Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Friedensau είναι τόπος εκπαίδευσης από το 1899. Στις 19 Νοεμβρίου 1899, το ίδρυμα που προηγήθηκε του πανεπιστημίου "Σχολή Βιομηχανίας και Αποστολών" άρχισε να λειτουργεί με επτά μόνο μαθητές σε πολύ βασικές συνθήκες. Το σχολείο στεγάστηκε σε ένα παλιό μύλο στον ποταμό Ihle, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1306.

Τα επόμενα δέκα χρόνια πραγματοποιήθηκε η κατασκευή ενός συνόλου μεγάλων διδακτικών και οικιστικών κτιρίων που εξακολουθούν να ορίζουν την εμφάνιση της πανεπιστημιούπολης σήμερα. Δημιουργήθηκε επίσης ένα σανατόριο, εργαστήρια και ένα εργοστάσιο τροφίμων, σύμφωνα με το ολιστικό παιδαγωγικό μοντέλο του σχολείου, παρέχοντας τόσο πρακτική διδασκαλία όσο και ευκαιρίες για να κερδίσουν χρήματα. Πριν από τον Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι 250 άτομα ετησίως αξιοποίησαν τις προσφερόμενες ευκαιρίες κατάρτισης.

Κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου ο Υπουργός Πολέμου δημιούργησε στρατιωτικό νοσοκομείο στα κτίρια Μέχρι το 1919, η εκπαίδευση θα μπορούσε να συνεχιστεί και να επεκταθεί στα επόμενα χρόνια με νέα μαθήματα (σχολείο οικονομολόγων, προπαρασκευαστικό σχολείο νοσηλευτικής, δευτεροβάθμια μαθήματα επιστήμης και τεχνολογίας, μαθήματα επιχειρήσεων και παιδικής μέριμνας). Το 1923 το όνομα του ιδρύματος μετατράπηκε σε "Σεμινάριο αποστολής Friedensau". Το 1930 το σεμινάριο έλαβε κρατική διαπίστευση από το διοικητικό γραφείο του Μαγδεμβούργου για τα μαθήματα της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Η ναζιστική περίοδος έφερε πολλούς περιορισμούς, με αποκορύφωμα το κλείσιμο της σεμιναρίου κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και πάλι τα κτίρια διδασκαλίας χρησιμοποιήθηκαν για τη φροντίδα άρρωστων και τραυματιών στρατιωτών, πρώτα από το Wehrmacht, και από το 1945 από το σοβιετικό στρατό.

Μέσω της ανάμειξης του Υπουργού-Προέδρου της Σαξονίας-Άνχαλτ, Erhard Hübener, η Σοβιετική στρατιωτική διοίκηση επέτρεψε στο σχολείο να ξανανοίξει το 1947. Αυτό έκανε το Seminar Friedensau την πρώτη και μοναδική εκπαιδευτική εκκλησία να μπορέσει να επαναλάβει τις διδακτικές του δραστηριότητες Σοβιετική ζώνη κατοχής.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου της ΛΔΓ, η κυβέρνηση SED (κομμουνιστικό κόμμα) επέτρεψε την εκπαίδευση μόνο των εκκλησιαστικών υπαλλήλων. Εκτός από την εκπαίδευση για τους πάστορες, υπήρχαν μαθήματα διάρκειας ενός έτους για τους διακόνους. Το 1981 τα υψηλά πρότυπα και η ποιότητα της κατάρτισης οδήγησαν στο νέο όνομα, "Friedensau Theological Seminary". Δύο χρόνια αργότερα, η Γενική Διάσκεψη των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας πιστοποίησε το σεμινάριο ως Ανώτερο Κολλέγιο. Από τη δεκαετία του 1980 μαθητές από άλλα σοσιαλιστικά κράτη της Ανατολικής Ευρώπης και της Αφρικής θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν ως πάστορες στο Friedensau.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1990, το Θεολογικό Σεμινάριο έγινε κρατικό διαπιστευμένο πανεπιστήμιο μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της ΛΔΓ. Αργότερα δημιουργήθηκε μια Σχολή Κοινωνικών Επιστημών μαζί με τη Θεολογική Σχολή, η οποία από το 1992 προσέφερε διπλώματα και μεταπτυχιακά μαθήματα θεολογίας.

Σήμερα το Friedensau Adventist University , ως ακαδημαϊκά προσανατολισμένο, εκκλησιαστικό πανεπιστήμιο, απονέμει πανεπιστημιακά προσόντα. Το Friedensau είναι ένας εδραιωμένος τόπος υποτροφίας και έχει ερευνητικές συνεργασίες που το συνδέουν με ιδρύματα σε διάφορες ηπείρους.123392_028A9844.JPG

Πανεπιστημιούπολη

Η πανεπιστημιούπολη Friedensau διαφέρει από άλλες πανεπιστημιακές τοποθεσίες σε πολλές περιοχές.

Η πανεπιστημιούπολη βρίσκεται κοντά στη φύση και οι εγκαταστάσεις είναι εύκολα προσβάσιμες, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας το άγχος. Η εγγύτητα μεταξύ των σπουδαστών και του διδακτικού προσωπικού επιτρέπει χώρο για αμοιβαία εμπιστοσύνη και χαλαρή συνύπαρξη. Παράλληλα με τα προγράμματα σπουδών, υπάρχουν πολλές πνευματικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές ευκαιρίες για μια ενεργό εξωσχολική ζωή στο Friedensau.123394_180626_Friedensau_001.jpg

Δήλωση αποστολής

Η αποστολή του πανεπιστημίου μας είναι να συμβάλλει στους τομείς της εκπαίδευσης και της υποτροφίας, της εκκλησίας και της κοινωνίας. Ως ελεύθερος ναός, θεσμός των Αντβεντιστών, είμαστε ευθυγραμμισμένοι με την αναδιαμορφωτική παράδοση και την καινοτόμο σκέψη. Η έρευνά μας και η διδασκαλία βασίζονται έτσι σε επιστημονικές μεθόδους, σε θεμελιώδες άνοιγμα απέναντι σε απρόβλεπτα αποτελέσματα και σε ευθύνη απέναντι στον Θεό και την ανθρωπότητα.

Προφίλ

Ως πανεπιστήμιο με ιδιαίτερο προφίλ, επικεντρωνόμαστε σε εκείνους τους κλάδους που ασχολούνται με την υπηρεσία προς τους ανθρώπους. Οι τομείς εστίασής μας είναι η θεολογία, οι κοινωνικές επιστήμες, η συνεργασία για την ανάπτυξη και οι επιστήμες της υγείας. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ως ένα διεθνές πανεπιστήμιο, αφοσιωμένο στη διαπολιτισμικότητα και τις ίσες ευκαιρίες, και έχοντας ιστορία μακροχρόνιων σχέσεων με χώρες κάθε ηπείρου.

Κοινότητα

Είμαστε πανεπιστήμιο πανεπιστημιούπολης. Αυτό σημαίνει ότι οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι και οι μαθητές μας αποτελούν μια εμπιστευτική, ανεκτική, πολυπολιτισμική και συνεταιριστική κοινότητα. Επιθυμούμε να δώσουμε ολιστική υποστήριξη σε όλα τα μέλη αυτής της κοινότητας. Εδώ η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι ένα βασικό γεγονός, όπως και ο σεβασμός για άλλες θρησκείες, κοσμοθεωρίες και πολιτισμούς. Ως φιλικό προς την οικογένεια πανεπιστήμιο, θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που να διευκολύνουν τη συμφιλίωση της μελέτης, του επαγγέλματος και της οικογένειας. Η ευρύχωρη διάταξη της πανεπιστημιούπολης με το φυσικό περιβάλλον της συμβάλλει επίσης σε αυτό.

Αναλαμβάνουμε να διδάξουμε στους φοιτητές τα βασικά στοιχεία του σχετικού τομέα της υποτροφίας, καθώς επίσης και τις τρέχουσες συνεισφορές στην έρευνα. Στόχος της διδασκαλίας μας είναι να συνδυάσουμε τις δεξιότητες στην έρευνα και στην εφαρμογή, εξασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοι μας πάντα εργάζονται σε υψηλά πρότυπα και ικανοποιούν τις απαιτήσεις των τομέων ευθύνης τους. Προσφέρουμε επίσης περαιτέρω εκπαίδευση και επαγγελματική ανάπτυξη, ακολουθώντας την αρχή της διά βίου μάθησης. Οι καθηγητές και οι φοιτητές του πανεπιστημίου συμβάλλουν στην επιστημονική συζήτηση με δημοσιεύσεις. Η διδασκαλία και η έρευνά μας, που αποτελούν μια ενιαία μονάδα, βασίζονται στη χριστιανική ηθική και έχουν μια ολιστική, διεπιστημονική εστίαση.

Κοινωνία και πνευματικότητα

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πίστη, η εκπαίδευση και ο τρόπος ζωής είναι αδιάσπαστα. Προσπαθούμε να σκεφτούμε, στις ενέργειές μας, μια πνευματικότητα που βασίζεται στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Συνεπώς, ενθαρρύνουμε την προσωπική ανάπτυξη της ταυτότητας ενθαρρύνοντας και επιτρέποντας τον αυτό-προβληματισμό. Στόχος μας είναι επίσης να δώσουμε ένα εποικοδομητικό και κριτική σχόλιο για την εξέλιξη της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Αυτή είναι η πλήρης κατανόηση της αποστολής μας και ο τρόπος με τον οποίο εμείς ως πανεπιστημιακή κοινότητα επιδιώκουμε να την εκπληρώσουμε.123395_Wittenberg.jpg

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Μεταπτυχιακό Τεχνών (MA)

Friedensau Adventist University

Το Master of Arts στις Διεθνείς Κοινωνικές Επιστήμες (MA ISS) είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών που προετοιμάζει τους μαθητές για μια καριέρα στη διεθνή κοινωνικ ... [+]

Master of Arts στις Διεθνείς Κοινωνικές ΕπιστήμεςΓιατί να επιλέξετε αυτό το πρόγραμμα;

Οι MA International Social Sciences έχουν ιδιαίτερη έμφαση στις μελέτες ανάπτυξης και τα ζητήματα γύρω από την παγκόσμια δικαιοσύνη. Οι μαθητές μαθαίνουν σχετικά με τις σχετικές θεωρίες καθώς και με τις πρακτικές πραγματικότητες του αναπτυξιακού τομέα και ανθρωπιστική βοήθεια. Οι φοιτητές υποχρεούνται να κάνουν πρακτική άσκηση και να εξειδικεύσουν το ενδιαφέρον τους μέσω σχετικών επιλογών σε θέματα όπως η μετανάστευση, η βιωσιμότητα και το φύλο. Η ΜΑ προετοιμάζεται για μια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεθοδολογική εκπαίδευση και η ακαδημαϊκή γραφή των φοιτητών παρακολουθείται στενά. Το πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει επίσης για μια πρακτική σταδιοδρομία στην ανάπτυξη μέσω της έμφασης που δίνει στο σχεδιασμό των έργων, την εστίαση στη διαχείριση καταστροφών και έναν κρίσιμο φακό για τις παγκόσμιες σχέσεις εξουσίας. Είναι ιδιαίτερα κοσμοπολίτικο με φοιτητές από όλο τον κόσμο, το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία να αξιολογήσει τα διεθνή ζητήματα μέσα από μια κυριολεκτικά παγκόσμια προοπτική που πηγάζει από την ποικιλομορφία του φοιτητικού σώματος.... [-]

Γερμανία Möckern
Μάρτιος 2020
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
Μερική παρακολούθηση
4 - 6 εξάμηνα
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Address
Friedensau Adventist University An der Ihle 19
D-39291 Möckern, Σαξονία-Άνχαλτ, Γερμανία