Université de Nantes

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Université de Nantes δεν έχει σταματήσει ποτέ να κινείται προς τα εμπρός. Αντιμέτωποι με τις σημερινές προκλήσεις, ανανεώνουμε συνεχώς τους εαυτούς μας.

Τα τελευταία 50 χρόνια, το Université de Nantes έχει λάβει εκπαίδευση και έρευνα στο υψηλότερο επίπεδο και, το 2015 πήρε ένα σημείο στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κατάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης . Université de Nantes κατατάσσεται στα κορυφαία 25 γαλλικά πανεπιστήμια . Σε αυτά τα 50 χρόνια, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Προς ένα νέο μοντέλο του Πανεπιστημίου

Université de Nantes καλλιεργεί τον ενθουσιασμό, την τόλμη, τη γενναιοδωρία και το θάρρος. Αυτές οι αρχές, που συνήθως σχετίζονται με τη νεολαία, είναι το εμπορικό μας σήμα. Αυτή η φιλοσοφία μας οδηγεί στην επίτευξη υψηλότερων προτύπων. Μας ωθεί, σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, να εφεύρουμε ένα νέο μοντέλο του πανεπιστημίου. Το μοντέλο αυτό επιθυμεί να είναι ανοικτό στο περιβάλλον του και να επικεντρώνεται στις κοινωνικές αλλαγές. Είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των κοινωνιών μας όσον αφορά την έρευνα, την κατάρτιση, την καινοτομία, την προώθηση της επιστημονικής κουλτούρας, την ενσωμάτωση των φοιτητών στον κοινωνικοοικονομικό ιστό και το διεθνές κύρος.

Αυτό το μοντέλο τοποθετεί τον σπουδαστή στο επίκεντρο της προσοχής του και, περισσότερο από ποτέ, τον άνθρωπο στο επίκεντρο της δυναμικής και των φιλοδοξιών του. Η δύναμη ενός πανεπιστημίου έγκειται στην επένδυση και την ποιότητα των ερευνητών, καθηγητών, καθηγητών, καθηγητών και προσωπικού βιβλιοθηκών, μηχανικών, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών, υπηρεσιών και υγείας.

Είναι προς εμάς να καλλιεργούμε αυτή τη διαφορά και να συνδέουμε τα ταλέντα.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

Το δημιουργικό και τολμηρό πανεπιστήμιο

Université de Nantes διευκολύνει τη συνεργασία και καθιστά τη διεπιστημονική μελέτη παράγοντα καινοτομίας και επιτυχίας.

Université de Nantes βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον που βρίσκεται στην καρδιά της Νάντης, μια πόλη φημισμένη για τη ζωτικότητα, τον πολιτισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Χάρη στις 2 πανεπιστημιουπόλεις του Saint-Nazaire και La-Roche-sur-Yon, το Université de Nantes διατηρεί ισχυρή παρουσία στο έδαφος.

Μέσα στα πανεπιστήμιά της, συναντιούνται διαφορετικοί κλάδοι για να εμπλουτίσουν ο ένας τον άλλον. Université de Nantes είναι ένα από τα σπάνια γαλλικά πανεπιστήμια για την προώθηση της διεπιστημονικότητας. 38.000 μαθητές αναμειγνύονται μέσα στις 20 σχολές και τα σχολεία εκεί. Εκπροσωπούνται 295 ειδικότητες, 44 εργαστήρια εργάζονται σε όλους τους τομείς της γνώσης.

Να γίνει ένα από τα κορυφαία διεπιστημονικά γαλλικά πανεπιστήμια.

Αυτό το περιβάλλον επιτρέπει νέες εμπειρίες, τη δημιουργία πλούσιων αλληλεπιδράσεων, τις οποίες ενθαρρύνουμε. Université de Nantes έχει θέσει ως στόχο να γίνει ένα από τα κορυφαία διεπιστημονικά γαλλικά πανεπιστήμια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Παραδείγματα πρακτικών χωρίς διαχωρισμό, τόσο στην έρευνα όσο και στην κατάρτιση, είναι πολυάριθμες. Στόχος μας είναι να τις βελτιώσουμε ώστε να ανταποκριθούμε στις πολύπλοκες κοινωνικές αλλαγές που έχουμε μπροστά μας.

Αυτή η ποικιλία, που κάνει το Université de Nantes ζωντανό, τόσο φιλόξενο όσο και δημιουργικό. Είναι ένα πανεπιστήμιο όπου η κίνηση είναι μια ορατή και διεγερτική πραγματικότητα.

Το ανοιχτό και πολυσύχναστο πανεπιστήμιο

Université de Nantes συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της περιοχής, αυξάνοντας τις γνώσεις, τα πλούτη και τις δυνατότητές του, έτσι ώστε να γίνει το μέλλον εδώ!

Université de Nantes θέλει να είναι ηγετικός παράγοντας στην ανάπτυξη της κοινωνίας: κατάρτιση υψηλού επιπέδου, διάδοση γνώσεων, δημιουργία αξιών μέσω της έρευνας και της μεταφοράς τεχνολογίας.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

Η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας

Σε ένα πλαίσιο κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών, η ικανότητα καινοτομίας είναι περισσότερο από ποτέ το θεμέλιο λίθο οποιασδήποτε ανταγωνιστικότητας. Université de Nantes συμβάλλει ενεργά στην καινοτομία της κοινωνικοοικονομικής διάρθρωσης μέσω των ερευνητών της, των εργαστηρίων της, του εξοπλισμού της και των υπερσύγχρονων τεχνολογικών πλατφορμών, των πρόσφατων πτυχιούχων της που αποτελούν μια τεράστια ομάδα δεξιοτήτων και ταλέντων.

Ένας βασικός παίκτης στην κοινότητα

Ένας αληθινός πολιτιστικός, αθλητικός και κοινωνικός συνεισφέρων, το πανεπιστήμιο μας ενθαρρύνει επίσης την αναζωογόνηση της περιοχής του, εμπλουτίζοντας τον δημόσιο διάλογο και ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα: συνέδρια, σύγχρονο εξοπλισμό μέσων ενημέρωσης, προγράμματα καλλιτεχνών-διαμονής, αθλητισμός υψηλού επιπέδου, 150 φοιτητικές οργανώσεις.

Συμμετέχοντας σε τοπικά ζητήματα, καθώς και έχοντας διεθνή αντίκτυπο, το Université de Nantes δείχνει την ικανότητά του να παίζει με τις νέες κλίμακες της επικράτειας. Αυτό είναι απαραίτητο για κάθε εξέλιξη.

Τοποθεσίες

Ναντ

Address
Rue Christian Pauc
44035 Ναντ, Pays de la Loire, Γαλλία

Saint-Nazaire

Address
Boulevard de l'Université
44600 Saint-Nazaire, Pays de la Loire, Γαλλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη