ESCP Business School

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1819, η ESCP Europe έχει δημιουργήσει γενιές ηγετών και επιχειρηματιών. Με τις έξι αστικές πανεπιστημιουπόλεις του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Μαδρίτης, του Παρισιού, του Τορίνο και της Βαρσοβίας, η αληθινά ευρωπαϊκή ταυτότητα της ESCP Europe δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό στυλ στον τομέα των επιχειρήσεων και μια παγκόσμια θεώρηση στα διεθνή θέματα διαχείρισης. Κάθε χρόνο, η ESCP Europe καλωσορίζει πάνω από 6.000 φοιτητές και 5.000 στελέχη από περισσότερες από 120 διαφορετικές χώρες, παρέχοντάς τους μια ολοκληρωμένη προσφορά μαθημάτων διαχείρισης και εξειδικευμένων προγραμμάτων (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD και Executive Education). Το ESCP Europe περιλαμβάνεται μεταξύ του 1% των σχολών επιχειρήσεων στον κόσμο που κατέχουν τη διαπίστευση Triple Crown Accreditation (AACSB, AMBA και EQUIS). www.escpeurope.eu - Ακολουθήστε μας στο Twitter @ESCPeurope

Παρόλο που το σήμα ESCP Europe εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια σχεδόν 200 ετών ιστορίας του, παρέμεινε πάντα πιστός στις τρεις πρώτες επιστολές του. Ξεκινώντας από το 1819 με την επωνυμία Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie και σύντομα μετονομάστηκε σε Ecole Supérieure de Commerce, αναπτύχθηκε στην ESCP πενήντα χρόνια αργότερα το 1869. Μετά τη συγχώνευση με την αδελφή σχολή της, η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης (EAP) Το 1999, το σχολείο ονομάστηκε ESCP-EAP για περίπου μια δεκαετία. Τέλος, το 2009, το όνομα του σχολείου μετατράπηκε σε ESCP Europe, αναφέροντας ρητά την ευρωπαϊκή κληρονομιά και την τοποθέτησή του.

Το διεθνές πεδίο εφαρμογής του ESCP Europe είναι ορατό από μικρή ηλικία. Ήδη η τάξη του 1824 αριθμούσε το 30% των διεθνών μαθητών με 15 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων επτά Ισπανών, πέντε Βραζιλιανών, πέντε Ολλανδών, τεσσάρων Γερμανών και δύο Αμερικανών. Η εκμάθηση γλωσσών αποτελούσε ουσιαστικό μέρος του πρώτου προγράμματος σπουδών που περιελάμβανε, εκτός από τη γαλλική γραμματική, μαθήματα στα αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Από το 1825, στο ESCP Europe διδάσκονταν συνολικά δέκα γλώσσες και οι φοιτητές έπρεπε να σπουδάσουν τουλάχιστον τρεις από αυτές.

Περίπου ενάμιση αιώνες αργότερα, η ESCP Europe ήταν και πάλι πρωτοπόρος με τη δημιουργία μιας σχολής επιχειρήσεων πολλαπλών πανεπιστημίων. Προκειμένου να ανταποκριθούν στην ευρωπαϊκή έκκληση του σχολείου, οι πανεπιστημιουπόλεις στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν το 1973, ακολουθούμενες από την Ισπανία το 1988, την Ιταλία το 2004 και τη Βαρσοβία το 2015. Στο πλαίσιο ενός ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένου κόσμου, η φιλοδοξία της ESCP Europe σήμερα είναι να εκπαιδεύσει αληθινά ευρωπαίους διαχειριστές, ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ ανθρωπιστικών αξιών και διαχειριστικής εκπαίδευσης. Η ESCP Europe γίνεται μια πραγματική Ευρωπαϊκή Σχολή ανοιχτή στον κόσμο.

Αποστολή και αξίες

Η ESCP Europe συνδέει και διαμορφώνει τον κόσμο των επιχειρήσεων προωθώντας τις διαπολιτισμικές γνώσεις και πρακτικές διαχείρισης.

Η διδασκαλία της διοίκησης από διεπιστημονική άποψη στο υψηλότερο επίπεδο ακαδημαϊκής αριστείας, αναπτύσσουμε πολιτισμικά ευφυείς, πολύγλωσσους ηγέτες, οι οποίοι είναι ανοιχτοί, προσαρμόσιμοι και υπεύθυνοι.

Ως διαχειριστές και επιχειρηματίες, οι απόφοιτοι της ESCP της Ευρώπης είναι εξοπλισμένοι για να ηγούνται και να εμπνέουν σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

Βασικά στοιχεία

 • 6 Χώρες ESCP Ευρώπης στο Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Τορίνο και τη Βαρσοβία
 • Τριπλή διαπιστευμένη: AACSB, EQUIS, AMBA
 • Η πρώτη επιχειρηματική σχολή του κόσμου (το 1819)
 • Πάνω από 150 ερευνητές-ενεργό καθηγητές που εκπροσωπούν πάνω από 20 εθνικότητες στις 6 πανεπιστημιουπόλεις μας
 • 90 καθηγητές θυγατρικών, 40 επισκεπτών καθηγητών, πάνω από 800 επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες
 • Πάνω από 130 ακαδημαϊκές συμμαχίες στην Ευρώπη και τον κόσμο
 • Ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο: Bachelor, Masters, MBAs, PhDs και Executive Education
 • 5.000 φοιτητές σε προγράμματα σπουδών που αντιπροσωπεύουν 100 διαφορετικές εθνικότητες
 • 5.000 συμμετέχοντες υψηλού επιπέδου στις εξατομικευμένες εκπαιδευτικές και εκτελεστικές σπουδές
 • 55.000 ενεργά αποφοίτους σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο
 • Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τη βαθιά ευρωπαϊκή ταυτότητα της Σχολής
 • Τακτικές κατάταξη μεταξύ των καλύτερων σχολών επιχειρήσεων του κόσμου

Πανεπιστημιούπολη

Το διακριτικό μοντέλο ESCP της Ευρώπης για μια διασυνοριακή σχολή επιχειρήσεων πολλαπλών πανεπιστημίων ενσαρκώνει την καρδιά της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Με τα έξι αστικά πανεπιστήμια σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, η ESCP Europe συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού πολιτισμού διαχείρισης και επιτρέπει στο σχολείο να προσφέρει ένα μοναδικό είδος διαπολιτισμικής επιχειρηματικής εκπαίδευσης:

 • ΒΕΡΟΛΙΝΟ
 • ΛΟΝΔΙΝΟ
 • ΜΑΔΡΙΤΗ
 • ΠΑΡΙΣΙ
 • TORINO
 • ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Τοποθεσίες

Παρίσι

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Paris
79, avenue de la République

75543 Παρίσι, Île-de-France, Γαλλία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+33 1 49 23 20 00

Λονδίνο

ESCP Europe - London Campus

Address
ESCP Europe Campus London
527 Finchley Road


NW3 7BG Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Ιστότοπος

Βερολίνο

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Berlin
Heubnerweg 8-10

14059 Βερολίνο, Βερολίνο, Γερμανία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+49 30 320070

Τουρίνο

ESCP-EUROPE Torino

Address
ESCP Europe Torino Campus
Corso Unione Sovieticà, 218 bis

10134 Τουρίνο, Πεδεμόντιο, Ιταλία
Ιστότοπος
Τηλέφωνο
+39 011 670 5894

Βαρσοβία

Address
ESCP Europe Warsaw Campus
c/o Kozminski University
57/59 Jagiellonska St.

03-301 Βαρσοβία, Μασοβίας, Πολωνία

Διαπιστεύσεις

Προγράμματα

FAQ

Άλλη