόμα και εν μέσω της πιο βαρύ βομβαρδισμό και τις εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον Βοσνία Ερζεγοβίνη από του 1992-1995, η διδασκαλία δεν παύουν, λόγω της ενθουσιασμό και την αφοσίωση τόσο των εργαζομένων όσο και των μαθητών.

Η Σχολή κατάφερε να κρατήσει την πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ του ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, η Σχολή έχει συνεχώς την ανάπτυξη και εφαρμογή πολυάριθμα προγράμματα που οδηγούν στο σχηματισμό υψηλού μορφωτικού επιπέδου και δημιουργικούς επαγγελματίες σε θέση να αναλάβουν διευθυντικές και ηγετικές ρόλο στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Κύριος στόχος του είναι να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν όλες τις τρέχουσες τάσεις στις επιχειρήσεις, την οικονομία και την εκπαίδευση για να προσαρμοστούν στο ταχέως μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον μας.

Από το 2009, 15.154 φοιτητές στο τετραετές πρόγραμμα, 823 μαθητές στο τριετές πρόγραμμα και 3.543 μαθητές στο διετές πρόγραμμα έχουν αποφοιτήσει από τη Σχολή. 569 αιτούντες απέκτησε ένα μεταπτυχιακό, ενώ 187 διδακτορικές διατριβές έχουν υπερασπίστηκε.

Προσπαθώντας να κάνει το πρόγραμμα σπουδών και εξεταστέα ύλη του ως σύγχρονη όσο το δυνατόν, καθώς και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διεθνοποίησης και της διεθνούς αναγνώρισης των πτυχίων του, η Σχολή ήταν η πρώτη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν (κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2001/2002) ένα πρόγραμμα σπουδών με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Μονάδες - ECTS. Ένα αξιόλογο επίπεδο της συνεργασίας έχει επιτευχθεί με την ελίτ σχολεία της οικονομίας τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, παρέχοντας στους φοιτητές με ένα ευρύ φάσμα επιλογών, και επιτρέποντας τη δική τους ανεξάρτητη επίδραση στην ανάπτυξη των προγραμμάτων στα οποία συμμετέχουν. Το δεύτερο βήμα για την εφαρμογή του ECTS με βάση την έννοια της μελέτης στη Σχολή ξεκίνησε το 2005 με την εισαγωγή του "3 + 2 + 3" του συστήματος. Η Σχολή εισήγαγε πρώτη γενιά των αποφοίτων, η οποία βασίζεται σε μια ιδέα ECTS, τον Οκτώβριο του 2008.

ΔΕΒδ είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην B & H που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Διαχείριση Ανάπτυξης - EFMD και μέλος του συνδέσμου για να Advance Collegiate School of Business - AACSB.

ΔΕΒδ έχει χορηγηθεί η διαπίστευση από την Αυστριακός Οργανισμός Διασφάλισης Ποιότητας. Προς το παρόν, SEBS είναι η μόνη σχολή στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη που κατέχει μια ευρωπαϊκή διαπίστευση, πράγμα που σημαίνει ότι ο θεσμός αυτός και οι τίτλοι σπουδών του, θα αναγνωρίζεται στον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης.

ΔΕΒδ εισήγαγε επίσης το σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001: 2008. Το 2009, SEBS κερδίσει την πιστοποίηση από τη Bureau Veritas. Εισαγωγή και πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά το πρότυπο ISO επαληθεύει δΕΒδ ως επιτυχημένος θεσμός για την ανάπτυξη και την εφαρμογή των ακαδημαϊκών προγραμμάτων για την 1η, 2η και 3η κύκλος σπουδών των μη ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και, μαθήματα και κατάρτισης σύμφωνα με τη Δια Βίου Μάθηση ιδέα. Το 2009, SEBS ανταμείφθηκε με EDUNIVERSAL Πιστοποιητικό Palmes. Το πιστοποιητικό αυτό υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιτυχία του θεσμού σε διεθνή κλίμακα, και βάζει SEBS στις 1.000 καλύτερες σχολές διοίκησης επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με Ιστομετρία, σύστημα κατάταξης των πανεπιστημίων κόσμο »των δραστηριοτήτων WEB, SEBS, κατετάγη 390η, μεταξύ των κορυφαίων 400 σχολές διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο.

Τοποθεσίες

Σεράγεβο

School of Economics and Business

Address
School of Economics and Business in Sarajevo
University of Sarajevo
Trg oslobodjenja - Alija Izetbegovic 1

71000 Σεράγεβο, Ομοσπονδία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+387 33 275-900

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Διαπιστεύσεις

Προγράμματα

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν προγράμματα για να εμφανίσετε

Παρακαλείστε να βελτιώσετε την αναζήτησή παραπάνω, ελέγξτε δημοφιλείς κατηγορίες μας παρακάτω ή να εκτελέσει μια αναζήτηση λέξεων-κλειδιών.


... or simply by choosing your degree:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη