Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

ESCOM είναι σχολή χημικής μηχανικής που βρίσκεται στη Γαλλία στο Compiègne. Η εκπαίδευσή του και το δίπλωμά του αναγνωρίζονται και πιστοποιούνται από την Επιτροπή των Τίτλων Μηχανικών (CTI) και από το Υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είμαστε μέλος του δικτύου ιδιωτικών σχολών του FESIC, της Συνομοσπονδίας των Grandes Ecoles (CGE) και της Ομοσπονδίας Gay-Lussac (FGL) που συγκεντρώνει σχολεία χημείας στη Γαλλία.

Η κατάρτιση μηχανικού ESCOM συνδυάζει επιστημονικούς κλάδους, κυρίως χημεία, με τεχνικές μηχανικής (συμπεριλαμβανομένης της χημικής μηχανικής και της μηχανικής επεξεργασίας), τις ανθρώπινες επιστήμες (οικονομικά και κοινωνικές επιστήμες και γλώσσες) και το άνοιγμα προς τις επιχειρήσεις και τη διεθνοποίηση.

Η ένταξη στην ESCOM σημαίνει ότι η κατάρτιση εστιάζεται στην καινοτομία, την πράσινη χημεία και την αειφόρο ανάπτυξη. Προετοιμάζεται για μια ευρεία ποικιλία επαγγελμάτων και κλάδων: καλές χημικές ουσίες και εφαρμογές, βιοτεχνολογίες, αγροτοβιομηχανίες, περιβάλλον, ενέργεια, φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά ...)

Βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Compiègne (UTC), η ESCOM συμβάλλει στην εδαφική δυναμική σε ακαδημαϊκό επίπεδο και στην έρευνα στον τομέα της πράσινης χημείας και των βιώσιμων διαδικασιών.

escom2

Κάποια βασικά στοιχεία

 • 1957 σχολικό ίδρυμα
 • 3000 απόφοιτοι από την ίδρυσή τους
 • 630 φοιτητές
 • 20 διεθνείς φοιτητές χαιρέτισαν κάθε χρόνο
 • 24 καθηγητές και ερευνητές
 • 100 ομιλητές από τον ακαδημαϊκό ή βιομηχανικό κόσμο
 • 2 ερευνητικές ομάδες, 1 στον τομέα της μηχανικής επεξεργασίας, 1 στην οργανική χημεία με στόχο την αξιοποίηση των αγροτικών πόρων
 • 2 ομάδες ανταγωνιστικότητας IAR (βιομηχανία και αγρο-πόροι) και ελαστοπόλεων

escom1

Πλαίσιο Ζωής

Compiègne είναι μια επαρχιακή πόλη, ήρεμη και ευχάριστη για να ζήσει. Οι κάτοικοί του επωφελούνται από ένα εξαιρετικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον: το αυτοκρατορικό παλάτι, το Clairière de l'Armistice, το Château de Pierrefonds, το Château de Chantilly, ένα από τα μεγαλύτερα δάση της Ευρώπης, τα εθνικά αγροκτήματα ...

 • Είναι μια πόλη της Γαλλίας που κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων για την ποιότητα της ζωής της
 • 42 000 κατοίκους για 5000 σπουδαστές
 • 2 αίθουσες συναυλιών, 2 αίθουσες συναυλιών, μουσικά φεστιβάλ (jazz, rock, electro ...), αθλητικές εγκαταστάσεις (παγοδρόμιο, πισίνα, αίθουσες και αθλητικές εγκαταστάσεις, karting, μπόουλινγκ ...)
 • 45 λεπτά με το τρένο από το Παρίσι
 • 30 λεπτά από το αεροδρόμιο Roissy Charles De Gaulle

Δίδακτρα

Οι πτυχιούχοι φοιτητές υπόκεινται σε δίδακτρα.

escom3

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
 • γαλλική γλώσσα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μαθήματα Διοικητικών Στελεχών

ESCOM : École Supérieure de Chimie Organique et Minérale

Η ESCOM Chemistry απονέμει πτυχίο μηχανικού που αποτελείται από 5 χρόνια σπουδών στην επιστήμη και την τεχνολογία στον τομέα της χημείας και της μηχανικής επεξεργασίας. Τ ... [+]

Η ESCOM Chemistry απονέμει πτυχίο μηχανικού που αποτελείται από 5 χρόνια σπουδών στην επιστήμη και την τεχνολογία στον τομέα της χημείας και της μηχανικής επεξεργασίας. Το δίπλωμα αυτό αναγνωρίζεται με τον ίδιο τρόπο με τον Δάσκαλο σύμφωνα με το πλαίσιο των συμφωνιών της Μπολόνια. Ο χημικός μηχανικός της ESCOM Chimie πιστοποιείται από την ετικέτα EUR-ACE.

Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν στο ESCOM Chemistry σε διαφορετικά επίπεδα κατά τη διάρκεια αυτών των 5 ετών και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του 3ου έτους. Κάθε χρόνο αποτελείται από μαθήματα, πρακτικές εργαστηριακές εργασίες και πρακτική άσκηση που πραγματοποιούνται στη Γαλλία ή στο εξωτερικό. Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα γαλλικά.... [-]

Γαλλία Compiègne
Σεπτέμβριος 2020
γαλλική γλώσσα
Πλήρης παρακολούθηση
5 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Escom - Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale
Address
Ecole Supérieure de Chimie Organique et Minérale – ESCOM 1, allée du Réseau Jean-Marie Buckmaster 60200 Compiègne
Compiègne, Hauts-de-France, Γαλλία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+33 3 44 23 88 29