ITECH Lyon

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

ITECH-Λυών έχει εκπαιδεύσει Μηχανικούς, για περισσότερο από έναν αιώνα, στους τομείς των υλικών (πλαστικά, υφάσματα σύνθετα), χημεία (χρώματα-μελανιών-κόλλες), τα καλλυντικά και δερμάτινα υποδήματα-δερμάτινα είδη.

ITECH-Λυών είναι ένα ιδιωτικό σχολείο που δημιουργήθηκε από επαγγελματίες και υποστηρίζεται από επαγγελματικές ενώσεις και οργανισμούς. International είναι στον πυρήνα της ITECH-Λυών που αναπτύσσει την παρουσία της και ανταλλάσσει σε όλο τον κόσμο (από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, καθώς και στην Ευρώπη).

Επισκεφθείτε έξω ευρωπαϊκή ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα: ITECH-EURO.eu

Εάν η διδασκαλία είναι η πρώτη αποστολή του ITECH-Λυών, η έρευνα και η καινοτομία είναι προπύργιο του. Αυτά μεταφράζονται μέσω ισχυρών συνεργασιών στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό.

 • 500 μαθητές
 • Ιδιωτικό ίδρυμα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
 • Διεθνείς συμφωνίες ανταλλαγής
 • Πτυχίο μηχανικού που αναγνωρίζονται από την "Επιτροπή des Τίτλοι d'Ingénieur"

Μοναδικό και διαφορετικό

Το Ινστιτούτο Χημικής Κλωστοϋφαντουργίας et de Lyon (Λυών κλωστοϋφαντουργικών και χημικών Institute) είναι η μόνη σχολή μηχανικών καταγόταν απευθείας από τα βυρσοδεψία και η χημεία σχολεία που ιδρύθηκαν από τους επαγγελματίες στη Λυών περισσότερο από ό, τι πριν από έναν αιώνα. ITECH-Λυών εκπαιδεύει μηχανικούς σε πλαστικά, υφάσματα, σύνθετα υλικά και τη χημεία με την εξέταση χρώματα, μελάνια, κόλλες, καλλυντικά, δέρμα και οι χρήσεις του (υποδήματα, δερμάτινα είδη). Με συνειρμική κατάσταση, ITECH-Λυών είναι ένα Grande Ecole δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από επαγγελματικές ενώσεις και εταιρείες.

Εκτός από την κύρια πορεία της μηχανικής, ITECH-Λυών προσφέρει μαθήματα από το προπτυχιακό στο μεταπτυχιακό επίπεδο: BTS (Brevet de technicien εκπαιδεύσεως - υψηλότερη πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης), επαγγελματικό πτυχίο (απονέμεται από το Πανεπιστήμιο Claude Bernard κοινού), Δημοσίευση Premier Κύκλος (μεταπτυχιακό) και Ειδικός Masters (Διάσκεψη des Grandes Ecoles σφραγίδα της έγκρισης. ITECH Λυών ενισχύει την παγκόσμια παρουσία της και τα διεθνή χρηματιστήρια (από τις ΗΠΑ στην Κίνα, καθώς επίσης και την Ευρώπη).

Αν και Εκπαίδευση είναι η κύρια αποστολή ITECH-Λυών, εργασιακές σχέσεις χαρακτηριστικό μεταξύ πλεονεκτήματά της. Αυτά οδηγούν στη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών στους τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης, τόσο σε περιφερειακό, εθνικό και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στη συνεχή επαγγελματική, απόφοιτος και μη-μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

ITECH-Λυών και της θυγατρικής της, ITECH Επιχειρήσεις, κάνουν όλο το φάσμα τους, των τεχνικών και ανθρώπινων πόρων που διατίθενται για τις εταιρείες, μέσω των διαφόρων μορφών συμβάσεων.

Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν τα ερευνητικά προγράμματα του ένα ή περισσότερα έτη, σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια, βιομηχανικές μελέτες, αναλύσεις, μελέτες, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενοικίαση εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πιθανών απόσπαση προσωπικού (έρευνα καθηγητές πλήρους απασχόλησης) και την επαγγελματική κατάρτιση.

Όπως υπογραμμίζεται από τον Louis Philippe Reynaud, ο Πρόεδρος ITECH του, και ο Jérôme Marcilloux, Γενικός Διευθυντής του: «Το σχολείο μας συμβάλλει στη βελτίωση της προστιθέμενης αξίας των επιχειρήσεων μέσω της καινοτομίας».

ITECH, περισσότερο από ένα ινστιτούτο ... εκατό ετών ίδρυμα.

 • ITECH γεννήθηκε το 1988 από τη συγχώνευση των ESITL και EFT, δύο σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ιδρύθηκε από επαγγελματίες.
 • ESITL (Λυών Ανώτατη Σχολή του κλωστοϋφαντουργίες) ιδρύθηκε το 1840, η ενσωμάτωση της εξαιρετικής παράδοση της Λυών μεταξουργία.
 • EFT (Γαλλικά μαυρίσματος Σχολείο), ιδρύθηκε το 1899, είναι ένας κλάδος του Πανεπιστημίου της Βιομηχανικής Χημείας Ινστιτούτο της Λυών, που αρχικά ειδικεύεται στην Δερμάτινα πριν διακλάδωση έξω σε Πλαστικά Μηχανική (με την CNAM) πριν από την προσθήκη ενός χρώματα, μελάνια και κόλλες υπηρεσία το 1969 και στη συνέχεια να γίνει ESCEPEA (Ανώτατη Σχολή Δέρμα και χρώματα, μελάνια και κόλλες) το 1983.
 • Συγχώνευσή της με ESITL το 1988 είδε τη δημιουργία της ITECH και να οδηγήσει στη δημιουργία ενός τμήματος κλωστοϋφαντουργίας.
 • ITECH, που κληρονόμησε την επαγγελματική εμπειρία τόσο της μητρικής σχολεία, που απασχολούνται με επιτυχία το συμπληρωματικό χαρακτήρα των διδασκαλιών τους και τις στενές σχέσεις που πάντα είχε διατηρήσει με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Εκτός από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, ITECH προσφέρει προοδευτική εκπαίδευση, όπως μαθήματα του ενσωματώνει συστηματικά τις νέες μηχανές και τεχνολογικές εξελίξεις.

ITECH-Λυών ιδρύθηκε με σκοπό να συνδυάζει 4 επαγγελματικούς τομείς σε ένα ενιαίο πρόγραμμα σπουδών εστιάζοντας σε «πολυμερή υλικά και επιχρίσματα": χημεία διατύπωση, πλαστικά μηχανική, δέρμα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars

ITECH-Λυών εκπαιδεύει μηχανικούς στον τομέα των πολυμερών και των εφαρμογών τους, ιδιαίτερα τα πλαστικά, υφάσματα, σύνθετα και χημεία (που καλύπτουν χρώματα, μελάνες, κόλλες και καλλυντικά), καθώς επίσης και το δέρμα και οι χρήσεις του (υποδήματα, δερμάτινα είδη). ITECH-Λυών είναι μια ιδιωτική ένωση και ένα κράτος-διαπιστευμένο Grande Ecole, δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από επαγγελματικές ενώσεις και εταιρείες. ITECH Λυών ενισχύει την παγκόσμια παρουσία της και τα διεθνή χρηματιστήρια μέσω των προνομιακών ακαδημαϊκή και βιομηχανική συμβάσεις της.

Η καινοτομία είναι το σύνθημά ITECH-Λυών, η οποία ισχύει τόσο για τα μαθήματα και Έρευνας & Ανάπτυξης της. Έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις τρέχουσες τάσεις στην κοινωνία (αειφόρος ανάπτυξη, η συμπερίληψη των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, κλπ ...), ITECH-Λυών ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πόρων της, αυξάνοντας την πιθανότητα για διεπιστημονική εφαρμογή του θέματα. Η PFEL (Πολυμερές χαρακτηριστικών ομάδων Εργαστήριο) είναι όπου αυτό το «γόνιμης» λαμβάνει χώρα. ITECH-Λυών έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό Ε & Α.

Το Σχολείο: πάνω από 450 μαθητές

4 επίπεδα εκπαίδευσης:

 • Μηχανικός ITECH: 3 χρόνια (μεταπτυχιακό είσοδος) 4 μεγάλες εταιρείες: Σύνθεση Χημεία (χρώματα, μελάνια, κόλλες, καλλυντικά, κλπ ...), πλαστικά και σύνθετα υλικά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα σύνθετα, δέρμα. Η είσοδος μετά μεταπτυχιακές σπουδές (Bachelor στη Χημεία, ...). Διαπιστευμένο από το CTI (Γαλλικά Μηχανικών Αξιολόγηση Επιτροπής) και EURACE. ΝΕΑ Ευρωπαϊκή Ενότητα: Τυποποίηση Χημεία μεγάλες? Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά? Χορηγία βιομηχανία χρωμάτων (Δίδακτρα και Διεθνούς Πρακτικής Άσκησης) * Εξειδικευμένες "Mastère": 1 έτος "Καινοτομία και νέες μηχανική υποστήριξη προϊόντος:. Από την ιδέα στην αγορά" Η είσοδος κατόπιν μεταπτυχιακών σπουδών (πτυχίο μηχανικού, οι πλοίαρχοι ή ισοδύναμο) ως αρχική κατάρτιση ή συνεχή εκπαίδευση. Πορεία διαπιστευμένο από τη Διάσκεψη des Grandes Ecoles.

 • Πιστοποιητικό στα καλλυντικά και Διαμόρφωση Χρωματιστά προϊόντα: 1 έτος Κόλλες / καλλυντικά / χρώμα / χρώματα και μελάνια. Η είσοδος μετά από 2 χρόνια προπτυχιακών σπουδών.

 • IPL Θερινό Σχολείο: 5 εβδομάδων τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου εστιάζεται σε εφαρμογές πολυμερών στα υλικά. Γαλλική γλώσσα διδασκαλίας: 40 ώρες διδασκαλίας? 50 ώρες πρακτική σε μικρές ομάδες, καθώς και πολιτιστικές εκδρομές και πολλά άλλα.

Polymer Sciences: Σήμερα είναι όλα σχετικά με τα πολυμερή!

Το πεδίο αντιπροσωπεύει η σύγχρονη επιστήμη κατ 'εξοχήν, όπως είναι άμεσες εφαρμογές των πολυμερών παρόντες στην καθημερινή μας ζωή: δερμάτινων προϊόντων στην βιομηχανία της πολυτελείας, λεπίδες ελικόπτερο, μελάνια αντι-UV, παντός εδάφους και παντός καιρού ρούχα, πλαισίων ποδηλάτων από σύνθετα υλικά, νέες αντι-αλλεργική κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ... τα οποία έρχονται σε ύπαρξη μέσα από τη δημιουργικότητα των μηχανικών.

Σύνθεση και τον χειρισμό των πολυμερών απαιτεί μια ισχυρή επιστημονική κατάρτιση (στη χημεία, μηχανική, ...). Ωστόσο, η ανάπτυξη εφαρμογών είναι θέμα γούστου και πάθος.

ITECH Λυών Σχολή Μηχανικών, η οποία ειδικεύεται σε προϊόντα από δέρμα, ύφασμα και πλαστικά υλικά, και τυποποιημένων προϊόντων χημείας (χρώματα, μελάνια, κόλλες, καλλυντικά, ...), έχει κάνει την επιστήμη και ειδικότερα της επιστήμης των πολυμερών, ο πυρήνας της διδασκαλίας του. Σπεσιαλιτέ, που συχνά συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, έχουν βοηθήσει στην εξέλιξη των επιστημών πολυμερούς το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επιστημονική και οικονομική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα Μηχανικών

Η εκπαίδευση βασίζεται σε επιστημονικά πεδία 2 αρχή: χημεία και Φυσικής-μηχανική. Βασικές γνώσεις αναπτύσσεται κατά το 1ο έτος, προκειμένου να προετοιμάσουν τους μαθητές για τις μεγάλες τους. Εκπαίδευση στο ITECH επικεντρώνεται γύρω από τις επιστήμες του πολυμερούς. ITECH μηχανικοί διεκδικούν τις ικανότητές τους στον τομέα αυτό σε όλη τη σταδιοδρομία τους με την επιλογή των μεγάλων τους βοηθά να βρουν την πρώτη τους εργασία με ευκολία.

Στην κορυφή των τεχνικών και επιστημονικών δεξιοτήτων, ITECH επιτρέπει στους μαθητές του να αποκαλύψει και να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες με οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες, καθώς και πολλές παρουσιάσεις.

ITECH Μηχανικών Πτυχίο είναι το ισοδύναμο μιας "Μάστερ" για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μια καριέρα έξω από τη Γαλλία.

Μοναδικά και διαφορετικά

ITECH εκπαιδεύει μηχανικούς σε 3 χρόνια. Το είδος της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι:

 • Η τακτική ιδιότητα του φοιτητή
 • Κατάσταση Μαθητείας (εναλλασσόμενο μαθήματα στο σχολείο και την εργασία σε μια εταιρεία στη διάρκεια των 3 ετών)

Οι μαθητές μετά την κανονική πορεία επιλέξετε μία από τις 4 μεγάλες εταιρείες που προσφέρονται μετά το 1ο έτος τους:

 • Διαμόρφωση Χημεία: Χρώματα, μελάνες, κόλλες και καλλυντικά
 • Πλαστικές ύλες
 • Υφάσματα Υλικά
 • Δέρμα

ITECH είναι μέλος της Διάσκεψης des Grandes Ecoles και ο βαθμός του στη χημική μηχανική (Μάστερ) είναι διαπιστευμένο από το CTI (ΕΠΙΤΡΟΠΗ des τίτλοι d'Ingénieurs).

Μια δυναμική αλληλεπίδραση

ITECH δημιουργήθηκε από επαγγελματίες και είναι στερεωμένο σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς. Για το λόγο αυτό, επαγγελματικά συνδικάτα και βιομηχάνων σε κάθε τομέα (χρώματα, μελάνια, καλλυντικά, πλαστικά, δέρμα, και της κλωστοϋφαντουργίας) να καθίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου.

pic_5_tablepic_6_people

Το σχολείο λαμβάνει υπόψη την εμπειρογνωμοσύνη αυτών των αντίστοιχων συνδικάτα με σκοπό την ενημέρωση και να βελτιώσετε τις κατευθύνσεις των προγραμμάτων που διδάσκονται. Οι σχέσεις που δημιουργούνται με τις επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην προώθηση της προσαρμοστικότητας του μέλλοντος μηχανικού (Συνέδρια, ημερίδες ενημέρωσης, επαγγελματικά φόρουμ ...).

Αυτή είναι η περίπτωση ενός νέου προγράμματος, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2014. Προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση για μηχανικούς χρώματος που θα χρειαζόταν πάνω από επόμενης δεκαετίας, ITECH εγκαινίασε το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Σχηματισμού Χημείας. Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, προκειμένου να προσελκύσει φοιτητές ευρωπαϊκό Bachelor έναντι του μεγάλου αυτού που στην υψηλή ζήτηση στον τομέα της βαφής.

Αυστηρή δημιουργικότητα

Όπως κάθε επιστήμη, οι εξελίξεις στους τομείς των πολυμερών που βασίζονται στη δημιουργικότητα των ερευνητών και των μηχανικών που εφαρμόζεις την πειθαρχία.

Ο φοιτητής ITECH πρέπει να είναι δημιουργικοί ως η επιστήμη και η τεχνολογία που είναι στη διάθεση του ή της εξελίσσεται συνεχώς. Το χαρακτηριστικό αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τη διδασκαλία στο ITECH. Πολυθεματική αποτελεί από μόνη μια ορισμένη εγγύηση της στην ενσωμάτωση του περιβάλλοντος εργασίας. Αλλά προκειμένου να ενθαρρύνει τη δημιουργική πλευρά του μαθητή, ITECH διοργανώνει στο τέλος του μαθήματος 3 χρόνια, Proj'ITECH, μια συλλογή που επιτρέπει στους μαθητές να παρουσιάσει την τελική εργασία έτος το έργο τους μπροστά από τους ερευνητές, επικεφαλής των τμημάτων Ε & Α και των βιομηχάνων .

Χέρια για την εκπαίδευση

ITECH είναι ανένδοτος στην παροχή στους φοιτητές με μια ισχυρή επαγγελματική εμπειρία. Πάνω από μια διεπιστημονική διδασκαλία, το ινστιτούτο προσθέτει ένα ελάχιστο 10 μήνες υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης σε εταιρείες για τους τακτικούς μαθητές την κατάσταση.

Κανονική κατάσταση

Τέλος του 1ου έτους: Η διεθνής εμπειρία - τουλάχιστον 6 εβδομάδες Η διεθνής εμπειρία έχει προετοιμαστεί εκ των προτέρων από την άποψη της διαπολιτισμικής προσέγγισης και τις προσδοκίες σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης είναι πλήρως καθορισμένες. Αυτή είναι μια εξατομικευμένη εξέταση της εμπειρίας του κάθε μαθητή και λειτουργεί ως βάση για προβληματισμό κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διαπολιτισμικής ο ακόλουθος όρος.

Τέλος 2ο έτος: Μηχανική τοποθέτηση - ελάχιστο 8 εβδομάδων Πρακτική εφαρμογή με προνομιακό εκπαιδευόμενο καθεστώς επιτρέπει στους μαθητές να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα της εταιρικής ζωής και να εξοικειωθούν με το υλικό των εταιρειών, των οικονομικών και των ανθρώπινων απαιτήσεων.

Τέλος 3ο έτος: Τελευταίο έτος του έργου - το πολύ 6 μήνες Πρόκειται για ένα έργο γενικά ανατεθεί σε νέους μηχανικούς. Οι μαθητές να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ενεργούν αυτόνομα και αντιμετώπιση των πολύπλοκων θεμάτων σε καταστάσεις που μπορεί, κατά καιρούς, να αποδειχθεί περίπλοκη. Το έργο περιλαμβάνει ένα ελάχιστο τοποθέτηση 5 μηνών με εταιρεία ή εργαστήριο, είτε στη Γαλλία ή στο εξωτερικό.

Προαιρετική 1 έτος πρακτική άσκηση (μεταξύ 2ου και 3ου έτους) Οι μαθητές μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ολοκληρώσει μια 1-έτους τοποθέτησης σε θέση εργασίας με μια εταιρεία ή εργαστήριο του εξωτερικού, αλλά είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες στο εξωτερικό. Στην πραγματικότητα, μια εκτεταμένη παραμονή εκτός Γαλλίας είναι πάντα ιδιαίτερα ευεργετική και οδηγεί τους μαθητές να σκεφτούν πολύ καλά μέσω του σχεδίου της σταδιοδρομίας τους.

Εργασία και απασχόληση

Οι μισοί από ITECH αποφοίτων υπογράψει το συμβόλαιο τους πριν από το πτυχίο τους έχει παραδοθεί. Μετά από 6 μήνες, περισσότερο από το 90% των αποφοίτων έχουν προσληφθεί.

Τομείς δραστηριότητας

 • Χημικές βιομηχανίες, οι κατασκευαστές χημικών προϊόντων
 • Καλλυντικά, χρώματα, βερνίκια, κόλλες, μελάνια,
 • Αεροναυπηγική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία, τη συσκευασία, σε συνδυασμό υλικών, plasturgy
 • Δερμάτινα βιομηχανία, παπούτσια, δερμάτινα είδη, βυρσοδεψείο, πολυτελές
 • Κλωστοϋφαντουργίας, τεχνικά και ιατρικά υφάσματα, ενδύματα
 • Εμπόριο και διανομή
 • Συμβουλευτικές

ITECH Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας Υπηρεσία έχει βοηθήσει τους αποφοίτους με την απασχόληση για περισσότερο από 25 χρόνια. Συνοδεύει τους μαθητές στην αναζήτησή τους για ένα επαγγελματικό σχέδιο και προσανατολισμό, σε στενή συνεργασία με έναν επαγγελματία σύμβουλο και έναν ψυχολόγο εργασίας. Κατά μέσο όρο βάση, έχουμε 300 προσφορές που απευθύνονται απευθείας στο ITech και εξετάζονται κάθε χρόνο από την Υπηρεσία Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας: 60% για τους Μηχανικούς και εξειδικευμένες Masters, το 40% για τους τεχνικούς.

ITECH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Η εμπειρία του "Grande Ecole" να αξιοποιείται για βιομηχανική χρήση.

ΚΟΛΛΕΣ, αυτοκινητοβιομηχανία, καλλυντικά, ΧΡΩΜΑΤΑ, ΔΕΡΜΑ, μελάνια, πλαστικά, βαφές, υφάσματα

ITECH-Λυών και της θυγατρικής της, ITECH Επιχειρήσεις, κάνουν όλο το φάσμα τους, των τεχνικών και ανθρώπινων πόρων που είναι διαθέσιμοι σε εταιρείες, μέσω διαφόρων μορφών συμβάσεων. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την έρευνα (CIFRE [συμφωνίες βιομηχανικής κατάρτισης στην έρευνα], μελέτες ...), Ε & Α, αναλύσεις και μελέτες, παροχή συμβουλών, την εμπειρία, τους ελέγχους, ενοικίαση εξοπλισμού με ενδεχόμενη απόσπαση προσωπικού (έρευνα καθηγητές πλήρους απασχόλησης) και τη συνεχή επαγγελματική κατάρτιση.

Πλατφόρμες δεξιοτήτων

Πλατφόρμες αποτελεσματικότητα κάθε ITECH-Λυών κατέχουν τους πόρους που απαιτούνται για την επεξεργασία και την κατεργασία επιφανειών σε πιλοτική κλίμακα, στη διάθεση των επιχειρήσεων στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων.

 • Χημεία συνθέσεως (χρώματα, μελάνες, κόλλες, καλλυντικά, κλπ ...)
 • Πλαστικά
 • Υφαντουργία
 • Δέρμα
 • Αναλυτική εργαστήριο
Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά
 • γαλλική γλώσσα

Φοιτητές & Πανεπιστημιούπολη

Serving the Students

ITECH’s premises are situated in the Campus Ouest of Lyon (5000m²) and also in Roanne (2000m²), 1 hour outside Lyon, for the textile material specialization.

pic_4_itech

These premises are made up of rooms equipped with audio-visual equipment, a 150 person capacity amphitheatre, chemistry laboratories (polymers, analytical, microbiology, material ageing...) and technology platforms dedicated to industrial application taught at the school. Wi-fi access is available in all rooms and a computer room is available for students. A student union and sports organisation is also available. Please come visit the school by appointment or during the Open Days in December and March.

The Region

pic_7_lyon

Lyon is located in the south-east of France, on the confluence of the Rhône and the Saône Rivers. It stands on a geographical crossroads, to the North of the natural corridor of the Rhône valley (which stretches from Lyon to Marseille). With the Lyon-Saint Exupéry international airport and three TGV high-speed train stations, Lyon is connected to all major European cities and the world! Lyon is only 2 hours by TGV to Paris and 1hr40 to Marseille and the Mediterranean. If it's mountains you prefer, the Alps are a mere 90 minutes away by car, the Massif Central only 30 minutes away.

Historically, Lyon is an industrial city and therefore houses many petrochemical industries along the Saône and Rhône Rivers, in the so-called ‘chemistry corridor’. Lyon is also the city with the second largest number of students in France, with three universities and many engineering schools.

In terms of its population, it’s the 3rd biggest city in France, with over 470,000 inhabitants, and the second largest agglomeration after Paris (2 million inhabitants).

Εισαγωγές & Προϋποθέσεις

Admission for Students outside France

1st year admission: Graduate studies in chemistry (Bachelor’s degree or equivalent , 180 ECTS) A satisfying level in French: B2 CERF + interview with ITECH

2nd year admission: 1 year of postgraduate studies completed (M1 or equivalent, 240 ECTS)

Δείτε μεταπτυχιακά προγράμματα »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

ITech πτυχιούχος μηχανικός - Δέρμα

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 χρόνια September 2017 Γαλλία Lyon

ITECH είναι το μόνο σχολείο στον κόσμο για να προετοιμάσει το πτυχίο μηχανικού δέρμα, για το μαύρισμα και φινίρισμα φυτά και τις χρήσεις τους (υποδήματα, δερμάτινα είδη). Η αγορά δέρμα είναι σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου απαιτεί ακραίες κινητικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα ... [+]

ITECH είναι το μόνο σχολείο στον κόσμο που προσφέρει μια εκπαίδευση μηχανικού δέρμα που είναι προσαρμοσμένο στη βιομηχανία σε όλες τις πτυχές της. Η δουλειά του: να μετατρέψει το ακατέργαστο δέρμα δέρμα, παρέχοντας περισσότερα από την προστιθέμενη αξία της σε όλες τις χρήσεις του. Πρακτική εργασία είναι υψίστης σημασίας, προσόντα είναι πολυάριθμα: παρατήρηση, αγγίξτε το "μάτι", την πρακτικότητα, την ακρίβεια, αισθητική. ITECH δέρμα μηχανικοί εργάζονται σε μεγάλες επιχειρήσεις χημικές ουσίες στα βυρσοδεψεία και τα βυρσοδεψεία, μεταξύ των χρηστών: δερμάτινα είδη, οι κατασκευαστές υποδημάτων ... Η αγορά δέρμα είναι σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου απαιτεί ακραίες κινητικότητα, ευελιξία και η προσαρμοστικότητα ... Η είσοδος για τους μη Γάλλους φοιτητή Η είσοδος στο 1ο έτος: Πτυχίο / Bachelors στη Χημεία (ή ισοδύναμο, 180 ECTS) Επίπεδο στα γαλλικά: B2 CERF + συνέντευξη κίνητρα με ITECH Η είσοδος στο 2ο έτος: μελέτες ενός χρόνου Mastes στους τομείς της Χημείας / Πολυμερή / Υλικά (Μ1 ή ισοδύναμο, 240 ECTS) Πώς υποβάλλεται η αίτηση; Επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο site inscription.itech.fr (Για τους φοιτητές της ΕΕ) ή να ενταχθεί στην ιστοσελίδα του Campus France (διαδικασίες CEF) για τους φοιτητές εκτός ΕΕ. Για τις χώρες που δεν έχουν διαδικασίες CEF με τη Γαλλία, θα πρέπει να κάνετε μια αίτηση για εισαγωγή προς Προαπαιτούμενο (DAP) στο Πολιτιστικό Υπηρεσία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην χώρα όπου κατοικείτε. τα δίδακτρα Τα δίδακτρα είναι € 6.500 / έτος. Ένα πεδίο εκπαίδευσης ITECH ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για να παρέχει στους φοιτητές μια σταθερή προετοιμασία για την επαγγελματική ζωή. Εκτός από την... [-]

ITech πτυχιούχος μηχανικός - διαμόρφωση χημεία

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 - 3  September 2017 Γαλλία Lyon

χημεία Σκεύασμα επιτρέπει πολύπλοκους συνδυασμούς πολυμερών για τη δημιουργία κόλλες, μελάνια, βαφές, καλλυντικά, ή άλλα μορφοποιημένα προϊόντα. Αυτή η επιστήμη έχει εφαρμογές στο επίκεντρο της καθημερινής ζωής. Οι επενδυτικές ευκαιρίες της μηχανικής χημεία σκευάσματα είναι πολύ μεγάλη: ανάντη στον τομέα των χημικών εταιρειών στον εαυτό τους και προς τα κάτω στις βιομηχανίες χρήστη (μεταφορά, συσκευασία) τις μονάδες σχεδιασμού-κατασκευής. [+]

χημεία Σκεύασμα επιτρέπει πολύπλοκους συνδυασμούς πολυμερών για τη δημιουργία κόλλες, μελάνια, βαφές, καλλυντικά, ή άλλα μορφοποιημένα προϊόντα. Κόλλες, αόρατα με γυμνό μάτι, αλλά παρ 'όλα αυτά αυτό το νταν κάθε μέρα τη ζωή. Δεν περιορίζουν το ευρύ κοινό: είναι επίσης απαραίτητη στους τομείς των επίπλων, ιατρικές προθέσεις, τις γέφυρες, τις δομές του αεροσκάφους, συσκευή ... Μελάνια είναι παντού: dan η εκτύπωση φυσικά, αλλά και στη συσκευασία, ηλεκτρονικά ... Πίνακες ζωγραφικής πρέπει να είναι σε θέση να συνδυάζουν πολλαπλές διαφορετικές ποιότητες στεγανοποίηση και διακόσμηση των ώριμη, μη-τοξικά για τα τρόφιμα και τα έπιπλα, πολύπλοκες ιδιότητες για την αεροδιαστημική βιομηχανία ... Τα καλλυντικά είναι παρόντες από την αρχή του χρόνου οι άνθρωποι. Πληρούν αυστηρές απαιτήσεις υγιεινής που απαιτεί σε βάθος γνώση της χημείας και των πολυμερών για όλους όσους εργάζονται στον τομέα αυτό. Οι ευκαιρίες πρόσληψης για τους μηχανικούς που εργάζονται στη διαμόρφωση χημεία είναι: Upstream: παραγωγή πρώτων υλών Σχεδιασμός και κατασκευή Οι μεταγενέστεροι: βιομηχανίες Χρήστη προϊόντα Η είσοδος για τους μη Γάλλους φοιτητή Η είσοδος στο 1ο έτος: Πτυχίο / Bachelors στη Χημεία (ή ισοδύναμο, 180 ECTS) Επίπεδο στα γαλλικά: B2 CERF + συνέντευξη κίνητρα με ITECH Η είσοδος στο 2ο έτος: μελέτες ενός χρόνου Mastes στους τομείς της Χημείας / Πολυμερή / Υλικά (Μ1 ή ισοδύναμο, 240 ECTS) Πώς υποβάλλεται η αίτηση; Επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο site inscription.itech.fr (Étuidiant για την ΕΕ) ή να ενταχθεί στην ιστοσελίδα του Campus France (διαδικασίες CEF) Για τις χώρες που δεν έχουν διαδικασίες CEF με τη Γαλλία, θα πρέπει να κάνετε αίτηση πριν από... [-]

μάστερ στη διαμόρφωση μηχανική χημεία - στα αγγλικά

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 χρόνια September 2017 Γαλλία Lyon

Όπως και το 2014, ITECH προσφέρει τώρα στους Γάλλους και ξένους φοιτητές να παρακολουθήσουν το μεγάλο Διατύπωση Χημείας στα αγγλικά. με υποτροφίες για να κερδίσει. [+]

ITECH Λυών: Ευρωπαϊκό Σχολείο του Σχηματισμού Χημείας Ένα μοναδικό πρόγραμμα μηχανικής στα αγγλικά ITECH και CEPE (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για Χρώματα, τυπογραφικών μελανών και χρωμάτων τέχνης βιομηχανίες) προσφέρουν το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Μάστερ για χρώματα και μελάνια (Διπλωματούχος Μηχανικός). Το σκεύασμα Chemistry μείζονα προσφέρονται από ITECH Lyon καλύπτει πολλές πτυχές των επιστημών πολυμερές προκειμένου να παράγουν πολύπλοκα συνδυασμοί εφαρμόζονται στους τομείς της χρώματα, μελάνια, κόλλες, καλλυντικά και πολλά άλλα μορφοποιημένα προϊόντα. Μαζί με τη βασική χημεία και τη φυσική, πρακτικές γνώσεις και επιχειρηματικές και διαχειριστικές του ικανότητες, το σύνολο κάνει για ένα πτυχίο στην υψηλή ζήτηση για τη βιομηχανία χρωμάτων, η οποία δείχνει πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους νέους μηχανικούς. 3 χρόνια δίδαξε πρόγραμμα Master of Engineering (100% στα αγγλικά) 1,5 χρόνια φυσικά θεμέλια που καλύπτουν τη γενική χημεία και Πολυμερών επιστήμες, συμπεριλαμβανομένης διάστημα 2 έως 3 μήνες το καλοκαίρι οικοτροφείο 1,5 χρόνια "Διπλή Μαθήματα": εξειδίκευση σε χημεία σύνθεσης (συγκεκριμένες πρώτες ύλες, κολλοειδή, φυσικο-χημείας, τεχνικές διαμόρφωσης ...) Διαμόρφωση, τις εφαρμογές, την ποιότητα, τους ελέγχους. Εκ των οποίων 9 μήνες συνολικά σε μια εταιρεία Οι ανθρώπινες, οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες που διδάσκονται κατά τα 3 έτη. Ελάχιστη 11 μήνες πρακτικής άσκησης σε μια επιχείρηση Σκεύασμα Χημεία επιτρέπει να κάνει πολύπλοκους συνδυασμούς πολυμερών, προκειμένου να δημιουργηθεί κόλλες, μελάνια, χρώματα και καλλυντικά. Κόλλες, τα οποία είναι πάντα αόρατα ακόμη παρόντες, όχι μόνο περιορίζονται στο ευρύ κοινό: είναι απαραίτητη σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως η επίπλωση, ιατρικά προσθετική, γέφυρες, τις δομές αεροπλάνο, οικιακές συσκευές ... Μελάνια είναι παντού: στην εκτύπωση φυσικά, αλλά και στη... [-]

μάστερ στη μηχανική υφαντικές ύλες - στα αγγλικά

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση September 2017 Γαλλία Lyon

ITECH κλωστοϋφαντουργίας μηχανικοί παραγωγής καλύπτουν τις πολλές ανάντη βιομηχανίες που εμπλέκονται στην κατασκευή των υφαντικών υλών, καθώς και τους διάφορους τομείς εφαρμογής: ιατρική, κατασκευή και έργων πολιτικού μηχανικού, αθλητικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα, αεροναυπηγική, επίπλωση και ... ενδυμασία. Αυτός / αυτή ακολουθεί την ανάπτυξη των προϊόντων, από τη διοίκηση για την οργάνωση της παραγωγής. [+]

ITECH κλωστοϋφαντουργίας μηχανικοί παραγωγής καλύπτουν τις πολλές ανάντη βιομηχανίες που εμπλέκονται στην κατασκευή των υφαντικών υλών, καθώς και τους διάφορους τομείς εφαρμογής: ιατρική, κατασκευή και έργων πολιτικού μηχανικού, αθλητικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα, αεροναυπηγική, επίπλωση και ... ενδυμασία. Αυτός / αυτή ακολουθεί την ανάπτυξη των προϊόντων, από τη διοίκηση για την οργάνωση της παραγωγής. Μαθήματα κατά τη διάρκεια των 3 χρόνων πραγματοποιηθεί στις 2 διαφορετικές περιοχές της ITECH: στην κύρια πανεπιστημιούπολη στη Λυών και στο Ροάν (1h15 από τη Λυών) όπου το Τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται. Νέα Μηχανικών Κλωστοϋφαντουργίας στα αγγλικά Μετά την επιτυχία του σκευάσματος Χημείας σημαντικές το 2014, το Ευρωπαϊκό Τμήμα ανοίγει διδασκαλία της αγγλικής μαθημάτων στα τμήματα πλαστικές και υφαντικές για το σχολικό έτος 2016/2017. Οι μαθητές θα είναι σε θέση να ακολουθήσει ένα βασικό πρόγραμμα των 3 εξάμηνα σε ITECH Λυών έμφαση στην Επιστήμη Πολυμερών και Φυσικής Χημείας, προκειμένου να τους προετοιμάσει για 2 εξάμηνα εξειδίκευση σε Κλωστοϋφαντουργίας σε ITECH Ροάν (1h15). Η πορεία μηχανικών κλωστοϋφαντουργίας επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις σε θεωρητικό και πρακτικό έργο σε σχέση με όλες τις πτυχές του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας: Εργασία με τις πρώτες ύλες (βαμβάκι, μετάξι, συνθετικά πολυμερή ...) Κλωση και στριψιμο τεχνολογία Ύφανση και πλέξιμο μηχανήματα και ζαχαροποίησης Υπολογιστής Προστέθηκε Σχεδιασμός: ένδυσης, υφάσματα και τεχνικά υφάσματα Τελειώνοντας και ανάλυση (χρωματομετρία, εκτύπωση, βαφή .. .) Η είσοδος για μαθητές εκτός Γαλλίας Πρώτα χρόνια είσοδος: Μεταπτυχιακές σπουδές στη χημεία (πτυχίο Bachelor ή ισοδύναμο, 180 ECTS) ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην αγγλική γλώσσα: Β2 επίπεδο CERF + συνέντευξη με ITECH Πώς υποβάλλεται η... [-]

μάστερ στη μηχανική υφαντικές ύλες - στα γαλλικά

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 χρόνια September 2017 Γαλλία Lyon

ITECH κλωστοϋφαντουργίας μηχανικοί παραγωγής καλύπτουν τις πολλές ανάντη βιομηχανίες που εμπλέκονται στην κατασκευή των υφαντικών υλών, καθώς και τους διάφορους τομείς εφαρμογής: ιατρική, κατασκευή και έργων πολιτικού μηχανικού, αθλητικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα, αεροναυπηγική, επίπλωση και ... ενδυμασία. [+]

ITECH κλωστοϋφαντουργίας μηχανικοί παραγωγής καλύπτουν τις πολλές ανάντη βιομηχανίες που εμπλέκονται στην κατασκευή των υφαντικών υλών, καθώς και τους διάφορους τομείς εφαρμογής: ιατρική, κατασκευή και έργων πολιτικού μηχανικού, αθλητικό εξοπλισμό, αυτοκίνητα, αεροναυπηγική, επίπλωση και ... ενδυμασία. Αυτός / αυτή ακολουθεί την ανάπτυξη των προϊόντων, από τη διοίκηση για την οργάνωση της παραγωγής. Η είσοδος για μαθητές εκτός Γαλλίας 1ο έτος εισαγωγής: Μεταπτυχιακές σπουδές στη χημεία (πτυχίο Bachelor ή ισοδύναμο, 180 ECTS) ένα ικανοποιητικό επίπεδο στα γαλλικά: B2 CERF + συνέντευξη με ITECH 2ο έτος εισαγωγής: 1 έτους μεταπτυχιακών σπουδών που έχουν ολοκληρωθεί (Μ1 ή ισοδύναμο, 240 ECTS) Πώς υποβάλλεται η αίτηση; Επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο inscription.itech.fr (για τους φοιτητές της ΕΕ) ή να εφαρμόσει μέσω Campus France ιστοσελίδα (διαδικασίες CEF) για τους φοιτητές εκτός ΕΕ Για τις χώρες που δεν έχουν διαδικασίες CEF με τη Γαλλία, θα πρέπει να κάνει μια αίτηση για την Προκαταρκτική Εισαγωγής (DAP ) στην πολιτιστική υπηρεσία της γαλλικής πρεσβείας στη χώρα διαμονής σας. Δίδακτρα Τα δίδακτρα για το γαλλικό τμήμα είναι 6 500 € / έτος. Hands-on εκπαίδευση ITECH είναι ανένδοτος στην παροχή στους φοιτητές με μια ισχυρή επαγγελματική εμπειρία. Πάνω από μια διεπιστημονική διδασκαλία, το ινστιτούτο προσθέτει ένα ελάχιστο 10 μήνες υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης σε εταιρείες για τους τακτικούς μαθητές την κατάσταση. Τέλος του 1ου έτους: Η διεθνής εμπειρία - τουλάχιστον 6 εβδομάδες Η διεθνής εμπειρία έχει προετοιμαστεί εκ των προτέρων από την άποψη της διαπολιτισμικής προσέγγισης και τις προσδοκίες σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης είναι πλήρως καθορισμένες. Αυτή είναι μια εξατομικευμένη εξέταση... [-]

μάστερ στην πλαστική μηχανικής υλικών

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 3 χρόνια September 2017 Γαλλία Lyon

ITECH μηχανικοί διακρίνουν τους εαυτούς τους από εκείνες των άλλων σχολείων της χημείας μέσα από την πρόοδο στον τομέα της μεταποίησης των πλαστικών υλών, στην κορυφή των βασικών γνώσεων. [+]

ITECH μηχανικοί διακρίνουν τους εαυτούς τους από εκείνες των άλλων σχολείων της χημείας μέσα από την πρόοδο στον τομέα της μεταποίησης των πλαστικών υλών, στην κορυφή των βασικών γνώσεων. ITECH μηχανικούς κατασκευής πλαστικών συμπληρώνουν την ειδικότητά τους με τις πτυχές των άλλων μεγαλύτερων εταιριών: επικάλυψη διαφορετικά πλαστικά υλικά (Σχηματισμός Χημείας)? σύνθετα υλικά που χρησιμοποιούνται στις μεταφορές, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, και γεω-υφάσματα (υφαντικές ύλες) Καθένα. Από υγιεινής αεροναυπηγική, την αυτοκινητοβιομηχανία για τον αθλητισμό, πολλοί τομείς κάνουν χρήση των μηχανικών κατασκευής πλαστικών, που μπορεί να λειτουργήσει τόσο με τους προμηθευτές πρώτων υλών, όπως με το "τυποποιητές". Η είσοδος για μαθητές εκτός Γαλλίας 1ο έτος εισαγωγής: Μεταπτυχιακές σπουδές στη χημεία (πτυχίο Bachelor ή ισοδύναμο, 180 ECTS) Ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην αγγλική γλώσσα: Β2 συνέντευξη CERF + με ITECH 2ο έτος εισαγωγής: 1 έτους μεταπτυχιακών σπουδών που έχουν ολοκληρωθεί (Μ1 ή ισοδύναμο, 240 ECTS) Πώς υποβάλλεται η αίτηση; Επισκεφτείτε και εγγραφείτε στο inscription.itech.fr (για τους φοιτητές της ΕΕ) ή να ζητήσει από τη Γαλλία Campus ιστοσελίδα (διαδικασίες CEF). Για τις χώρες που δεν διαθέτουν διαδικασίες CEF με τη Γαλλία, θα πρέπει να κάνει μια αίτηση για Προκαταρκτική είσοδος (DAP) στην πολιτιστική υπηρεσία της γαλλικής πρεσβείας στη χώρα διαμονής σας. Δίδακτρα Τα δίδακτρα είναι 500 € 6 / έτος. Χέρια για την εκπαίδευση ITECH είναι ανένδοτος στην παροχή στους φοιτητές με μια ισχυρή επαγγελματική εμπειρία. Πάνω από μια διεπιστημονική διδασκαλία, το ινστιτούτο προσθέτει ένα ελάχιστο 10 μήνες υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης σε εταιρείες για τους τακτικούς μαθητές την κατάσταση. Τέλος του 1ου έτους: Η... [-]

Βίντεο

ITECH Lyon: The Colour of Money

Bienvenue à l'ITECH

Επικοινωνία

ITECH LYON

Διεύθυνση Chemin des Mouilles 87
69134 Lyon, France
Ιστοσελίδα http://www.itech.fr/
Τηλέφωνο +33 4 72 18 04 80