Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Γιατί να επιλέξετε Charpentier Academy;

Επειδή η Ακαδημία Charpentier είναι εδώ και πάνω από 70 χρόνια η Private Grande Ecole of Applied Arts που εκπαιδεύει τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και τους καλλιτεχνικούς διευθυντές. Πιστός στις αξίες της προέλευσής του, της δημιουργικότητας, της ανθρωπιάς, της σύγχρονης εποχής και της απόλαυσης ενός πολύ ισχυρού καλλιτεχνικού αποτυπώματος, έχει διατηρήσει ένα ανθρώπινο μέγεθος.

Η κληρονόμος από το 1958 της Académie de la Grande Chaumière, τότε κέντρο δημιουργικής ελευθερίας και πλαστικών πειραματισμών, συνεχίζει το διερευνητικό της έργο στον κόσμο των εφαρμοσμένων τεχνών, ενθαρρύνονται από μια νέα κατεύθυνση που τώρα εργάζεται για την ενίσχυση τα θεμελιώδη στοιχεία του σχολείου ενώ είναι μέρος της νεωτερικότητας.

Η επιλογή της Ακαδημίας Charpentier είναι:

να σπουδάσει σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία εφαρμοσμένων τεχνών χάρη στην αναγνώριση από την Εθνική Επιτροπή Πιστοποίησης της Επαγγελματικής Αναγνώρισης των πτυχίων του εσωτερικού αρχιτέκτονα και καλλιτεχνικού διευθυντή στο επίπεδο Ι,
να εργάζονται σε εργαστήρια μεγέθους ανθρώπου και να συνοδεύονται ατομικά από εκπαιδευτικούς που είναι όλοι επαγγελματίες στον τομέα τους,
να ανοίξουν στον κόσμο της εργασίας μέσω εργαστηρίων, διαγωνισμών, συνεργασιών, διασκέψεων και υποχρεωτικών πρακτικών πρακτικών, να τελειοποιήσουν το σχέδιο και να εμβαθύνουν την τεχνική συμμετέχοντας στα εργαστήρια της La Grande Chaumière (ζωντανά μοντέλα)
να επωφεληθούν από τη φιλοσοφία του σχολείου με βάση την αποκάλυψη της δικής του καλλιτεχνικής και γραφικής ταυτότητας,
για ένα εξάμηνο σπουδών στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus (Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Γερμανία κ.λπ.)
και να απολαύσετε ένα δίκτυο από πάνω από 12.000 αποφοίτους.

116300_pexels-photo-285814.jpegTranmautritam / Pexels

Σχέδιο δημιουργίας και παιδαγωγικής, που θα συνοδεύει μελλοντικούς επαγγελματίες

Σχέση μεταξύ απόκτησης δεξιοτήτων, δημιουργικότητας και πραγματικότητας των συναλλαγών

Η προσοχή που δίνεται σε κάθε μαθητή

Η πρόκληση της επαγγελματικής ενσωμάτωσης σε ένα πλαίσιο όπου τα μοντέλα, οι τεχνικές και τα επαγγέλματα εξελίσσονται συνεχώς, είναι να αναπτυχθεί σε κάθε μαθητή ένα όραμα για τον κόσμο, μια ικανότητα προσαρμογής, μια κρίσιμη συσκευή, οι ιδιότητες της ανάλυσης. Κάθε φοιτητής αναγνωρίζεται από τους καθηγητές του και συνοδεύεται μεμονωμένα, χωρίς να μειώνεται η σημασία της δυναμικής ομάδας.

Συνεχής σχέση με τις συναλλαγές

Η συνεχής επαφή με τα επαγγέλματα αποτελεί το θεμέλιο της εκπαίδευσης. Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου αποτελείται από επαγγελματίες, που συμμετέχουν στις ειδήσεις των κλάδων στους οποίους εκπαιδεύουν τους μαθητές. Εκπροσωπούν επίσης τη μελλοντική τους σχέση με τον κόσμο της εργασίας και συγκεκριμένα προσανατολίζουν τους μαθητές στην επαγγελματική τους ζωή. Για να προετοιμαστούν, η Ακαδημία Charpentier εξασφαλίζει ότι οι σπουδαστές τους παρακολουθούν πρακτική άσκηση σε εταιρείες ή οργανισμούς, συμμετέχουν σε ανταγωνιστικές εξετάσεις. Εσωτερική αρχιτεκτονική, Σχεδιασμός ή Οπτική επικοινωνία και εκθέσεις. Οι εταιρικές σχέσεις που δημιουργήθηκαν ενισχύουν αυτή την απαίτηση και καθιστούν δυνατή την υλοποίηση των σχεδίων σε πραγματικό πλαίσιο.

Η εγκάρσια διάσταση

Πλούσια σε δύο τμήματα, Εσωτερική Αρχιτεκτονική / Σχεδίαση και Οπτική Επικοινωνία / Γραφιστική, η Ακαδημία Charpentier προάγει τη συγκέντρωση δεξιοτήτων και τη διασταύρωση απόψεων με την ευκαιρία έργων ή κοινών μαθημάτων. Αυτή η εγκάρσια διάσταση είναι επιτακτική σήμερα. Πράγματι, ένας αρχιτέκτονας πρέπει να μάθει να επικοινωνεί το έργο του και ένας γραφίστας έχει την ανάγκη να μάθει να εργάζεται στο διάστημα.

116299_pexels-photo-276267.jpegPixabay / Pexels

Το άνοιγμα στο εξωτερικό

Μια άσκηση διπλής χρήσης

Τα θέματα που μελετήθηκαν, η έρευνα που διεξάγεται από τους σπουδαστές προτείνεται ή προτείνεται βάσει πραγματικών δεδομένων. Πρόκειται για ασκήσεις διπλού σκοπού, τόσο «πρόβες» όσο και προσομοιώσεις μιας συγκεκριμένης κατάστασης και διδακτικού υλικού.

Οι διασκέψεις που δόθηκαν από σημαντικές προσωπικότητες στον τομέα τους είναι μια ευκαιρία να κατανοήσουν διάφορα οράματα του σημερινού κόσμου, να ακούσουν την άποψη για μια δουλειά, να σκεφτούν ομάδες και στη συνέχεια να γράψουν ξεχωριστά.

Εκδηλώσεις και διαγωνισμοί

Μια παιδαγωγική στράφηκε προς το μέλλον

Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε εκθέσεις και διαγωνισμούς σε ad hoc ή σε τακτική βάση, που τους επιτρέπει να κριθούν σε ένα πλαίσιο επαγγελματικού ανταγωνισμού:

VIA (Προώθηση της Καινοτομίας στα Έπιπλα), Διεθνές Φεστιβάλ Αφίσα Chaumont, Minimaousse, Ugitech, Camif, Procos Trophy, Φεστιβάλ Premier Regard, Medion / Microsoft, Decitre, Steel

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • γαλλική γλώσσα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μαθήματα Διοικητικών Στελεχών

Academie Charpentier

Master καλλιτεχνική διεύθυνση και γραφιστική ... [+]

Όντας κάποιος της εικόνας στον σημερινό κόσμο επιβάλλει ένα παγκόσμιο όραμα για το έργο. Η επιτάχυνση των εργαλείων ηλεκτρονικών υπολογιστών άλλαξε ριζικά την αλυσίδα παραγωγής των εικόνων, η οποία δεν ανατίθεται πλέον σε καλλιτεχνικό σκηνοθέτη, στη συνέχεια σε δημιουργικό και τελικά σε καλλιτέχνη, αλλά στον ίδιο υπεύθυνο. Επιπλέον, τα σήματα ή τα ιδρύματα βασίζονται στη διάρκεια του μηνύματος, των σημείων, των κωδικών, των τρόπων λειτουργίας, τα οποία αλλάζουν διαρκώς.... [-]

Γαλλία Île-de-France
Ιανουάριος 2020
γαλλική γλώσσα
Πλήρης παρακολούθηση
5 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Academie Charpentier

Η κοινωνία αλλάζει διαρκώς το πρόσωπό της. Έτσι, ο νέος επαγγελματίας πρέπει να είναι σε θέση να σκεφτεί τη λογική του έργου του εν όψει ενός παγκόσμιου πλαισίου, να αναλ ... [+]

Η κοινωνία αλλάζει διαρκώς το πρόσωπό της. Έτσι, ο νέος επαγγελματίας πρέπει να είναι σε θέση να σκεφτεί τη λογική του έργου του εν όψει ενός παγκόσμιου πλαισίου, να αναλύσει τα ζητήματα, να επαναπροσδιορίσει τις προδιαγραφές, να γίνει δημιουργική πριν από την επίσημη μετάφραση, στην ίδια την αντανάκλαση του θέματος. Για να προετοιμαστούν για το τρίτο έτος, οι σπουδαστές παρουσιάζουν το έργο τους σε επιτροπές που απαρτίζονται από εξωτερικούς επαγγελματίες και καθηγητές του σχολείου.... [-]

Γαλλία Île-de-France
Ιανουάριος 2020
γαλλική γλώσσα
Πλήρης παρακολούθηση
5 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Address
Rue Jules Chaplain,2
75006 Île-de-France, Γαλλία