CEMS - The Global Alliance in Management Education

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

CEMS

Η Παγκόσμια Συμμαχία στην Εκπαίδευση Διαχείρισης

Το CEMS είναι μια στρατηγική συμμαχία κορυφαίων σχολών επιχειρήσεων και πολυεθνικών εταιρειών. Η πρώτη αποστολή του είναι να θέσει ένα παγκόσμιο πρότυπο αριστείας για την προ-εμπειρία Μάστερ στη διαχείριση .

Ιδρύθηκε το 1988 στην Ευρώπη, το δίκτυο έχει αυξηθεί σταθερά, σε μεγάλο βαθμό λόγω της επιτυχίας και της δημοτικότητας του Master CEMS στη Διεθνή Διαχείριση : το πρόγραμμα MIM . Σήμερα, το CEMS είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα των ηγετών στην αγορά Master of Pre-Experience και δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τη φήμη των μελών του: 26 ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκόσμιας κλάσης συνεργάζονται μαζί με περισσότερους από 64 εταιρικούς συνεργάτες για να προσφέρουν στους διεθνείς μεταπτυχιακούς φοιτητές μοναδικό συνδυασμό υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και επαγγελματικής εμπειρίας.

Τα μέλη του CEMS συνεργάζονται για τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:


- CEMS MIM (M.Sc. στη Διεθνή Διοίκηση), ένας γνήσιος υπερεθνικός επιχειρηματικός τίτλος που μπορεί να αναγνωριστεί ως το καλύτερο διαβατήριο για μια διεθνή σταδιοδρομία. Αυτό το μονοετές πρόγραμμα κοινού πτυχίου είναι αποκλειστικά ανοικτό για τους φοιτητές Master των σχολείων CEMS που πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής, και να λάβουν το πτυχίο CEMS σε συνδυασμό με την πανεπιστημιούπολη τους./>


- Το CEMS ενθαρρύνει επίσης τη συνεργασία των διδασκόντων για κοινή διδασκαλία, έρευνα και διδακτορική εκπαίδευση./>

Δήλωση αποστολής CEMS

Εγκρίθηκε από τα ανώτατα όργανα διοίκησης του CEMS τον Νοέμβριο του 2008, η τρέχουσα δήλωση αποστολής αντικατοπτρίζει την ηθική και υπεύθυνη προσέγγιση που υιοθετεί η συμμαχία CEMS στη διαχείριση της διαχείρισης.

Το CEMS είναι μια παγκόσμια συμμαχία ακαδημαϊκών και εταιρικών ιδρυμάτων αφιερωμένων στην εκπαίδευση και την προετοιμασία των μελλοντικών γενεών διεθνών επιχειρηματικών ηγετών.

Τα ακαδημαϊκά και εταιρικά μέλη του CEMS εργάζονται συλλογικά για να αναπτύξουν τη γνώση και να παρέχουν εκπαίδευση απαραίτητη στον πολυγλωσσικό, πολυπολιτισμικό και αλληλοσυνδεόμενο επιχειρηματικό κόσμο.

Το κοινό Master CEMS στη Διεθνή Διαχείριση είναι το κύριο όχημα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Κοινή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ο στόχος της προώθησης της παγκόσμιας ιθαγένειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ακόλουθες αξίες:

  • Η επιδίωξη της αριστείας με υψηλά πρότυπα απόδοσης και δεοντολογικής συμπεριφοράς.
  • Κατανόηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής πολυμορφίας με σεβασμό και ενσυναίσθηση.
  • Επαγγελματική υπευθυνότητα και λογοδοσία σε σχέση με την κοινωνία ως σύνολο.

Βασικά στοιχεία

Τελευταία βασικά στοιχεία

2010 Financial Times Παγκόσμιος Διδάσκαλος στον τομέα της Διοίκησης

Το CEMS MIM κατέλαβε την 2η θέση στον κόσμο, 1ο στην κατάταξη 3 ετών και 1ο σε συνδυασμένα διεθνή κριτήρια. 4 σχολεία CEMS στην κορυφή 5, 9 στην κορυφή 25, 18 στη συνολική κατάταξη.

CEMS κοόρτης του 2010-11

  • Συνολικός αριθμός φοιτητών: 904
  • 51% άνδρες, 49% γυναίκες
  • 64 εθνικότητες (συμπεριλαμβανομένων 30 μη ευρωπαϊκών)

CEMS Μεταπτυχιακό Έρευνα 2010

Διεξήχθη έρευνα μεταξύ των τάξεων των CEMS MIM Graduates 2009, πέντε μήνες μετά την αποφοίτησή τους. Ποσοστό απόκρισης 43%.

  • Το 99% απασχολείται εντός 3 μηνών από την αποφοίτηση.
  • Το 41% ​​των ερωτηθέντων βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής τους.
  • Το 71% των ερωτηθέντων αλληλεπιδρούν με 3 ή περισσότερες διαφορετικές εθνικότητες σε καθημερινή βάση.


Τομέας δραστηριότητας: Σύμβουλοι διαχείρισης 20%, Καταναλωτικά αγαθά 16%, Ενέργεια 9%, Επενδυτική τραπεζική 8%, Εμπορική / ιδιωτική τραπεζική 6%, Τηλεπικοινωνίες 6%, Μέσα ενημέρωσης 5%/>

Λειτουργική περιοχή: Χρηματοδότηση 24%, Μάρκετινγκ 15%, Γενική διαχείριση 10%, Πωλήσεις / Εξαγωγές 9%, Έλεγχος 3%, Έλεγχος διαχείρισης 3%, Παραγωγή /

Παγκόσμια παρουσία

Από τις πανευρωπαϊκές αρχές του το 1988, η συμμαχία CEMS αναπτύχθηκε για να γίνει ένας πραγματικά παγκόσμιος οργανισμός.

* Από μια ευρωπαϊκή κοινότητα σε μια παγκόσμια συμμαχία

Εγκρίθηκε από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του CEMS το 2007, η τρέχουσα στρατηγική για την παγκοσμιοποίηση έχει ανοίξει το CEMS στην Ασία, την Αυστραλασία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Τα τελευταία δύο χρόνια τα σχολεία από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, το Μεξικό, την Πορτογαλία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη και την Τουρκία άρχισαν να παραδίδουν το CEMS MIM για πρώτη φορά. Η Ιαπωνία έγινε το τελευταίο πλήρες μέλος της CEMS στο τέλος του 2010, με το CEMS MIM να παραδοθεί από τις αρχές του ακαδημαϊκού έτους 2011-12.

Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζεται από την ολοένα και πιο κοσμοπολίτικη σύνθεση της εισερχόμενης ομάδας των σπουδαστών . Η τρέχουσα τάξη περιλαμβάνει 64 εθνικότητες, εκ των οποίων 34 είναι ευρωπαϊκές και 30 μη ευρωπαϊκές.

Μετά την αποφοίτησή τους, ακολουθούν μια πραγματικά διεθνή τροχιά σταδιοδρομίας σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων και σε πολλές περιπτώσεις σε πολυεθνικές εταιρείες .

Η CEMS παραμένει επίσης ένας ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας στον εταιρικό κόσμο, σε στενή συνεργασία με πάνω από 60 πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες απολαμβάνουν μεγάλη φήμη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Τοποθεσίες

Agde

Address
1, rue de la Libération
78350 Jouy-en-Josas

78350 Agde, Occitanie, Γαλλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας