Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Σχετικά με το πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz

Με περίπου 31.500 φοιτητές από 120 χώρες, το Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διαφοροποιημένα πανεπιστήμια στη Γερμανία. Το JGU ενώνει σχεδόν όλους τους ακαδημαϊκούς κλάδους υπό την ίδια στέγη με το πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο, την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μάιντς, τη Σχολή Μουσικής της Μάιντς και τη Σχολή Μεταφραστικών Μελετών, Γλωσσολογίας και Πολιτισμικών Σπουδών στο Germersheim. Σε πάνω από 150 ινστιτούτα και κλινικές, 4.400 ακαδημαϊκοί, εκ των οποίων 560 είναι καθηγητές, διδάσκουν και διεξάγουν έρευνα. Με 75 πεδία σπουδών και περισσότερα από 260 μαθήματα, η JGU προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα μαθημάτων.

Ως το μοναδικό γερμανικό πανεπιστήμιο του μεγέθους του, σχεδόν όλα τα ιδρύματα του JGU βρίσκονται σε μια ενιαία πανεπιστημιούπολη κοντά στο κέντρο της πόλης, όπου φιλοξενούνται και τέσσερα ιδρύματα-εταίροι που ασχολούνται με μη πανεπιστημιακή έρευνα ανώτατου επιπέδου: το Max Planck Institute for (MPI-C), το Ινστιτούτο Max Planck για Πολυμερή Έρευνα (MPI-P), το Ινστιτούτο Helmholtz Mainz (HIM) και το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας (IMB). Η πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημιακού ιατρικού κέντρου βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου και τα δύο ιδρύματα της ένωσης Mainz Leibniz - το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Ιστορίας (IEG) και το Ρωμαϊκό-Γερμανικό Κεντρικό Μουσείο (RGZM) - βρίσκονται λίγο πιο μακριά στην κεντρική πόλη. Εκτός αυτού, πολλές τοπικές επιχειρήσεις διεξάγουν επίσης έρευνα, καθιστώντας το Mainz ένα μοναδικό δυναμικό ερευνητικό κόμβο.

109795_pexels-photo-1438072.jpeg

Παγκόσμια αναγνώριση ως πανεπιστήμιο με γνώμονα την έρευνα

Το JGU απολαμβάνει παγκόσμιας εμβέλειας ως πανεπιστήμιο με γνώμονα την έρευνα. Οι βασικοί πυρήνες της έρευνας είναι η σωματιδιακή και η αδρονική φυσική, οι επιστήμες των υλικών και η μεταφραστική ιατρική, ενώ τα σπουδαιότερα ερευνητικά της επιτεύγματα στις ανθρωπιστικές επιστήμες έχουν επιτευχθεί σε πεδία αμερικανικών σπουδών και ιστορικών πολιτιστικών σπουδών. Οι επιτυχίες στην Πρωτοβουλία Αριστείας των γερμανικών ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν την ακαδημαϊκή θέση του JGU. Το 2012, το ερευνητικό δίκτυο φυσικής ακριβείας, βασικές αλληλεπιδράσεις και δομή της ύλης (PRISMA) αναγνωρίστηκε ως σύμπλεγμα αριστείας και επεκτάθηκε η χρηματοδότηση της Επιστήμης των Υλικών στην Μάιντς (MAINZ) Graduate School of Excellence. Επιπλέον, οι εξαιρετικές τοποθετήσεις σε εθνικές και διεθνείς βαθμολογίες, καθώς και πολλές άλλες τιμές και βραβεία, αποδεικνύουν πόσο επιτυχημένοι είναι οι ερευνητές και οι ακαδημαϊκοί που βασίζονται στο Mainz.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της JGU είναι η ερευνητική της διδασκαλία - η οποία ενσωματώνει θέματα που βασίζονται στην έρευνα στα προγράμματα σπουδών από νωρίς. Παρόμοια έμφαση δίνεται στην προώθηση και καθοδήγηση νέων ταλαντούχων ερευνητών. Η JGU θεωρεί επίσης την ανταλλαγή γνώσεων με την κοινωνία ως ένα από τα βασικά της καθήκοντα. Ως ανοιχτό πανεπιστήμιο, η JGU προσφέρει στον πληθυσμό ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο εννοιών διάδοσης πληροφοριών που εκτείνονται πολύ πέρα από το πεδίο των πρότυπων δημοφιλών ακαδημαϊκών μορφών. Μέσω του συστήματος πανεπιστημιακής διακυβέρνησης, η JGU διασφαλίζει ότι τα μέλη της συμμετέχουν στο στρατηγικό σχεδιασμό και συμμετέχουν εξαιρετικοί ακαδημαϊκοί.

Το πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Το Μάιντς ιδρύθηκε αρχικά το 1477 και σήμερα ακόμη προσπαθεί να μιμηθεί το καινοτόμο πνεύμα του ομώνυμου. Η προώθηση και η εισαγωγή νέων ιδεών, η χρήση της γνώσης για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και η ενθάρρυνσή τους να ξεπεράσουν τα πολλά όρια που αντιμετωπίζουν καθημερινά - αυτές είναι οι βασικές φιλοδοξίες του πανεπιστημίου Johannes Gutenberg Mainz.

109796_pexels-photo-1595391.jpeg

Τοποθεσίες

Μάιντς

Address
Johannes Gutenberg University Mainz
Saarstr. 21
55122 Mainz, GERMANY

Μάιντς, Ρηνανία-Παλατινάτο, Γερμανία

Germersheim

Address
Faculty 06 of
Johannes Gutenberg University Mainz
An der Hochschule 2
76726 Germersheim, GERMANY

Germersheim, Ρηνανία-Παλατινάτο, Γερμανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη