AgroSup Dijon

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο "Bourgogne Franche - Comté" έχει καταταχθεί ως το 2ο καλύτερο Γαλλικό Πανεπιστήμιο στον τομέα των Επιστημών Τροφίμων (Shangaï, 2017). Οι περισσότεροι δάσκαλοι και επιστήμονες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα Master είναι μέλη της ερευνητικής μονάδας τροφίμων και μικροβιολογικών διεργασιών (UMR PAM). Το Κέντρο Ερευνών PAM διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο στον τομέα των τροφίμων και του οίνου. Ο κοινός επιστημονικός στόχος όλων των μελών είναι να κατανοήσουν τα φυσικά, χημικά και βιολογικά φαινόμενα που καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων με τη φιλοδοξία ανάπτυξης νέων προϊόντων και νέων τρόπων διατροφής. Εκτός από την παιδαγωγική ομάδα, θα συμμετάσχουν διεθνείς προσκεκλημένοι λέκτορες.

Δίδακτρα χρηματοδότησης και δίδακτρα

Ως διεθνές μεταπτυχιακό, θα επωφεληθείτε από τα χαμηλά τέλη διδασκαλίας της Γαλλίας και θα έχετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοδοτικών προγραμμάτων (επιχορηγήσεις από το I-SITE UBFC, το ERASMUS, τις γαλλικές πρεσβείες, τις υποτροφίες AUF κλπ.). Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση χρηματοδότησης από το Université Bourgogne Franche - Comté (25 υποτροφίες το 2017).

Προυποθέσεις εισόδου

Οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν πτυχίο ή ισοδύναμο (180 ECTS) στη βιολογία, επιστήμη τροφίμων, χημεία, φυσική χημεία ή επιστήμη μηχανικής. Εκείνοι που έχουν ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό ή ισοδύναμο (240 ECTS) που σχετίζονται με τη βιολογία, τη χημεία ή τη φυσική χημεία μπορούν να εισέλθουν άμεσα στο 2ο έτος.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν καλή αγγλική επάρκεια (απαιτείται B2).

Καριέρα

Αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποσκοπεί στην παροχή στους φοιτητές δεξιοτήτων και δεξιοτήτων σχετικών με την απασχόληση ως κατεύθυνσης ερευνητικού έργου σε ακαδημαϊκά εργαστήρια, ερευνητικά ιδρύματα ή ερευνητικά ιδρύματα

Βασικά στατιστικά στοιχεία

AgroSup Dijon περιλαμβάνει πάνω από 1500 άτομα:

  • 1030 φοιτητές
  • 474 εργαζόμενοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι), 103 από τους οποίους είναι διδάσκοντες

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  • 2 ειδικευμένους βαθμούς μηχανικής
  • 3 προηγμένες εξειδικευμένες πτυχιακές βαθμίδες
  • 11 Ο Δάσκαλος συνδιοργανώνεται με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα
  • 5 επαγγελματίες Bachelor's
  • Bac Pro, Bac Tech και BTSA ("FOAD" εξ αποστάσεως εκπαίδευση)

Δομή

  • 4 τμήματα διδασκαλίας
  • 1 ινστιτούτο αφιερωμένο στην εκπαίδευση και την επαγγελματικοποίηση: Eduter
  • 1 κέντρο αφιερωμένο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση
  • 1 κέντρο τεκμηρίωσης: Médiadoc
  • 1 κέντρο πειραματικής εργασίας σε ιπποδρομίες

Ερευνα

  • 5 ερευνητικές μονάδες, αποκλειστικά με βάση την έρευνα ή με μικτές δραστηριότητες
  • 2 ξεχωριστές εσωτερικές μονάδες
  • 1 φιλοξενούμενη ομάδα

Δίκτυα

  • Ένα δίκτυο άνω των 5500 μηχανικών εργασίας
Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά

Δείτε μεταπτυχιακά προγράμματα »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

Master Microbiology και Physicochemistry για τις διαδικασίες τροφίμων και κρασιού

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) 2 χρόνια September 2018 Γαλλία Dijon

Το MP2 είναι ένα διδακτορικό μεταπτυχιακό δίπλωμα διεθνούς έρευνας διεθνούς κύρους που βασίζεται στη Μικροβιολογία και τις σχετικές διεργασίες και τη Φυσικοχημεία που εφαρμόζονται στις AgroSup Dijon και AgroSup Dijon Διαδικασίες που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας - Franche-Comté και AgroSup Dijon . Αυτό το μάστερ στοχεύει στην κατάρτιση μελλοντικών ερευνητών και διευθυντών της επιστήμης και της βιομηχανίας τροφίμων και οίνων. [+]

Σχετικά με το μάστερ

Το MP2 είναι ένα διδακτορικό μεταπτυχιακό δίπλωμα διεθνούς έρευνας διεθνούς κύρους που βασίζεται στη Μικροβιολογία και τις σχετικές διεργασίες και τη Φυσικοχημεία που εφαρμόζονται στις AgroSup Dijon και AgroSup Dijon Διαδικασίες που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας - Franche-Comté και AgroSup Dijon . Αυτό το μάστερ στοχεύει στην κατάρτιση μελλοντικών ερευνητών και διευθυντών της επιστήμης και της βιομηχανίας τροφίμων και οίνων.... [-]


Μέτρηση των φυσικών και ψυχολογικών επιλογών τροφίμων

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) 2 χρόνια September 2018 Γαλλία Dijon

Οι παράγοντες επιλογής τροφίμων ποικίλλουν ανάλογα με το στάδιο της ζωής, με τον αυξανόμενο αντίκτυπο της παγκοσμιοποίησης και των τεχνολογιών που προχωρούν, καθίσταται σημαντικό για τη βιομηχανία και την έρευνα να κατανοήσουν γιατί τρώνε ό, τι τρώνε. [+]

Οι παράγοντες επιλογής τροφίμων ποικίλλουν ανάλογα με το στάδιο της ζωής, με τον αυξανόμενο αντίκτυπο της παγκοσμιοποίησης και των τεχνολογιών που προχωρούν, καθίσταται σημαντικό για τη βιομηχανία και την έρευνα να κατανοήσουν γιατί τρώνε ό, τι τρώνε.

Ελάτε να διερευνήσετε μαζί μας αυτή την ερώτηση: Ποιοι παράγοντες εμπλέκονται στις επιλογές τροφίμων των ανθρώπων;... [-]


Βίντεο

Welcome to Dijon

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Max

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Fernanda