Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ο IC2MP (Ινστιτούτο Χημείας του Πουατιέ: Υλικά και Φυσικών Πόρων) είναι μια διεπιστημονική ερευνητικό ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2012 (Διευθυντής: Sabine Petit), ειδικεύεται στη μελέτη των υλικών (αργίλους, καταλύτες, ...), το φυσικό περιβάλλον (νερό, έδαφος, ...) και αντιδράσεις (φυσικά ή προκαλούνται). Το Ινστιτούτο εστιάζει ιδιαίτερα στη σύνθεση, την απολύμανση και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Το Ινστιτούτο εξαρτάται από δύο όργανα: το CNRS και του Πανεπιστημίου του Poitiers (UMR CNRS 7285).

Το ίδρυμα αυτό είναι το αποτέλεσμα της συγχώνευσης του συνόλου ή μέρους των τεσσάρων εργαστηρίων Χημείας και Γεωεπιστήμες με αναγνώριση από το CNRS χρονολογείται από περίπου σαράντα χρόνια. Αυτά τα τέσσερα εργαστήρια ήταν: Εργαστήριο Κατάλυση στην Οργανική Χημεία (Λάκο, UMR 6503) Εργαστήριο Σύνθεση και δραστικότητα των φυσικών ουσιών (SRSN, UMR 6514), Εργαστήριο Χημείας και Μικροβιολογίας Νερού (LCME, UMR 6008 - χημεία του νερού και λυμάτων Team ) Εργαστήριο Υδρογεωλογίας, αργίλους, τα εδάφη και οι αλλαγές (hydrasa, UMR 6269).

Vivez Πουατιέ από Κοραλί Lali στο Vimeo.

IC2MP σε αριθμούς: Το Ινστιτούτο έχει προσωπικό 250 άτομα: 100 ερευνητές (75 μέλη ΔΕΠ από το Πανεπιστήμιο του Πουατιέ και 25 CNRS), 50 μόνιμου προσωπικού για την υποστήριξη της έρευνας (26 από το πανεπιστήμιο και 24 CNRS), 86 υποψήφιοι διδάκτορες και 14 εταδιδακτορικών και των εκτάκτων υπαλλήλων. Καλύπτει 13.055 μ2 μαζί την επιστήμη πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Πουατιέ, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Σχολής και ENSIP. Προσφέρει αναλυτική και πειραματική σημαίνει εξαιρετική πλατφόρμα για ENSIP νερά, υδρογεωλογικών πειραματική θέση που είναι επισημασμένη (SEH) και οικοπέδων για την ιστοσελίδα απαγορεύει? παρκάρετε το μεγάλο εξοπλισμό: επιταχυντή ηλεκτρονίων, SEM, microtomograph ακτίνων Χ, NMR, XPS, χαμηλής φασματόμετρα μάζας και αυτά υψηλής ανάλυσης (GC / MS, LC / MS, GC / MS-MS, LC / MS-MS, MALDI-TOF ) ... IC2MP αναπτύσσει πολλές συνεργασίες με βιομηχανικά υφάσματα (ADEME, ANDRA, AREVA, CNES, της Γαλλίας Agrimer, HONDA, IFP, IRSN, LAFARGE, Pierre Fabre, OSEO, Rhodia, Sanofi, SAUR, Σουέζ, Total, Veolia, ...). Η μέση ετήσια ποσότητα των ιδιωτικών συμβάσεων που είναι σε € 1.000.000 ή περίπου 15% του ενοποιημένου προϋπολογισμού του Ινστιτούτου. IC2MP καλύπτει ένα συνεχές της επιστημονικής και τεχνικής τεχνογνωσίας από την έρευνα των καθαρών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των υλικών, η σύνθεση και ο χαρακτηρισμός των φυσικών και συνθετικών μορίων, τις διαδικασίες της ρύπανσης, μέσω της μελέτης των μεταβιβάσεων και αντιδραστικότητα στο φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερα σε το νερό και το έδαφος. Τα πεδία εφαρμογής αφορούν την ενέργεια, τα υλικά και των φυσικών πόρων σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Master

University of Poitiers

IMacs είναι ένα ολοκληρωμένο Master of Science σχεδιάστηκε από 4 όργανα με ένα ευρύ φάσμα της ηγεσίας στην επιστήμη πηλό. ... [+]

ENVIRONMENTS- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΩΛΟΓΙΑ-ΕΔΑΦΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ-GEOMATERIAL-νανοϋλικό iMacs είναι ένα ολοκληρωμένο Master of Science σχεδιάστηκε από 4 όργανα με ένα ευρύ φάσμα της ηγεσίας στην επιστήμη πηλό:

το Πανεπιστήμιο του Πουατιέ (UP) στη Γαλλία (συντονιστής), το Πανεπιστήμιο του Aveiro (UA) στην Πορτογαλία, το Πολυτεχνείο Κρήτης (Π.Κ.) (Χανιά) στην Ελλάδα, το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ (UFRGS) (Πόρτο Αλέγκρε) στη Βραζιλία. ... [-]
Γαλλία Poitiers Πορτογαλία Aveiro Βραζιλία Porto Alegre Ελληνική Δημοκρατία Heraklion  + 4 Περισσότερα
September 2019
Πλήρης παρακολούθηση
2 χρόνια
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

IMACS Overview

Studying in Poitiers

Location address
Bât B27 - TSA 51106
4, rue Michel Brunet
86073 POITIERS CEDEX 9

Poitiers, Nouvelle-Aquitaine, FR