Erasmus Mundus Master Course in European Literary Cultures

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

CLE επιλεγεί για το πρόγραμμα Erasmus +

Η CLE Erasmus Mundus Master Course επιλεγεί για το πρόγραμμα «Erasmus Mundus + Μεικτής Erasmus Μεταπτυχιακά».

Μετά από επτά χρόνια επιτυχημένης πορείας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Mundus, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει για άλλη μια φορά αναγνώρισε την υπεροχή της CLE Master Course. Τον Οκτώβριο του 2015, η CLE έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα Erasmus + από τον Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού στο πλαίσιο της κεντρικής δράσης 1 «Erasmus Mundus Κοινή Μεταπτυχιακά».

Το πρόγραμμα στοχεύει στην:

 1. την προώθηση της αριστείας, της βελτίωσης της ποιότητας, της καινοτομίας, αριστείας και τη διεθνοποίηση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ)?
 2. αύξηση της ποιότητας και της ελκυστικότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΧΑΕ) και στήριξη της εξωτερικής δράσης της ΕΕ στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας υποτροφίες πλήρους βαθμού με τους καλύτερους μεταπτυχιακούς φοιτητές σε όλο τον κόσμο?
 3. βελτίωση του επιπέδου των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των αποφοίτων Δάσκαλο, και ιδίως η σημασία των κοινών Masters για την αγορά εργασίας, μέσω της αυξημένης συμμετοχής των εργοδοτών.

Erasmus Mundus Κοινή μεταπτυχιακά προγράμματα είναι ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που παραδίδονται από κοινοπραξίες οργανισμών από το πρόγραμμα και τις χώρες εταίρους. Erasmus + ταμεία υποτροφίες για φοιτητές, καθώς και επιχορηγήσεις για ακαδημαϊκούς ή προσκεκλημένους ομιλητές να διδάξουν ή έρευνα στο πρόγραμμα Μάστερ.

Διαβάστε περισσότερα για EMJMD.

Το πενταετές δωρεά περιλαμβάνει ένα προπαρασκευαστικό έτος (ξεκινώντας από τα μέσα Οκτωβρίου 2015), ακολουθούμενη από τρεις προσλήψεις φοιτητή από το 2016 έως το 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ιδιαίτερα αμείβονται 52 υποτροφίες θα μπορούσε να χορηγηθεί στους καλύτερους φοιτητές CLE.

Λόγω της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Erasmus Mundus Κοινό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης", η ελκυστικότητα της CLE Master Course θα αυξηθεί περαιτέρω για να πάρει τους καλύτερους φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το Master Course βελτιώνει το επίπεδο των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των αποφοίτων Μαγίστρου και την απασχολησιμότητά τους χάρη στη συμβολή των συνεργαζόμενων εταίρων.

Σχετικά με CLE

Το πρόγραμμα επιδιώκει να παρέχει υψηλής ποιότητας προετοιμασία που αντικατοπτρίζει την πολυ-πολιτισμικότητα της Ευρώπης.

Η CLE Master Course είναι ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη βελτίωση της ποιότητας της ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα ενθαρρύνει και υποστηρίζει:

 • συνεργασίας καθώς και των φοιτητών, λόγιος και ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ πανεπιστημίων?
 • η παγκόσμια προώθηση της εικόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ένα χώρο ακαδημαϊκής αριστείας?
 • επικοινωνία μεταξύ των πανεπιστημίων και των πολιτιστικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων (Μουσεία, Εκδότες, Ιδρύματα), καθώς και δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες?
 • καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους αποφοίτους και πρόσβασης στο διεθνές εργατικό δυναμικό της.

Η CLE Master Course στοχεύει στην παροχή διεθνών φοιτητών με εξαιρετικές ικανότητες σε σχήμα Τ σε:

 • τουλάχιστον τρεις ευρωπαϊκές γλώσσες (Αγγλικά - υποχρεωτικά, δύο άλλες γλώσσες μεταξύ γαλλικά, ιταλικά και ελληνικά)?
 • τουλάχιστον τρεις τομείς του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της σκέψης (Λογοτεχνία, Τέχνη, Ιστορία του Πολιτισμού, ηθική και αισθητική, Επιστήμης της Γλώσσας).

Η CLE Master Course είναι ένα διετές πλήρους απασχόλησης ακαδημαϊκό πρόγραμμα.

Στο τέλος του διετούς προγράμματος, μετά από την υπεράσπιση διατριβή Μάστερ τους πριν από μια διεθνή επιτροπή, CLE οι μαθητές λαμβάνουν ένα πολλαπλό δίπλωμα που απονέμεται από τα πανεπιστήμια της κοινοπραξίας όπου πέρασαν τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Η γλώσσα στην οποία πραγματοποιούνται τα μαθήματα προσφέρονται ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το πανεπιστήμιο που τα παρέχει.

Με τα χρόνια, έχουν πολλές πρόσθετες δραστηριότητες (σεμινάρια, συνέδρια, εργαστήρια, μαθήματα ξένων γλωσσών) έχουν ανατεθεί highprofile μελετητές / ομιλητές φιλοξενουμένων. Η CLE σκοπεύει να διατηρήσει και να ενισχύσει αυτό το επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας.

CLE συμμετέχοντα πανεπιστήμια (πλήρεις εταίροι):

 • Alma Mater Studiorum, Università di Bologna, Italia (το συντονιστικό όργανο)
 • Université de Haute-Alsace (Mulhouse), Γαλλία
 • Université de Strasbourg, Γαλλία
 • Αριστοτέλειο στήμιο Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΣ
 • Πανεπιστήμιο Cheikh Anta Diop (Ντακάρ), Σενεγάλη

CLE συνεργαζόμενοι εταίροι:

 • Μέλος Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Moskva, Ρωσική Ομοσπονδία
 • Universidade de Lisboa Lisboa, Πορτογαλία
 • Αρχεία et Musée de la Λογοτεχνία, Bruxelles, Βέλγιο
 • Association des Amis d'ορίζοντες, Παρίσι, Γαλλία
 • Σύλλογος Xanadu, Μιλούζ, Γαλλία
 • Bottega Finzioni, Μπολόνια, Ιταλία
 • Fondation Catherine Ζιντ, Oftringen, Ελβετία
 • Χάμελιν Associazione culturale, Μπολόνια, Ιταλία
 • Media Consultants, Μιλάνο, Ιταλία
 • Moreno Holding Group Spa, Faenza, Ιταλία
 • Odoya, Μπολόνια, Ιταλία
 • Società Dante Alighieri, Μιλούζ, Γαλλία
 • Ville de Mulhouse, Γαλλία
Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
 • Αγγλικά
 • γαλλική γλώσσα
 • ιταλικός
 • ελληνικά

Δείτε μεταπτυχιακά προγράμματα »

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

άρθρο πρόγραμμα master στην ευρωπαϊκή λογοτεχνική καλλιέργειες

Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη) Πλήρης παρακολούθηση 2 χρόνια September 2019 Ιταλία Bologna Γαλλία Mulhouse Strasbourg Ελληνική Δημοκρατία Thessaloniki Σενεγάλη Fann +7 περισσότερα

Το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού CLE διδάσκει στους μαθητές πώς να διαχειρίζονται τις πολλαπλές πτυχές της ευρωπαϊκής σκηνής, προσφέροντας τους μια πολυπολιτισμική εκπαίδευση, αλλά και τρεις κύριες μεθοδολογικές κατευθύνσεις: [+]

Σχετικά με το CLE Το πρόγραμμα επιδιώκει να προσφέρει μια προετοιμασία υψηλής ποιότητας που να αντικατοπτρίζει τις πολυπολιτισμικές πτυχές της Ευρώπης. Η CLE Master Course είναι ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη βελτίωση της ποιότητας της ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της διαπολιτισμικής επικοινωνίας. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει και υποστηρίζει:

συνεργασίας καθώς και των φοιτητών, λόγιος και ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ πανεπιστημίων? την παγκόσμια προβολή της εικόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως χώρου ακαδημαϊκής αριστείας · επικοινωνία μεταξύ των πανεπιστημίων και των πολιτιστικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων (Μουσεία, Εκδότες, Ιδρύματα), καθώς και δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες? καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους αποφοίτους και πρόσβασης στο διεθνές εργατικό δυναμικό της. ... [-]

Επικοινωνία
Διεύθυνση τοποθεσίας
Dipartimento di Lingue Letterature e Culture Moderne
Via Cartoleria, 5

Bologna, Emilia-Romagna, 40124 IT
Διεύθυνση τοποθεσίας
Université de Haute-Alsace
2, rue des Frères Lumière
Mulhouse Cedex

Mulhouse, Grand Est, F-68093 FR
Διεύθυνση τοποθεσίας
Université de Strasbourg
4 rue Blaise Pascal
CS 90032
Strasbourg cedex

Strasbourg, Grand Est, F-67081 FR
Διεύθυνση τοποθεσίας
Aristotle University of Thessaloniki
University Campus
Thessaloniki

Thessaloniki, Thessaloniki, 54124 
 GR
Διεύθυνση τοποθεσίας
Université Cheikh Anta Diop de Dakar (UCAD)
B.P. 5005 Dakar-Fann
Dakar

Fann, Dakar Region, 5005 SN