Université de Lorraine

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλώς ήλθατε στο Université de Lorraine !

Université de Lorraine είναι ένα γαλλικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Προσφέρει στους σχεδόν 52.000 σπουδαστές του πλήρες φάσμα σπουδών σε όλους τους τομείς και σύμφωνα με το μοντέλο Μπολόνια (πτυχίο / κύριο / διδακτορικό).

Προτείνει επίσης ειδικά γαλλικά διπλώματα, όπως το DUT σε διάφορους τομείς (2ετής επαγγελματικό δίπλωμα, το οποίο ακολουθείται συχνά από ένα επιπλέον έτος για να αποκτήσει πτυχίο επαγγελματικού πτυχίου) ή diplôme d'ingénieur, μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα της μηχανικής και της βιομηχανίας διαχείριση.

Οι μελέτες συνδέονται με έρευνα υψηλού επιπέδου στους διάφορους τομείς και επωφελούνται από εξειδικευμένες δεξιότητες υψηλού επιπέδου και εγκαταστάσεις και υποδομές υψηλής τεχνολογίας, όποτε είναι απαραίτητο. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε με περισσότερες λεπτομέρειες την οργάνωση και τη λειτουργία του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Οι διεθνείς φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ένα ή περισσότερα εξάμηνα στο Université de Lorraine μέσω διαφόρων προγραμμάτων ανταλλαγών. Καλούνται επίσης να υποβάλουν αίτηση για ένα από τα διεθνή προγράμματα σπουδών μας, όπου όλα ή τμήματα των μαθημάτων διδάσκονται στα αγγλικά. Και φυσικά, είναι πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε την ευκαιρία μιας διαμονής μαζί μας για να μάθετε γαλλικά. γι 'αυτό, έχουμε μια πλήρη προσφορά γλωσσικής κατάρτισης στα γαλλικά.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Διάλογος γνώσεων

Université de Lorraine προάγει την καινοτομία μέσω του διαλόγου της γνώσης , αξιοποιώντας την ποικιλία και τη δύναμη των επιστημονικών πεδίων και αποσκοπώντας στην προώθηση της μεταφοράς γνώσης για την άρδευση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης καθώς και την πρόοδο της θεμελιώδους επιστήμης.

Όντας το Πανεπιστήμιο μιας ολόκληρης περιοχής, το Université de Lorraine είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή του, στηριζόμενοι σε διαπολιτισμικούς δεσμούς και διασυνδέσεις μεταξύ των γενεών, συντονίζοντας μια περιφερειακή πολιτική έρευνας και παρέχοντας πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους.

Université de Lorraine προσφέρει προγράμματα σπουδών σε όλους τους τομείς της γνώσης: επιστήμες, υγεία, τεχνολογία, επιστήμες μηχανικής, ανθρώπινες και κοινωνικές επιστήμες, δίκαιο, οικονομία, διαχείριση, τέχνη, λογοτεχνία και γλώσσα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις διασταυρώσεις μεταξύ πεδίων και δεξιοτήτων, για να βοηθηθούν οι μαθητές να αναπτύξουν το δικό τους Pathway .

Université de Lorraine προτείνει ένα ευρύ φάσμα διεθνών δραστηριοτήτων

 • Ανταλλαγές εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών (περίπου 1.500 από τους μαθητές μας περνούν τουλάχιστον ένα εξάμηνο στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, το 15% των μαθητών μας ξεκίνησαν τις σπουδές τους σε μία από περίπου 100 ξένες χώρες).
 • Κοινόχρηστα διπλώματα με άλλα πανεπιστήμια: περίπου 60 κοινά διπλώματα, συμπεριλαμβανομένων 7 μεταπτυχιακών προγραμμάτων Erasmus Mundus.
 • Ερευνητικές συνεργασίες:
  • Πολυάριθμες κοινές διδακτορικές διατριβές: Το 11% των διδακτορικών μας διδάσκονται σε ένα ξένο πανεπιστήμιο.
  • Κοινές ομάδες ή εργαστήρια με ξένα πανεπιστήμια.
  • Σχεδόν το 30% των δημοσιεύσεών μας συνυπογράφεται με επιστήμονες από άλλες χώρες.
 • Κινητικότητα των φοιτητών, των διδακτορικών σπουδών. φοιτητές και μεταδιδακτορικούς, μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό, ώστε να εδραιωθεί η διεθνής μας ένταξη. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει μια ενεργό πολιτική για την ενθάρρυνση της εξερχόμενης κινητικότητας και τη διευκόλυνση και απλούστευση της υποδοχής των εισερχόμενων ατόμων.

Πέρα από αυτό το γενικό άνοιγμα, η διεθνής μας στρατηγική βασίζεται σε 3 σταδιακά επίπεδα

 • Έχοντας τα σύνορα με άλλες 3 χώρες, είναι φυσικό η Λωρραίνη να συμμετέχει στη δημιουργία διασυνοριακών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή (Λουξεμβούργο, γαλλόφωνη και γερμανόφωνη περιοχή του Βελγίου, Λωρραίνη, γερμανικά ομόσπονδα κράτη Ρηνανίας-Παλατινάτου και Σάαρλαντ ). Université de Lorraine είναι σημαντικός παράγοντας στην κατασκευή αυτή, μέσω πολυάριθμων διμερών συνεργασιών με τα πανεπιστήμια αυτών των περιοχών αλλά και μέσω του ενεργού ρόλου της στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της Μεγάλης Περιοχής , όπου συνδέεται με τα πανεπιστήμια του Saarland, Trier, Kaiserslautern , Λουξεμβούργο και Λιέγη.
 • Université de Lorraine προτίθεται να δημιουργήσει σταδιακά δεσμούς με ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που μοιράζονται τους κύριους προσανατολισμούς του: τη διεπιστημονικότητα και τον διάλογο των πεδίων γνώσης , στα πανεπιστήμια που καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα, αλλά με διαρθρωτικό προσανατολισμό γύρω από την τεχνολογία, με ευρεία έννοια.
 • Ενώ έχουμε πολλές διεθνείς συνεργασίες σε όλο τον κόσμο , μερικές τοποθεσίες έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν σε πολλές συνεργασίες, στην έρευνα και στη διδασκαλία, σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Université de Lorraine επιθυμεί να τονίσει τη συνεργασία του με αυτούς τους ιστοτόπους , διαρθρώνοντας τις συνεργασίες του μέσα σε αναγνωρισμένες και ισχυρά υποστηριζόμενες οντότητες. Αυτό ισχύει πρωτίστως για τη γαλλο-γερμανική συνεργασία, για την οποία το Université de Lorraine έχει ιδρύσει ειδικό γαλλο-γερμανικό κέντρο για τη Λωρραίνη (CFALOR). Αυτό το είδος εταιρικής σχέσης έχει επίσης εδραιωθεί στο Μαρόκο , στο Καζακστάν και στην Κίνα (ειδικά στο Wuhan) και ο στόχος είναι να επικεντρωθούν σε περίπου 10 περιοχές ή περιοχές στον κόσμο.

Στρατηγικές συνεργασίες

Université de Lorraine σας συνοδεύει στη διεθνοποίηση της έρευνάς σας εάν είστε ερευνητής που μας συνδέει από το εξωτερικό ή είστε ήδη στη Γαλλία και αναζητάτε διεθνή ανάπτυξη / ανταλλαγή στο πλαίσιο της έρευνάς σας.

Ευρωπαϊκές εταιρικές σχέσεις

Στη διασυνοριακή περιοχή της Ευρύτερης Περιφέρειας, το Πανεπιστήμιο αναπτύσσει πολυάριθμες συνεργασίες με τους ακαδημαϊκούς του εταίρους της ευρύτερης περιοχής της Χάρτης και του Πανεπιστημίου της ευρύτερης περιοχής .

Η γαλλο-γερμανική συνεργασία είναι ιδιαίτερα ισχυρή στη Λωρραίνη, η οποία είναι η 2η περιφέρεια της Γαλλίας μετά την Ile-de-France (περιοχή του Παρισιού) όσον αφορά τα πτυχία που υποστηρίζει το γαλλο-γερμανικό πανεπιστήμιο . Για να ενεργοποιήσει αυτή τη δυναμική, το Université de Lorraine δημιούργησε μια δομή συντονισμού, το γαλλο-γερμανικό κέντρο της Lorraine .

Université de Lorraine είναι μέλος του δικτύου Campus Europae , το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής εμπειρίας που αποκτήθηκε από ανταλλαγές φοιτητών κατά τη διάρκεια σπουδών.

Διεθνείς συνεργασίες

Τα εργαστήρια, τμήματα, σχολές και σχολές του Université de Lorraine έχουν εκατοντάδες διεθνείς συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Ορισμένοι ιστότοποι έχουν, ωστόσο, ιδιαίτερη δυνατότητα εστίασης πολλών συνεργασιών στην εκπαίδευση και στην έρευνα, σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Université de Lorraine θέλει να εδραιώσει τη συνεργασία του με αυτούς τους ιστότοπους, διαμορφώνοντας τις συνεργασίες του σε υποστηριζόμενες και αναγνωρισμένες οντότητες.

Αυτή η ενοποίηση θα πρέπει τελικά να καλύπτει δώδεκα ιστότοπους ή περιοχές προτεραιότητας στον κόσμο. Μπορεί κανείς να αναφέρει συγκεκριμένα:

 • Μια σημαντική συνεργασία με πολλά πανεπιστήμια στο Καζακστάν
 • Μια μεγάλη στρατηγική συνεργασία, που έχει καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό, με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Wuhan και το Πανεπιστήμιο Wuhan (Κίνα)

μια σημαντική στρατηγική συνεργασία με διάφορα μαροκινά ιδρύματα, ειδικά το Université Internationale de Rabat, το Universiapolis Agadir, και πολλά δημόσια πανεπιστήμια πρώτης θέσης όπως το Université Hassan II Mohammedia στην Καζαμπλάνκα, το Πανεπιστήμιο Sidi Mohammed Ben Abdallah στη Fès, το Université Cadi Ayyad στο Μαρακές

Συνεργασίες EURAXESS

Université de Lorraine είναι μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου EURAXESS, μια πρωτοβουλία με επικεφαλής την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενεργό μέλος του δικτύου Euraxess-France που συντονίζεται από τη Γαλλική Διάσκεψη των Προέδρων του Πανεπιστημίου (CPU) .

Η πρωτοβουλία Euraxess στοχεύει στην ενίσχυση της ελκυστικότητας του ευρωπαϊκού χώρου έρευνας (ERA) με 3 τρόπους :

 • Euraxess Jobs: προσφορές εργασίας με βάση την επιστήμη και ευκαιρίες χρηματοδότησης στην Ευρώπη
 • Υπηρεσίες Euraxess: δωρεάν και εξατομικευμένη βοήθεια για επισκέπτες ή εισερχόμενους ερευνητές και την οικογένειά τους (2 γραφεία καλωσορίσματος στο Université de Lorraine )
 • Euraxess Rights: πληροφορίες για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σε σχέση με την πρόσληψη διεθνών ερευνητών

Συνεργασίες με το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον

Université de Lorraine συμμετέχει ενεργά στη ζωή των ομάδων ανταγωνιστικότητας που υπάρχουν στην περιοχή της Lorraine:

 • Materalia για τα υλικά και τις διαδικασίες,
 • Ίνες σε υλικά με βάση τις ίνες (για παράδειγμα ξύλο και υφάσματα),
 • Υδροί για την ποιότητα και τη διαχείριση του νερού.

Université de Lorraine δημιουργεί επίσης πύλες με τις εταιρείες, με την υποστήριξη 3 ινστιτούτων Carnot που εμφυτεύονται στην περιοχή: Institut Carnot Énergie et Environnement in Lorraine (1ο ινστιτούτο Carnot στη Λωρραίνη όσον αφορά τον αριθμό των εκπροσώπων που εκπροσωπήθηκαν, δηλαδή περισσότερους από 1400), Institut Carnot ARTS και Institut Carnot INRIA.

Η ετικέτα Carnot είναι μια ετικέτα επιστημονικής αριστείας που ωφελεί τα εργαστήρια και τις ερευνητικές υποδομές στο Université de Lorraine . αντικατοπτρίζει επίσης την ικανότητά τους να παρέχουν επιστημονική και τεχνολογική έρευνα ως απάντηση στις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες βιομηχανικές ανάγκες. Για να συμπληρώσει τη χρηματοδότηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων από την UL, το CNRS και την Περιφέρεια της Λωρραίνης, η χρηματοδότηση του Carnot επιτρέπει την ανάπτυξη πολυτομεακών έργων, περιφερειακά και διεθνικά στραμμένα προς τη βιομηχανική καινοτομία.

Τοποθεσίες

Ομοφυλόφιλος

Address
Cours Léopold,34
54000 Ομοφυλόφιλος, Grand Est, Γαλλία

Metz

Address
Metz, Grand Est, Γαλλία

Μασσαλία

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Μασσαλία, Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, Γαλλία

Πράγα 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Πράγα 6, Hlavní město Praha, Τσεχία

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Γαλλία

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Κοινότητα Μαδρίτης, Ισπανία

Στουτγάρδη

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Στουτγάρδη, Μπάντεν-Βυρτεμβέργη, Γερμανία

Γάνδη

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Γάνδη, Φλάνδρα, Βέλγιο

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη