Université de Lorraine

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Καλώς ήλθατε στο Université de Lorraine !

Η περιοχή της Λορένης ήταν ήδη ανεξάρτητο δουκάτο στα βορειοανατολικά της Γαλλίας όταν δημιούργησε το πανεπιστήμιο της το 1572. Σε όλη την ιστορία, η περιοχή χωρίστηκε πολλές φορές σε ένα «γαλλικό» μέρος και ένα «γερμανικό» τμήμα, πριν από την επανένωση και σίγουρα Γαλλία στις αρχές του 20ου αιώνα. Λόγω αυτής της περίπλοκης και πλούσιας ιστορίας, αναπτύχθηκαν δύο μεγάλες πόλεις: το Metz στο βορρά και η Nancy στο νότο.

Στη Νάνσυ ιδρύθηκαν τρία πανεπιστήμια τον 20ό αιώνα, μεταξύ των οποίων ένα Εθνικό Πολυτεχνικό Ινστιτούτο που συνένωσε πολλές σχολές μηχανικών. Στο Metz, το πρώτο πανεπιστήμιο εμφανίστηκε το 1970.

Την 1η Ιανουαρίου 2012, μετά από πολλά χρόνια προετοιμασίας, αυτά τα τέσσερα πανεπιστήμια συγχωνεύθηκαν σε ένα, αποτελώντας το Université de Lorraine . Το πανεπιστήμιο διαθέτει πάνω από 50.000 σπουδαστές, περίπου 6 800 υπαλλήλους, εκ των οποίων 3.700 καθηγητές και ερευνητές και πολλά κτίρια και πανεπιστήμια που διανέμονται σε ολόκληρη την περιοχή.

1 ώρα 30 λεπτά από το Παρίσι από το TGV και στην καρδιά της ευρύτερης περιοχής (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία), η περιοχή της Λωρραίνης προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον μαζί με μια πολύ πλούσια πολιτιστική ζωή.

Το 2013, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro-éudiant, η Nancy βαθμολογήθηκε από τους σπουδαστές ότι είναι η καλύτερη πόλη στην οποία σπουδάζουν!

Université de Lorraine είναι ένα γαλλικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Προσφέρει στους σχεδόν 52.000 σπουδαστές του πλήρες φάσμα σπουδών σε όλους τους τομείς και σύμφωνα με το μοντέλο Μπολόνια (πτυχίο / κύριο / διδακτορικό).

Προτείνει επίσης ειδικά γαλλικά διπλώματα, όπως το DUT σε διάφορους τομείς (2ετής επαγγελματικό δίπλωμα, το οποίο ακολουθείται συχνά από ένα επιπλέον έτος για να αποκτήσει πτυχίο επαγγελματικού πτυχίου) ή diplôme d'ingénieur, μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα της μηχανικής και της βιομηχανίας διαχείριση.

Οι μελέτες συνδέονται με την έρευνα υψηλού επιπέδου στους διάφορους τομείς και επωφελούνται από εξειδικευμένες δεξιότητες υψηλού επιπέδου και εγκαταστάσεις και υποδομές υψηλής τεχνολογίας, όποτε είναι απαραίτητο. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε λεπτομερέστερα την οργάνωση και λειτουργία του Γαλλικού Εκπαιδευτικού Συστήματος.

Οι διεθνείς φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ένα ή περισσότερα εξάμηνα στο Université de Lorraine μέσω διαφόρων προγραμμάτων ανταλλαγών. Καλούνται επίσης να υποβάλουν αίτηση για ένα από τα διεθνή προγράμματα σπουδών μας, όπου όλα ή τμήματα των μαθημάτων διδάσκονται στα αγγλικά. Και φυσικά, είναι πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε την ευκαιρία μιας διαμονής μαζί μας για να μάθετε γαλλικά. γι 'αυτό, έχουμε μια πλήρη προσφορά γλωσσικής κατάρτισης στα γαλλικά.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Διάλογος της γνώσης

Université de Lorraine προάγει την καινοτομία μέσω του διαλόγου της γνώσης , αξιοποιώντας την ποικιλία και τη δύναμη των επιστημονικών πεδίων και αποσκοπώντας στην προώθηση της μεταφοράς γνώσης για την άρδευση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης καθώς και την πρόοδο της θεμελιώδους επιστήμης.

Όντας το Πανεπιστήμιο μιας ολόκληρης περιοχής, το Université de Lorraine αποτελεί βασικό παράγοντα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του, βασιζόμενη σε διαπολιτισμικές και διαγενεακές σχέσεις, συντονίζοντας μια περιφερειακή ερευνητική πολιτική και παρέχοντας πρόσβαση σε ανώτατη εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους.

Université de Lorraine προσφέρει προγράμματα σπουδών σε όλους τους τομείς της γνώσης: επιστήμες, υγεία, τεχνολογία, επιστήμες μηχανικής, ανθρώπινες και κοινωνικές επιστήμες, δίκαιο, οικονομία, διαχείριση, τέχνη, λογοτεχνία και γλώσσα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις διασταυρώσεις μεταξύ πεδίων και δεξιοτήτων, για να βοηθηθούν οι μαθητές να αναπτύξουν το δικό τους Pathway .

Université de Lorraine προτείνει ένα ευρύ φάσμα διεθνών δραστηριοτήτων

 • Οι εισερχόμενες και εξερχόμενες ανταλλαγές φοιτητών (περίπου 1.500 από τους φοιτητές μας φοιτούν τουλάχιστον ένα εξάμηνο στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, το 15% των σπουδαστών μας ξεκίνησε τις σπουδές τους σε ένα από περίπου 100 ξένες χώρες).
 • Κοινά διπλώματα με άλλα πανεπιστήμια: περίπου 60 κοινά διπλώματα, μεταξύ των οποίων 7 πανεπιστημιακά προγράμματα Erasmus Mundus.
 • Ερευνητικές συνεργασίες:
  • Πολυάριθμες κοινές διδακτορικές διατριβές: Το 11% των διδακτορικών μας διδάσκονται σε ένα ξένο πανεπιστήμιο.
  • Κοινές ομάδες ή εργαστήρια με ξένα πανεπιστήμια.
  • Σχεδόν το 30% των δημοσιεύσεών μας συνυπογράφεται με επιστήμονες από άλλες χώρες.
 • Κινητικότητα των φοιτητών, των διδακτορικών σπουδών. φοιτητές και μεταδιδακτορικούς, μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό, ώστε να εδραιωθεί η διεθνής μας ένταξη. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει μια ενεργό πολιτική για την ενθάρρυνση της εξερχόμενης κινητικότητας και τη διευκόλυνση και απλούστευση της υποδοχής των εισερχόμενων ατόμων.

Πέρα από αυτό το γενικό άνοιγμα, η διεθνής μας στρατηγική βασίζεται σε 3 σταδιακά επίπεδα

 • Έχοντας τα σύνορα με άλλες 3 χώρες, είναι φυσικό η Λωρραίνη να συμμετέχει στη δημιουργία διασυνοριακών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή (Λουξεμβούργο, γαλλόφωνη και γερμανόφωνη περιοχή του Βελγίου, Λωρραίνη, γερμανικά ομόσπονδα κράτη Ρηνανίας-Παλατινάτου και Σάαρλαντ ). Université de Lorraine είναι σημαντικός παράγοντας στην κατασκευή αυτή, μέσω πολυάριθμων διμερών συνεργασιών με τα πανεπιστήμια αυτών των περιοχών αλλά και μέσω του ενεργού ρόλου της στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της Μεγάλης Περιοχής , όπου συνδέεται με τα πανεπιστήμια του Saarland, Trier, Kaiserslautern , Λουξεμβούργο και Λιέγη.
 • Université de Lorraine προτίθεται να δημιουργήσει σταδιακά δεσμούς με ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που μοιράζονται τους κύριους προσανατολισμούς του: τη διεπιστημονικότητα και τον διάλογο των πεδίων γνώσης , στα πανεπιστήμια που καλύπτουν ένα ευρύ επιστημονικό φάσμα, αλλά με διαρθρωτικό προσανατολισμό γύρω από την τεχνολογία, με ευρεία έννοια.
 • Ενώ έχουμε πολλές διεθνείς συνεργασίες σε όλο τον κόσμο , μερικές τοποθεσίες έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν σε πολλές συνεργασίες, στην έρευνα και στη διδασκαλία, σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Université de Lorraine επιθυμεί να τονίσει τη συνεργασία του με αυτούς τους ιστοτόπους , διαρθρώνοντας τις συνεργασίες του μέσα σε αναγνωρισμένες και ισχυρά υποστηριζόμενες οντότητες. Αυτό ισχύει πρωτίστως για τη γαλλο-γερμανική συνεργασία, για την οποία το Université de Lorraine έχει ιδρύσει ειδικό γαλλο-γερμανικό κέντρο για τη Λωρραίνη (CFALOR). Αυτό το είδος εταιρικής σχέσης έχει επίσης εδραιωθεί στο Μαρόκο , στο Καζακστάν και στην Κίνα (ειδικά στο Wuhan) και ο στόχος είναι να επικεντρωθούν σε περίπου 10 περιοχές ή περιοχές στον κόσμο.

Τοποθεσίες

Ομοφυλόφιλος

Address
Cours Léopold,34
54000 Ομοφυλόφιλος, Grand Est, Γαλλία

Metz

Address
Metz, Grand Est, Γαλλία

Μασσαλία

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Μασσαλία, Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, Γαλλία

Πράγα 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Πράγα 6, Hlavní město Praha, Τσεχία

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Γαλλία

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Κοινότητα Μαδρίτης, Ισπανία

Στουτγάρδη

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Στουτγάρδη, Μπάντεν-Βυρτεμβέργη, Γερμανία

Γάνδη

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Γάνδη, Φλάνδρα, Βέλγιο

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Ask a Question

Άλλη