University of Göttingen

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Georg-August-Universität Göttingen

Ιδρύθηκε το 1737, Georg-August-Universität Göttingen είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο της διεθνούς φήμης με ισχυρή εστιάζει στη διδασκαλία έρευνα υπό την ηγεσία. Το Πανεπιστήμιο διακρίνεται για την πλούσια ποικιλία του θέματός του φάσματος ιδιαίτερα στις ανθρωπιστικές επιστήμες, άριστες εγκαταστάσεις για την άσκηση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και την εξαιρετική ποιότητα των περιοχών που καθορίζουν το προφίλ του. Από το 2007-2012 Georg-August-Universität Göttingen βραβεύτηκε χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία Αριστείας του γερμανικού ομοσπονδιακού κράτους και των κυβερνήσεων με τη θεσμική στρατηγική της για το μέλλον με τίτλο «Göttingen.Tradition - Καινοτομία - Αυτονομία». Το Πανεπιστήμιο ήταν σε θέση να υλοποιήσει όλα τα μέτρα της έννοιας. Τώρα Πανεπιστήμιο Göttingen αναπτύσσει τις καθιερωμένες επιτυχώς μέτρα για την περαιτέρω προώθηση της συνεχώς θετικές εξελίξεις του Πανεπιστημίου στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας.

Ένα πανεπιστήμιο με παράδοση

Το Πανεπιστήμιο φέρει το όνομα του ιδρυτή της Georg Αύγουστο, ο βασιλιάς Γεώργιος Β 'της Μεγάλης Βρετανίας, ψηφοφόρος και Δούκα του Brunswick-Lüneburg, (Ανόβερο). Σε συνάφεια με το πνεύμα του Διαφωτισμού, Γκέτινγκεν εγκατέλειψε την υπεροχή της θεολογίας και να ορίσετε σχολές της επί ίσοις όροις. Ως ακαδημαϊκή θέση Göttingen για πολύ καιρό θεωρηθεί ως το κομβικό σημείο του μαθηματικού κόσμου - μια θέση που έχασε, όμως, το 1933, όταν κάτω από τη ναζιστική αποφανθεί πάνω από 50 καθηγητές και λέκτορες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πανεπιστήμιο, μεταξύ των οποίων και αρκετοί από τους 44 νομπελίστες των οποίων τα ονόματα που συνδέονται με την πόλη. Μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, Πανεπιστήμιο Γκέτινγκεν ήταν η πρώτη στη Γερμανία για να επαναλάβει τις εργασίες της διδασκαλίας της και πήγε για να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Πανεπιστήμιο ως Ίδρυμα

Εντατικοποίηση της διαδικασίας διεθνοποίησης, προώθηση της αριστείας στην έρευνα και τη διδασκαλία, την υιοθέτηση δομών πτυχίο Bachelor και Master, δίνοντας όλα τα επίπεδα του Πανεπιστημίου μεγαλύτερη αυτονομία και αυτο-ευθύνη, τη βελτιστοποίηση της κατανομής των πόρων: Αυτά τα βήματα χαρακτηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν αναληφθεί πρόσφατα στο Πανεπιστήμιο. Στις αρχές του 2003, ο Georg-August-Universität έγινε το πρώτο γερμανικό πανεπιστήμιο με ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων να αναλάβει το νομικό καθεστώς του ιδρύματος δημοσίου δικαίου. Το Πανεπιστήμιο έχει έκτοτε ενισχυθεί το προφίλ της έρευνας, δημιούργησε νέες ερευνητικές οντότητες όπως τα Courant Ερευνητικά Κέντρα και του Lichtenberg-Kolleg, εντατικοποίηση της συνεργασίας στην πανεπιστημιούπολη Γκέτινγκεν, που προσελκύονται και να διατηρούνται εξέχοντες πανεπιστημιακοί και υποστήριξε την πρόσληψη των άριστων φοιτητών και νέων επιστημόνων από το εξωτερικό .

Göttingen Campus

Το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, τι αφορά μεγάλη έρευνα της παράδοση και με την επιφύλαξη της πολυμορφίας ότι αποτελούν ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Σχεδόν όλα τα μαθήματα του σχολικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής εκπροσωπούνται στις 13 σχολές, με εξαίρεση τις επιστήμες μηχανικού. Ο Georg-August Universität διακρίνεται επίσης από στενά ενσωματωθεί σε ένα δίκτυο πρώτης κατηγορίας ερευνητικά ιδρύματα εκτός πανεπιστημίου συμμετοχή, με πιο γνωστή, η Γκέτινγκεν Ακαδημία Επιστημών, το γερμανικό Κέντρο Πρωτευόντων, το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής και πέντε Max Planck ινστιτούτα. Μαζί, αυτές οι τοπικοί εταίροι δημιουργούν με το Πανεπιστήμιο μια συμμαχία για τη συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας αναμφισβήτητα μοναδικό στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία από την άποψη της βάθος και το εύρος της. Επιτυχής στοιχεία από τα οποία περιλαμβάνουν από κοινού λειτουργούν συνεργατικά ερευνητικά κέντρα, junior ερευνητικών ομάδων και υποδομών, καθώς και των συνδυασμένων καθηγητικών ραντεβού. Η συνεργασία αυτή έχει εκτραφεί πρόσφατα εξαιρετική ερευνητικά κέντρα που έχουν κερδίσει χρηματοδότηση από το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών (DFG) και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας. Εντός του πεδίου εφαρμογής της Πρωτοβουλία Αριστείας, την προώθηση της αριστείας Cluster "νανοκλίμακα Μικροσκοπίας και Μοριακής Φυσιολογίας του Εγκεφάλου (CNMPB)" και το Γκέτινγκεν Graduate School για τις Νευροεπιστήμες? Βιοφυσική και Μοριακές Βιοεπιστήμες (GGNB) θα συνεχιστούν κατά τη δεύτερη φάση programm. Λόγω της θετική επίδραση στην εκπαίδευση των φοιτητών και την ενίσχυση των νέων ερευνητών που προέρχονται από την νευρο- και βιοεπιστήμες στο Γκέτινγκεν, αυτοί οι τομείς εστίασης της έρευνας, που καλλιεργείται μαζί με τους θεσμικούς εταίρους του πανεπιστημίου στην πανεπιστημιούπολη Göttingen, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του προφίλ του. Ερευνητική αριστεία σε διεθνές επίπεδο εμφανίζεται επίσης στη χημεία, τη φυσική της συμπυκνωμένης ύλης και την οπτική, τη βιοποικιλότητα και την οικολογία, geobiology και καθαρά μαθηματικά, καθώς και στα γερμανικά μελέτες γλώσσα και λογοτεχνία, ανατολίτικα και αρχαία μελέτες κόσμο, και τη θεολογία. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης της τοπικής ερευνητικής κοινότητας, τις δυνατότητες ειδικά για Γκέτινγκεν έχουν προκύψει για την προσέλκυση και διατήρηση των άριστων ερευνητών τόσο εντός όσο και εκτός της Γερμανίας, και των ερευνητικών δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας έχουν ξεκινήσει και να αναπτυχθεί. Ομοίως, η πρόοδος των εξαιρετικά ταλαντούχους νέους επιστήμονες και τους επιστήμονες είναι ένας κεντρικός στρατηγικός στόχος στο Georg-August-Universität.

Μελετώντας με Αριστείας

Γκέτινγκεν έχει πολλά πλεονεκτήματα ως τοποθεσία για πανεπιστημιακές σπουδές που ο Georg-August-Universität ενισχύει την ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών, τις δομές πτυχίο Bachelor και Master, τη διεξαγωγή μιας συστηματικής διεθνοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και την εφαρμογή μέτρων διασφάλισης ποιότητας. Περίπου 30 000 νέοι σπουδάζουν εδώ, κάποιοι έντεκα τοις εκατό των οποίων είναι από το εξωτερικό - αποτελεί σαφή απόδειξη της έλξης που το Πανεπιστήμιο έχει μακρά ασκείται διεθνώς. Το φάσμα των μαθημάτων βαθμού που προσφέρονται ξεχωρίζει τόσο για τις εξαιρετικά καλές εγκαταστάσεις μελέτη των φυσικών και βιολογικών επιστημών και για το εύρος του θέματος ποικιλομορφία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, μια επιλογή που βρέθηκαν σε ένα μικρό μόνο αριθμό των πανεπιστημίων στη Γερμανία. Ένα τέτοιο φάσμα θεμάτων επιτρέπει γενικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια διεπιστημονική προοπτική, ακόμη και σε προπτυχιακό επίπεδο. Με 80 θέματα για να επιλέξουν από, περίπου 1.000 συνδυασμοί είναι δυνατοί στο δρόμο για να την αποφοίτηση με πτυχίο. Σε διαρκώς διευρυνόμενη γκάμα των Master και Ph.D. προγράμματα το Πανεπιστήμιο καλλιεργεί την αριστεία και να προσφέρει την εγγύτητα με την έρευνα. προγράμματα σπουδών τρέχει στα Αγγλικά, bi-εθνικό βαθμούς και υποχρεωτικές περιόδους σπουδών στο εξωτερικό προετοιμάσει τους αποφοίτους για την διεθνή αγορά εργασίας. Το Πανεπιστήμιο της διεθνούς θέσης του Göttingen, ενισχύεται περαιτέρω από την επέκταση των συνεργασιών. Εκτός από τη στενή συγκρότημα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, πολλές συνεργασίες στο πανεπιστήμιο, σχολή και το επίπεδο ινστιτούτου διευκολύνει τις επισκέψεις μελέτης σε όλο τον κόσμο, σε ορισμένες περιπτώσεις, επίσης, τη διάθεση υποτροφιών. Το 2011 το Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν ήταν επιτυχής με τις προτάσεις της για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των σπουδών και της διδασκαλίας στο πλαίσιο της «Ποιότητας στην Σύμφωνο Διδασκαλία" των γερμανικών ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων. Από τότε, το Πανεπιστήμιο Göttingen έχει επεκτείνει τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει και την περαιτέρω βελτιστοποίηση της ποιότητας των συνθηκών μελέτης. θα αναπτυχθούν τα μέτρα αυτά σε συνεργασία με τους μαθητές.

Προώθηση οι επιστήμονες και μελετητές του αύριο

Διδακτορικών σπουδών στο Γκέτινγκεν συγκεντρώνεται σε δομημένα προγράμματα που βασίζονται σε τέσσερις Ανωτάτη Σχολή: Georg Αύγουστος Πανεπιστήμιο Σχολή Θετικών Επιστημών (GAUSS) - Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften (GGG) - Graduiertenschule für Geisteswissenschaften Γκέτινγκεν (GSGG) - Graduate School Δασών και Αγροτικών Επιστημών (GFA) ( δείτε: www.graduiertenschulen.uni-goettingen.de). Οι τέσσερις Ανωτάτη Σχολή παρέχει την οργανωτική υπερκατασκευή για τις ομάδες ερευνητικής κατάρτισης, τα προγράμματα διδακτορικών σπουδών και Διεθνών Ερευνών Σχολεία Max-Planck. Στόχος των σχολείων αυτών είναι να βελτιστοποιήσουν την έρευνα και την εκπαίδευση, τις συνθήκες για υποψήφιους διδάκτορες, προσφέροντας εντατική εποπτεία και μια σειρά από σεμινάρια που αποσκοπούν στην προώθηση της κατάρτισης των επιστημόνων και λογίων πρώτης κατηγορίας. Το Γκέτινγκεν Graduate School of Neuroscience, Βιοφυσικής και Μοριακές Βιοεπιστήμες, η οποία λειτουργεί κάτω από τη στέγη του Georg Αύγουστος Πανεπιστήμιο Σχολή Θετικών Επιστημών (GAUSS), παίρνει κεφαλαίων κατά την Πρωτοβουλία Αριστείας από το 2007. Χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών, Έρευνας Εκπαίδευσης Ομάδων (ΟΚΚ) έχουν συσταθεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με στόχο την προώθηση νέων ερευνητών και την προετοιμασία τους για το διδακτορικό τους. Στο Διεθνές Μαξ Πλανκ Ερευνών Σχολεία, η Max-Planck-Gesellschaft, σε συνεργασία με τους εταίρους στο Πανεπιστήμιο ασχολείται με την προώθηση νέων επιστημόνων και προσφέρει ιδιαίτερα ταλαντούχους σπουδαστές από τη Γερμανία και το εξωτερικό την ευκαιρία να αποκτήσουν διδακτορικό του ειδική διάκριση.

Μια Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου World-Class

Η ίδρυση της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Γκέτινγκεν το 1734 ήταν ένα ορόσημο: Για πρώτη φορά στην ιστορία της βιβλιοθήκης, η έννοια μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης έρευνα τέθηκε σε εφαρμογή και ο θεσμός έγινε η πρώτη ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη της Ευρωπαϊκής στέκεται. Σήμερα, το Γκέτινγκεν κράτους και Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη της Κάτω Σαξονίας (Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Γκέτινγκεν, SUB) εξακολουθεί να κατέχει την pole position. Με πάνω από 7,8 εκατ έσω μονάδες, είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες Germany's. Οι συμμετοχές περιλαμβάνουν 5,8 εκατομμύρια τόμους, 1.500.000 μικροφόρμες, 31.000 ηλεκτρονικά περιοδικά με άδεια, 316.000 χάρτες, 14.000 περιοδικά σε έντυπη μορφή, 14.000 χειρόγραφα, πάνω από 3.100 παλαίτυπα, 395 κληροδοτήματα και μια σειρά από ψηφιακά αντικείμενα. Επιπλέον, υπάρχουν άλλες 138 ανεξάρτητες βιβλιοθήκες υποκατάστημα στα ιδρύματα και τα τμήματα. Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη αρμόδιο κέντρο παγκόσμιας φήμης, το SUB κατευθύνει ή να συμμετέχει σε πολυάριθμα έργα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα αυτό.

Τοποθεσίες

Γκέτινγκεν

University of Göttingen

Address
University of Göttingen
Wilhelmsplatz 1

37073 Γκέτινγκεν, Κάτω Σαξονία, Γερμανία
Τηλέφωνο
+49 551 390

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη