ECAM Lyon

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

ECAM LYON

Πάνω από 100 χρόνια ιστορίας

Το σχολείο ιδρύθηκε το Reims από τις Lasallian Brothers το 1900 και μετακόμισε στη Λυών το 1946. Έχει υπό τη διοίκηση του Ιδρύματος ECAM και αναγνωρίζεται ως ένα δημόσιο φορέα παροχής υπηρεσιών από το 1977. Περήφανος για την πλούσια κληρονομιά της, ECAM Λυών συνεχίζει να αυξάνεται και τώρα κοιτάζει προς το μέλλον.

ECAM Λυών Αξίες

Στο ECAM Λυών είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση βασικές μας αξίες: προσοχή σε άλλους, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η δέσμευση. Όλο το προσωπικό και οι μηχανικοί ECAM είναι περήφανοι πρεσβευτές αυτής της φιλοσοφίας, βεβαιωθείτε ότι μοιράζεται με και να περάσει σε όλους τους εισερχόμενους φοιτητές.

Εκπαιδευτική Προσέγγιση

Πιστεύουμε σε μια ανοικτή και υποστηρικτική προσέγγιση στη μάθηση. Οι μαθητές εργάζονται μαζί με έμπειρους εκπαιδευτές μας για τη δημιουργία εξατομικευμένων μαθησιακών προγραμμάτων. Αυτό επιτρέπει σε κάθε μαθητή από τους μηχανικούς μας για να ευδοκιμήσουν στη δική τους επιμέρους προγράμματα κατάρτισης.

Σύνδεσμοι Επιχειρήσεων

ECAM Λυών συνεργάζεται στενά με τις τοπικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες: επαγγελματικά ηχεία, επισκέψεις σε βιομηχανικούς χώρους, συνεργασίες, χορηγίες, καθώς και εταιρικές εκδηλώσεις (Fest'Innov - ένα διαγωνισμό καινοτομίας, συναντήσεις στρογγυλής τραπέζης, εργαστήρια απασχόλησης, καθοδήγησης κτλ).

Λυών, Πόλη των Επιστημών και Πολιτισμού

Η εγγραφή στο ECAM Λυών σημαίνει τη μετάβαση σε μια δυναμική και διεθνή πόλη πλούσια με την επιστήμη και τον πολιτισμό. Λυών είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Γαλλία και όσον αφορά την ποιότητα ζωής μεταξύ των πιο ελκυστικών στην Ευρώπη. Η θέση του είναι ιδανική: Δύο ώρες από τόσο στο Παρίσι όσο και στη Μεσόγειο Θάλασσα, βρίσκεται κοντά στις Άλπεις και λικνίζεται ανάμεσα σε δύο ποτάμια, ο Ρον και η Saône. Πολιτιστικοί πόροι είναι πλούσιο και ποικίλο: θέατρα, μουσεία, χώρους συναυλιών και πολλά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του ετήσιου Φεστιβάλ των Φώτων. Η πόλη ξεχωρίζει επίσης για την οικονομική ποικιλομορφία της: 40.000 εταιρείες και 1.500 κέντρα χάραξης πολιτικής σε ένα ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών τομέων.

ECAM Λυών, κάτι περισσότερο από ένα σχολείο

Η σχολή μας προσφέρει 20 σωματεία και ενώσεις, αίθουσα διαμονής και πολυάριθμες εγκαταστάσεις για την απόλαυση των μαθητών μας »: γυμναστήριο, εστιατόριο, χώρος μουσικής, αίθουσα χαλάρωσης κ.α.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ECAM: ΜΙΑ εκπαίδευση βασισμένη σε ισχυρές αξίες.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, το πνεύμα ECAM έχει αυξηθεί σε δύναμη, χρόνο με το χρόνο, από τις θεμελιώδεις αξίες του σχολείου. Οι τιμές αυτές συμμερίζονταν όλοι οι ομιλητές, τους φοιτητές, μεταπτυχιακούς μηχανικούς μας, τους επικεφαλής και το Ίδρυμα, το οποίο είναι ένας αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η ECAM Πνεύμα σημαίνει την καθοδήγηση και την βοήθεια όλων των μαθητών, βήμα προς βήμα, κατά μήκος της διαδρομής τους για να γίνουν μηχανικοί. Αυτή η ταυτότητα ECAM ξεκινά από την εισαγωγή και συνεχίζει να αναπτύσσεται καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών της εκπαίδευσης, χάρη στην ποιότητα της διδασκαλίας και τις αξίες που μοιραζόμαστε.

Παιδαγωγικές αξίες ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΣ:

  • Καλωσορίζοντας και την καθοδήγηση των μηχανικών των φοιτητών,
  • Αυτονομία και την προσωπική του κρίση, ειδικές δεξιότητες που αναπτύχθηκε έντονα κατά τη διάρκεια της κατάρτισης,
  • Εκπαίδευση στην επιστήμη και τις τεχνικές, θεωρία και πρακτική σε ίσες αναλογίες,
  • Τα αποτελέσματά διδασκαλίας έχουν αποδειχθεί επιτυχή, όπως επιβεβαιώθηκε από την ανάδραση από τους εταίρους της βιομηχανίας.

ECAM οι μηχανικοί αναγνωρίζεται όχι μόνο για την επιστημονική ικανότητά τους, αλλά και για ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ και τις ιδιότητές τους στην ηγεσία και ανθρώπινες σχέσεις.

Μια σοβαρή προσέγγιση για την εργασία και τη συνεχή αξιολόγηση

Το πνεύμα ECAM περιλαμβάνει επίσης την έννοια της επιτυχίας με βάση την αξία και τη σκληρή δουλειά. Είναι για αυτό το λόγο που το σχολείο εμμένει στην παιδαγωγική επιλογή της τακτικής αξιολόγησης των κεκτημένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Οι μηχανικοί ECAM εγκρίνουν αυτή την αυστηρή προσέγγιση στη μαθησιακή διαδικασία, η οποία εξακολουθεί να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.

Η σεμνότητα και η αλληλεγγύη είναι ΒΑΣΙΚΕΣ τη διάρκεια της κατάρτισης.

Την ανάπτυξη προσωπικών προσόντων

Μελλοντική επιτυχία μας εξαρτάται από την ποιότητα των νέων ανδρών και γυναικών που εκπαιδεύουμε. Αποτελεί προτεραιότητα του σχολείου για να αποδειχθεί ότι το καλύτερο από την άποψη της παιδαγωγικής κατάρτισης, αλλά και από την άποψη των ανθρώπινων ιδιοτήτων. Ως εκ τούτου, πέρα ​​από τις επιστημονικές δεξιότητες που απαιτούνται από κάθε μηχανικό, το σχολείο έχει ως στόχο να ενσταλάξουν τις ανθρώπινες αρετές και την ευρύτητα πνεύματος για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της βιομηχανίας σήμερα.

Σύμφωνα με το σχολείο ηθικής, κάθε μαθητής θεωρείται ως ένα μοναδικό ανθρώπινο ον, ικανό να προσαρμόζεται σε μια ομάδα. Εξετάσεις, έργα μικρής ομάδας, ή την εργασία ζευγάρι? ό, τι γίνεται για να ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη του κάθε μαθητή και την ένταξη του στην ομάδα έτους. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται και να βοηθούνται για τις προσωπικές τους δεσμεύσεις ή μέσω των δραστηριοτήτων της κοινότητας.

ECAM ΛΥΩΝ τις τιμές, οι εξουσίες ακρόασης και συνείδηση ​​των άλλων.

ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: ενεργός και προοδευτική σκέψη

Με περισσότερα από 6000 μηχανικοί εκπαιδεύονται από την ίδρυση του σχολείου, την αλληλεγγύη και την αίσθηση του ανήκειν στην οικογένεια ECAM μεταδίδεται από μία ομάδα έτος στο επόμενο. Η σχέση μεταξύ των μηχανικών και των νέων ECAM μηχανικοί φοιτητής εξασφαλίζεται από ένα σύστημα καθοδήγησης. Σε κάθε ομάδα έτους Ένας μαθητής έχει την ευθύνη για ένα μαθητή σε μια κατώτερη ομάδα χρόνο για να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν. Οι μηχανικοί ECAM ενθαρρύνονται να μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Οι διαλέξεις, συζητήσεις και ημέρες για να ανταποκριθεί μέντορες που διοργανώνονται για να εξασφαλίσει τη δέσμευση αυτή.

Εξέλιξη και προσαρμογής στην οικονομική ΚΟΣΜΟ

Οι μηχανικοί ECAM βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων τεχνολογιών. Από την αποφοίτηση των πρώτων 9 μηχανικούς το 1903, ECAM Λυών έχει προσαρμοστεί η διδασκαλία της να προβλέπει τις εξελίξεις στον οικονομικό κόσμο γύρω μας για να γίνει μια κορυφαία σχολή μηχανικών. ECAM Λυών επενδύει στην ακαδημαϊκή έρευνα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ένα συνεχές κίνητρο του Σχολείου είναι να είναι στην αιχμή της επιστημονικής καινοτομίας.

Κέντρο Ερευνών ECAM Λυών

Από το 2007, ECAM Λυών δομημένη και ανέπτυξε δραστηριότητες έρευνά του Το ερευνητικό κέντρο οργανώνεται γύρω από δύο κύρια θέματα: Έργα ενεργειακής απόδοσης και της μικροδομής τροποποίηση των υλικών. Η σχέση μεταξύ της εκπαίδευσης και της έρευνας είναι απαραίτητη και επικερδής για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση των γνώσεων τους και της συμμετοχής τους στην πρόοδο της έρευνας. Το ερευνητικό κέντρο επιθυμεί να εμπλέξει περισσότερους φοιτητές στο πρόγραμμα τους και ως εκ τούτου, συνεργάζεται πολύ στενά με το τμήμα μελετών, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν ένα πλήρες και συνεκτικό πρόγραμμα.

ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ με άλλα σχολεία

Για να μοιράζονται το ερευνητικό πρόγραμμα με άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ECAM Λυών έχει υπογράψει μια συμφωνία για ένα μάστερ στον τομέα της έρευνας με «INSA Λυών" και "Arts et Métiers Παρίσι-Tech Cluny".

Το 2012, ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ

Το 2012, ECAM Λυών δημιούργησε ένα ερευνητικό κέντρο με επικεφαλής τον Christophe CHANGENET, απόφοιτος Ανώτατης Σχολής Μηχανικού της Μασσαλίας (ESIM), διδακτορικό (PhD) στη Μηχανολογία από INSA Λυών και διαπιστευμένο να εποπτεύουν την έρευνα.

Το τμήμα R & D λειτουργεί σε ένα εγκάρσιο τρόπο με τις άλλες υπηρεσίες εκπαίδευσης του σχολείου και εστιάζει τις ερευνητικές του δραστηριότητες στην οικεία με την αντιμετώπιση με τη βιομηχανία και την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των προγραμμάτων θέματα.

Ενεργειακή αποδοτικότητα

Στο θέμα αυτό, ECAM Λυών εργάζεται για την ενεργειακή αποδοτικότητα των μηχανών και συστημάτων, είτε σε μηχανικά συστήματα, όπως μειωτήρες, θερμικές μηχανές, όπως εναλλάκτες θερμότητας ή ψυκτικές μονάδες ή ηλεκτρικών συστημάτων, όπως κινητήρες.

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Ενεργειακά μοντέλα των μηχανικών κιβωτίων ταχυτήτων σε γενικά και ειδικά εργαλεία-drive μεταδόσεις. Προηγμένες τεχνικές ελέγχου για θερμικές μηχανές. Multiphysics μοντελοποίηση με προοπτική την ανάπτυξη αριθμητικών μοντέλων ικανή να αναλάβει ισχυρή σύζευξη μεταξύ των διαφόρων φαινομένων της φυσικής.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ειδικά εξέδρες δοκιμών για τη μελέτη Λίπανση (απώλειες αναταράξεων και οι ρυθμοί ροής πετρελαίου) ή απωλειών ενέργειας σε γραναζιών. Ρυθμίστε τα συστήματα ελέγχου: εναλλάκτες θερμότητας πάγκο δοκιμής, τα συστήματα θέρμανσης αερισμού και κλιματισμού (HVAC) Μικροδομικών τροποποίηση των υλικών

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η παραγωγή σύνθετων τμημάτων από σκόνη χύτευση με έγχυση Το εργαστήριο συμμετέχει σε πολλά βιομηχανικά έργα:

  • BIOPIM
  • CARPIM
  • Plastronics
  • Θερμοχημική επεξεργασία υπό ελεγχόμενη ατμόσφαιρα (χαμηλή πίεση θεραπεία carbonitriding, εναζώτωση πλάσμα ...)

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Από το 2009, σημαντικές επενδύσεις υλικό έχει γίνει προκειμένου να συνεχίσει με την ανάπτυξη αυτής της θεματικής: μίξερ για την προετοιμασία της πρώτης ύλης, το μετρητή ροής για τον χαρακτηρισμό ένεση, μηχανή σχηματοποίησης ένεση, καμίνου συσσωμάτωσης και θερμοχημική επεξεργασία υπό ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, θερμοσταθμικές ανάλυση, ανιχνευτής καμπύλη για περίθλαση ακτίνων Χ.

Οργάνωση και επιστημονικές υπηρεσίες

Ο στόχος της ECAM Λυών είναι να εκπαιδεύσει γενικού μηχανικούς, εξοπλισμένο με καλή τεχνική δεξιότητες, μαζί με την κοινωνική και πολιτισμική συνείδηση.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά
  • γαλλική γλώσσα

Δείτε μεταπτυχιακά προγράμματα »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

γενικό πτυχίο μηχανικού

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 1 - 3 χρόνια September 2017 Γαλλία Lyon

Εκπαίδευση Generalist Μηχανικός ECAM παρέχει μια σταθερή επιστημονική και τεχνική βάση, σε συνδυασμό με μια ισχυρή ηθική συνείδηση ​​και μια πλούσια διεθνή διαφάνεια. Από αυτό το μάθημα προσφέρει ήδη μια πολύ υψηλή απασχολησιμότητα, ECAM Λυών σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την πορεία σας για να ταιριάζει με τις επιθυμίες σας και την επαγγελματική έργα. [+]

Εκπαίδευση Generalist Μηχανικός ECAM παρέχει μια σταθερή επιστημονική και τεχνική βάση, σε συνδυασμό με μια ισχυρή ηθική συνείδηση ​​και μια πλούσια διεθνή διαφάνεια. Από αυτό το μάθημα προσφέρει ήδη μια πολύ υψηλή απασχολησιμότητα, ECAM Λυών σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε την πορεία σας για να ταιριάζει με τις επιθυμίες σας και την επαγγελματική έργα. Αυτό περιλαμβάνει πρακτική άσκηση, τη διεθνή κινητικότητα και ειδικά μαθήματα. Η εκπαίδευση αυτή είναι χαρακτηρισμένη "ECAM Arts and Crafts». Αυτή η ετικέτα προσδιορίζει την ειδικότητα του Μηχανικού Generalist ECAM και βελτιώνει την ποιότητα αυτού του βαθμού, με αντικειμενικά κριτήρια που καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Κατάρτιση Generalist Μηχανικός ECAM ελέγχεται τακτικά για να διατηρηθεί αυτή την ετικέτα. Σημαντική ετικέτα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ECAM ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ο μηχανικός Τεχνών ECAM and Crafts είναι μια γενική μηχανικός από τη φύση Ο μηχανικός ECAM Arts and Crafts είναι ένας μηχανικός σχεδιασμός: - Σχεδιαστής προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών, εξειδικευμένων μηχανικών και διευθυντής της καινοτομίας (Ε & Α) - σχεδιαστής και πιλότος βιομηχανικά συστήματα Ο μηχανικός ECAM Arts and Crafts είναι ένας διαχειριστής και μηχανικός διευθυντής: - Πιλοτική των ανδρών και των οργανώσεων - μάνατζερ και παίκτης της εφοδιαστικής αλυσίδας - από διευθυντής επιχειρησιακής αριστείας Η ECAM Μηχανικός Arts et métiers του σχηματίζεται σε υψηλές ειδικές τιμές εκπαίδευση: - Δέσμευση για το πρόσωπο σε όλες τις διαστάσεις της - η έμπειρη και διεπιστημονική ανοιχτή - δημιουργικότητα στην καινοτομία, το σχεδιασμό, το σχεδιασμό και μεγάλα έργα - βιομηχανική και οικονομική δομή με την πορεία μάθησης - έζησε η Διεθνής προληπτικά - μια... [-]

Πρόγραμμα ECAM μηχανικής

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 5 χρόνια August 2018 Γαλλία Lyon

ECAM Λυών έχει τελειοποιήσει την τέχνη και τις μεθόδους εκπαίδευσης μηχανικών από το 1900. Διαπιστευμένο από το CTI (Επιτροπή des τίτλοι d'Ingénieur) αυτή η σχολή μηχανικών ήταν πάντα σε θέση να παρέχει στους φοιτητές με μια ανθρώπινη και επιστημονική άποψη όλων των μεγάλων κόσμος αλλάζει αν η οικονομική, τεχνική ή βιομηχανική. Αυτό το όραμα επέτρεψε στους μαθητές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενο βιομηχανικό κόσμο. [+]

ECAM Λυών έχει τελειοποιήσει την τέχνη και τις μεθόδους εκπαίδευσης μηχανικών από το 1900. Διαπιστευμένο από το CTI (Επιτροπή des τίτλοι d'Ingénieur) αυτή η σχολή μηχανικών ήταν πάντα σε θέση να παρέχει στους φοιτητές με μια ανθρώπινη και επιστημονική άποψη όλων των μεγάλων κόσμος αλλάζει αν η οικονομική, τεχνική ή βιομηχανική. Αυτό το όραμα επέτρεψε στους μαθητές να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενο βιομηχανικό κόσμο. Το 5-ετή πρόγραμμα ECAM Διεθνές Engineering είναι ένα συνδυασμένο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό μάθημα που οδηγεί στην ECAM Λυών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, το ισοδύναμο του μεταπτυχιακού τίτλου. Οι φοιτητές να επιλέξουν από μία από τις ακόλουθες συγκεντρώσεις: Ρομποτική Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού. ECAM Λυών βραβεία επίσης πτυχίο στο τέλος του τρίτου έτους. Υποψήφιοι: Η ζήτηση για μηχανικούς στη Γαλλία και αλλού είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των πτυχιούχους. Οι διεθνείς εταιρείες έλκονται προς τη Γαλλία για υψηλά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της. Προσλαμβάνονται σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών των παρόχων: μεταφορά, πολυτέλεια, ερευνητικά εργαστήρια, τη χρηματοδότηση, τη βιομηχανία κεφαλαιουχικών αγαθών, κ.λπ. 35% των αποφοίτων ECAM Λυών, που όλοι έχουν διεθνή εμπειρία, αρχίζουν τη σταδιοδρομία τους στο εξωτερικό. Βασικά σημεία: Κατάσταση: Μεταπτυχιακό Πεδίο: Μηχανική Μήκος: 5 έτη Επίπεδο λαμβάνονται: Μάστερ Είσοδος: σε 1ο έτος Προ-απαιτήσεις: Γαλλικά απολυτήριο S, ή οποιοδήποτε άλλο εθνικό επιστημονικό πτυχίο Γυμνασίου ή IB Diploma (με τουλάχιστον δύο υψηλά επίπεδα σε Μαθηματικά, Φυσική ή Χημεία). Οι μαθητές με ένα γαλλικό Γυμνάσιο απολυτήριες εξετάσεις στην επιστήμη (BAC S) από ένα γυμνάσιο στη Γαλλία ή στο εξωτερικό πρέπει να ακολουθεί τις... [-]

Βίντεο

Être étudiant à l'ECAM LYON