Pforzheim University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η ίδρυση και η ιστορική εξέλιξη του Πανεπιστημίου του Pforzheim συνδέεται με πολλούς τρόπους με την εξέλιξη της περιφερειακής οικονομίας, η οποία σήμερα είναι μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές περιοχές της Ευρώπης. Η ζήτηση ειδικών στους διάφορους κλάδους της κοσμηματοποιίας κατά τα τελευταία 130 χρόνια έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός σημαντικού πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών με ποικίλες σπουδές που δεν είναι καθόλου στη Γερμανία.

Το Πανεπιστήμιο Pforzheim με περίπου 4.500 φοιτητές είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο είδος του στο γερμανικό κρατίδιο Baden-Württemberg. Η συγχώνευση των δύο πρώην ανεξάρτητων και επιτυχημένων πανεπιστημίων εφαρμοσμένων επιστημών για το σχεδιασμό και την οικονομία το 1992 έθεσε τα θεμέλια για το τμήμα μηχανικής του πανεπιστημίου. Σήμερα, το πανεπιστήμιο σχεδιασμού, μηχανικής, οικονομίας και δικαίου του Πανεπιστημίου Pforzheim θεωρεί ότι αποτελεί μια ώθηση για την κοινωνία και ένα πρότυπο επαφής με ανθρώπους, πόρους και ιδέες. Μελέτες και υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας για την επίτευξη άριστων αποτελεσμάτων στον τομέα του σχεδιασμού, της μηχανικής και της οικονομίας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι απόφοιτοι πανεπιστημίου έχουν τη δυνατότητα να σκέπτονται και να ενεργούν σύμφωνα με τις πρακτικές τους ανάγκες με διαπολιτισμικό τρόπο.

Η μοναδική ποικιλομορφία των περιοχών εξειδίκευσης με βάση τις καθιερωμένες θεμελιώδεις μελέτες είναι μια εξαιρετική προετοιμασία για τα τεχνικά και διαχειριστικά καθήκοντα των μαθητών. Η Σχολή Design προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ελκυστικών μελετών σχετικά με τα κοσμήματα και αντικείμενα της καθημερινής ζωής, την οπτική επικοινωνία, το βιομηχανικό σχέδιο και το σχεδιασμό μόδας και μεταφορών. Η Σχολή Μηχανικών περιλαμβάνει σπουδές στους τομείς της Ηλεκτρολογίας / Πληροφορικής, Μηχανολογίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τεχνικής και Τεχνικής Πληροφορικής.

Το πιο εκτεταμένο πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται από το Business School. Προσφέρονται μαθήματα ειδίκευσης που επικεντρώνονται στην αγορά και την εφοδιαστική, το διεθνές μάρκετινγκ, το μάρκετινγκ, την έρευνα αγοράς και επικοινωνιών, τη διαφήμιση, τον έλεγχο, τη χρηματοδότηση και τη λογιστική, τη φορολογία και τον έλεγχο, τα συστήματα επιχειρηματικών πληροφοριών, τη διεθνή επιχείρηση και τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων. Το Πανεπιστήμιο Pforzheim έχει προσφέρει πτυχίο επαγγελματικού δικαίου από το 1996. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Pforzheim διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία πτυχίων από όλα τα τμήματα.

Το διεθνές γραφείο έχει επαφή με περισσότερα από 100 πανεπιστήμια-εταίρους σε όλο τον κόσμο. Αυτό επιτρέπει υποστήριξη για φοιτητές που επιθυμούν να ολοκληρώσουν ένα μέρος των σπουδών τους στο εξωτερικό προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία σχετική με τις σπουδές τους. Η γνώση ξένων γλωσσών και η κατανόηση των διαπολιτισμικών θεμάτων έχουν γίνει ουσιαστικές στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η διεπιστημονική σκέψη στο Πανεπιστήμιο Pforzheim δεν είναι απλώς ζήτημα διοίκησης. Στην πραγματικότητα, τα μαθήματα που αλληλεπικαλύπτονται μεταξύ διαφορετικών σχολών μπορούν να αντικατοπτρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής όπου οι απόφοιτοι των επιχειρήσεων συνεργάζονται στενά με μηχανικούς και σχεδιαστές. Το διεπιστημονικό πνεύμα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και ρύθμιση των πτυχίων του πτυχίου και του μεταπτυχιακού διπλώματος. Ο συνδυασμός και η ανάπτυξη του διακριτικού εύρους διαθέσιμων μαθημάτων και η ποιότητα και η επικαιρότητα των μαθημάτων συμβάλλουν ιδιαίτερα στην επιτυχία του πανεπιστημίου. Τα θετικά αποτελέσματα συνέργιας μέσω της σύνδεσης της θεωρίας και της πρακτικής τεκμηριώνονται σε πολλά έργα και ερευνητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη βιομηχανία και την επιχειρηματική κοινότητα. Το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας, τα πολυάριθμα κέντρα μεταφοράς Steinbeis και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Κοσμήματος είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα αυτής της συνεργασίας.

Στο Pforzheim, το άτομο παραμένει το επίκεντρο παρά την ποικιλία των σπουδών και του όγκου των σπουδαστών. Περισσότεροι από 350 καθηγητές, καθηγητές και οι συνάδελφοί τους φροντίζουν εντατικά τους μαθητές. Οι φοιτητές λαμβάνουν υποστήριξη από την αρχή των σπουδών τους και συχνά ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, όπου πολλοί καθηγητές αναλαμβάνουν τον σημαντικό ρόλο του μέντορα. Σε έναν διαγωνισμό που αφορούσε όλη τη Γερμανία, το Πανεπιστήμιο του Pforzheim κατάφερε να δημιουργήσει ένα κέντρο KEIM για ιδρυτές νέων επιχειρήσεων για να καθοδηγήσει τους σπουδαστές για αυτοαπασχόληση.

Το πανεπιστημιακό κέντρο πληροφορικής παρέχει υποστήριξη για την πρακτική εκπαίδευση στον τομέα της πληροφορικής. Από το 2003 το κέντρο έχει προσφέρει στους φοιτητές μια πολύ ειδική υπηρεσία. Αυτή η καινοτόμος υπηρεσία, που λειτουργεί για πρώτη φορά στη Γερμανία, στέλνει στους σπουδαστές ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για να συμβουλεύει τους σπουδαστές εγκαίρως εάν οι διαλέξεις ή τα σεμινάρια πρέπει να ακυρωθούν.

Στον επιχειρηματικό κόσμο, η ποιότητα των αποφοίτων πανεπιστημίου από το Pforzheim είναι κοινή γνώση. Από την άποψη της αποδοχής των αποφοίτων από το Pforzheim, το πανεπιστήμιο έχει επανειλημμένως αξιολογηθεί ως ένα από τα κορυφαία γερμανικά πανεπιστήμια. Η φροντίδα με την οποία το πανεπιστήμιο χειρίζεται την ακαδημαϊκή εκπαίδευση είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλοί απόφοιτοι πανεπιστημίου του Πανεπιστημίου του Pforzheim είναι αναζητημένοι υπάλληλοι σε γνωστές εταιρείες.

Τοποθεσίες

Pforzheim

Pforzheim University

Address
Hochschule Pforzheim University
Tiefenbronner Str. 65,

75175 Pforzheim, Μπάντεν-Βυρτεμβέργη, Γερμανία
Τηλέφωνο
+49 7231 286524

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη