Centrale Nantes

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1919, η Centrale Nantes (ECN) είναι από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας της Γαλλίας στην επιστήμη

Η Δύναμη των Δικτύων

Centrale Nantes ανήκει στο περίφημο Groupe des Ecoles Centrale, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων με μακρά παράδοση στην καινοτομία, το σχεδιασμό, την κατασκευή και την κατασκευή. Από την ίδρυσή της, το Groupe des Ecoles Centrale ακολούθησε την ίδια έκκληση: μηχανικοί κατάρτισης που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής τους. Centrale Nantes διευκολύνει τόσο τις καθημερινές ανταλλαγές καθηγητών όσο και φοιτητών μέσω προγραμμάτων υψηλού επιπέδου του Master με το σήμα Erasmus Mundus της αριστείας που εκπόνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πράγματι, το ίδρυμα συμμετέχει επί του παρόντος σε 4 σχέδια Erasmus Mundus A.1 (4 Διδάκτορες, 1 Διδακτορικό), 15 έργα Erasmus Mundus A.2 (3 ως συντονιστής με την Ινδία και τη Νότια Ασία), δύο έργα Α.3. Κάποιες επιχορηγήσεις είναι διαθέσιμες στα πλαίσια αυτών των έργων. Οι περισσότεροι διεθνείς φοιτητές απολαμβάνουν ελκυστικές υποτροφίες από την Centrale Nantes , τις εταιρείες, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις γαλλικές πρεσβείες ή την περιφέρεια Pays de la Loire. Η αναγνώριση της επιστημονικής αριστείας της Centrale Nantes διευκολύνει τη συνεργασία της με περιφερειακούς οικονομικούς φορείς καθώς και με παγκόσμιες εταιρείες και αλληλεπίδραση με παρόμοια δίκτυα στο εξωτερικό. Centrale Nantes γεφυρώνει τα κενά μεταξύ της εκπαίδευσης, της έρευνας, της ανάπτυξης και του εταιρικού κόσμου.

126059_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Πρόσβαση σε τεχνολογικές πλατφόρμες αιχμής

Ως πηγή καινοτομίας και διαφάνειας, η Centrale Nantes παρέχει ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία και απολαμβάνει μια φήμη για την αριστεία σε όλο τον κόσμο. Οι ερευνητικές μονάδες του σχολείου διαθέτουν πειραματικό εξοπλισμό που είναι μοναδικός στους αντίστοιχους τομείς, ιδιαίτερα στη ναυτική υδροδυναμική, τη μηχανική υγρών, την πολιτική μηχανική, τις δοκιμές συγκρούσεων, την εικονική πραγματικότητα, τη ρομποτική και τη μηχανική κατεργασία. Τα ερευνητικά εργαστήρια εντάσσονται πλήρως στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου για να εξασφαλίσουν τη μελέτη μέσω της έρευνας για τους φοιτητές μηχανικών και να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους παρέχοντάς τους πρόσβαση στις επαγωγικές παιδαγωγικές μεθόδους στα εργαστήρια και να επιτρέψουν σε όσους ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους στο R

Εδώ είναι η προσφορά διεθνών μεταπτυχιακών σπουδών της Centrale Nantes topnotch: 6 διεθνή μαθήματα (μαθήματα που διδάσκονται στα αγγλικά) με 15 ειδικεύσεις:

Αστικό και αστικό περιβάλλον:

 • Ατμόσφαιρα, Νερό και Περιβάλλον

Μηχανολογία:

 • Υλικά, Διαδικασίες
 • Προηγμένη Βιομηχανία
 • Ενέργεια
 • Υπολογιστική Μηχανική

Έλεγχος και ρομποτική:

 • Προηγμένη ρομποτική
 • Σήμα
 • Συστήματα Ελέγχου
 • Ενσωματωμένα συστήματα πραγματικού χρόνου

Πολιτικός Μηχανικός:

 • Υλικά και δομές στο περιβάλλον τους

Βιομηχανική μηχανική:

 • Agile Factory Management
 • Έξυπνη και συνδεδεμένη επιχείρηση

Θαλάσσια τεχνολογία:

 • Υδροδυναμική για τη Μηχανική Ωκεανών
 • Πλοίαρχος του Ατλαντικού στη λειτουργία του πλοίου και στη ναυτική μηχανική

126060_people-woman-coffee-meeting.jpgΦωτογραφίες εκκίνησης / Pexels

Πρακτικές πληροφορίες

Το διεθνές γραφείο βοηθά τους διεθνείς φοιτητές να καλύψουν τις διοικητικές απαιτήσεις και να βρουν καταλύματα κοντά στην πανεπιστημιούπολη. Centrale Nantes προτείνει επίσης πολλές δραστηριότητες μέσω διαφόρων συλλόγων και ενώσεων.

Ζώντας στη Γαλλία

Η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, η Γαλλία είναι επίσης ο τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για τους διεθνείς φοιτητές. Η χώρα παραμένει προσηλωμένη στη μακροχρόνια πολιτική της για ίση μεταχείριση των εγχώριων και διεθνών φοιτητών. Κάθε χρόνο, η Γαλλία πραγματοποιεί μαζικές επενδύσεις στην εκπαίδευση και την έρευνα. Στην πραγματικότητα, η εκπαίδευση είναι η μεγαλύτερη κατηγορία κρατικών δαπανών, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% του προϋπολογισμού. Η οικονομία της Γαλλίας είναι η πέμπτη σε μέγεθος στον κόσμο. Αποτελεί το 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 6%.

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα στη Centrale Nantes είναι από € 0 έως € 15.000 ετησίως.

Πληροφορίες για τους αποφοίτους

Οι απόφοιτοι είναι πολύ σημαντικοί για την Centrale Nantes . Η ένωση των αποφοίτων της Centrale Nantes είναι ευρέως διαδεδομένη σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, που εργάζονται σε διάφορους τομείς. Μερικοί από αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις σε διαφορετικά Ερευνητικά Ιδρύματα ή εταιρείες, ενώ λίγοι άλλοι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Η παραμονή σε επαφή με αποφοίτους αποδεικνύεται ανεκτίμητη για τους φοιτητές από πολλές απόψεις. Η αποφοίτηση από τους αποφοίτους δίνει όχι μόνο την ευκαιρία στους μαθητές να αλληλεπιδρούν με τους αποφοίτους αλλά και βοηθά τους αποφοίτους να παραμείνουν συνδεδεμένοι με το ινστιτούτο και να ενημερωθούν για διάφορες εξελίξεις. Μαζί με αυτό, μια πλατφόρμα για την τακτική ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ των αποφοίτων είναι εξίσου σημαντική για τη δική τους ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Τοποθεσίες

Ναντ

Centrale Nantes Études

Address
Ecole Centrale de Nantes 1 rue de la Noë
44300 Ναντ, Pays de la Loire, Γαλλία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+33 2 40 37 16 21

Προγράμματα

Μαθήματα Διοικητικών Στελεχών

FAQ

Άλλη