Offenburg University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1964 ως "Εθνική Σχολή Μηχανικών", το Offenburg University Εφαρμοσμένων Επιστημών του Offenburg University γρήγορα καθιερώθηκε ως εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλής απόδοσης με πρακτικό προσανατολισμό. Σήμερα το Πανεπιστήμιο μας αποτελεί μια ευημερούσα κοινότητα, με πάνω από 4.300 μαθητές σε δύο πανεπιστημιουπόλεις. Προσφέρουμε πτυχίο Bachelor και Master σε τέσσερα Τμήματα: Διοίκηση Επιχειρήσεων και Βιομηχανική Μηχανική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Διαδικασιών, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Πληροφοριών.

85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

Διεθνές προφίλ

Το Πανεπιστήμιο Offenburg υπερηφανεύεται για τον διεθνή προσανατολισμό των προγραμμάτων του. Το 1998, ήταν ένα από τα πρώτα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Γερμανία για να εισαγάγει διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα μέσω της Μεταπτυχιακής Σχολής. Σήμερα, προσφέρουμε πέντε προγράμματα αγγλικής διδασκαλίας που απευθύνονται κυρίως σε διεθνείς φοιτητές, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 12% του συνολικού φοιτητικού σώματος. Επιπλέον, το Διεθνές Γραφείο διατηρεί ενεργά προγράμματα ανταλλαγών με περισσότερα από 50 πανεπιστήμια-εταίρους παγκοσμίως, δίνοντας στους φοιτητές μας πολλές ευκαιρίες για σπουδές και πρακτική εξάσκηση στο εξωτερικό. Χάρη στην εγγύτητά μας με τα γαλλικά σύνορα, μπορούμε επίσης να προσφέρουμε προγράμματα διπλού πτυχίου με γοητευτικά γαλλικά πανεπιστήμια.

Εξαιρετικές συνθήκες μελέτης

Το Offenburg University προσφέρει μια μικρότερη πανεπιστημιούπολη και οι μαθητές επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα μιας πιο οικεία εμπειρία με μικρότερες τάξεις, ατομική επίβλεψη και υποστήριξη από τη σχολή και το προσωπικό, καθώς και από πρακτική διδασκαλία και στενή ενσωμάτωση στην περιφερειακή οικονομία. Το Πανεπιστήμιο απολαμβάνει υψηλές βαθμολογίες και απονέμεται ακόμη και από την Ένωση για την Προαγωγή της Επιστήμης και των Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Γερμανία για το γεγονός ότι είναι μεταρρυθμισμένο τεχνικό κολλέγιο.

Οικονομικές εταιρικές σχέσεις

Το Πανεπιστήμιο διατηρεί άριστες σχέσεις με περιφερειακές και εθνικές επιχειρήσεις και υπάρχει συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών του ΔΕΠ και των επαγγελματιών του κλάδου, παρέχοντας συνεχή πρόσβαση στην τρέχουσα τεχνογνωσία στον τομέα της μηχανικής. Οι εκτεταμένες επιχειρηματικές συνεργασίες παρέχουν επίσης πόρους για τους σπουδαστές από την άποψη της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, έρευνας ή ακόμη και για μελλοντική απασχόληση.

Έρευνα και Τεχνολογία

Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας του Πανεπιστημίου (IAF) προσφέρει ένα συνδυασμό έρευνας και μεταφοράς τεχνολογίας. Η IAF επικεφαλής της τεχνολογίας και καινοτόμων ιδεών από τους τομείς της ηλιακής ενέργειας, της ιατρικής, της ρομποτικής και της ηλεκτρικής κινητικότητας. Σε όλο το Πανεπιστήμιο, υπάρχει ένας διεπιστημονικός συνδυασμός εμπειρογνωμόνων από διαφορετικούς τεχνολογικούς τομείς που διαθέτουν ειδικές γνώσεις και σύγχρονα εργαστήρια. Οι ερευνητικές δραστηριότητες που προσανατολίζονται στην εφαρμογή και η πρακτική εμπειρία που προσφέρει το πανεπιστήμιο αποτελούν απόδειξη της υψηλής απόδοσής του.

85107_Offenburg-University--students.jpg

Υπηρεσίες για Διεθνείς Φοιτητές

Το Διεθνές Κέντρο του Offenburg University προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών στους διεθνείς φοιτητές του. Κάθε πρόγραμμα σπουδών του Graduate School έχει έναν συντονιστή που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και συμβουλές.

Το Διεθνές Κέντρο επίσης ενθαρρύνει και παρέχει ευκαιρίες για τους μαθητές να συναντηθούν έξω από την τάξη. Μια ποικιλία εκδηλώσεων και εκδρομών προσφέρονται καθ 'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Οι ειδικές υπηρεσίες για τους διεθνείς φοιτητές περιλαμβάνουν:

 • Υπηρεσίες στέγασης
 • Πρόγραμμα Buddy
 • Προσανατολισμός
 • Καλοκαιρινή γλώσσα
 • Πολιτιστικό πρόγραμμα
 • Ανώτερη υπηρεσία

Κόστος και Έξοδα

Αμοιβές

Υπάρχουν πληρωμές που περιλαμβάνουν:

 • Αμοιβή Κρατικής Διοίκησης ανά εξάμηνο: € 70
 • Προμήθεια φοιτητικής υποστήριξης ανά εξάμηνο: € 46
 • Φορέας Εκπροσώπου Φοιτητών Τέλη ανά εξάμηνο: € 18
 • Συνεισφορά υπηρεσίας ανά εξάμηνο: € 150 (μόνο για φοιτητές που σπουδάζουν σε ένα από τα αγγλικά μεταπτυχιακά προγράμματα της Μεταπτυχιακής Σχολής).
 • Προγράμματα διδασκαλίας προγράμματος IBC: € 10.400 (για φοιτητές που σπουδάζουν στο πρόγραμμα MBA International Business Consulting).
 • Κρατική αμοιβή για δεύτερο πτυχίο: € 650 (μόνο για φοιτητές που έχουν ήδη αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα από πανεπιστήμιο της Γερμανίας.
 • Κρατική αμοιβή σπουδών για μη κοινοτικούς πολίτες: € 1.500

Εξοδα διαβίωσης

Ανάλογα με τον τρόπο ζωής που προτιμάτε, τα μέσα έξοδα διαβίωσης ανέρχονται σε περίπου € 750 το μήνα. Ακολουθεί ανάλυση των μηνιαίων δαπανών:

 • Ενοικίαση: 300
 • Ασφάλιση υγείας (υποχρεωτική): 80
 • Υλικά μελέτης: 40
 • Παντοπωλεία: 200
 • Ρουχισμός, Μέσα μαζικής μεταφοράς, άλλα: 130
 • Συνολικές μηνιαίες δαπάνες: 750

Απόδειξη οικονομικής υποστήριξης

Για να λάβουν φοιτητική βίζα, οι αλλοδαποί φοιτητές πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν στις γερμανικές αρχές ότι έχουν επαρκή οικονομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδείξετε ότι είστε σε θέση να καλύψετε τουλάχιστον το πρώτο έτος σπουδών σας. Επί του παρόντος, αυτό ανέρχεται σε € 735 το μήνα ή συνολικά € 8.820 για ένα έτος σπουδών.

GEZ Fee

Λάβετε υπόψη ότι ως κάτοικος της Γερμανίας υποχρεούστε να πληρώσετε μηνιαία αμοιβή ύψους € 17,50 ανά νοικοκυριό (π.χ. ανά κοινό διαμέρισμα) στο Gebühreneinzugszentrale der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ), μια κοινή οργάνωση των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Γερμανίας .

«Ανά νοικοκυριό» σημαίνει ότι εάν μοιράζεστε ένα διαμέρισμα, μόνο ένας από τους μισθωτές πρέπει να πληρώσει και εναπόκειται στα μέλη του νοικοκυριού να αποφασίσουν πώς κατανέμουν το κόστος. Έτσι, εάν μετακινηθείτε σε κοινόχρηστο μέρος, θα πρέπει πρώτα να διευκρινίσετε εάν ένα από τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού πληρώνει ήδη το τέλος GEZ.

85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Χρηματοδότηση και υποτροφίες

Στη Γερμανία, οι υποτροφίες συνήθως δεν χορηγούνται από τα ίδια τα πανεπιστήμια, αλλά από ανεξάρτητα ιδρύματα και ιδρύματα. Η γερμανική υπηρεσία ακαδημαϊκών ανταλλαγών (DAAD) προσφέρει μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με υποτροφίες και επιχορηγήσεις, οι οποίες πρέπει να ζητηθούν από τη χώρα σας πριν από την άφιξή σας. Πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης παρέχονται επίσης από τον ευρωπαϊκό οδηγό χρηματοδότησης.

Λεπτομερείς πληροφορίες διατίθενται επίσης μέσω των περιφερειακών γραφείων DAAD, της γερμανικής πρεσβείας, του γερμανικού προξενείου ή των γερμανικών επίσημων αντιπροσωπειών στη χώρα σας, καθώς και από τους συγκεκριμένους οργανισμούς που χορηγούν τις υποτροφίες.

Στο Offenburg υπάρχει επίσης πολύ περιορισμένος αριθμός μερικών υποτροφιών. οι αιτήσεις για αυτές είναι ανοικτές μόνο σε εγγεγραμμένους φοιτητές που έχουν δείξει υψηλή ακαδημαϊκή απόδοση και κοινωνική δέσμευση εκτός τάξης.

Ευκαιρίες απασχόλησης

Οι σπουδαστές που είναι πολίτες της ΕΕ μπορούν να εργαστούν στη Γερμανία χωρίς άδεια εργασίας.

Οι φοιτητές εκτός ΕΕ έχουν δύο ευκαιρίες:

 • Εκτός πανεπιστημιούπολης: 120 ημέρες το χρόνο, σύμφωνα με τους κανονισμούς θεώρησης για ξένους φοιτητές.
 • Στην πανεπιστημιούπολη: είναι διαθέσιμος ένας περιορισμένος αριθμός καθηκόντων βοηθού και καθηγήσεων διδασκαλίας.

Για τις περισσότερες θέσεις εργασίας απαιτείται βασική γνώση της γερμανικής γλώσσας.

Τοποθεσίες

Offenburg

Offenburg University of Applied Sciences

Address
Campus Offenburg
Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg
Bad­straße 24

77652 Offenburg, Μπάντεν-Βυρτεμβέργη, Γερμανία
Τηλέφωνο
+49 781 2050

Gengenbach

Address
Campus Gengenbach
Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg
Kloster­straße 14

77723 Gengenbach, Μπάντεν-Βυρτεμβέργη, Γερμανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη