International Medical College

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με το IMC

Το International Medical College (IMC®) έχει ως στόχο να εκπονεί μεταπτυχιακά διεθνή μαθήματα Master και προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στην στοματική ιατρική και την ιατρική ως συνδυασμένες έννοιες μάθησης.

Ιδρύθηκε ως ίδρυμα Spin-Off του Πανεπιστημίου Westphalian Wilhelms του Münster. Ο κάτοχος του ιδρύματος είναι η MIB GmbH στο Münster της Γερμανίας.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στην στοματική ιατρική έχουν υλοποιηθεί από το 2003 και έχουν διαπιστευθεί με επιτυχία στις 4 Ιουνίου 2004 και έχουν επαναπιστοποιηθεί τον Αύγουστο του 2009 σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Μπολόνια της Υπηρεσίας Διαπίστευσης AQAS η οποία πιστοποιείται από το Συμβούλιο Διαπίστευσης της Γερμανίας.

Από το 2013, το IMC® προσέφερε μεταπτυχιακά μαθήματα ως κοινό πρόγραμμα πτυχίων. Αυτό σημαίνει ότι τα διάσημα πανεπιστήμια της Δρέσδης, του Σάαρλαντ, του Έσσεν, της Λειψίας, του Σέγκεντ και της Μπανγκόκ υπό την επίβλεψη του IMC® έχουν συντονίσει και συνδυάσει από κοινού το θεωρητικό περιεχόμενο και την εφαρμογή σεμιναρίων και πρακτικών. Έτσι, η διευρυμένη συνεργασία αποτελείται από τη Βουδαπέστη (Ουγγαρία), την Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), την Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) και την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Από το έτος μελέτης 2018, τα IMC® Master Programs συνδέονται με το Πανεπιστήμιο του Ντούισμπουργκ-Έσσεν. Τα προγράμματα Master IMC® αποτελούν μέρος του προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ-Έσσεν. Το ακαδημαϊκό πτυχίο Master of Science θα απονεμηθεί σε επίσημη τελετή από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ-Έσσεν και τον επιστημονικό διευθυντή του IMC® σύμφωνα με τους κανονισμούς της εξεταστικής επιτροπής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Ντούισμπουργκ-Έσσεν .

Η ιδέα μας

Οι σύγχρονες ιδέες συνδυασμένης μάθησης καθιστούν προσβάσιμα τα προγράμματα μεταπτυχιακής κατάρτισης και εκπαίδευσης μερικής απασχόλησης ακόμη και σε εκείνους που συμμετέχουν ήδη σε μια καθημερινή κλινική ή ρουτίνα εξάσκησης. Η ιδέα IMC® είναι μια ειδικά σχεδιασμένη διδακτική προσέγγιση, που συνδυάζει ενότητες E-learning, ζωντανές διαδικτυακές διαλέξεις και πρακτικά πρακτικά εκπαιδευτικά τμήματα.

Αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα επικεντρώνονται τόσο στη μεταφορά των πιο πρόσφατων ερευνητικών ευρημάτων και αποτελεσμάτων όσο και στην ανταλλαγή γνώσεων των συμμετεχόντων στις σχετικές ειδικότητές τους. Η συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και των αντίστοιχων διεθνών ιδρυμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης, καθώς και ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα σπουδών και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτρέπει αυτήν την προσέγγιση.

Ανεξάρτητα από όλες τις εθνικές, πολιτικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές, οι συμμετέχοντες από διάφορες χώρες μπορούν να συζητήσουν διαδικτυακά εξειδικευμένα και επιστημονικά θέματα.

Η εξέλιξη αυτή ζητείται και εκτιμάται από το Συμβούλιο Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης [Wissenschaftsrat] με σκοπό την υποστήριξη της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οδοντιατρική. (Wissenschaftsrat, 2005)

Διδακτικές εγκαταστάσεις

Η MIB GmbH διαθέτει πάνω από 1.000 m² χώρους κατάρτισης και διδασκαλίας στην τρέχουσα τοποθεσία τους όπου πραγματοποιούνται ήδη μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια και πρακτικές ασκήσεις. Μέσω συμφωνιών συνεργασίας με πανεπιστήμια και συνεργαζόμενες κλινικές και ινστιτούτα, είμαστε σε θέση να διεξάγουμε κλινικά πρακτικά και εργαστήρια (7 πανεπιστημιακά νοσοκομεία, 5 διδακτικά νοσοκομεία).

Συνεργασίες

 • DCS - Deutsche Chirurgiestiftung
 • CfC Münster - Κρανιοφυσικό Κέντρο Münster
 • Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Implantologie - DGZI eV / GBOI
 • Zahnärztekammer Westfalen-Lippe
 • Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης (GEC), Ταϊβάν
 • Πρόγραμμα Προοδευτικής Ορθοδοντικής (POS)
 • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dusseldorf
 • Κλινικές Essen-Mitte
 • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δρέσδη
 • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σάαρλαντ (Campus Homburg)
 • Κτηνιατρική Κλινική Καρλσρούη
 • Marienospospital Στουτγάρδη
 • Ιδιωτική Οδοντιατρική Κλινική Schloss Schellenstein
 • Πανεπιστήμιο Semmelweis Βουδαπέστη, Ουγγαρία
 • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Szeged (Szegedi Tudományegyetem), Ουγγαρία

Βιβλιοθήκη OREC

Η Βιβλιοθήκη OREC είναι μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια πανεπιστημίου υπό την επίβλεψη ενός επιστημονικού συμβουλευτικού συμβουλίου που αποτελείται από καθηγητές πανεπιστημίου. Η βιβλιοθήκη έχει σχεδιαστεί ως μόνιμη πηγή πληροφοριών ειδικά για οδοντίατροι / γιατρούς και οδοντιατρικά / ιατρικά επαγγέλματα. Εκτός από τη γενική οδοντιατρική και την ιατρική, η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει συμπληρωματικά βιβλία για ειδικότητες και περιλήψεις επιλεγμένων τρεχόντων ερευνητικών αποτελεσμάτων με επισκόπηση βιβλιογραφίας.

Τοποθεσίες

Münster

Address
MIB GmbH
Gartenstraße 21
48147 Münster

Münster, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Γερμανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη