University of Oldenburg

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Με την ονομασία μόνη της μετά από τον Carl von Ossietzky, η Πανεπιστήμιο του Oldenburg υπογράμμισε την ευθύνη της επιστήμης προς την κοινωνία και το ρόλο της επιστήμης στον δημόσιο διάλογο. Η δέσμευση αυτή παραμένει ζωτικής σημασίας για την ταυτότητα του πανεπιστημίου σήμερα. Το Πανεπιστήμιο του Όλντενμπουργκ είναι μια νεαρή πανεπιστήμιο, το οποίο από την ίδρυσή του το 1973 συνέβαλε στην οικονομική και πολιτιστική εξέλιξη της Γερμανίας Northwest περιοχή. Ενίσχυση της περιοχής ως κέντρο της επιστήμης και της έρευνας είναι επίσης ο δεδηλωμένος στόχος της στενής συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο της Βρέμης.

Το πανεπιστήμιο έχει θέσει ως στόχο της που συνδυάζει και την ενίσχυση της επιστημονικής αριστείας και της διδασκαλίας πρώτης τάξεως για τα επόμενα χρόνια. Το ίδρυμα έχει ήδη τεθεί, με διεθνώς ορατές, διεπιστημονική έρευνα, με στόχο την προώθηση της νέων ερευνητών και την πλήρη μετατροπή της σε Bachelor και Master βαθμούς.

Έρευνα στο Carl von Ossietzky Πανεπιστήμιο Oldenburg

Πανεπιστήμιο Oldenburg είναι ένα κέντρο έρευνας με την εθνική και διεθνή απήχηση. Όλα τα ακαδημαϊκά πεδία έχουν αναπτύξει συνοπτικό κριτήρια για την αριστεία, οργανωμένη σύμφωνα με την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και την πρωτοτυπία και τη συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα. Το πανεπιστήμιο δημιουργεί χώρο για την επιστημονική δικτύωση, μέσα στο πανεπιστήμιο και πέρα. Διεπιστημονικότητα και κοινωνική ευθύνη είναι η ταυτότητα που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της έρευνας σε Oldenburg, που επηρεάζουν την εξέλιξη των μεθόδων και των παραγόντων ποιότητας για αυτό το είδος της έρευνας. Επιστημονική δικτύωση οδηγεί επίσης σε μια αποτελεσματική μεταφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας στη διδασκαλία.

Οι σημεία εστίασης της έρευνας υψηλού επιπέδου έχουν συσταθεί σε όλες τις σχολές. Το πανεπιστήμιο έχει μια σειρά από ερευνητικές ομάδες και συμμετέχει στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών ερευνητικών clusters μέσω συνεργατικών ερευνητικών κέντρων της (στα γερμανικά).

Το Πανεπιστήμιο του Oldenburg μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων στη Γερμανία, όταν πρόκειται για τη μετανάστευση μελέτες, η διαπολιτισμική εκπαίδευση και τις σπουδές φύλου. Από το 1982, λειτουργεί με επιτυχία διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών μετανάστευσης, δηλαδή στη διαπολιτισμική εκπαίδευση (με αρκετές εκατοντάδες αποφοίτους και αποδεδειγμένη απασχολησιμότητα) και, πιο πρόσφατα, το πρόγραμμα BA για τους μετανάστες υψηλής ειδίκευσης, μοναδικό στα γερμανικά τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ένα νέο εργαλείο για την πρόληψη de-προσόντων μέσω μετανάστευσης.

Αυτά τα προγράμματα που τρέχουν από το Κέντρο για τη Μετανάστευση, Παιδείας και Πολιτισμικών Σπουδών (CMC), φέρνοντας σε επαφή ακαδημαϊκούς από την εκπαιδευτική επιστήμες, πολιτισμικές σπουδές, γλωσσολογία και τις κοινωνικές επιστήμες. Περαιτέρω κέντρα στο πανεπιστήμιο αντιπροσωπεύουν πεδία που τέμνονται με τη μετανάστευση μελέτες: η Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας για τις Γυναίκες και το Φύλο (ZFG), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Βιώσιμης Ανάπτυξης (COAST), και το Κέντρο Νότου-Βορρά Συνεργασία στην Εκπαιδευτική Έρευνα και Πρακτική (ZSN), λαμβάνοντας υπόψη όλα τα φύλο και διαπολιτισμικές σχέσεις ως διαθεματικά ζητήματα. Βασικά διδακτικού προσωπικού σε Ευρωπαϊκό Μάστερ στη Μετανάστευση και Διαπολιτισμικές Σχέσεις (EMMIR) είναι στενά συνδεδεμένη με όλες τις αναφερόμενες κέντρα.

Το Πανεπιστήμιο της ειδικής εμπειρογνωμοσύνης Oldenburg είναι στην παγκόσμια μετανάστευση περιλαμβάνει την ιστορία της μετανάστευσης, της μετανάστευσης και των δύο φύλων, τις μεθόδους έρευνας για τον διαπολιτισμικό πλαίσιο και στην πολυμορφία της εκπαίδευσης και της κοινωνικής εργασίας, της κοινωνίας των πολιτών και της ιθαγένειας, του ρατσισμού και των διακρίσεων. Θα συμβάλει συγκεκριμένες, εξέλιξη της τεχνολογίας θεμελιώδεις μονάδες συν ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον προσφέροντας στους φοιτητές ένα ευρύ φάσμα των σχετικών δυνατοτήτων για τον προσανατολισμό και τη δικτύωση. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να προσανατολιστούν και στους τέσσερις τομείς εξειδίκευσης κατά το πρώτο εξάμηνο, ενώ οι ενότητες που προσφέρονται από τους εταίρους στα επόμενα εξάμηνα παροχή προηγμένων προοπτικές και σε παραλλαγές βάθος.

EMMIR βασίζεται στο ο Σχολή Γλωσσολογίας και Πολιτισμικών Σπουδών (στα γερμανικα). Μια ποικιλία των ερευνητικών προγραμμάτων με επίκεντρο Μάστερ που προσφέρονται από την ινστιτούτα στην ίδια σχολή, η οποία εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών όσο και οι μελετητές στα Αγγλικά και Γερμανικά.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά

Δείτε μεταπτυχιακά προγράμματα »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

Ευρωπαϊκό Μάστερ στη μετανάστευση και διαπολιτισμικές σχέσεις (emmir)

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 2 χρόνια September 2017 Γερμανία Oldenburg

EMMIR είναι το Ευρωπαϊκό Μάστερ στα Μετανάστευση και διαπολιτισμικές σχέσεις. Είναι η πρώτη Αφρο-Ευρωπαϊκή Erasmus Mundus Master Course στην Μεταναστευτικών Μελετών. EMMIR διοικείται από τρεις αφρικανικές και τα τέσσερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, η οποία διευκολύνεται από ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργατών κοινού. [+]

EMMIR είναι η Ευρωπαϊκό Μάστερ στη Μετανάστευση και Διαπολιτισμικές Σχέσεις. Είναι η πρώτη Αφρο-Ευρωπαϊκή Erasmus Mundus Master Course στην Μεταναστευτικών Μελετών. Η πρώτη ομάδα έθεσε ως στόχο να μελετήσει τον Σεπτέμβριο του 2011? από το 2013, το πρόγραμμα είναι πλήρως διαπιστευμένο από τις εθνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής JOQAR πιλοτικού σχεδίου. EMMIR διοικείται από τρεις αφρικανικές και τα τέσσερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, η οποία διευκολύνεται από ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργατών κοινού. Διάφορα συνεργάτης organsiations σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, παρέχει σημαντική βοήθεια για την πρακτική άσκηση των φοιτητών και την απασχόληση αποφοίτων. Η ποιότητα του προγράμματος αξιολογούνται συνεχώς από μια διεθνή επιτροπή εμπειρογνωμόνων. EMMIR είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα σπουδών με επίκεντρο τη μετανάστευση μέσα από μια διαπολιτισμική προσέγγιση. Παρέχει τη βαθιά θεωρητική δεξιότητες στον τομέα της μετανάστευσης μελέτες σε συνδυασμό με την εργασία πεδίου στην Ευρώπη και την Αφρική. Έχει σχεδιαστεί ως ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα που ασχολείται με σημαντικά σύγχρονα θέματα σε ένα αναδυόμενο πεδίο της μελέτης. EMMIR περιλαμβάνει περιόδους σπουδών τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική. Την κινητικότητα των σπουδαστών είναι κατανοητό ως κλειδί για την αμοιβαία κατανόηση των διαφορετικών απόψεων και των πολιτισμών της μετανάστευσης και την κίνηση και θα οξύνει τη διαπολιτισμική ευαισθησία. EMMIR μαθητές να εξοικειωθούν με διαφορετικές κουλτούρες και ακαδημαϊκές παραδόσεις και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα θέματα της μετανάστευσης στην πρακτική άσκηση. Θα αποκτήσουν βαθιά δεξιότητες και ειδικεύονται στην των εστιών τεσσάρων προγράμματος, αυτό θα τους παρέχουμε τις καλύτερες ευκαιρίες για την απασχόληση στις εθνικές και διεθνείς οργανισμούς κυβερνητικούς και του... [-]

Βίντεο

EMMIR C3

Study at the University of Stavanger

Επικοινωνία

University of Oldenburg

Διεύθυνση Carl-von-Ossietzky-Straße 9-11
26129 Oldenburg, Germany
Ιστοσελίδα http://www.emmir.org/
Τηλέφωνο +49 441 7980