CERAH - The Geneva Centre for Education and Research in Humanitarian Action

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Ανθρωπιστικής Δράσης Τα πλαίσια μέσα στα οποία ξετυλίγεται ανθρωπιστικές παρεμβάσεις είναι πιο ποικίλες και πολύπλοκες σήμερα από ποτέ άλλοτε. Έκτακτης ανάγκης συμβαίνουν σε χώρους που ήδη πάσχουν από χρόνια υπανάπτυξη, κάθε κατάσταση ζητώντας συγκεκριμένες και προσαρμοσμένες απαντήσεις. Αντιμέτωπη με αυτές τις πολυπλοκότητες, εργαζομένων στον ανθρωπιστικό τομέα πρέπει να εμφανιστούν και να χρησιμοποιήσετε μια ευρεία ποικιλία των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων για την αντιμετώπιση καταστάσεων ένοπλων συγκρούσεων, επιδημιών, φυσικών καταστροφών και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Εκπαίδευση και Έρευνα CERAH προσφέρει προγράμματα κατάρτισης και διεξάγει ακαδημαϊκή έρευνα έργα του διεθνούς φήμης, αντλώντας από το δίκτυο της Γενεύης των διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

διεπιστημονική έρευνα CERAH για έργα ενθαρρύνουν την κριτική ανάλυση του ανθρωπιστικού τομέα και ανθρωπιστικό έργο, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων, και ενθαρρύνοντας τον προβληματισμό για επαγγελματικές πρακτικές, η πολιτική του ανθρωπισμού και των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Σε αναγνώριση της το ευρύ φάσμα των δεξιοτήτων και ευρείας βάσης γνώσεων που ανθρωπιστικής επαγγελματίες απαιτούν σήμερα, τα μαθήματα CERAH παρέχουν σε βάθος εκπαίδευση σε θέματα όπως το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τη δημόσια υγεία ή τη διαχείριση του έργου για τις ΜΚΟ. Οι φοιτητές εισάγονται σε μια ποικιλία ακαδημαϊκών προοπτικών, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπολογίας, της οικονομίας και της πολιτικής επιστήμης.

Μια σπονδυλωτή προσέγγιση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για την ανθρωπιστική επαγγελματίες

Τα μαθήματα CERAH είναι δομημένη για να προσφέρει μια σειρά από επιλογές κατάλληλο για άτομα που εργάζονται στον τομέα της ανθρωπιστικής δράσης:

Master of Advanced Studies (MAS) (10 σε 12 μήνες πλήρους απασχόλησης / 60 πιστωτικές μονάδες ECTS) καλύπτει όλες τις πτυχές της ανθρωπιστικής δράσης και επιτρέπει στους μαθητές να ειδικεύονται σε 2 περιοχές της επιλογής τους. βασικοί στόχοι του προγράμματος επικεντρώνονται στην απόκτηση των θεωρητικών εργαλείων και πρακτικών δεξιοτήτων που εφαρμόζονται στη σημερινή ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Δίπλωμα Ανωτάτων Σπουδών (DAS) (4 μήνες πλήρους απασχόλησης / 30 πιστωτικές μονάδες ECTS) επιτρέπει την ανθρωπιστική επαγγελματίες να προβληματιστούν σχετικά με την επαγγελματική τους εμπειρία και να αποκτήσουν νέες γνώσεις, καθώς και αναλυτικές ικανότητες. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες μια γενική εικόνα των εννοιολογικών και λειτουργικές πτυχές της ανθρωπιστικής δράσης. Αρκετές Πιστοποιητικά Σπουδών (CAS) (6-7 εβδομάδες / 10 ECTS για κάθε CAS) στους επαγγελματίες την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις ικανότητές γνώση και απόκτηση κάποιων τους σε συγκεκριμένες περιοχές της ανθρωπιστικής δράσης. Τα εντατικά μαθήματα που παραδίδονται από ακαδημαϊκούς και έμπειρους ανθρωπιστική επαγγελματίες.

Ένα ειδικό 8-μηνών Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση Πιστοποιητικό Advanced Studies - Σχεδιασμός στρατηγικών και σχεδίων για την ανθρωπιστική δράση (8 μήνες / 15 πιστωτικές μονάδες ECTS) επιτρέπει στους επαγγελματίες να σπουδάσουν μερικής απασχόλησης, μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ εφαρμόζοντας νέες δεξιότητες και τις γνώσεις τους σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας τους, με τη καθοδήγηση και βοήθεια. Το μάθημα περιλαμβάνει μια 10-ημέρα τα μέσα του προγράμματος κατοικιών συνεδρία στην Ουγκάντα.

Μίας εβδομάδας σύντομες σειρές μαθημάτων Θεματικό Σεμινάριο (1 εβδομάδα / 2 ECTS για κάθε TS) είναι διαδραστικές μορφές κατάρτισης που επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αναλύσουν μια σειρά από ζητήματα μεγάλης σημασίας για το σύγχρονο ανθρωπισμό. Τα μαθήματα με επικεφαλής τον ανώτερους ακαδημαϊκούς και έμπειρους ανθρωπιστική επαγγελματίες οι οποίοι καθοδηγούν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις δεξιότητες αναλυτικής και να αποκτήσουν πρακτικά εργαλεία.

Γενεύη: ένα κέντρο της ανθρωπιστικής δράσης Γενεύη είναι γνωστό ως ένα διεθνές κέντρο για το ανθρωπιστικό τομέα.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση και το Παγκόσμιο Οργανισμούς Υγείας έχουν όλοι την έδρα τους στη Γενεύη.

Τα πόλης περαιτέρω οικοδεσπότες κλειδί γραφεία του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, τη UNICEF, το UNDP, το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεκάδες διεθνείς ΜΚΟ διατηρούν γραφεία στη Γενεύη.

CERAH και οι μαθητές της να επωφεληθούν από τη μοναδική πρόσβαση σε αυτά σημαντικοί παράγοντες στον ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και από τους δεσμούς του Κέντρου κύρους ακαδημαϊκά ιδρύματα της Γενεύης.

ακαδημαϊκής αριστείας Καθηγητές και ερευνητές από διάφορες σχολές του Πανεπιστημίου της Γενεύης (Ιατρικής, Επιστημών, Νομικής, Μετάφρασης και Διερμηνείας), από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (IHEID) και από ανθρωπιστικές οργανώσεις θέτουν εξειδικευμένες γνώσεις τους και τις μοναδικές προοπτικές για τον εμπλουτισμό διεπιστημονικό πρόγραμμα CERAH του.

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά