Albstadt-Sigmaringen University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Επιτυχής μελέτη μεταξύ της Στουτγάρδης και της λίμνης της Κωνσταντίας

Πανεπιστήμιο Albstadt-Sigmaringen

Σύγχρονα εργαστήρια, μικρές ομάδες, βοήθεια στην εύρεση εργασίας, στενές επαφές με τις επιχειρήσεις, οικογενειακή ατμόσφαιρα και καθηγητές που απολαμβάνουν το χρόνο τους - αυτό προσφέρει το Hochschule Albstadt-Sigmaringen.

114023_Students.jpg

Πρακτικές και προσανατολισμένες στις υπηρεσίες

Περίπου 3.500 φοιτητές εγγράφονται σε δύο θέσεις. Ο πρακτικός προσανατολισμός είναι πολύ σημαντικός στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών (HAW). Οι φοιτητές φροντίζονται όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστά και υπάρχει σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό για τις σπουδές.

Το Κέντρο Σταδιοδρομίας προσφέρει βοήθεια για πρακτική εξάσκηση ή αναζήτηση εργασίας, ενώ το Διεθνές Γραφείο υποστηρίζει φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν διεθνή εμπειρία. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο προσπαθεί να καταστήσει τη μελέτη και τις συνθήκες εργασίας φιλική προς την οικογένεια και πιστοποιείται ως «πανεπιστημιακός έλεγχος φιλικός προς την οικογένεια».

Προγράμματα 24 βαθμών

Το πανεπιστήμιο προσφέρει 13 προπτυχιακά προγράμματα διδακτορικών διατριβών:

 • μηχανική
 • Τεχνολογία κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης
 • Μηχανική υλικών και διαδικασιών
 • Βιομηχανική Μηχανική
 • Μηχανική Υπολογιστών
 • Ασφάλεια πληροφορικής
 • επιστήμη των επιχειρήσεων πληροφορικής
 • βιοανάλυση
 • Έξυπνη οικοδομική μηχανική και διαχείριση
 • Φαγητό / Διατροφή / Υγιεινή
 • φαρμακευτική τεχνολογία
 • διοίκηση επιχειρήσεων
 • Ενεργειακή βιομηχανία και διαχείριση

Επιπλέον, υπάρχουν οκτώ διαδοχικά - δηλαδή συνεχόμενα μαθήματα Master:

 • Διοίκηση και διαχείριση επιχειρήσεων
 • Βιομηχανική Μηχανική - Διαχείριση Παραγωγής
 • Μηχανολογία - Ανάπτυξη προϊόντος με υποστήριξη υπολογιστών
 • Συστήματα μηχανικής
 • Διαχείριση κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης
 • Σχεδιασμός εγκαταστάσεων και διεργασιών
 • Βιοϊατρικές Επιστήμες
 • Επιχειρηματικό Analytics

Τρία εξωσχολικά προγράμματα βασισμένα στο διαδίκτυο βασίζονται στο διαδίκτυο:

 • Data Science
 • Ψηφιακή ιατροδικαστική
 • IT Διακυβέρνηση, Διαχείριση Κινδύνων και Συμμόρφωσης

Στην κατάταξη του Κέντρου για την Ανώτατη Εκπαίδευση (CHE), το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Albstadt-Sigmaringen προσγειώνεται επανειλημμένα στις κορυφαίες ομάδες με τα πτυχιακά του προγράμματα. Σε μια εθνική σύγκριση, το πανεπιστήμιο στην καρδιά του Baden-Wurttemberg δεν χρειάζεται να κρύβεται.

Εφαρμοσμένη Έρευνα

Το πανεπιστήμιο δραστηριοποιείται στην έρευνα στους διάφορους κλάδους του. Ειδικά για τους φοιτητές στα μεταπτυχιακά προγράμματα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να εργαστούν σε ερευνητικά προγράμματα. Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας (IAF) συνδέει και προωθεί τις δραστηριότητες. Είναι επίσης ένας σημαντικός δεσμός μεταξύ των ερευνητικών εταιρειών και του πανεπιστημίου.

Δήλωση αποστολής του Hochschule Albstadt-Sigmaringen

Προσωπικά, επιτυχημένα, καινοτόμα

Το Hochschule Albstadt-Sigmaringen είναι ένα πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών στους τομείς της τεχνολογίας, της οικονομίας, της πληροφορικής και των βιοεπιστημών. Προσφέρουμε μια διδασκαλία κατάλληλη για την επιστήμη, με πρακτική και διεθνή πρότυπα, τόσο στη βασική όσο και στην περαιτέρω εκπαίδευση. Τα μέλη του πανεπιστημίου διεξάγουν εφαρμοσμένη έρευνα σε υψηλό επίπεδο και μεταφέρουν με επιτυχία τη γνώση και την τεχνολογία στην οικονομία. Στη διδασκαλία και την έρευνα υπάρχουν συνεργασίες με πανεπιστήμια και επιστημονικούς οργανισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, διατηρούνται στενές επαφές με περιφερειακές και εθνικές εταιρείες.

προσωπικά

Τα σύντομα μονοπάτια, ο προσανατολισμός των υπηρεσιών, το άνοιγμα και η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών του πανεπιστημίου χαρακτηρίζουν το πανεπιστημιακό κλίμα σε αμφότερες τις τοποθεσίες. Η προσωπική επαφή μεταξύ των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών καθώς και οι εύχρηστες ομάδες παρέχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις εκμάθησης και αίθουσες σεμιναρίων ιδανικές συνθήκες μάθησης. Είμαστε αφοσιωμένοι σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τους μαθητές και προσπαθούμε να τους παρέχουμε ατομική υποστήριξη. Η συμφιλίωση της οικογένειας και της μελέτης ή της εργασίας διευκολύνεται ειδικά μαζί μας. Όλα τα μέλη του πανεπιστημίου έχουν ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, εθνικότητα ή κοινωνικό υπόβαθρο.

επιτυχής

Η "επιτυχής μελέτη" είναι ο στόχος και ο δείκτης αναφοράς των προσφορών μας. Η μεταπτυχιακή δομή σπουδών με τα πτυχία Bachelor και Master επιτρέπει ένα βασικό και προηγμένο ακαδημαϊκό προσόν και προάγει τη διεθνή και την κινητικότητα των σπουδαστών. Οι μαθητές μαθαίνουν με πρακτικό προσανατολισμό, αποκτούν κατάλληλες επαγγελματικές ικανότητες και μπορούν να αναπτυχθούν προσωπικά. Οι απόφοιτοι έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας χάρη στους ισχυρούς δεσμούς του πανεπιστημίου με εταιρείες σε διάφορους τομείς. Ο στόχος είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω το πανεπιστήμιο και να βελτιωθεί συνεχώς τα καλά αποτελέσματα στη διδασκαλία και την έρευνα.

καινοτόμες

Τα μέλη του πανεπιστημίου μας είναι αισιόδοξα και ευέλικτα στην αντιμετώπιση των ποικίλων προκλήσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα. Τα μαθήματα και οι υπηρεσίες μεταφοράς μεταβάλλονται συνεχώς και προσαρμόζονται στις τρέχουσες απαιτήσεις της οικονομίας. Δεδομένου ότι ο κόσμος της εργασίας μεταβάλλεται διαρκώς, ιδιαίτερη σημασία έχει η διατήρηση των επαγγελματικών προσόντων καθ 'όλη τη διάρκεια της απασχόλησης. Επομένως, οι καινοτόμες έννοιες κατάρτισης στο χώρο εργασίας είναι εξίσου εστιασμένες με τα πρακτικά ερευνητικά προγράμματα για τις μελλοντικές προκλήσεις στις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Η δήλωση αποστολής του Hochschule Albstadt-Sigmaringen

Το Hochschule Albstadt-Sigmaringen βασίζει τις ενέργειες και τους στόχους του στην ακόλουθη δήλωση αποστολής και στις αρχές που βασίζονται σε αυτό:

 1. Ως Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, εστιάζουμε στη διδασκαλία και την αύξηση της γνώσης μέσω της πρακτικής διδασκαλίας, της περαιτέρω εκπαίδευσης, της έρευνας και της ανάπτυξης.
 2. Δεσμευόμαστε στην ελευθερία διδασκαλίας και έρευνας και στις αρχές της επιστήμης και της αειφορίας.
 3. Οι αξίες, οι αρχές μας και η κατανόησή μας για την απόδοση βαρύνουν τους μαθητές, τους δασκάλους και το προσωπικό μας.
 4. Κατευθύνουμε σε όλους τους τομείς την αρχή της δράσης των μαθητών.
 5. Το πανεπιστήμιο χαρακτηρίζεται από μια προσωπική ατμόσφαιρα.
 6. Έχουμε υψηλή προσδοκία απόδοσης για όλα τα μέλη του πανεπιστημίου μας.
 7. Περιμένουμε κίνητρα, κίνητρο και ομαδικό πνεύμα από τους μαθητές μας.
 8. Ενσαρκώνουμε και ζούμε την ισότητα, την ισότητα και την ποικιλομορφία - και ως πρεσβευτές πέρα από τα σύνορα του πανεπιστημίου μας.
 9. Το πανεπιστήμιο διδάσκει βασικές ικανότητες στους τομείς της τεχνολογίας, των επιχειρήσεων, της επιστήμης των υπολογιστών και των βιοεπιστημών. Είμαστε κατάλληλοι για τους επαγγελματίες, δεοντολογικά και κοινωνικά καταρτισμένους, προκειμένου να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στις θέσεις εργασίας και στην κοινωνία.
 10. Υποστηρίζουμε την έρευνα προσανατολισμένη στις εφαρμογές. Αυτό θα ενισχύσει την καινοτόμο και οικονομική δύναμη της περιοχής και ιδίως των εταιρειών της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συνεργατικών, διεπιστημονικών εννοιών και αποτελεσματικής μεταφοράς τεχνολογίας.
 11. Με τη στενή ενσωμάτωση της έρευνας μας με τη διδασκαλία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη νεωτερικότητα, την ελκυστικότητα και τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων σπουδών μας.
 12. Διατηρούμε στενές και εμπιστευτικές επαφές στους αποφοίτους μας, στους φίλους και τους υποστηρικτές μας και στους συνεργάτες μας στον τομέα των επιχειρήσεων και της επιστήμης.
 13. Διατηρούμε και επεκτείνουμε τα διεθνή μας δίκτυα. Αυτό επιτρέπει στους σπουδαστές και τους επιστήμονες της πρώτης τάξεως πρόσβαση σε προσόντα και γνώσεις.
 14. Βλέπουμε επιχειρηματική σκέψη και δράση ως σημαντική ευκαιρία για ευκαιρίες ανάπτυξης του πανεπιστημίου μας. Συνεπώς, προωθούμε καινοτόμες ιδέες στην έρευνα και τη διδασκαλία.
 15. Η ψηφιοποίηση ανοίγει μεγάλες ευκαιρίες για εμάς ως πανεπιστήμιο στις αγροτικές περιοχές. Για τη μεταφορά της γνώσης, ως εκπαιδευτικό περιεχόμενο και ως αντικείμενο έρευνας και γνώσης, χρησιμοποιούμε ψηφιοποίηση και ψηφιακό μετασχηματισμό για να ενισχύσουμε το πανεπιστήμιο μας.

Τοποθεσίες

Sigmaringen

Prof.Dr. Markus Lehmann

Address
Sigmaringen, Μπάντεν-Βυρτεμβέργη, Γερμανία
Τηλέφωνο
+49757 17328274

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Ask a Question

Άλλη