European School of Political and Social Sciences

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

ESPOL, ένα πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό σχολείο

Η πολιτική επιστήμη είναι μια επιστημονική πειθαρχία που προσφέρει ελκυστικές προοπτικές σταδιοδρομίας με ισχυρές διεθνείς προοπτικές. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοδοξίας, η ESPOL, η European School of Political and Social Sciences , προσφέρει μια διεπιστημονική εκπαίδευση προσανατολισμένη στις πολιτικές σταδιοδρομίες και στην Ευρώπη. Ως διάδοχος της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών που δημιουργήθηκε στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λιλ το 1894, η ESPOL δίνει έμφαση στις ανθρώπινες αξίες και στην ηθική των ευθυνών - απαραίτητες ιδιότητες για να κάνουν τον τρόπο τους στον σημερινό κόσμο.

Τα δίγλωσσα μαθήματα γαλλο-αγγλικών παρέχουν μια πρωτοποριακή και καινοτόμο πλατφόρμα για τη διδασκαλία της πολιτικής επιστήμης

Τα πτυχία Bachelor's και Master's απονέμουν στους αποφοίτους της ESPOL τα κλειδιά για να πετύχουν σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά εργασίας: θεωρητικές γνώσεις και δημιουργικότητα, επαγγελματισμό και πνευματική περιέργεια, ικανότητες και αίσθημα πρωτοβουλίας.

Ευρωπαϊκή, πολύγλωσση και σε συνάρτηση με το χρόνο της, η ESPOL σας παρέχει τα απαιτούμενα προσόντα για να εισέλθει με επιτυχία στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη και πέρα από αυτό!

Το ESPOL βασίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

 • Διδασκαλία
 • Ερευνα
 • Κοινωνική εργασία

Το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λιλ

Η ιστορία του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λιλ ξεκίνησε το 1875 με τις πέντε ίδιες ιδρυτικές σχολές, οι οποίες έδωσαν οδηγίες σε πολλές γενεές φοιτητών για να τους καθοδηγήσουν μέσω κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών αλλαγών σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λιλ αποτελείται επίσης από επιπλέον σχολεία και ινστιτούτα, μεταξύ των οποίων το ESPOL (πολιτική επιστήμη), το ISEA (Λογιστική), το Τμήμα Ηθικής και Φιλοσοφίας και το IU2S (υγειονομική διοίκηση). Η αποστολή που υιοθετήθηκε από τις Σχολές του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λιλ είναι να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές μας ώστε να γίνει εξειδικευμένοι, δημιουργικοί και ευέλικτοι επαγγελματίες καθώς και ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, μέσω των βασικών δραστηριοτήτων τους διδασκαλίας, έρευνας και υπηρεσίας, οι Σχολές παραμένουν πάντα προσεκτικοί στον κόσμο γύρω τους και είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν. Πρωταρχική φιλοδοξία τους είναι να δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον για τους σπουδαστές να γίνουν οι κύριοι συντελεστές της εκπαίδευσής τους και να είναι υπεύθυνοι πολίτες, με ανθρωπιστικές αξίες και αγωνία για την αριστεία. Αυτές είναι ανεκτίμητες ιδιότητες για την επιτυχή είσοδο στην αγορά εργασίας.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι σχολές:

 • Όλα τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα στις τρέχουσες τάσεις της αγοράς εργασίας
 • Βοήθεια στην κατασκευή του έργου σταδιοδρομίας
 • Εξατομικευμένη εποπτεία σε ανώτερες σπουδές
 • Σταδιοδρομία και πρακτική εξάσκηση για να βοηθήσουν τους μαθητές να εισέλθουν στην αγορά εργασίας
 • Σπουδές στο εξωτερικό για όλους τους μαθητές να μάθουν για άλλους πολιτισμούς και μεθόδους μάθησης (Erasmus, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.)
 • Μια πλούσια φοιτητική ζωή με πολλούς συλλόγους (πολιτισμός, αθλητισμός, φιλανθρωπία κ.λπ.) που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλές γενιές σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γαλλίας
 • Υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της καθημερινής ζωής (υπηρεσίες στέγασης, καφετέριες, αθλήματα, κλαμπ κ.λπ.)
 • Υπηρεσίες υποστήριξης (κοινωνικές υπηρεσίες, επιχορηγήσεις
 • Προσοχή στις ανάγκες των μαθητών και ανταλλαγή ανθρωπιστικών αξιών
 • Δίκτυα κοινοτικών αποφοίτων
 • Βασική και εφαρμοσμένη έρευνα αφιερωμένη στην καλλιέργεια γνώσεων και δεξιοτήτων για τη δημιουργία, την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Εισερχόμενοι φοιτητές

Κάθε χρόνο, το ESPOL λαμβάνει περίπου το 30% των ξένων φοιτητών, μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγών ή στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Είναι σημαντικό για εμάς να αισθάνεται ο κάθε σπουδαστής ολοκληρωμένος και να απολαμβάνει το χρόνο που αφιερώνεται εδώ στο ESPOL και επίσης σε αυτό το νέο περιβάλλον. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πολλές υπηρεσίες και συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους διεθνείς φοιτητές μας, όπως το γραφείο Διεθνών Υποθέσεων, οι φοιτητικές ενώσεις και οι οδηγοί.

Ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο, θα βρείτε έναν Διεθνή Φοιτητικό Οδηγό που μπορεί να σας βοηθήσει με τη νέα σας ζωή εδώ.

Διεθνής Οδηγός Φοιτητών

Φοιτητική ζωή

"Το ESPOL ενθαρρύνει ένθερμα καινοτόμες και επαγγελματικά προσανατολισμένες φοιτητικές πρωτοβουλίες (δημιουργία σχολικής εφημερίδας, διοργάνωση στρογγυλών τραπεζιών για πρόσφατα πολιτικά γεγονότα, εκπαίδευση σε δημόσια ομιλία, συναντήσεις και συζητήσεις επί των σημερινών θεμάτων) δίνοντας στους φοιτητές τη στήριξη να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να σχεδιάσουν τα έργα τους . "

OLIWIA BARAN

Επικεφαλής επικοινωνίας και φοιτητικής ζωής

Κοινοτική ζωή

BDE

Η Ένωση Φοιτητών, γνωστή ως "BDE" (Γαλλικά για το Bureau of Étudiants), εκπροσωπεί τους φοιτητές σε σχέση με τη σχολική διοίκηση. Ο ρόλος του BDE είναι επίσης να συμμετέχει στη ζωή του σχολείου μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων (πάρτι, διαλέξεις, ταξίδια και αναψυχή, ανθρωπιστικές δράσεις κ.ο.κ.).

ESPOMUN-ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Η αντιπροσωπεία MUN είναι μια κοινωνία που ιδρύθηκε από τους σπουδαστές ESPOL με σκοπό να εκπροσωπήσει το σχολείο σε διάφορες συνεδριάσεις MUN που διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη. Η αντιπροσωπεία είναι, φυσικά, ανοιχτή σε όλους τους φοιτητές της ESPOL που ενδιαφέρονται για αυτό το έργο!

COSMOPOL

Δημιουργημένο το 2015, ο σκοπός αυτής της κοινωνίας είναι να ενσωματώσει ξένους φοιτητές που φτάνουν στο ESPOL. Πως? Με την οργάνωση ενός "συστήματος φίλων", την εισαγωγή μαθητών στην περιφέρεια και τη γαλλική κουλτούρα και τη διευκόλυνση των διοικητικών διαδικασιών κατά την άφιξή τους στη Γαλλία.

Επικοινωνία: cosmopol.asso@gmail.com

ESPOL'ART (γραφείο τεχνών)

Το ESPOL'art είναι το σχολείο που ασχολείται με τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Προωθεί την πολιτιστική ζωή στο σχολείο μέσω δραστηριοτήτων όπως το θέατρο, η ζωγραφική ή ο κινηματογράφος.

VOX JUVENIS

Η κοινωνία "Vox Juvenis" διοργανώνει συζητήσεις και πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των μαθητών, αλλά και με τη συμμετοχή ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην πολιτική ζωή, οι οποίοι μιλούν για την εμπειρία τους και για το πώς λειτουργεί η πολιτική σήμερα. Όλα σε ατμόσφαιρα χωρίς ιδεολογία.

REVOLTE-TOI ESPOL

Το "Révolte-toi Espol" είναι φοιτητική κοινωνία που προωθεί την Τέχνη του Ωρατορίου σε συνεργασία με τη "Γαλλική Ομοσπονδία Συζήτησης". 30 ενεργά μέλη του "Révolte-toi Espol" διοργανώνουν ασκήσεις και προπόνηση κάθε εβδομάδα για να προετοιμάσουν το Γαλλικό Κύπελλο και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ανοιχτό σε όλους, το Révolte-toi Espol υιοθέτησε το σύνθημα "FFD": "Τα ηχεία γίνονται, δεν γεννιούνται".

Το BDS (Αθλητικό γραφείο)

Το Αθλητικό Γραφείο ESPOL είναι υπεύθυνο για τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση. Διοργανώνονται τακτικά διάφορες δραστηριότητες, όπως τζόκινγκ, ποδόσφαιρο και πατινάζ. Το BDS ESPOL συνεργάζεται επίσης με άλλα αθλητικά γραφεία καθώς και με το Πανεπιστήμιο για την προώθηση του αθλητισμού σε κάθε ίδρυμα. Το "Mens Sana in corpore sano" είναι το σύνθημα της BDS ESPOL.

ΚΕΝΤΡΟ UNICEF ESPOL CAMPUS

Αυτή η κοινωνία είναι μια ομάδα υπεράσπισης για τα δικαιώματα των παιδιών, που ξεκίνησε επίσημα στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016. Πρωταρχικός σκοπός του είναι να προσεγγίσει το ευρύτερο δυνατό κοινό μέσω της υπεράσπισης και της συγκέντρωσης χρημάτων. Οι πρωτοβουλίες του παίρνουν διάφορες μορφές ανάλογα με την περίσταση: διαλέξεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις μόδας και ούτω καθεξής. Όλοι είναι ελεύθεροι να έρθουν και να προτείνουν μια ιδέα. Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή αν θέλετε να έρθετε μαζί μας ή απλά δώστε ένα χέρι από καιρό σε καιρό.

Επικοινωνία: Hélène Odier hel.odier@hotmail.fr

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο ιδρύθηκε για να ενισχύσει τη ζωή των φοιτητών και να προωθήσει τη συζήτηση των μαθητών σχετικά με το θέμα της Ευρώπης. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο, που διευθύνεται από μια ενθουσιώδη ομάδα με έντονο ενδιαφέρον για τις προκλήσεις της ανάπτυξης της ΕΕ, επιδιώκει να είναι ένας τόπος συνειδητοποίησης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Διαλέξεις, διαγωνισμοί αφισών και άρθρων, συζητήσεις σπουδαστών, συναντήσεις με φορείς της ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκδηλώσεις σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχει κάτι για όλους!

ALUMNI ESPOL

Τον Ιούνιο του 2015, η ESPOL γιόρτασε το πρώτο έτος αποφοίτησής της. Τον Μάιο του 2015 αυτοί οι "μελλοντικοί αποφοίτοι" ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν έναν Σύνδεσμο Αποφοίτων "Αποφοίτους ESPOL", τον οποίο εγκαινίασαν στο τέλος του ακαδημαϊκού γκαλά. Οι αποφοίτοι ESPOL στοχεύουν στη δικτύωση των πρώην φοιτητών του ESPOL και ιδιαίτερα στη διατήρηση των δεσμών τους με το σχολείο. Αυτοί οι πρώτοι απόφοιτοι της ESPOL παραμένουν έντονα συνδεδεμένοι με το σχολείο τους και ενδιαφέρονται για το μέλλον της.

Επικοινωνία: alumniespol@univ-catholille.fr

Lille, η πόλη των σπουδαστών εξ ορισμού

Η Λιλ και οι 87 δήμοι της αποτελούν μια διασυνοριακή, κοσμοπολίτικη και εκλεκτική ευρωπαϊκή πόλη με περισσότερα από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Στο σταυροδρόμι της Ευρώπης, η Lille βρίσκεται 1 ώρα από το Παρίσι, 40 λεπτά από τις Βρυξέλλες και 90 λεπτά από το Λονδίνο με το τρένο.

Lille, μια νέα και δυναμική πόλη

Με περισσότερους από 100.000 φοιτητές, η Λιλ είναι μια από τις νεώτερες πόλεις στη Γαλλία: το 36% του πληθυσμού της είναι κάτω των 25 ετών. Επιπλέον, ένας κάτοικος από τους δύο της περιοχής γύρω από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λιλ, το Καμπύλη Vauban, είναι κάτω των 25 ετών.

Ως πολιτιστική μητρόπολη, η Λιλ πορεύεται με καλλιτεχνική δραστηριότητα: την Όπερα της Λιλ, την Εθνική Ορχήστρα της Λιλ, τα θέατρα, το Μπαλέτο ντε Βέρντε και πολλά μουσεία.

Κάθε βράδυ, η πόλη προτείνει περισσότερα από 100 διαφορετικά γεγονότα. Επιπλέον, η Λιλ έχει πάνω από 20 θέατρα!

Μια μητρόπολη στην καρδιά της Ευρώπης

Η Λιλ είναι μόλις 1 ώρα μακριά από το Παρίσι από το TGV, 30 λεπτά από τις Βρυξέλλες και 90 λεπτά από το Λονδίνο. Η σταθερά διεθνής προοπτική της πόλης αντικατοπτρίζεται στη διοργάνωση πολυάριθμων εκδηλώσεων με διεθνή εμβέλεια, όπως το Παγκόσμιο Φόρουμ, το lille3000, το UEFA Europa League και το πραγματικά διάσημο Braderie de Lille το Σεπτέμβριο που φέρνουν κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο τον κόσμο και αυτό πηγάζει από τον 12ο αιώνα!

Αρχιτεκτονική κληρονομιά

Αναφέρεται ως πόλη τέχνης και ιστορίας, η Λιλ έχει διατηρήσει πολλά κτίρια από το παρελθόν της που μαρτυρούν ευρείες καλλιτεχνικές επιρροές από τον Μεσαίωνα έως τη βιομηχανική ανάπτυξη του 19ου αιώνα. Από τη γοτθική έως την κλασσική, φλαμανδική αναγέννηση και Art Nouveau, η άτυπη αρχιτεκτονική της είναι μια απόλαυση για τα μάτια!

Τοποθεσίες

Λιλ

European School of Political and Social Sciences

Address
60 boulevard Vauban
59016 Λιλ, Hauts-de-France, Γαλλία
Ιστότοπος

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη